Gondolom 0,3 és 0,5 liter, és 50-es címletek, talán a kaják miatt.
Nem olcsó, de ugye ez is relatív. A kinti, átlagosnak tekinthető 25-35 KC (280-390 HUF) árakhoz képest igen. De nálunk legalább a duplája az adótartalma a sörnek, mint odaát, plusz ide is kell hozni, s ezek egy része eseti tétel.
És a FőzdeFeszt 600-650 forintjához képest? Vagy ahhoz képest, hogy a belvárosban ugyanennyiért már sz*r sört is lehet kapni?
Vagy a most futó Budai Gourmet feszthez képest, ahol 2900 HUF-ért CSAK belépsz, és a hasznos költekezés még csak azután kezdődik?
A sörárakat reálisnak tartom (sajnos). A kaját majd meglátjuk.
Örülök, hogy tetszett! Ami az oroszokat illeti, ez így van. Minden rosszban van valami jó. Ha nem lennének az oroszok, nem lennének a felújított házak, szállodák, parkok sem. Még mindig jobb, hogy a pénzüket hozzák és nem a tankjaikat.
A honlap a ceskypivnyfest elemeit használja. Lehet bizakodni, hogy annak a szervezésében és mintájára lesz idén megtartva? (rendes korsó, tallér, kiszolgálás stb.)
Június 1.-én nyitják meg. Most már külön nem lehet oda belépőt venni, az utcácskát az ún. rövid körséta keretében lehet megtekinteni. Ennek ára 250 Kc, ezzel: Régi Királyi Palotát, a Szent György Bazilikát,a Szent Vitus Katedrálist, a Rozenberg Palotát és az Arany Utcácskát lehet megnézni.
Barátnőmmel június 15-19 közt utazunk Prágába, és csak azt szeretném megtudni, hogy áll az Arany utcácska felújítása, meglátogatható-e már, vagy addigra az lesz ha még nincs?
Valahol úgy hallottam, hogy júniusban már elvileg látogatható lesz. Meg tudja ezt vki erősíteni nekem?
Természetesen fel lehet menni a TV-toronyba. Van étterme is, de gondolom nagyon drága.
Idézet egy utazási iroda ismertetőjéből:
"IKOV-i TV TORONY
A híres ikovi Tv torony ma már nélkülözhetetlen része a városnak, de nem volt ez mindig így. Eleinte olyan felháborodást és ellenszenvet kelltett, mint annak idején Páriszban Eiffel tornya, amely nélkül ma már nem is lehetne elképzelni Párizs panorámáját. Hát valahogy így van a prágai ember és Prága is vele. ....
Kilátójából, ha szép az idö fergeteges kilátás nyílik a városra, így nemcsak azoknak az utasaimnak ajánlom, akik a 3. kerületet választják prágai szálláshelyüknek....
Prága 3. csendes és nagyon kellemes kerületében található, csak 2 metrómállónyira a Vencel tertöl. A Jiřího z Poděbrad metrómegálló 5 perc séta a Tv toronytól.
Mivel életemben először jártam Prágában, és most is csak keveset, igyekeztem olyan képeket csinálni amin sok látszik a városból. Nagylátószögű, messziről lőtt képeket csináltam, épületeket fotóztam.
A művészkedést meghagyom annak akinek ideje és tehetsége is van hozzá :-)
Én ilyen családi fotóalbum-fotós vagyok.
Nem szeretem ha kóstolgatnak, főleg mert teljesen jószándékból irogatok ide, azt feltételezve, hogy valakit érdekel én milyennek láttam Prágát. Igyekeztem írni róla és képekkel is illusztrálni.