Ilic remekül felkészítette a csapatot a legfontosabb meccsre,bravó!!! Köszönje meg a srácoknak,h megúszta,hogy az ezerfejű elkergesse,,semmit de semmit nem tett hozzá tegnap. Eredménytől függeltlenül el kell küldeni!
Legalább 5 góllal jobbak vagyunk a dánoknál,ezt 40percig nem tudtuk érvényesíteni,utána viszont jött a henger. 120percből a 40perces üresjártak visszaüthet,eddig 60-40 volt nekünk most 50-50.
Bergendahl gyors átigazolása után pillanatok alatt beépült a Magdeburgba, ezt mi is éreztük a bőrünkön, Damgaard is sokat tett a bl trófeáért, Smits mellőzve volt, ez igaz, de amikor Magnusson megsérült a hátán vitte a posztot, nem is akárhogy.
Szóval ahogy én látom, magas szinten HASZNÁLHATÓ játékosokat igazolnak és bizonyítják is, amikor ott a lehetőség.
Csak a változatosság kedvéért én a Magdeburgot pont nem ilyen keret kihasználósnak látom. :)
Damgaard pl végig mozizza a meccsek nagy részét, mert Claar meg Kristjansson szinte végigtol majd minden meccset. Lagergreen vagy Bergendahl se kap sokkal több időt.
Visszanéztem, az utolsó gól után a négy bíró megbeszélte, ki hogyan látta, és mivel szerintem nem tudták eldönteni, hogy időben esett e a gól, ezért a pályán született döntés maradt.
Igen, végtelenül szimpatikus figura. De én is őt hagytam volna ki, Nilsonnal lehetett volna cserélni esetleg, de ott meg mégis Nilson felé dől a mérleg. Bár ha gond van Mahé univerzálisabb, nehéz ez. A kérdés ha Nilsont hagyja ki akkor is születnek posztok hogy milyen gonosz Ilic hogy az utolsó hazi BL meccsen kihagyja. Látva viszont Mahé veszprémi pályafutását, ahol is 3 edző alatt sem sikerült kezdő irányítóvá válnia, szerintem semmi meglepő nincs abban hogy elmegy. Ettől függetlenül szerintem lesz még szerepe ha sikerül pl final4 -ba jutni.
Nekem kimondottan pozitív és szimpatikus, hogy Mahé nem sértetten gubbasztott valahol a csarnok sarkában, hanem beállt buzdítani a csapatot, mert most máshogy nem tudott segíteni. Nagyon jófej dolog volt, ilyet még nem is láttam... :)
Változnak az idők, nem lettek fiatalabbak és ha egyikük sem BL résztvevő csapatban sztárjátékos, akkor ez talán nem írható a veszprémi vezetők számlájára. Nem mondható az, hogy
Petar vs. Remili,
Cupara vs Jensen, Strlek vs. Descat
visszalépés lenne, sőt!
Ami Mahét illeti: én is kihagytam volna tegnap. Kell két-két szélső, mindegyik használva is volt, és nyilván kell Casado is, meghatározó volt ő is. Nilson vs. Mahé viszonylatban a csapatkapitányt választotta Ilic, szerintem sokan elfogulatlanul ugyanígy döntöttek volna. Újabb felesleges hőbörgés ezt kinyitni. Az hogy Mahé az O szektorba ült, szíve joga, a szokásjog nem ez, nyilván ő is most meri ezt megcsinálni, amikor már megvan az új szerződése, nagyon helyesen: máshol...
Talán még az beszédes, hogy a csoportban a rangadóikon a Kiel ellen otthon egy iksz, idegenben nagy arányú győzelem, a Kielce ellen otthon szintén ikszeltek, de Kielcében 3-al nyertek, a Kolstad ellen otthon 2-vel nyertek, de ellenük is jobban játszottak Norvégiában és KO lett a vége, a Szeged ellen 5-el nyertek otthon, viszont a Picknek állt sokáig a zászló.
A PSG oda-vissza verte őket szorosan.
Szóval nem mondanám, hogy olyan erős hazai pályát toltak eddig.
Még annyit, hogy kíváncsi leszek, hogy az Aalborg hogyan kezeli a hazai pályát, mert most ott is elvárják ám az f4-et, hogy csak 1-el kaptak ki.
A mieink az első félidőben rosszul, a sokat megélt szélsők Landintól tartottak, a védelem átjáróház.
Aztán a másodikban a csapat felvette a munkásruhát és a kritikus b2 poszton ugyan Elderaa 0 gólon zárt, az akarat és a diktált iram meghozta a győzelmet.
Én a meccs előtt azzal számoltam, hogy mindkét csapat idegenben veri a másikat, így bizakodóbb vagyok.
Vér-verejtékes meccs volt. Nem találok magyarázatot az ilyen terített betli félidőinkre (meccseinkre), mint ez az első volt. Ilyen kezdést nem engedhetünk meg magunknak a szezon egyik legfontosabb meccsén! Azt gondolnám, hogy már mindent is megnyert klasszisok képesek hideg fejjel érvényesíteni a klasszisukat egy ilyen párharcban... Nem voltunk összeszedettek, az átlövő játékunk ismét vérszegény volt, kevés elképzelés, gyakorlatilag a pároskapcsolatok folyamatos erőltetése volt jellemző. Viszont néhány visszafutási problémától eltekintve példás harciszellemet éreztem, volt akarat és most életfontosságú kapusteljesítmény is. Kiindulva a Barcelonai és Magdeburgi túránkból, azt mondom nem reménytelen a Final Four, de ahhoz az a játék kell!
Nincs mit szépíteni, ez gyenge teljesítmény volt. Ha az elején nincsenek Rodri bravúrok, akkor kialakulhatott volna 8-10 gólos különbség, amiből nem tudunk visszajönni és már most eldőlhetett volna a továbbjutás. Nem így történt szerencsére, és igen, a szerencsénk és a teljesítményünk mellé kellettek a bírók, akik bizony nem csak az utolsó lövéssel voltak lágy szívűek velünk, hanem a fél-faultos megoldásainknál is, amikor sokszor kedvezett nekünk a sípszó.
A Veszprém jobb csapat az Aalborgnál, de nem volt ez a csapat jól felkészítve a találkozóra, ez is jelzi azt, hogy hosszú távon ez az edzőpáros nem lehet igazán jó megoldás. Amiről nem olvastam itt, de én pl. a végjátékban jobbátlövőnek láttam volna újra Remilit is.
DE nyertünk, van esélyünk továbbra is a Final4-ra, most inkább ezzel kell foglalkoznuk.