Azért mert valaki így fordította le az olaszról, még lehet egy hülyeség. Láttunk már ilyet.
1 dolog biztos! Az előremenőnek minden esetben a tömegáram szabályzónak kell lennie, ha van szivattyú ha nincs.
Én biztos hogy kicserélném, sőt írtam is, hogy mi mindig így kezdjük mielőtt felszereljük, hogy saját magunkat és másokat se keverjünk be, hogy akkor most melyik az előremenő és melyik a visszatérő.
Ettől jobb megoldás akkor az, hogy a szivattyú és a termo marad úgy, és az osztó gyűjtőt cseréled meg, hogy fent legyen az üvegcsés része és alul a fehér kupakosok. Kicsit macerás, de megoldható. Én szerintem úgy jónak kell lennie.
nem ereszt, csak mikor átfordítottam a motort, alul leszedtem a hollandit, hogy eltudjam forgatni és bár elzártam a golyóscsapokat jött ki belőle víz, szóval még azt fotóztam le és azért vizes,
de látod a bolt ahova járok hatvan oldalon ajánlgatja az olasz effendiket, az utolsó kettőn van Mofém, de akkor majd olyat veszek, de azokat már csak fűtési szezon végeztével cserélem, ennyi idegeskedés most elég volt
Nem annak a pirossal karikázott alsó blokknak kellene oda felülre kerülnie, ha megfordul a szivattyú? Sztem onnan jön a meleg víz. Hogy hova kerül a kapilláris érzékelő, ill. a jobb alsó világos kék maradhat-e a helyén, azt nem tudom. Viszont ezt meg nem lehet csak úgy megcsinálni, mert oda van betonozva a cső. Kezd egyre rosszabb lenni...
a fölső négy radiátort most megnéztem, mindegyik alá tettem egy edényt még 3 napja, az egyikben kb. két liter víz volt? a többi száraz, szar a tömítés? vagy nincs jól meghúzva alul a csavar?
előbb mikor kinyitottam az automata szelep kupakját, vizet is lökött ki pedig nem megy a keringető, azt írták a víz útját elzárja...
A Fixtrend is meg a Comisa is ilyen. Mind szutyok olasz...
hmmm.... akkor valami nem kerek.
A szivattyú fölfele nyom, mert a felső a melegebb. És az is biztos hogy az előremenőnek a tömegáram szabályzónak kell lennie, ami viszont lent van. Akkor csak fordítva van benne most az a szivattyú. Nem? :)
Oké, a sípoló hang akkor is megmarad, ha leallítod a padlószivattyút valószinülg, szinte biztos, hogy a termoszelep okozza. Azt kéne megnézni, ha indul a fűtés, melyik cső kezd hamarabb melegedni, nem azt, hogy üzem közbe melyik a melegebb! Hanem melyik kezd hamarabb miután kihűlt, a jobb oldali vagy a bal oldali kék cső.
De lehet csak annyi a gond, hogy nagy a nyomáskülönbség a szelepen. A kazán szivattyúját is visszább lehet venni, megnézni mi történik. Elvileg 20 KPa a max megengeddett nyomáskülönbség, ha ettől több, a szelep is sípolhat és magyarázhatja az áramlásinzajokat is.
a kazán lekapcsolása után felül légtelenítettem, és az elején jött levegő, most meg már csak koszos víz
de mint írtam a radiátorok csöpögnek, szal a tömítésük már nem a legjobb, majd lehet teszek fel képet a konyhai alsóbb radiátorokról, csak az már tényleg nagyon gáz
Sorry, lehet, hogy rosszul értem a kérdést: a szivattyú nonstop be van dugva és megy, akkor is ha a cirko nem csinál semmit, nincs fűtés. Az áramlási zaj is megvan folyamatosan. A sípoló hang ami a fűtéshez kötött és csak akkor jelentkezik ha cirkó bekapcsol és elkezdi tolni a meleg vizet. De mondom, ez ráadásul egy új jelenség, csak az új szivattyúval van, a Witaval ez nem volt, csak a konstans áramlási zaj.
Lehet igazad van, de ha megfordítja a szivattyút nem fog jól működni. Ez egy átersztőszelepes befecskendező kapcsolás, keress rá googlén, majd gondold végig, mi lenne, ha szembe raknád egymással a két szivattyút....
Ha neked van igazad, akkor az osztót és a gyűjtőt kell megcserélninegymással.
tehát ezek a nagy kékek jók? vajon ki gyártotta őket, vagy hasonlót árulnak e?
ezek meg szarok? :D amúgy én se értem miért nyomatják ennyire az olasz műszaki cuccokat, olcsó a behozataluk?
ez szűkít? pedig modernebbnek látszik, lehet ez már úgy lett kicserélve, és a régi nem volt
gázkazán fele is ilyen van, azt hittem először azért kék meg piros, mert hideg víz, meleg víz
igazából a kiömlőt kéne kicserélni egy menetesre, mert nagyon macerás a feltöltés, rá kell erőltetni a slagot, aztán egy franciakulccsal rászorítani, hogy a víz ne folyjon ki
tágulásiból mit javasolnál? egyik barátoméknál a padlásban szabályszerűen egy kis medence volt, szóval az is teljesen nyitott volt felül, amiket én láttam az mind ilyen zárt piros tartály