Keresés

Részletes keresés

Ferfi Creative Commons License 1998.07.16 0 0 topiknyitó
Nyugaton (különösen Amerikában) az utóbbi évtizedben nagyon divatba jött a szexuális zaklatással, mínt büntetendő cselekménnyel való foglalkozás. Cikkeznek róla, szervezetek jönnek létre a "bűncselekmények" áldozatainak támogatására, saját honlapjuk van, ahol példákat mutatnak be "aljas zaklatásokra". Ez mind nagyon szép és jó csak nekem az a bajom, hogy nem tudom, hogy pontosan mit takar a fogalom.

Vannak persze egyértelmű esetek. Ha egy férfi beosztott kolléganőjének annak hozzájárulása nélkül munkaidőben különböző testtájait tapogatja, az valószínűleg ez a kategória. De a nyugati aktivisták szerint szekszuális zaklatást nem csak tevőlegesen lehet elkövetni, hanem beszébbel, nézéssel, gesztusokkal is. Ezt viszont már nem nagyon értem, hogy hogyan.

Ebben a topic-ban arról szeretném kikérni a jelenlévő fiúk és lányok véleményét, hogy szerintetek mi számít szexuális zaklatásnak és mi nem.

Az-e például, ha egy cukrászdában odamegyek egy nekem tetsző lányhoz és közlöm vele, hogy tetszik nekem. Vagy szexuális zaklatás-e, ha egy unalmas értekezlet közben kacsingatni kezdek a kolléganőmre.

Szóval erről a témáról várnám a véleményeteket ebben a topicban.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!