Hehe, nekem is (fehér) magasfényű nagy szekrényem... de kristálylámpa helyett (az a nappaliban és az ebédlőben van, bár csak a függői "kristályok") Ikeás pitypang lámpa. :) Mit szeretnél benne tárolni?
Viszont ha belegondolsz egy olyan szobába, amibe beleillik egy OLYAN ágy, mint a régi, akkor képzeld el, hogy milyen komód illene... most van egy magasfényű bazinagy szekrényem, gyönyörű swarovsky fogantyúkkal, szép kristály(utánzat) lámpám is van és szeretnék egy ideillő komódot vagy fiókos szekrényt, vagy ilyen kis akármit (itthon nem is tudom, hogy hívják) Úgyhogy ha látsz ilyesmit, némileg konszolidáltabb verzióban, mondjuk egy fehér magasfényűben, akkor szólj. Mit szólj... visíts nekem :)))
:) Egyelőre ő is csak eljött és mondta, hogy keressek egy jó asztalost. Sztem, ha meglátod a terveimet ágyügyileg, biztosan azt mondod majd, hogy hasonlót szeretnél :)))) Viszont olcsóbb lesz, mint az a fehér gyönyörű ágy, amit mindketten kinéztünk magunknak :)
Ez jópofa, tetszik - annyira, hogy van is egy ilyen itthon felszerelve.
Ennek csak az a bibije, hogy azok a kis hurkok alul-felül arra szolgálnak, hogy függőleges felületre 2 csavarral rögzíthesd. Ha egy polc aljára vízszintesen csavaroznád fel, a gravitáció miatt mind az 5 ága lefelé lógna szorosan egymás mögött és ilyen állásban/lógásban már nem is elég görbültek ahhoz, hogy megtartsanak egy kabátot.
De közben kitaláltam valami megoldást, most már csak egy lakatost kell keresnem.
Tárgyalásban voltam egy díszműkováccsal is, aki az 5 db kampót 30e Ft-ért megcsinálta volna nekem kovácsoltvas minőségben - valamiért nem jött létre az üzlet...:-)))
Az első kettő azért nem jó, mert nem a polc szélére, hanm kb. a közepére akarom őket felcsavarozni.
A harmadikon már jobbak a kampók, de válogatós vagyok: valami másabb dizájn kellene, mert ezzel a fekete, lovácsoltvas-szerű polctartóval lesz a polc felfogatva:
És hogyan csináltad? ÍLefektetted a lécet a pofájára, a háta két szélén végignyomtad a ragasztót... aztán? Vártál, vagy rögtön igazgattad a falra? Erősen tapadó meszes festésre rögtön lehet, vagy csiszoljam vissza vakolatig (2 réteg mészfestés!)?
Bár biztosan mondtak mindenféle igazat és okosat, de én a sima festhető akril kinyomópisztolyos ragonyával (fehérrel) olyan lazán odanyaltam a falra, mint a huzat.
Ez azért is volt jó mert -ellentétben a lakótelepi lézeregyenes falakkal- a mienkféle hepehupás vakolt falunkon kitölti a fal egyenetlenségeit, kvázi kigletteli a díszléc alatt.
Asszem az lesz a megoldás, hogy, mivel ragasztó millióféle van itthon, a díszlécből is vannak leeső darabok, falfelület is van (festés előtt állok), kipróbálom mindet, aztán majd beszámolok itt, ha valaki mást is érdekel:-)
Ezt a ragasztót nem ismerem, csak azokat a polisztrol ragasztókat, amiknél kicsit várni kell a szikkadással.
Még egy dolgot talán kipróbálhatsz: nagyon vékony rétegben tedd fel a ragasztót és picit hagyd azt is meghúzni, csak aztán illeszd a helyére a szintén vékonyan bekent lécet.
Vagy ugyanezt Duvival. Vagy nút és csapragasztóval, ha van otthon.
De mintha lenne itthon is valami hasonló, köszi az ötletet, majd utánajárok.
Újabb kérdés:
Szükségem lenne 5 db. olyan kampóra/akasztóra, amit nem függőleges falra, arra merőlegesen kiállva, hanem egy vízszintes polc aljára, arról lefelé lógva szerelnék fel és kabátok, satöbbik lógnának rajta az előszobában, nemtom érthető vagyok-e? Látott már valaki ilyet valahol (Bp. környékén)??? Mintha korábban az IKEAban lett volna, de most nem találtam.
Egyébként a következő project a hálószobám, ugyanis egyre kevésbé tetszik, hogy a matracon a földön alszom, úgyhogy a héten már elhívtam a kárpitost, hogy hogyan álljunk neki a fejvégnek, a lábvégnek és a talapzatnak.
Még nem tettem fel semmivel, viszont elméletileg odáig eljutottam, hogy a ragasztópisztoly (nekem) nem lenne jó... Nem bírom elképzelni, hogy ragasztanék fel 2 m hosszú lécet - egyik végén kezdve, megemelve a még szabad részt, alápöttyölve a forró ragasztót a két oldalán, vagy hogyanhogy? ÁÁÁÁÁ... nem szimpatikus, úgyhogy hálás lennék valami más ragasztós megoldásért!