Keresés

Részletes keresés

rlpolo Creative Commons License 2003.04.28 0 0 1712
Najo, legyen speedboat! :)
rlpolo Creative Commons License 2003.04.28 0 0 1711
Sziasztok!

Hol is kezdjem ...
Kb 3 hete kiderült , hogy minél hamarabb el kell mennünk nyarlni, raadasul par evig nem nagyon fogunk tudni 2esben repkedni! :) Meleget, napot (es egy kis esöt :)) ) akartunk oltás nélkül. -> Maldiv-szogetek.
Jo ötlet ugye? :)
Szereztem jópár katalógust (TUI,JahnReisen,MeiersWeltreisen) és a kedvesem kezébe nyomtam, hogy válasszon. (persze nekem is voltak minimális kikötéseim)
Addig én végigolvastalak benneteket.
Valyon melyik szigetet választotta ?
Igen! Meeru-t. Azt hiszem a pincéreknek kötelezöen ell kell majd menni nyelvtanfolyamra.:)
Igazaból en más szigetet szerettem volna, hogy arrol is legyen beszámoló! Igy csak a horgaszatrol tudok majd újat irni! :)

Most csak 1 ?-em lenne:
a SpeedBoottal való utazás mennyire megterhelö a gyomornak?

R

Bogyó 2 Creative Commons License 2003.04.28 0 0 1710
Olvastam a vastag betűset!:-))))))
Nagyon jó!
Ennek ellenére azért ez sokkal rózsásabb, mint én gondolom, nem is számítok ennyire jóra, Ismail is lehet, kicsit elfogult. De nagy vész biztosan nem lehet! A félig borússal is kiegyeznék az eső után!
Előzmény: SHReK (1707)
Bogyó 2 Creative Commons License 2003.04.28 0 0 1709
Szerintem azért lesz olcsóbb a repülőjegy máshova is, mert egyáltalán az emberek igyekeznek kerülni az összezártságot másokkal, igyekeznek kerülni az idegenekkel való érintkezést, tehát nem utaznak.
Mellesleg a járvány itt Európában is szedett már áldozatokat, de talán Kanada az a hely, ahol Kína után a legtöbb. Torontót is elkerülendő hellyé nyílvánította a WHO. Nem, tudom, csak gyanítom, hogy azért Kanada, mert ők sok kínait fogadtak be Hongkongból 1997 táján, amikor visszakerült a város a britektől Kínához. S talán mentek rokonlátogatóba, üzletelni, nosztalgiázni, mittudomén, lényeg, sokan utazhatnak Kína és Kanada között. Így az egész világon sok helyen lehet bizonytalan a helyzet, de az emberek jórésze nem analizálja a helyzetet, hogy Vietnam nem, Srí Lanka igen, hanem otthon marad. És igen, a repülőutas összezártság is elég komoly veszély lehet, már amennyire én meg tudom ítélni, s akkor mindegy merre megyünk.
Aztán mégis szervezem Fihalhohit, de én szeretek magamnak is ellentmondani. Majd meglátjuk.

"Tehát a megfelelő intézkedés az lenne, hogy jól felemelni a repjegyárakat és akkor senkinke nem lenne kedve oda menni, ergo kevesebb lenne az esélye, hogy áthozzák ide a vírust."

Igen, csak nem az dönt a repülőjegyárakról, akinek a feladata a vírus leküzdése. Bár igazából nekik is érdekük, de ők inkább így, árcsökkentéssel igyekeznek lendíteni az utazási kedven.(Jó, láttam a :-)-t)
Nekem egyébként mondták az irodában, hogy nehéz kívánság szerinti repülőjegyet foglalniuk, mert jelentősen csökkentették még az árcsökkentésen túl a járatszámokat is a társaságok. De jobban is, mint ahogy a kereslet visszaesett, ezért nehezebb a foglalás.

Előzmény: SHReK (1705)
csinnnKA Creative Commons License 2003.04.28 0 0 1708
Csókolom ÁNTSZ-es néni! :-)

Egyébként arra már én is gondoltam, hogy micsoda hülyeség a fertőzött vagy gyanús területekre olcsóbban adni a repjegyet... ahelyett, hogy inkább elriasztanák onnan az utasokat. :-I

Na ugye, hogy válaszol az Ismail, csak éppen ki kell várni! ;-D
Hogy miért 7 évvel ezelőtti adatokat hoz fel példának... nos, ez valóban érthetetlen. Lehet, hogy ez a statisztikai kötet volt kéznél (hihi, vagy pedig akkor volt utoljára ilyen alacsony a csapadék?!).
csinnnKA@azördögi.hu

Előzmény: SHReK (1707)
SHReK Creative Commons License 2003.04.28 0 0 1707
És kaptam levelet Ismailtől, miszerint ilyen az idő:
"The climate of Maldives is warm year round, determined by the monsoons.

However, being on the equator, the monsoons are mild and not as defined as in neighbouring countries.

Of the two monsoons, the southwest monsoon from May to October brings some rain and wind. The rain may come for an hour and then sun shines through out the day.

The northeast monsoon from November to April is the dry season with very little wind. The temperature varies little with an annual average daily maximum of 30.4ş degrees Celsius and a minimum of 25.9ş degrees Celsius.

The annual rainfall stood at just over 1,900 millimeters in 1996. In the same year, the country, with the equator running through it, had over 2,800 hours of sunshine, an average of about 8 hrs a day."

Ami a lényeg, hogy egész évben, (gondolom az aktuális) monszuntól függő a meleg van (30.4°C éves nappali átlaghőmérséklet és 25.9°C éves minimum átlag). Bár a Maldív-szigetek az Egyenlítőnél vannak, a monszunok enyhék, nem olyan meghatározók (erőteljesek?), mint a szomszédos országokban.

A dél-nyugati monszun (májustól októberig) enyhén esős és szeles. Az eső kb. egy óra hosszat esik, majd utána egész nap süt a Nap.

Az észak-keleti monszun (novembertől áprilisig) száraz és csak nagyon-nagyon enyhe szél fújdogál.

Az éves csapadékmennyiség 1996-ban 1900 mm volt, a napos órák száma pedig több, mint 2800 és napi átlag 8 órát sütött a Nap.

(de miért pont 1996-ot hozta fel példának? Az elég rég volt, még az El Nino előtt...)

SHReK Creative Commons License 2003.04.28 0 0 1706
Az ÁNTSZ-től: "A kórokozó nagy valószínűséggel elsősorban cseppfertőzéssel terjed, azonban a fertőzés létrejöttéhez szoros kontaktus szükséges. Ennek megfelelően a fertőződés előfeltétele a beteggel közös háztartásban, egy lakásban/szobában való együttélés, alvás, vagy direkt kontaktus, pl. a nyálkacseppek direkt átadása (csókolózás)."

Nem tudom, a repülőn való utazás szoros kontaktusnak minősül-e...

SHReK Creative Commons License 2003.04.28 0 0 1705
Az jutott eszembe, hogy elég rossz politika csökkenteni a repjegyárakat az érintett veszélyes területkere. Hiszen ez azt váltja ki egyesekből, hogy "Gyerünk, most milyen olcsó, a járvány meg nem érdekel, mert én úgyse kapom el..." És ilyen egyesekből sok van. Tehát a megfelelő intézkedés az lenne, hogy jól felemelni a repjegyárakat és akkor senkinke nem lenne kedve oda menni, ergo kevesebb lenne az esélye, hogy áthozzák ide a vírust. :) Na meg az onnan iduló járatokét is emelni kellene. Jó kis utópia. Azok szívnák meg, akik haza akarnának jönni onnan a járvány elől. De erre is ki lehetne találni vmit, pl. azoknak olcsóbb, utána karantén, de ez meg már diszkrimináció...
Előzmény: SHReK (1704)
SHReK Creative Commons License 2003.04.28 0 0 1704
Hát nem tudom, ezen én is gondolkoztam már...
Csak azt nem értem, hogy mitől lesz olcsóbb a Sey és Mauritius repjegy, amikor egy szóval sem szokták emlegetni, hogy ott veszély lenne. Mindig csak Kína bizonyos tartományai, Hong Kong... De még Srí Lanka sincs benne a hírekben. http://www.antsz.hu/aktualis/oth_lakoss_t_jarvany0424.htm
Kínába olcsóbb lett a repjegy vagy Vietnámba?
Földrajzilag elég messze vannak onnan, csak akkor van próbléma SZVSZ, ha vki közvetlenül Kínából vagy afelől megy maldívra...
Előzmény: crx (1702)
Kékbálna Creative Commons License 2003.04.28 0 0 1703
Tippeltem. Nem nyert. :)
Előzmény: SHReK (1700)
crx Creative Commons License 2003.04.28 0 0 1702
Sziasztok!

Az utolsó felvetés engem is érdekelne, azaz mit gondoltok, lehet-e azzal gond, hogy Maldívra utazunk és terjed a járvány. Veszélyeztet-e ez minket valamennyire is.

Bár tudom azt is, hogy sok mást is el lehet kapni akár, csak erről nem szól a sajtó, mert egyedi dolog és az nem "érdekes".

Tehát várom azt, ki mit gondol a betegség(ek) veszélyeiről.

UI: Én örülök, h nem olcsóbb a repjegy, mert ez azt jelenti talán, h ott neincs veszély - még.

Üdv.

Előzmény: Bogyó 2 (1701)
Bogyó 2 Creative Commons License 2003.04.28 0 0 1701
">nem sikerültek nekik olyan szép világoskékre a tengeri színek?
milyenek lettek helyette?"

Hát,amennyire emlékszem, olyan normál kék. Tehát nem fakó, csak olyan átlag vízszín, mint itthon valami. Igazán klassz világoskék tengert én se Görögországban, se Horvátországban nem tudtam lefotózni, a trópusokon meg nem voltam. Egyébként nem mindig igazi világoskék, egy kicsit zöldes is. De nagyon jó.
Mint mondjuk ez:

Ugye milyen jó színei vannak?
Azt meg tudjátok ugyis melyik sziget.
Igen, Fihalhohi.

Egyszer viszont mégis sikerült szép világoskék tengert fotóznom. Nizzában, az Angol sétánynál, nemhiába Azúr-part.

Bagandrének volt egy tükörreflexese meg egy automatája is. De a digitális képek színei az igaziak. Egyébként tényleg kevés fórumtársunknál láttam azokat az igazi kontrasztos színeket és világos tengert, gondolom a negatívok többsége miatt. Én kezdetben diáztam, de kényelemből áttértem a negatívra. Most biztosan viszek diát is, ha egyszer eljutok. Ugyanis 20 évesen utaztam először önállóan külföldre, negatívval. Elfogyott, s csak diát kaptam kölcsönbe. A negatívjaimon zöldes-szürkés a tenger, a diákon gyönyörű kék. Igaz nem világoskék, de a sötét is tud szép lenni. Aztán ebből is hívattam elő papírképet, így tettem albumba, nagyon jól látni a különbséget. Persze más előhívásnál lehet, hogy kicsit kékebb lett volna, mert ez is számít, de a diát biztosan nem fölözné. Szóval ettől kezdve diára fotóztam pár évig, most részlegesen visszatérek. Egy jó öreg Praktica MTL5-ösöm van, valamilyen szűrőt én is megpróbálok beszerezni hozzá.

A nem jót a digitálisnál írtam, hogy amikor életlen lett, (általában a közeli képeknél, gondolom azért, mert a gép-pixelszám vagy mi-nem volt elég nagy felbontású) vagy bemozdult valaki, stb. Tehát ilyen képeknél is néha annyira jók a színek, hogy akkor is jó nézni. A negatívos képekkel semmi probléma, csak igen, kevésbé kontrasztosak, a tenger olyan megszokott. Remélem Bagandre felteszi majd (tudomásom szerint igen)azokat a szép digitális képeket,(meg a többit is) s akkor láthatjátok Ti is. De már én is megnézném mégegyszer, mert kezd homályosulni a fejemben.

Ja, a világos homok becsapós lehet (fehér pólós-effektus) nekik is van ilyen becsapásuk azt hiszem.
Más. A homokról mondták, hogy ez a fehér korall-törmelék (ők is hoztak)abszolút nem meleg, nyugodtan sétálhatsz rajta a tűző napon is, ellentétben az igazi homokkal. A sziget belseje nem mindenhol homokos, ilyen földesnek tűnő, kemény utak is vannak, a fényképen is látható, de persze a part az homokos(már amennyiben ez homoknak mondható)

Kíváncsi vagyok, bennünket (maldívosokat) érinthet-e, hogy állítólag a tüdőgyulladásos járvány miatt olcsóbbak lesznek a repülőjegyek.
Mauritiusnál, Seychell-nél már írnak erről.
Vagy inkább ne is menjünk?
Tőlem ezt már megkérdezték, nem is a Maldív-szigetek, hanem a repülő (fél napos út)miatt.

Előzmény: SHReK (1700)
SHReK Creative Commons License 2003.04.28 0 0 1700
>nem sikerültek nekik olyan szép világoskékre a tengeri színek?
milyenek lettek helyette?

Sajnos nem láttam Bagandréék képeit, így nem tudom, mitől lehet olyan, amilyen. :( Cosmóéké fakó lett némelyik, még arra sem jöttem rá, hogy mitől (esetleg nagyon tág rekesszel fotóztak? de nem vagyok benne biztos, hogy ez így kihat a képre). Látnom kellene őket élőben.
A 200-as film nem számottevően "színtelenebb", mint a 100-as, bár valamivel rosszabb. A digitgéppel készült képek mindig kontrasztosabbak az analógénál, de soha nem fogják elérni (legalábbis jelenleg nem érik még el) azt a részletességet, amit az analóg (leginkább a tükörreflexes) nyújt. A színek számában is messze lekörözi a digitálist az analóg. A digit tehát nagyon kontrasztos tud lenni + telített is.
Dia és negatív közt (számomra) óriási a különbség (professzionális negát még nem próbáltam). Tisztán látszik a ciprusi képeimen, hogy a diák ezerszer színesebbek, telítettebbek, kontrasztosabbak, mint a negatív. (a nega Kodak Gold 100, a diák: Kodak Elite Chrome 100, Elite Chrome Extra Colour 100, Fuji Provia 100F)
SZVSZ azért nem lett olyan szép a tenger, mert negatívra lett fotózva (ez persze sntít, mert cloudé is nega volt, és nekik jó lett. De tulképpen azt sem tudom, mit értesz "nem jó" alatt, mert nem láttam :(). Talán egy polár dobott volna rajta (ha használtak, akkor nincs több ötletem egyelőre, jó lenne látni, de nemcsak ezért, hanem mert tényleg érdekel! :))
Diánál nagyon ügyelj a helyes expozícióra, mert egy kicsi eltérés is nagyon látszik. Ha nem vagy benne biztos, hogy helyes lesz-e az expo, akkor csinálj sorozatot! pl. egy fél blendényit expo a mért érték felett meg alatt. A világos homok becsaphatja a fénymérőt (attól függ, mennyit tesz ki a képen, mátrix-mérés vagy átlagolt...) és alulexpozíciót okozhat.

>Kösz az időjárásos linket
szívesen :)
Kint van a maldívlapon is, ő az utolsó szegény. Javaslok mellé egy "tipp"-et! :)

Előzmény: Bogyó 2 (1698)
SHReK Creative Commons License 2003.04.27 0 0 1699
>Az én gépemen a hosszú exponálást ugy lehet elérni
De jó neked! :)

Nagyon szívesen a fotós tippeket, örülök, hogy segíthettem! :)

Nagyon jó utat, szuper nászutat kívánok nektek, meg ami kell :)))

Előzmény: neszka (1697)
Bogyó 2 Creative Commons License 2003.04.27 0 0 1698
Szia neszka !

Örülök, hogy sikerült a függőágyat nektek is beszerezni. Kíváncsi vagyok, hogy fog szuperálni. Meg a tapasztalatokra a májusi időjárással kapcsolatosan ! Jó utat nektek!

Shrek !

Kösz az időjárásos linket, nem tudom Kékbálna is figyelte-e a maldív lap ügyén.
Tanulmányozgatom. Egyelőre nem riasztott el, kevés esőt írt júliusra, a túlnyomóan borús meg nem zavar. Igazából Csinnka is azt írta, hogy sokszor volt borús, s nekem a hébe-hóba előforduló napsütés is elég. Elég meleg lesz amúgy is.

Jut eszembe, kaptunk egy kedves meghívást Bagandrééktől, s voltunk is, megnéztük a képeiket. Ott is mondtam neki, hogy sajnálom, hogy távozott a fórumból. Meséltek az élményeikről, hát igen, volt ami nem tetszett, volt ami tetszett. Ahogy ezzel mindenki lehet általában. De nem volt olyan érzésem, hogy bánnák az utazást, jókedvűen sztorizgattak. Mondtam Andinak, hogy a leírás alapján nekem is soknak tűnt a negatívum, ahogy másnak is, de ha ő azt mondja, hogy jó volt, akkor elhiszem neki. S a fényképeiket nézve is így éreztem. Kint egyébként találkoztak egy másik magyar párral is, akikkel együtt lógtak, búvárkodtak. Jópofa volt, ahogy elmesélték, hogy nem egy tapasztalt búvárok, s milyen muris volt fölhúzni a békatalpat, mert azt csak bent a vízben érdemes, abban gyalogolni befelé nem egyszerű dolog, vagy pedig hátrafelé közlekedtek a vízbe befelé menet. Ezt jegyeztem is, mert még rajtam se volt ilyen uszony.
Jópár fotót készítettek, némelyik nagyon klassz (mondhatnám ahogy ma szokás, nagyon állat). Van talán kettő, olyan igazi rózsaszínű naplementés!

Tényleg Shrek ! Miért van az, hogy a filmre fényképezett felvételeknél nem sikerültek nekik olyan szép világoskékre a tengeri színek?
Alacsonyabb érzékenységű filmet kellett volna használni?
ISO 200-ast vittek. (Én, mondjuk 100-asra szoktam fényképezni, úgy tudom erős fényben ez a színesebb.)
Ellenben a digitális géppel fantasztikus színűek a képeik. Némelyik képnél mondtam is, amelyik valami miatt nem is sikerült jól, akkor is érdemes megtartani, csak a színek miatt.
De hát van egy jó pár nagyon szép. Tudjátok, az a klasszikus maldív kép, amikor alulról felfelé sötétedik a kép. Azaz hófehér homok, világoskék tenger, középkék vagy sötét égbolt, megspékelve egy- két zöld színnel, pálmafák stb. De ezeket a színeket csak a digitális gép tudta náluk produkálni, viszont nem hiszem, hogy a digitális technika az oka. Szerintem a filmekből kellett volna e célra legalábbis másmilyen. A Srí Lankás képeiknél, meg a nem tengerpartosoknál nem volt semmi probléma, sőt a tengerinél se, amíg nem láttuk meg a digitális képeket is. Akkor tűnt fel, hogy jaj ezek a színek! De jók!

Vagy a dia is jó megoldás? Én ugyanis biztosan nem tudok digitális gépet vinni.

neszka Creative Commons License 2003.04.26 0 0 1697
Sziasztok!

Lehet, hogy ma vagyok utoljára az indulás előtt, ma megyek szabira, otthon nincs netünk, de lehet, hogy jövő héten még bemegyek a párom munkahelyére, hogy beköszönjek Nektek.

Nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget, az ötleteket. Nagyon jól esett, hogy ennyire késségesek voltatok. Igérem részletes beszámólóval, és remélem sok szép képpel :))) tudom majd visszahálálni mindezt.

Shrek!

B+W SLIM circularis polárszűrőt vettünk. Az én gépemen a hosszú exponálást ugy lehet elérni, hogy az blende nyitásakot kell megnyomni a gomot, majd ahhoz hogy zárjon ismét meg kell nyomni, tehát nem folyamatosan. Köszi a fotós tippeket.

csinnnKA!

Annyira nem félhetek a rákoktól, hogy ne nézzem a csillagokat:))) Csaknem bántanak már... Neked is nagyon köszönöm a tippeket, segitségeket.

Kékbálna!

Köszi mégegyszer a CD- ket, imádom nézegetni...

Mindenkinek köszi mindent, ha csak az út után találkoznánk, akkor drukkoljatok nekünk.

Üdv.: Neszka

csinnnKA Creative Commons License 2003.04.26 0 0 1696
Neszka!
Meerun van közvilágítás (csak éppen nem mindenütt). A főépületek (étterem, kakuni bár, dhoni bár, recepció, butik, búváriskola stb.) környékén mindenképp, aztán a bungalósorok is ki vannak világítva (legalábbis a miénk ki volt!), de az vitathatatlan, hogy a szigetnek van jónéhány sötét része, talán bent a dzsungeles részben is vannak sötét pontok (az az igazság, már nem emléxem pontosan, hogy ott végig ki volt e a középső sétány világítva vagy sem), de egészen a homokos tengerparton garantáltan koromsötét van! :-)
Hozzáteszem... ha nem félsz a rákoktól! :-DDDD

Satine!
Igen, talán már jövőre elég "nagyok" leszünk ahhoz, hogy jelen legyünk! :-)

Előzmény: neszka (1692)
SHReK Creative Commons License 2003.04.25 0 0 1695
Milyen polárt vettetek? :)
Előzmény: neszka (1691)
SHReK Creative Commons License 2003.04.25 0 0 1694
A csillagokhoz állvány kell :) mert sok-sok percig nyitva kell tartani a zárat. Akár néhány órát is, attól függ, milyen hosszú pályát szeretnél (pár perc alatt nem mozdulnak el nagyon látványosan a csillagok - illetve a Föld :). Ekkor különösen fontos, hogy eltakard a keresőt, nehogy fény jusson hátulról a filmre. A fényképezőt "B" állásba kell kapcsolnod és valószínűleg a tiéd is úgy működik, hogy addig van nyitva a zár, amíg az exponáló gombot nyomva tartod. Ez elég nehézkes (arról nem beszélve, hogy nem is biztonságos, mert könnyen megmozgathatod a gépet), ha negyed óráig műveled, vagy ha órákig. Ahhoz, hogy ezt elkerüld, egy távkioldót (az enyémhez IR-3) kell venned (ez kb. 15.000 Ft, ha jól tudom), amin ha egyszer megnyomod a gombot, kinyit a zár, ha még egyszer megnyomod a gombját, akkor becsuk a zár. Ha kör alakú pályát szeretnél, akkor a sarkcsillagot kell a középpontba állítanod (vagy legalábbis szerepelnie kell a képen). Az elemet eléggé eszi ez a sok ideig tartó zárnyitás... (ha jól emléxem, az enyém 7 órát bír ki egy elemmel) És még arra figyelj, hogy hold se legyen, mert elég sok fény kerülne a filmre a holdról és a végén nem látszanának jól a csilllagok. A rekeszt állítsd a lehető legnagyobbra (tudod, minél kisebb a szám, annál tágabb :)), az élességet végtelenre (vagy ahol élesek, manuálisan kell valószínűleg). Egyébként a Fotóiskola 262. oldalán van róla egy nyúlfarknyi szöveg :))
Előzmény: neszka (1692)
SHReK Creative Commons License 2003.04.25 0 0 1693
Nem kotyog a feje?
Tudsz vele álló formátumú képet is?
Előzmény: crx (1690)
neszka Creative Commons License 2003.04.25 0 0 1692
Eszembe jutott mégvalami. Meerun nincs közvilágitás, és sok a csillag. Szeretnék fényképezni csillagutvonalakat. Tudjátok mire gondolok.. Szóval valakinek van-e tapasztalata ezügyben? Várom a segitségeket:)))
Üdv.: Neszka
neszka Creative Commons License 2003.04.25 0 0 1691
Sziasztok!

Köszönöm a tippeket. Ezek szerint jó uton járok, mert
1, nekem is ez a könyv van meg, és ebből próbálok okosodni, máramikor van egy kevéske szabadidőm.
2, állványunk is van, szerintem egész stabil, és a magassága is megfelelő.
3, a fórum olvasása nélkül tegnap nekem is eszembe jutott, a lencsetisztitó igy már az is van a tárházamba, a szintén tegnap vett polárszűrővel együtt:))

Egyszóval nagyon készülünk. Jövő héten szabin leszek, ugyhogy már lassan csak be kell pakolni mindent nehogy itthon maradjon valami:))

crx Creative Commons License 2003.04.25 0 0 1690
Sziasztok!

Gabika76 párja vagyok és mint tudhatjátok 3 hét múlva megyünk Meerura, így van/lesz némi közöm a topichoz.

A fotós hozzászólások miatt regisztráltam magam. Én két dolgot tudok javasolni, bár én is csak egy éve használok egy jobb (digitális) gépet.
1) Ha a fotózás tudománya érdekel, akkor javaslom a National Geographic Fotó Iskola című könyvének megvételét (4500-5000 ft). Rendkívül hasznos. Lehet olcsóbban is kapni más könyveket, amik jók, de ez viszi a pálmát, szerintem. Kezdőknek is remek, mint én pl.
2) Állványt én 3500ért vettem. Van 6000ért is. Szerintem jó, mert masszív (alu) viszont 140 cm magas. Ha az elég, akkor olcsón megúszod, ha magasabb kell, akkor az költségesebb. A feje hagyományos, de könnyen kezelhető. Mi a bolhapiacon vettük. Ha érdekel pontosabban hol, akkor megírom.

A többieknek meg bejelentkező Üdv.

crx

satine Creative Commons License 2003.04.25 0 0 1689
Hát, akkor nem hívlak, nem kereslek...
No majd legközelebb :))
Előzmény: csinnnKA (1688)
csinnnKA Creative Commons License 2003.04.24 0 0 1688
Sziasztok! :-)

A héten még szabin vagyok, majd csak hétfőtől indul ismét a verkli, addig itthon pihi + kapkodós munkák, találkozók stb.

Satine!
Az a helyzet, hogy nem vagyunk kint, csak a könyv, az útikönyvkiadó barátunk vitt ki magával 20 db-ot. (Már nagyon várom a telefonját, hogy gyorsan vigyünk még!) :-))))))))

Neszka & Shrek!
Örülök, hogy így egymásra találtatok! :-)
Neszka, nyugodtan hagyatkozz Shrekre, professzionális a csaj fotózásban, lekőrözhetetlen... vasárnap láttuk a ciprusi kollekcióját! ;-)
Annak is örülök, hogy mindketten Meerura mentek nászútra, szerintem csoda lesz... remélem, nem lesznek kellemetlen tapasztalataitok! :-*
Neszka! Tom, hogy elfoglalt vagy, na de azért egy kis incifinci válaszka?! ;-*

satine Creative Commons License 2003.04.24 0 0 1687
Csinnka! Hol vagytok a Könyvfesztiválon?
Megpróbállak megkeresni, hívni. Jó?
SHReK Creative Commons License 2003.04.24 0 0 1686
Nem nagyon kell plussz, a polár elég lesz. Majd ha gyakorlottabb leszel (fénymérésben), akkor egy szürke átmenetes szűrő is jól jöhet, ez akkor nagyon tuti, ha az ég és a föld között nagy a kontraszt és szeretnéd, ha mindkét rész egyformán részletgazdag lenne. (pl. naplemente a víz fölött :) Nekem még nincs, mert nem volt annyi pénzem, hogy költsek rá. (ez is lehet 5000 és 15.000 vagy még több pénz is...) Egy állvány is hasznos tud lenni, ha túl nagy a zársebesség ahhoz, hogy kézből tudj fotózni. Cipruson is jól jött :) Már 12.000 forintért kapsz elég magas állványt, igaz, nem túl stabil, de kezdetnek megteszi. Ha kétséges a bemozdulás a hosszú záridő miatt, akkor hasznád az önkioldót, nehogy meglökd a képed azzal, hogy megnyomod az exponáló gombot. És hosszú záridőnél takard le a keresőt, negogy esetleg fényt kapjon a film hátulról, amíg nyitva van a zár. (vagy hajolj oda, mintha néznél bele vagy tedd oda a kezed - de vigyázz, ne érj hozzá, ne mozdítsd el)
Esetleg szerezz be egy kis objektívtisztító folyadékot és kendőt, hogy lepucolhasd róla a koszt. Ez jó.

Nászút lesz nekünk is, úgy tervezzük, hogy október tájékán megyünk (addig talán sikerül összegyűjteni az árát, jelenleg csak az egytizede van meg :/). Írtam Ismailnak, hogy milyen idő szokott ott lenni akkor. Ugyanis nem tudtam kiigazodni az időjárásban, nem tudom, az eső-borús az általános vagy a napsütés. Ettől függetlenül lehet, hogy hiába lesz általános a napos, ha mi is kifogunk egy nem-általános borúsat... És szintén Meeru, Winair, de standard bungi, viszont all inclusive. Lehet, hogy három hét.

Előzmény: neszka (1685)
neszka Creative Commons License 2003.04.24 0 0 1685
Szia Shrek!
A gép-és igy a "tudomány"-is elég friss, tavaly vettük októberbe. Azóta kipróbáltunk már egy s mást, de még túl sok a sötét folt. Pedig nagyon szeretnék elmélyülni ebbe a fotózásba. Meglátjuk. Most legalább bőven lesz téma. Keresek polár szűrőt, valami egyéb jó kis plussz eszköz az alapgéphez? Van ötleted, amivel egy kezdő is boldogul? Ti mikor mentek? Nektek is nászút lesz?
Üdv: Neszka
SHReK Creative Commons License 2003.04.24 0 0 1684
Próbálgasd! igaz, nincs sok idő az indulásotokig :(
Hány éves a fotómasina?

>A sebésszel viszont majdnem célba találtál:))
Télleg? mi vagy? :)

>Szerintem egészen jó ár.
Igen, ez jó. :)

Előzmény: neszka (1683)
neszka Creative Commons License 2003.04.24 0 0 1683
Sziasztok!

Köszi Shrek a segítséget, bár kissé kínai a dolog, de majd nézelődök érdeklődök. A gépünkön jelenleg csak az alapcuccok vannak. Gondoltam a nagy út előtt felturbózom.

Szóvan nem Coral tours, hanem Winair, és nem Sun Island hanem Meeru:)) a többi stimmel:))

A sebésszel viszont majdnem célba találtál:))

Az ára a superior bungaloba: 8800 Ft/éj/fő
repjegy 161.000+ illeték 22000/fő
ebből lejött 4 % nászutas kedvezmény. Szerintem egészen jó ár.
Üdv:Neszka

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!