Keresés

Részletes keresés

nj Creative Commons License 2021.01.15 0 0 26517

Hát, pedig tök igaza van, nézd meg a helyzeteit, gyengén rúgta meg majdnem mindegyiket és rosszul is helyezte! OK, az elsőt kapásból fölé rúgta, az benne van a pakliban, de nézd meg pl. ezt 4:30-nál:

 

https://www.youtube.com/watch?v=55XB14B1ufY&feature=emb_logo

 

De Promes is elrugdosott mindent mellé-fölé, látszik, hogy nagyon gólt akar lőni.

Előzmény: Gyenyi (26516)
Gyenyi Creative Commons License 2021.01.15 0 0 26516

"Anthonyt meg valaki tanitsa meg rugni"

Mit vagy kit kéne rúgnia? Mert a labdát egész jól tudja. 138 percenkét rúgott a bajnokságban gólt, és ezek legtöbbjét a 16-oson kívülről. Ha a 11-eseket nem számítjuk, ő a bajnokság leggólerősebb szélsője. De van úgy, hogy 1-1 lövése nem sikerül. Gondolom, a Liverpool meccs után azt kérted, hogy valaki tanítsa meg Huntelaart fejelni. :)

Előzmény: AFCA 4 LIFE (26515)
AFCA 4 LIFE Creative Commons License 2021.01.14 0 0 26515

Kivalo osszefoglalo. Huntelaar bizonyitotta, hogy mekkora klasszis. Példaértékű lehet par fiatalnak a kuzdeni akaras. A meccset nem lattam, de a hetvegi nagy meccs előtt lelektanilag fontos gyozelem volt. Haller egesz jol uszik a mely vízben, persze kerdes, hogy mennyire lesz stabil a golgyartas. Anthonyt meg valaki tanitsa meg rugni, pls. 

Előzmény: nj (26514)
nj Creative Commons License 2021.01.14 0 0 26514

Nyertünk 3-1-re, de nagyon rezgett a léc.

Jól kezdtünk, vezettünk hamar, jobban is játszottunk az első félidőben, de hiába volt még 3-4 ígéretes helyzetünk, nem rúgtuk meg a fontos második gólt. A Twentének csak két helyzete volt, a fiatal balhátvédjük alig lőtt mellé és a félidő hajrájában Danilo lövését védte Onana.

A második félidőben hamar egyenlített a Twente, de szerencsére a VAR lest jelzett. Utána, még támadgattunk egy darabig, de aztán fokozatosan elszürkültünk. 1 órányi játék után már leeresztett az egész csapat. A Twente sem tűnt túl veszélyesnek, de azért próbálkoztak szorgalmasan. A 84. percig úgy tűnt hiábavalók az erőfeszítéseik, ám akkor egy szöglet után a kapufánál álló Gravenberch melléről kipattanó labdát bevágták. Sőt, kevéssel azután egy másik szögletet Pierie alig fejelt fölé. Tan Hag a 88. percben beküldte Huntelaart, az öreg harcos 1 perccel később újra megszerezte a vezetést egy Haller által visszafejelt labdából, majd újabb egy perccel később Labyad kiugratását emelte el a kapus mellett hidegvérrel.

A helyzetek és a játék képe alapján megérdemeltük a győzelmet, de majdnem ráfaragtunk a - 89. percig - gyenge helyzetkihasználásra. Antony kihagyott vagy hármat, Promes kettőt, Tadic, és Haller egyet-egyet (utóbbi legalább be is talált).

 

Onana a gólról nem tehetett, nagy védésre csak egyszer volt szüksége, Danilo helyzeténél.

Mazraoui kicsit visszafogottabb volt, mint a PSV ellen, de Menig csak egyszer tudott meglépni tőle, de akkor is lesről indult. Timber sallangmentesen, de biztonságosan játszott, Danilo egyszer tudott csak helyzetbe kerülni. Sajnso, sérülés miatt le kellett cserélni. Váltótársa, Schuurs ezúttal nem került bajba. Blind ezúttal nem volt okolható semmiért, bár, Menig lesgóljánál megint ő lógott be egy kicsit, szerencsére, a csatár térde kicsit előrébb volt. Viszont jó labdákat adott. Tagliafico sokat dolgozott, néhe nem is a legszabályosabb eszközökkel védekezett, de nagy bajba nem került. Igaz, ellenfelét, Cernyt hamar le kellett cserélni.

Klaassen sokat futott, mindenhol ott volt, nagyon hasznosan játszott. Promes 10-esként ezúttal sem nyújtott semmit, két nagy helyzetet kihagyott, már előbb le kellett volna cserélni. Sajnos, a helyette beálló Ekkelenkamp sem mutatott semmi különöset bő 20 perc alatt. Gravenberch nem volt rossz, a kapott gólnál kicsit balszerencséje volt, de örült, hogy valahogy megakadályozta a gólt. Egy rövid ideig.

Antony jól játszott, de a második félidőre ő is visszaesett. Ennek ellenére én nem cseréltem volna le Labyadra, aki viszont ma meglepően jól szállt be, adott egy gólpasszt is. Haller az első félidőben jó volt, gólt is szerzett, a másodikban viszont visszaesett. A második gól előtt viszont jól fejelte vissza a labdát Huntelaarnak. Tadicnak kevésbé ment, mint a PSV ellen, voltak jó akciói, de egyik passzából sem lett gól és amikor helyzetbe került, gyengén lőtt.

Huntelaar elvileg nagyon kevés időt töltött a pályán ahhoz, hogy értékelni lehessen, de ha egy csatár a becserélését követő 2 percen belül 2 gólt lő és eldönti a meccset, akkor az vitán felül a meccs embere. Riedewald debütálása óta nem volt ilyen bravúros beszállás.

nj Creative Commons License 2021.01.14 0 0 26513

Kisebb térdfájdalom... hmmm...

Előzmény: nj (26511)
nj Creative Commons License 2021.01.14 0 0 26512

Antony háromszor lőhetett jó helyzetből, mindhárom gyenge volt és középre ment. :-(

nj Creative Commons License 2021.01.14 0 0 26511

Kudus viszont a cserepadon sincs...

Előzmény: nj (26510)
nj Creative Commons License 2021.01.14 0 0 26510

Már egész jó lenne az összeállítás (Timber és Haller, Schuurs és Labyad helyett), ha azt a szerencsétlen Promest nem erőltetné folyton... :-(

nj Creative Commons License 2021.01.14 0 0 26509

Eiting térdsérülést szenvedett, minimum 3 hónapra kidőlt! :-(

 

2019 tavaszán is volt egy hosszabb térdsérülése (nem tudom, ugyanaz a térd-e), '19 őszén bekerült a csapatba, de akkor is egy térdsérülés miatt esett ki és mire felgyógyult, már összeállt a csapat. Most végre játszott Angliában, jól is ment neki, erre most megint beütött a krach... :-(

Szűk 3 éven belül ez az ötödik sérülése, plusz a koronavírus miatt nem játszották végig a tavalyi bajnokságot.

 

Nagyon balszerencsés a srác, vagy az is lehet, hogy egyszerűen a térde nem bírja ezt az igénybevételt. Én nagyon kedvelem, szerintem, jó kis futballista, olyan játékintelligenciával, ami ritkaság, de így nem hiszem, hogy alkalmas lesz a lába a magas szintű profi futballra. Pedig nagy kár lenne érte!

Gyenyi Creative Commons License 2021.01.14 0 0 26508

"2-0-nál megbocsátható."

Annyira nem érdekelnek, hogy haragudnék ezért rájuk. :) De lehet ésszel is védekezni. Szó se róla, a PSV nagy fölénye ellenére nem jutott helyzetig, de, ha egy csapat ennyire kienged egy meccset, akkor a szerencsén múlik, hogy ráfázik-e. Egy labda mindig megpattanhat, kézre mehet stb. Az még lehetett taktikájuk, hogy átengedik a kezdeményezést, de nem hiszem, hogy a taktika része volt, hogy minden felszabadító rúgás a PSV-é legyen.

 

"a végén a 3. gólnál szerencséje volt az AZ-nek is, hogy megpattant a labda."

Gondolom, az "is" véletlenül került ide. Kinek volt még szerencséje? Az Ajaxra gondoltál? :) Azt akartad írni, hogy az AZ-nek a 3. gólnál is szerencséje volt? Valóban annál a gólnál is szerencséjük volt. Így mondhatjuk, hogy mindhárom góljuk szerencsés volt. Csak azért nem írom, hogy az AZ szerencséje nélkül 1:0-ra a PSV nyert volna, mert biztos nagyon fel lennél háborodva. :)

Előzmény: nj (26507)
nj Creative Commons License 2021.01.14 0 0 26507

"A második félidőben viszont az AZ sem volt jó. Csak rugdosták esztelenül ki a labdát."

 

2-0-nál megbocsátható. Akkor már a PSV-nek kellett volna jönnie, de nem nagyon tudtak. Az igaz, hogy a végén a 3. gólnál szerencséje volt az AZ-nek is, hogy megpattant a labda.

 

"Kipróbálnám vasárnap, hogy az első félidőben hagyjuk a Feyenoordot játszani. Kezdjen Alvarez Klaassen, Martinez Gravenberch helyett, és legyen Promes a balszélen. Két gyors szélsővel kontrázzuk le őket! Ha nem megy, mindig lehet cserélni. A Feyenoord védekezésre beálló csapatok ellen roppant béna. Persze ez vicc."

 

Jó, hogy odaírtad a végére, mert már éppen kérdeztem volna, hogy milyen tudatmódosító szerre ittál ennyit! :-)

Előzmény: Gyenyi (26506)
Gyenyi Creative Commons License 2021.01.14 0 0 26506

"az első gólt eredményező 11-es előtti mélységi passznál pont úgy ragadt be a védelmük"

Nehéz mit csinálni, ha egy kiugró csatár sokkal gyorsabb, mint a vele, ez esetben előtte futó védők. Nálunk általában a helyezkedéssel van baj. Itt rohanni kellett.

 

"az AZ, szerintem, egyáltalán nem volt rossz"

A 0:1-től a félidő végéig jó volt, illetve a PSV még annál is rosszabb volt, mint ellenünk az első félidő végén volt. Furcsa egy taktika, hogy az eredménytől függetlenül leállnak 30 perc után. Azért az AZ a szerencsére sem panaszkodhatott. A 11-es hatalmas kapushiba volt. Boadu annyira kisodródott, hogy onnan már semmit nem tudott volna csinálni. Ha a kapus állva követi semmi nem lett volna. (Érdekes, hogy a VAR sem figyel arra, ha egy csatár meg sem próbál átugrani a fekvő kapuson, és direkt lent hagyja a lábát, hogy elbotolhasson a kapusban.) A második gól gyönyörű volt, csak a szöglet előtte volt jogtalan. AZ lábról ment ki a labda. A második félidőben viszont az AZ sem volt jó. Csak rugdosták esztelenül ki a labdát. Szerencséjükre a PSV is elég esztelenül támadt. És persze a kapusok közötti különbség! Ellenünk két jó szabadrúgása volt Max-nak, de a mi kapunkban Onana állt. A PSV-n már túl vagyunk, az AZ jobban érdekel. Koopmeiners nagyon jó volt, de többi kulcsemberük nem. Stengs sokszor próbált indítani, de a 11-essel végződőn kívül talán még egy jó indítása volt csak. Boadu nagyon gyors, de egy labdát lekezelni nem tud. Nagyon gyors, de úgy pattantak el tőle a labdák, mint nálunk Labyadtól szoktak. Nekem már pár meccs óta Wijndal sem tetszik. Úgy érzem, hogy a hónap hátralévő ellenfelei közül a mai, a Twente a legjobb.

Persze az AZ és a Feyenoord sem olyan gyengék, hogy ne okozhassanak meglepetést. Különösen azért, mert mindkettő gyors kontrákra megy, ami a középvonalnál álló védőink mellett cikis lehet. Kipróbálnám vasárnap, hogy az első félidőben hagyjuk a Feyenoordot játszani. Kezdjen Alvarez Klaassen, Martinez Gravenberch helyett, és legyen Promes a balszélen. Két gyors szélsővel kontrázzuk le őket! Ha nem megy, mindig lehet cserélni. A Feyenoord védekezésre beálló csapatok ellen roppant béna. Persze ez vicc. De legjobb csapatunkkal sem szabad, hogy gondot okozzanak. De most a legfontosabb, hogy ma nyerjünk.

Előzmény: nj (26505)
nj Creative Commons License 2021.01.14 0 0 26505

Azon nem lepődtem meg, hogy Zahavi nem volt jó, mert az előttünk lejátszott meccseken sem volt az. Amúgy, az első gólt eredményező 11-es előtti mélységi passznál pont úgy ragadt be a védelmük, mint a miénk vasárnap a 2. percben. Persze, az ilyen gólok elhárítása nem csak a védelmen múlik, a középpályásoknak kellene megakadályozni az indítást.

 

Persze, jó dolog, ha a rivális gyengélkedik (a PSV-re gondolok, az AZ, szerintem, egyáltalán nem volt rossz), de a lényeg mégiscsak az lenne, hogy mi legyünk jók.

Előzmény: Gyenyi (26504)
Gyenyi Creative Commons License 2021.01.13 0 0 26504

Pedig az AZ is elég gyenge volt. Megint van egy csatár, aki semmit nem tud, de ellenünk megtáltosodik. Mert Zahavi ma pályán sem volt. És a vasárnapi meccsig sem mutatott semmit sem. Schmidt viszont vagy nem normális, vagy nagyon lebecsülte az AZ-et. 1:2-nél a 87-ik percben lecserélte két legjobb csatárát. Gondolta, hogy Malen helyett egy játékossal (Van Ginkel), aki utolsó meccsét 3 éve játszotta több esélyük lesz kiegyenlíteni?

Most már csak nyerjünk holnap! De, ha a Twente ellen majdnem legjobbjainkkal nem tudunk nyerni, akkor én is elvesztem optimizmusomat. :)

Előzmény: nj (26503)
nj Creative Commons License 2021.01.13 0 0 26503

Az AZ nyert a PSV ellen, ráadásul elég simán. Koopmeiners 2. gólja az idény találata eddig. Most már "csak" nekünk kellene nyerni a Twente ellen.

nj Creative Commons License 2021.01.13 0 0 26502

Természetesen, az AZ-nek fogok szurkolni. Amúgy, olvastam én is a lelkendezést a sajtóban, hogy milyen jó meccs volt, de meglehetősen értetlenül álltam előtte. Szerintem, legfeljebb közepes meccs volt, az iram lehet, hogy jó volt, de nagyon sok hibával játszott mindkét csapat, ezért nem mondanám rá azt, hogy ez egy komolyabb bajnokságban is megállta volna a helyét.

Előzmény: Gyenyi (26501)
Gyenyi Creative Commons License 2021.01.13 0 0 26501

"Ez már biztos? A lezárás egyelőre február 9-ig lettek meghosszabbítva. "

Nem biztos, de valószínű. Sok függ attól, hogy meg tudják-e állítani az angol változat terjedését. De a lezárás csak 1 hónapja van. Nézők azelőtt sem voltak. Tele stadionok még biztos, hogy sokáig nem lesznek, és, ha meg is nyitnák kevés nézővel a stadionokat, olyan hangulat nem lenne, ami előnyt jelenthetne a hazaiaknak. Emellett igazságtalan lenne, ha a visszavágókon csak hazai szurkolók lennének, amikor az első meccseken senki nem lehetett. Szerintem, ha valamikor lesznek nézők, akkor minkét csapat szurkolóinak fele-fele kell, hogy legyen. De el nem tudom képzelni, hogy ez már februárban így lesz.

 

Ami a meccset illeti, valóban nem ugyanazt a meccset láttuk. Én azt láttam, amiről az általános vélemény az volt, hogy ilyen színvonalú meccset a nagy bajnokságokban is ritkán látni. Így egyikre sem lehet mondani, hogy rossz volt. A Schmidt féle Salzburg focit csak 15 percig voltak képesek játszani. 15 perc után a PSV visszavonult, de jól rombolva még 10-15 percig kezében tartotta a meccset. Aztán csak védekezett és kontrázott. Így persze helyzetei is voltak. Az valóban szubjektív, hogy hol voltak nagyobb helyzetek. Szerintem a két kapus kb. ugyanannyiszor kellett, hogy nagyot védjen, de ebből nálunk kettő szabadrúgásból volt. Azzal is ki lehet kapni, de azzal egy rosszabb csapat is tud nyerni. Na mindegy. Ma azért te is az AZ-nek fogsz szurkolni. (Ebben csak egyetértünk. :)  )

Előzmény: nj (26499)
nj Creative Commons License 2021.01.13 0 0 26500

lett

Előzmény: nj (26499)
nj Creative Commons License 2021.01.12 0 0 26499

"Nézők akkor sem lesznek."

Ez már biztos? A lezárás egyelőre február 9-ig lettek meghosszabbítva. A futballszövetség ennél későbbi dátumot határozott meg a nézők beengedésére?

Előzmény: Gyenyi (26497)
nj Creative Commons License 2021.01.12 0 0 26498

Felesleges ezt tovább folytatni, úgysem tudjuk egymást meggyőzni. Tényszerűen nem igaz, hogy csak 3 helyzetük lett volna, vagy, hogy 60 percen keresztül csak védekeztek, hiszen még a második félidőben is voltak helyzeteik. Nemhogy az első, de még a második félidőben is többször találták el a kapunka, mint mi az övékét. És ha már a premisszák is tévesek, akkor azzal nincs mit kezdeni.

 

Lehet, hogy a Willem-meccsnél - ami a 2020-21-es bajnoki teljesítményünk eddigi legalja volt -, ez egy leheletnyivel jobb volt, de ez még mindig nagyon karcsú teljesítmény.

Előzmény: Gyenyi (26497)
Gyenyi Creative Commons License 2021.01.12 0 0 26497

"nem látok drasztikus előrelépést decemberhez képest. A védelem továbbra is nagyon bizonytalan"

Ha szerinted ugyanolyan rosszak voltunk, mint a Willem II ellen, akkor nincs mit mondanom. A vasárnapi játékkal szerintem szétvertük volna a Willem II-t. És e 'pocsék védelem' ellenére csak három helyzetük volt. Két ilyen gólt pedig kevés védelem tudott volna megakadályozni. Hibáztak a középhátvédek, de gól nincs védekezési hiba nélkül. Ha számítottak volna Malen sarkalására, akkor nem lett volna az gól. A második pedig egy villámgyors, hajszálpontos kontra volt. Azért főleg Antony volt a hibás. Ezzel együtt kipróbálnék már valaki mást is Schuurs helyén. De ez a védelem a PSV-nél kevesebb gólt kapott a bajnokságban, és a BL-ben pedig kevesebbet, mint a PSV az annál gyengébb EL-ben. Védelmünk tehát jobb. Csatársorunk messze a legjobb (A VVV meccs nélkül is) a bajnokságban. Középpályánknál, Kudussal, sem hiszem, hogy van jobb. Mi kell még?

 

" a csatárok annyival lettek jobbak, amennyivel Haller jobb center Labaydnál és Promesnél (ami egyenlő a nullával)"

Egy jó center egy nulla helyett azért nem kevés. És egy jó 10-es egy mondjuk közepes helyett sem rontja a csapatot.

 

"a lesgólon kívül Haller sem lőtt kapura, szóval én még várnék ezzel a hozsannázással."

Egyszer tehát lőtt kapura. Egyszer sem tudták tőle elvenni a labdát, és adott egy gólpasszt. Nem hozsannázok, de első félidejéhez képest jó volt. Zahavira nem cserélném el.

 

" simán elhoztak egy pontot tőlünk"

Mi az, hogy simán? 60 percen át alig tudtak átjönni térfelünkre. Annyira nem volt az sima. Persze a lényeg valóban az, hogy nem kaptak ki. De ők is nyerni akartak, amire az utolsó 60 percben nem volt esélyük.

 

"még megyünk hozzájuk, akkor még lépéselőnyben is vannak."

Mitől? Nézők akkor sem lesznek. Annyit nem számít, hogy más öltözőben lesznek a fiúk.

 

" annyival a Feyenoord, vagy az AZ sem rosszabb, hogy ne tudnának legyőzni bennünket."

Vagy a PSV-t. Ez vasárnap estig részben kiderül. De van még egy pár csapat, mely pontot fog rabolni a bajnoki esélyesektől. És könnyen lehet, hogy többet a PSV-től, mint tőlünk.

Előzmény: nj (26496)
nj Creative Commons License 2021.01.12 0 0 26496

"De akárhogy is lesz, utána is még sok minden történhet. Mindenesetre vasárnapi játékunk alapján sokkal optimistább vagyok, mint decemberi utolsó meccseink után voltam. Azért erre neked is lenne okod. :)"

 

Én nem látok drasztikus előrelépést decemberhez képest. A védelem továbbra is nagyon bizonytalan, a középpályások csak a második félidőben hozták azt, ami elvárható lenne tőlük, a csatárok annyival lettek jobbak, amennyivel Haller jobb center Labaydnál és Promesnél (ami egyenlő a nullával). És azért ne felejtsük el, hogy a lesgólon kívül Haller sem lőtt kapura, szóval én még várnék ezzel a hozsannázással.

 

Szerintem, a PSV-nek legalább akkora esélye van és ha figyelembe vesszük, hogy ők simán elhoztak egy pontot tőlünk, mi pedig még megyünk hozzájuk, akkor még lépéselőnyben is vannak. És annyival a Feyenoord, vagy az AZ sem rosszabb, hogy ne tudnának legyőzni bennünket.

Előzmény: Gyenyi (26495)
Gyenyi Creative Commons License 2021.01.12 0 0 26495

"És akkor még megkérdezed, hogy miért padoztatnám őket?"

Szerencsére most észrevettem a smile-t. De csak azt mondtam, hogy két ilyen villámgyors támadás ellen nehéz mit csinálni. Malen sarkalása olyan zseniális volt, amire védő nem számíthatott.

 

Ami Tagliaficot illeti a következők:

Az AD 7,5-öt ad neki, épp annyit, mint Tadicnak. Utánuk jönnek a többiek. A forduló válogatottjába is beteszik.

A VI-től és a VP-től csak 6,5-öt kap, de azért az is jó. Szóval azért nem csak én láttam jónak.

 

"Nem, nem voltunk jobbak! Az egész meccset tekintve kb. egálban voltunk velük."

A második gól előtt már eléggé beszorítottuk őket, de akkor még elég szervezetten tudtak védekezni. Kb. a 30-ik perctől, már csak kitöréseik voltak, és elég esztelenül rugdosták ki a labdát. Hol a kapufa mentette meg őket, hogy a gólvonalon vetődött valaki a labda útjába, hol a kapus védett nagyot. Nekik a két szabadrúgáson kívül még egy helyzetük volt. Legalább is, ha a Zahavi által kihagyottat, melynél lesen volt, nem számítom. Két félemetes bekkjük hátul alulmaradt Tadiccsal illetve Antonyval szemben, és a mi térfelünkre csak pontrúgásoknál mertek átjönni. Malen és Zahavi a második félidőben észrevehetetlenek voltak, A két szuper tehetségű szélső Ihattaren és Gapko nem éltek meg bekkjeink mellett. Nem mondom, 0:2-ről az is szép, hogy kiegyenlítettünk, de a 2:2-nek ők örültek jobban. (Más kérdés, hogy a Jong Ajax kezdőhelyéért versengő Schuurs és Teze közül a lassúbb, focizni kevésbé tudó Teze volt a jobb. Ő helyezkedni tud.)

 

"Amikor mi voltunk 3-4 pontos ponthátrányban korábban, akkor Gyenyi mindig azt mondta (még úgy 5-6 fordulóval a vége előtt is), hogy még nincs veszve semmi, sok van még hátra, még sok minden történhet."

Nem találok smilet, így ezt komolyan gondoltad. Ha úgy éreztem, hogy jobbak vagyunk, mint konkurenseink, és hátrányunk behozható volt, veled ellentétben, nem voltam hajlandó lemondani a bajnokságról. De Boer idejében általában be is jött optimizmusom. Most is úgy érzem, hogy mi vagyunk a legjobbak, pedig vasárnap Haller csak egy félidőt, Kudus csak 10 percet játszott, és Neres még egyet sem. Ha ők is teljes meccsekre jók lesznek, még jobbak leszünk. Úgy érzem, hogy bajnokok leszünk. A következő két hét megerősítheti ezt az érzést, de persze gyengítheti is. De akárhogy is lesz, utána is még sok minden történhet. Mindenesetre vasárnapi játékunk alapján sokkal optimistább vagyok, mint decemberi utolsó meccseink után voltam. Azért erre neked is lenne okod. :)

Előzmény: nj (26494)
nj Creative Commons License 2021.01.12 0 0 26494

"Ők csak álltak, és nem is látták, hol volt Zahavi."

 

És akkor még megkérdezed, hogy miért padoztatnám őket? Hát, pl. azért, hogy visszanyerjék a látásukat! :-)

 

"És nélkülük is azért csak 21 percig volt nehéz."

 

Azért ez erős túlzás!

 

"Én úgy érzem, hogy bajnokok leszünk, mert tegnap kiderült, hogy jobbak, mint legkomolyabb ellenfelünk, még, ha nem is voltunk eredményesebbek."

 

Nem, nem voltunk jobbak! Az egész meccset tekintve kb. egálban voltunk velük. Otthon! Eindhovenben ebből még vereség is lehet, hiába nem lesznek nézők.

És jelenleg te is abban reménykedsz, hogy visszatér majd Kudus és kezdő lesz Haller, azaz te sem a strukturális változásokban bízol, hanem abban, hogy olyan játékosaink állnak majd rendelkezésre, akik miatt Ten Hag nem tudja majd betenni Klaibert, Labyadot és Promest, illetve, akik egyénileg el tudják majd dönteni a meccseket. De ez a két játékos nem fogja tudni megoldani sem azt, hogy a két középső védőnk alszik a meccseken, sem azt hogy a két labdaszerző középpályásunk (Klaassen és Gravenberch) nem látja el a védőfeladatait. Nem lehet mindig arra számítani, hogy elöl majd többet rúgunk, mint amennyit kapunk, mert az sem jön be mindig (Groningen, Twente, Willem...)! Jelenleg teljesen indokolatlan az optimizmusod!

Előzmény: Gyenyi (26493)
Gyenyi Creative Commons License 2021.01.11 0 0 26493

"ő méterekkel belógott"

Maradjunk 10-15 centiben. Azért nehogy már ő legyen fő felelős azért a gólért! Azt pedig nem hiszem, hogy Blind és Schuurs tudatosan állították lesre Zahavit. Ők csak álltak, és nem is látták, hol volt Zahavi.

 

"A 2. Psv gólnál Zahavi mellőle rúgta a gólt."

Ő emberét, Gapkot követte, és mire észrevette, hogy a középhátvédek sehol sincsenek és a labda nem Gapkohoz megy, már késő volt. Egyik gól sem az ő hibája volt, viszont mindkét gólunkban komoly szerepe volt. Egyik legjobbunk volt. Embere, Gapko, az utolsó hetekben legjobbjuk, egész meccsen láthatatlan volt.

 

"Azért még megyünk Eindhovenbe, Alkmaarba, Rotterdamba stb. amik azért nem lesznek könnyebbek."

Eindhovenben még biztos nem lesznek nézők, nem Labyad, hanem Haller lesz a középcsatár, és gondolom, Kudus is kezd. És nélkülük is azért csak 21 percig volt nehéz. A többiek ellen pedig a PSV is még játszik.

 

":-)"

Én úgy érzem, hogy bajnokok leszünk, mert tegnap kiderült, hogy jobbak, mint legkomolyabb ellenfelünk, még, ha nem is voltunk eredményesebbek. Volt már, hogy bejött, amit éreztem, volt, hogy nem. Szurkolj, hogy most bejöjjön! :)

Előzmény: Manoh (26490)
nj Creative Commons License 2021.01.11 0 0 26492

"A Psv első góljánál ő tartotta játékban Zahavit, hiszen Blind és Schuurs lesre állították, de ő méterekkel belógott, így nem volt lesen Zahavi."

 

Bizony!

 

"A 2. Psv gólnál Zahavi mellőle rúgta a gólt."

 

Mondjuk, ott a teljes védelem rendezetlen volt a labdavesztés miatt, viszont az első félidő utolsó percében, amikor az a beadás elment a kapu torkában a PSV-csatárok előtt, akkor megint rosszul helyezkedett. A rúgott gólokban benne volt, ezért írtam, hogy megfelelt.

 

"Még sok forduló van hátra, de úgy érzem, tegnap lettünk bajnokok."

 

Ezt én is megmosolyogtam. Amikor mi voltunk 3-4 pontos ponthátrányban korábban, akkor Gyenyi mindig azt mondta (még úgy 5-6 fordulóval a vége előtt is), hogy még nincs veszve semmi, sok van még hátra, még sok minden történhet.

Úgy látszik, ha mi vezetünk 1 (!!!) ponttal, akkor a hátralévő 19 fordulóban már nem történhet sok minden! :-)

Előzmény: Manoh (26490)
nj Creative Commons License 2021.01.11 0 0 26491

"Elképzelhetetlen, hogy, ha Kudus vasárnap csak 10 percre volt jó, csütörtökön már kezdeni fog."

 

Azért írtam oda Ekkelenkampot is.

 

"Martinezzel nem értek egyet."

 

Nem baj, ez az én csapatom, nem kell vele egyetérteni! :-)

 

"Miért kellene Blindnek már pihennie?"

 

Mert lassú és nem tud védekezni. És a Twente ellen arra lesz szükség.

 

"Miért kellene egyszerre a teljes védelmet felforgatni?"

 

Nem forgatok fel semmit, adott poszton cserélek két embert két azonos poszton játszóra. Akiknek ez már nagyon érett egy ideje. Blind majd játszhat a Feyenoord ellen, ha kell.

 

"Különben is túlzás a védelmet annyira szidni. Két ilyen villámgyors és hajszálpontos kontra ellen nehéz mit csinálni."

 

Ha csak kettő lett volna. De még volt két másik, aminél ugyanúgy csak néztek. Legyen már végre következménye ennek.

 

"Minden gólnál lehet védelmi hibát találni, de most azok annyira nem voltak nagyok, hogy mindkét középhátvédünket meg kellene büntetni."

 

De. Mondjuk, a Klaassen - Gravenberch duónak is kijár a kritika, mert ők meg az indításokat nem tudták megakadályozni. De most helyettük nem tudok hirtelen jobbat.

 

"A 22-ik perc után mindkét középhátvéd szinte hibátlanul játszott."

 

Nem így volt. Volt még két nagy helyzetük, plusz a végén Schuurs majdnem összehozott egy 11-est (vagy ha kívül volt, akkor szabadrúgást - már nem emlékszem).

 

"Timber, vagy ha ő még nem kész egy teljes meccsre, Rensch kezdhet Schuurs helyett, de pont nekik szükségük van egy tapasztalt társra."

 

A tapasztalat önmagában nem minden, ha valaki túl sokat hibázik. És ha lassú.

 

"Blind képes két hét alatt 4 meccsre."

 

Szerintem, pont ő az egyik, aki nem képes.

 

"Viccelsz? Láttad Hansent mostanában játszani?"

 

Nézd, ez kényszerhelyzet. Más nincs, aki tudna centert (is) játszani, ha Huntelaar sem állna rendelkezésre. Csatárcsere pedig kell.

 

"Ráadásul a Jongban mindig szélső. Eleve nagyon ritkán volt center."

 

Mostanában. De Brobbey korábbi sérülése idején annál többet.

 

"...és Promes legyen a balszélen."

 

Promes legfeljebb a kispadon legyen.

Előzmény: Gyenyi (26489)
Manoh Creative Commons License 2021.01.11 0 0 26490

"NJ-vel ellentétben én elégedett voltam Tagliaficoval. Mentalitása, harcossága segítette a csapatot, hogy átvegye a kezdeményezést. Mivel a PSV szélsők nélkül játszott, hátul sok dolga nem volt. Elől viszont mindkét gól támadása az ő labdaszerzésével kezdődött."

 

A Psv első góljánál ő tartotta játékban Zahavit, hiszen Blind és Schuurs lesre állították, de ő méterekkel belógott, így nem volt lesen Zahavi. A 2. Psv gólnál Zahavi mellőle rúgta a gólt. Ezek után még szép, hogy 2 gólunkban benne volt, azzal legalább némileg javította, hogy a 2 Psv gólban is.

 

"Végül azt hiszem, nekünk van több okunk örülni. Túl vagyunk a legnehezebb ellenfélen, és megőriztük az első helyet."

 

Azért még megyünk Eindhovenbe, Alkmaarba, Rotterdamba stb. amik azért nem lesznek könnyebbek.

 

"Még sok forduló van hátra, de úgy érzem, tegnap lettünk bajnokok."

 

:-)

Előzmény: Gyenyi (26487)
Gyenyi Creative Commons License 2021.01.11 0 0 26489

"Onana - Mazraoui, Timber, Martinez, Taglaifico - Klaassen, Kudus (Ekkelenkamp), Gravenberch - Antony, Haller, Tadic"

Elképzelhetetlen, hogy, ha Kudus vasárnap csak 10 percre volt jó, csütörtökön már kezdeni fog. Martinezzel nem értek egyet. Miért kellene Blindnek már pihennie? Miért kellene egyszerre a teljes védelmet felforgatni? És pont a Twente ellen, mely Amszterdamban nyert ellenünk! Különben is túlzás a védelmet annyira szidni. Két ilyen villámgyors és hajszálpontos kontra ellen nehéz mit csinálni. Minden gólnál lehet védelmi hibát találni, de most azok annyira nem voltak nagyok, hogy mindkét középhátvédünket meg kellene büntetni. A 22-ik perc után mindkét középhátvéd szinte hibátlanul játszott. Timber, vagy ha ő még nem kész egy teljes meccsre, Rensch kezdhet Schuurs helyett, de pont nekik szükségük van egy tapasztalt társra. Legfeljebb, ha szünetben 3:0-ra vezetünk, lehet gondolkozni pihentetésekről, fiatalok kipróbálásáról. Inkább azt mondanám, hogy az edzők, az orvosi kar nagyon figyeljenek, és ne a játékosokra bízzák, mennyit tudnak játszani. Aki fáradtnak látszik, azt eredménytől, személytől függetlenül le kell cserélni. Ősszel Klaassen és Blind is többször csak azért kezdtek, mert azt mondták, nem fáradtak. Most már minden rangadót meg kell nyernünk! Blind képes két hét alatt 4 meccsre.

 

"akkor Hansen"

Viccelsz? Láttad Hansent mostanában játszani? Igaz, nem könnyű, mert a Jong Ajaxban is csak 10-20 percre csere. Legyen ott fix kezdő és jó! Akkor lehet csere az egyben. Ráadásul a Jongban mindig szélső. Eleve nagyon ritkán volt center. Ha Huntelaar nem tud játszani, és szükség lenne rá, akkor Tadic menjen középre, és Promes legyen a balszélen. A Jongnak most nincs 9-ese.

Előzmény: nj (26488)
nj Creative Commons License 2021.01.11 0 0 26488

"NJ a Twente ellen sokakat pihentetni akar. Labyadban egyetértünk, de az ne pihentetés, hanem mellőzés legyen."

 

Lehet, hogy nem fogalmaztam egyértelműen: természetesen mellőzni akarom, de Schuurst és Promes is kispadra ültetném.

 

Kezdjen az alábbi csapat:

 

Onana - Mazraoui, Timber, Martinez, Taglaifico - Klaassen, Kudus (Ekkelenkamp), Gravenberch - Antony, Haller, Tadic

 

Cserék: Scherpen, Rensch, Schuurs, Blind, Taylor, Ekkelenkamp vagy Kudus, Promes, Hunteaar, ha tud játszani, ha nem, akkor Hansen

Előzmény: Gyenyi (26487)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!