Keresés

Részletes keresés

KJuli1983 Creative Commons License 2011.05.30 0 0 9714

Üdv!

A következő fontos kérdésem lenne: ha egy ingatlant nem az igazi tulaj adott el, de már ki van fizetve és bejegyezték - elvehetik tőlünk? Újépítésű lakáshoz vettünk teremgarázsban parkolóhelyet, ami akkor már elvileg egy lízinges cég tulajdonában volt, mégis az építtető a lakással együtt eladta nekünk. A szerződés és a tulajdoni lapok végigmentek a szokásos procedúrán, mi kifizettük az árat és a nevünkre be is van jegyezve a garázs - a tulajdoni lapon is ez áll a Földhivatalban. 

4 év telt el a vétel óta és most megjelent a Lízinges cég, mondván, hogy nem adhatták volna el a garázst, mert az akkor már övék volt. 

Ez tényleg rajta volt a lapon akkor (most néztük meg), de a lakás és egyéb tárolók vétele mellett ez nem tűnt fel akkor - sem nekünk, és úgy látszik, az ügyvédnek, és a Földhivatalnak sem, tehát a mi nevünkre került az is. 

Ilyenkor mire számíthatunk?

Köszönöm!

 

elcamino1 Creative Commons License 2011.05.30 0 0 9712

Érdeklődnék, hogy mit tegyek? Én felügyelem fiam lakását, időnként kiürítem a postaládáját, mert külföldön dolgozik. Találtam egy végrehajtói levelet, ami elég olvashatatlan kézirással íródott, csak a kiemelt nagybetüket értettem  meg, mert azt írta, hogy legközelebb  rendőrrel, és lakatossal érkezik, és föltöri a lakást.Megteheti? aztán nyitva marad a lakás? nincs mit elvinni, mert majdnem üres, csak ágy meg egy szekrény, és egy hűtő áll a lakásba, és a beépített bútor. A követelés, 166 000.Ft.Én nem tudok helyette fizetni, de azért hívjam fel a végrehajtót?Mert aggódom.

Dulifuli Creative Commons License 2011.05.30 0 0 9711

A felvétel alapján nekem is eléggé gyanús, hogy az nem hulla, csak egy alvó ember. Már csak azért is, mert a kutya sem foglalkozott vele. Ha hulla lett volna, akkor alighanem jelezte volna, hogy ott valami gond van.

Előzmény: twiaj (9708)
twiaj Creative Commons License 2011.05.29 0 0 9708

A természet mikre képes, hogy párnával a feje alatt és alvópózba felhúzott lábbal sodor ki egy hullát... :D

Előzmény: Törölt nick (9704)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.29 0 0 9707

remélem is. komolyan inkább videóztál, minthogy felhívd a rendőrséget? 

nem jutott eszedbe, hogy aki ezt az embert hazavárja, ő mennyire gyötrődik?

Előzmény: Törölt nick (9703)
RontóPál Creative Commons License 2011.05.29 0 0 9705

Sztem van egy csomó telefonfülke a Szentendrei Duna környékén, ahonnan Gipsz Jakab felhívhatja a rendőrséget, hogy valami dolguk lenne...

Előzmény: Törölt nick (9703)
RontóPál Creative Commons License 2011.05.29 0 0 9702

sittre nem kerülsz érte, mert állampolgári jog hülyének lenni.

Előzmény: Törölt nick (9701)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.29 0 0 9700

A pontos jogcímeket és jogszabályhelyeket most nem tudom fejből, de valahogy úgy van, hogy bármilyen , amit átvesz valaki, akármilyen céllal, az pénzkezelés, (és be is kell kerülnie -valamelyik- házipénztárba. mert olyan nincs, hogy egy cégnél van bizonyos pénz és lóg a levegőben. tehát hiába nem az ő pénze, van rá pénzkezelési megbízása (a szerződésetek és a pénzkezelési szabályzatuk mondja meg, hogy ez hogyan működik).

 

és sajnos, innentől fogva a NAV hozzányúlhat.

 

és ez a postánál is így van.

meg pl a bizományos szerződéseknél. 

 

ezt most elég laikus megfogalmazással írtam, nincs időm utánanézni.

Előzmény: FFeri (9691)
hatszázezer Creative Commons License 2011.05.29 0 0 9699

Köszönöm!

Előzmény: _lala_ (9698)
_lala_ Creative Commons License 2011.05.28 0 0 9698

Bankbetét után korábban sem volt örökösödési illeték, most sincs.

Ami viszont az örökösöknek tényleg jó, hogy a hagyatékátadó végzés előtt is hozzájuthatnak a betéthez. Azaz nem kell kivárni azt a sok-sok hónapot, amíg papírjuk lesz arról, hogy ők örököltek.

Előzmény: hatszázezer (9697)
hatszázezer Creative Commons License 2011.05.27 0 0 9697

Szervusztok!

 

Édeanyámnak azt mondták az OTP-ben, hogy öröklés ügyben jobban jár, ha kitölti az "elhalálozási nyilatkozatot" - brrrr.. -, mert akkor nem kell öröködési illetéket fizetnie az örökösöknek a betétje után.

 

Ez igaz, és mi alapozza meg?

 

Köszönöm!

SzVFE Creative Commons License 2011.05.26 0 0 9696

Tisztelt Fórum! Arról szeretnék érdeklődni, hogy egy fél évvel ezelőtt született elsőfokú ítéletre milyen indokkal tudhat a másik fél mostanában fellebbezni? Ő jelen volt személyesen az elsőfokú ítélet kihírdetésén, valamint az utána beadott kiegészítési kérelem tárgyalásán is.
A kiegészítéssel kapcsolatos döntés el tudja húzni az elsőfokú ítélet jogerőre emelkedését, vagy az a kiegészítési kérelemtől függetlenül jogerőre tudott volna emelkedni?

cseik Creative Commons License 2011.05.26 0 0 9695

5 év, és az utolsó végrehajtási cselekménytől számítva.

Előzmény: pacsirta78 (9694)
pacsirta78 Creative Commons License 2011.05.26 0 0 9694

Köszönöm a válaszod.

 

Még egy kérdésem lenne. Mennyi az elévülési idő és mitől számítják?

 

 

Előzmény: cseik (9686)
cseik Creative Commons License 2011.05.25 0 0 9693

azért, mert a tankönyvtámogatást (ami természetben mint tankönyvet kap mindenki) nem örökbe, hanem kölcsönbe adják, kivéve a "munkafüzet" tipusú könyveket. tehát vissza kell vinni. aztán jövőre kiosztják megint.

van ahol már 2-3 éve így van, úgy látszik nálatok ettől a tanévtől.

Előzmény: egyerekes (9689)
egyerekes Creative Commons License 2011.05.25 0 0 9692

Számomra az nem tiszta, hogy minden kerületi lakos diák visszaviszi-e, hiszen ezt nem kérvényeztük, hanem az önkormányzat adta és igen azért csodálkoztam rá, mivel ezekben dolgoztak a gyereke, így nem értem mi értelme eltenniük.

Előzmény: Törölt nick (9690)
FFeri Creative Commons License 2011.05.25 0 0 9691

Helló!

 

Adott x cég, amely y futárcéggel csomagkiszállítási szerződést köt. y cég egy idő után nem jelentkezik az utánvétek összegével. A rendőrség szerint nem történt bűncselekmény, mert a cég ellen végrehajtást indított a NAV, és ezért hiába fizette be a bankszámlájára az UV összeget a futárcég, azt a hivatal azonnal inkasszózta, ezért nem tudta tovább utalni x cég számára, pedig szándékukban volt. (Valójában mindig készpénzzel hozták ki az UV-t, soha nem utalták, de ennek talán nincs jelentősége).

 

Kérdés: a futárcég az átvett UV összegekkel nem rendelkezik, nem az ő tulajdona, azt csak kezeli. Ezt milyen jogalappal inkasszózhatja az adóhivatal? Ez olyan, mintha a postán feladnék pénzt valakinek, és ha a posta tartozik az adóhivatalnak, akkor az én pénzemből inkasszózik az adóhivatal, és a feladott pénzt nem kapja meg a címzett.

Ez lehetséges lenne? Az rendben van, nem tudhatja, hogy az kinek a pénze, de ez jogilag hogyan rendezhető? Legfeljebb végrehajtást lehet indítani a futárcéggel szemben?

 

egyerekes Creative Commons License 2011.05.25 0 0 9689

Sziasztok!

 

Nem tudom a kérdésemre ki adja meg a választ, talán itt ?!

A kerületben minden alsótagozatos iskolás ingyen tankönyvet kapott, így az én gyerekem is, aki tartósan beteg.

Augusztusban az iskola kért MÁK igazolsát is erről, amit rendelkezésükre bocsátottunk.

A mai napon érkezett egy email:

 

2010/2011-es tanévben az ingyenes tankönyvtámogatást igénybe vevő tanulók könyvei az iskola tulajdonát képezik. Legkésőbb 2011. június 8-ig küldjék vissza az osztályfőnökök részére. Nem kell visszahozni az idegen nyelv könyveit, a munkafüzeteket és a több tanévre szóló tankönyveket.

 

Ezt nem értem. Ha mindenki ingyen kapta, akkor mindenki visszaviszi, vagy csak a támogatást igyénbevevők? 

Erről hol és mikor kellett volna tájékoztatást kapnom (honlapon nem találom). 

 

Előre is köszönöm a felvilágosítást.

RontóPál Creative Commons License 2011.05.25 0 0 9688

Az sem árt, ha nincs rajta az 50%-os tulajdonrész mellett esetleg 100%-os haszonélvezet, gondolom.

Előzmény: cseik (9686)
ahmal Creative Commons License 2011.05.25 0 0 9687

Sziasztok. 35 éves két gyermekes anya vagyok. 7éve dolgozok egy multicégnél.Éjszakai árufeltöltőként dolgoztam,ahol sokszor olyan nehéz súlyokat kellet pakolni raklapszámra,ami egy férfi ember becsületére is válna. Egy ilyen nehéz súly emelését követően,idegbecsipődéssel az ügyeleten kötöttem ki,tp-re kerültem,majd mikor járóképes lettem elküldött a házi orvos röntgenre,ami kimutatta a lumbális csigolya beszűkülését és helyenként osteophyta mutatkozott.A munkáltatóm rendkívüli munkaalkalmasságit kért,ahol az áthelyezésemet javasolták más munkakörbe.Ez meg is történt,pénztáros lettem,ahol ugyanúgy emelnem kellet csak talán nem olyan sokat és nehezet max 10kg-ot.Tüneteim hol kiújultak hol nem,egészen addig míg lábzsibbadásos tünetekkel beállt derékkal az ügyeleten kötöttem ki,három hét fekvés sem hozott javulást,így elküldtött a házi orvos idegsebészetre,ahol készült ct ami kimutatta van egy LV-ös kiszakadt sérvem,és az LIV-en is előboltosulás ábrázolodik.Ez volt 11-én 18-án már meg is műtöttek.Ma voltam varratszedésen,ahol beszélgetésbe elegyedtem a dokival és mondta innentől kezdve nem nagyon kéne nehezet emelgetnem,gerinckímélő életmódot javasolt. Ma felhívtam a munkáltatóm,hogy közöljem viszik a tp-s papírom meg a kórházi ápolásit,mire megkérdezték mikor fogok munkába állni így műtét után egy héttel,közöltem hat hét szigorú pihenés utna gyógytorna,hát nem tetszésüket fejezték ki,mert szerintük ez nem nagy dolog rutin műtétnek számít. Nem tudom mitévő legyek,ha beadnám munkaügyi perre maradandó egészségkárosodásért,mennyi esélyem lenne megnyerni a pert? Ezenkívűl sikerült többek közt beszerezni tőlük még egy gyomorfekély is,mert mindig van vmi amivel az embert ba..ni tudják,stb.... Segítsetek vmi okosat mondjatok nekem. köszi előre is. 

cseik Creative Commons License 2011.05.25 0 0 9686

árvrerezhetik, de csak a te 50% tulajdon részedet és a másik két tulajdonos bennlakásának fenntartása melett (lakottan). vagyis a mai ingatlan piaci helyzet szerint ha árverésre is kerül a sor, nem valószínű, hogy lesz aki pályázik rá

ha van is vevő, a másik két tulajdonosnak elővételi joga van. (mondjuk ehhez pénz is kell)

 

a végrehajtó, gondolom részletfizetést adott. addig kell (-ene) fizetni, amíg a tartozás, kamat és vh. költség ki nem lesz fizetve.

 

vagy fizetsz, vagy várod, hogy elévüljön. idönként megpróbálnak ingó árverést cuccaidra s a fizetésedből is tilthatnak (aszem 30% -ig).

Előzmény: pacsirta78 (9685)
pacsirta78 Creative Commons License 2011.05.25 0 0 9685

Üdvözlök mindenkit!

 

Egy személyi kölcsön vissza nem fizetéséről van szó, amelyben már az ingatlanom is érintett: Az ingatlan 3 személy tulajdona. Az én részem 50 %, és a gyermekemnek van 25 %, és egy harmadik személynek szintén 25 % tul.része a házból (örökösödés miatt alakult így a helyzet). Az ingatlant önkormányzattól vásárolom, amelynek szintén vannak még hátralévő részletei (kb. 200 eFt), de ebben elmaradásom, vagy részletfizetési hátralékom nincs. A személyi kölcsönt én vettem fel, amelyet egy idő után nem tudtam fizetni, majd a bank felajánlott egy kompenzációs hitelt, amelyet szintén nem tudtam fizetni. Így a kialakult adósság több, mint 700 eFt. Az ingatlanra terhelték az adósságom, mivel ezen kívül semmi vagyon tárgyam nincs, ezért a kérdésem az lenne: 
1. Tudják-e árverezni a fejem felől a lakást, ha a tulajdonosok közül egy vagy mind nem járul ehhez hozzá? 
2. A jövedelmem nem hogy 20-30 %-át, de majdnem 100 %-át teszi ki a végrehajtónak fizetendő összeg, amelyet (25 ezer forintban állapított meg a bank, amelynek fizetését 2 hónap után szintén nem tudtam teljesíteni, hiszen nem tudnék megélni, ez a megélhetésemet veszélyeztetné). Sajnos azt sem tudom mennyi ideig kellene ezt az összeget fizetni. 
3. Mit tehetnék? 

Dulifuli Creative Commons License 2011.05.24 0 0 9684

Én nem vagyok jogász, de ehhez talán nem is kell annak lenni, segít a Google is:

http://berkalkulator.net/berkalkulator-2011/berkompenzacio-2011-kozalkalmazotti-berkompenzacio-2011-ben.html

 

Idézet az oldalról:

"A kormány meghozta azt a rendeletet, amelyben szabályozza, hogy az adóváltozások által reálkereset-csökkenést elszenvedő közszolgálati dolgozókat hogyan kompenzálja."

Tehát szó sincs arról, hogy minden közszférában dolgozó automatikusan megkapná. Többek között mi sem kaptuk meg a kollégámmal, pedig Neki még csökkent is a nettója.

Előzmény: Alex9 (9683)
Alex9 Creative Commons License 2011.05.23 0 0 9683

Sziasztok!

 

Segítséget szeretnénk kérni!

A problémánk a következő: egy egészségügyi nonprofit Kft.-nél dolgozunk alkalmazottként,

ahol szakmai bérminimum az alapbére mindenkinek.

A 352/2010.(XII.30.) Kormányrendelet a költségvetési szerveknél foglalkoztatottak 2011. évi

kompenzációjáról szól, amely alapján ez év januárjáig visszamenőleg minden közszférában

dolgozónak megjár a bérkompenzáció.

A Kft.-nél az összdolgozók egy része megkapta a bérkompenzációt, a másik része pedig nem,

többek között mi sem.

Nálunk arra hivatkoznak, hogy ez év január 1-el megkaptuk a szakmai bérminimum emelést, 

ezért nem kaptuk meg a bérkompenzációt. Tudomásunk szerint a kettő nem zárja ki egymást,

sőt egymástól független.

Tudnátok ebben segíteni, tehetünk-e valamit az ügyben?

Hova fordulhatnánk még segítségért?

A válaszokat előre is köszönjük!

erika186 Creative Commons License 2011.05.23 0 0 9682

Megszeretném kérdezni, ha végrehajtó elárverezte a lakásom és a tulajdonjogot is átadta , de a lakás tulajdonlapján van még ki nem fizetett tartozás az hogy lesz kifizetve a fizetésem 33%-t már tiltja. Köszönöm a választ.

 

Creatív Creative Commons License 2011.05.18 0 0 9681

Természetesen gyors választ! :)

Creatív Creative Commons License 2011.05.18 0 0 9680

Köszönöm a gyorss választ!

Előzmény: cseik (9679)
cseik Creative Commons License 2011.05.18 0 0 9679
Előzmény: liamadni (9678)
liamadni Creative Commons License 2011.05.18 0 0 9678

Munkaügyi bíróságtól kaptam elutasító határozatot 2009-ben,leszázalékolás ügyben.

A fellebezés jogát a Pp.340.§(1) bekezdése zárja ki.

Ez mit jelent pontosan?

Most jutott tudomásomra,hogy a szakértő ,aki eljárt ügyemben nem igazán volt kompetens.

Mit tehetek,ha számomra bizonyító jellegű irat most  került elő,illetve keletkezett.

Kérném szépen,ha valaki tud segítsen!

Doro.doro Creative Commons License 2011.05.14 0 0 9676

"az a bank pénze, nem a tied"

Ez legalább jó hír!

Előzmény: Törölt nick (9672)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!