Keresés

Részletes keresés

FrancisDrake1 Creative Commons License 2003.03.12 0 0 3530
Igen sokat nőttél a szememben! Azt hittem, hogy a vasutas rettenetesen nincs ember, aki halat foghat. A régi egyesületi vizemre emlékeztet (fóti somlyó), ahol néhány hetvenen felüli öreg a fejébe vette, hogy ha csak évente 2,5 mázsa 29-es pontyra futja a pénzükből (nem per kopf,) akkor is inkább marad minden a régiben. Azaz nincs víz, hal, paripa és fegyver.

Tán kétszer én is kimentem a vasutasra, de baromira nem fogtam semmit. Pedig kifejezetten szeretek törpézni... Igaz az sem tegnap volt.

A haldoradóból elég jó vizet lehetne csinálni, de körbe kell keríteni, mert lopják a halat telepítés után. Meg az is igaz, hogy egy akkora vízben kevésnek számít, amit az előző tulaj telepített. (szerintem)

Igazából az a bánatom, hogy a környéken mindenhol egyesületek kezelik a kis vizeket, és ennek tetejében csak a ponty szót ismerik a telepítés hallatán. Nagyobb vizek, pl. Markaz képesek arra, hogy jó keszegállományt neveljenek fel, de a kisebbeknél ez eléggé nehezen működik. Aztán ha mégis telepítenek ezek az egyesületek, akkor gyorsan kifognak mindent, utána meg nincs (normális) ember, aki kiadna 2000-2500 forintot jeygre. Ha elkérnének 800-1000 forintot + halár, akkor ők is jobban járnának, és több halat tudnának telepíteni. És jobban is néznének ki a műanyag tavaknál + ezzel a modernebb működéssel.

No de ez már filozó fia...

Előzmény: Törölt nick (3529)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.11 0 0 3529
Sajnos az Öreg-tavon is igaz az a dolog, hogy a helyiek vannak előnyben. A telepítések utáni tilalom lejártakor minden stég foglalt, a vízen van az összes csónak. Mivel a tavon sok az úszóláp,/aminek nagy része le van karózva/ ez alá be tud menni a hal. Sok nagytestű amúr és ponty található a tóban, de ezeket leginkább csónakból "bivalyölő" cuccal lehet kifogni. A partról már én is akasztottam olyan halat, hogy semmit nem tudtam csinálni vele, berohant a nád alá. Ősszel érdemes? pergetni, csak ez sok sporit zavar. Tavaly engem is lerabsicoztak, igaz hogy fogtam négy busát, de mellette csukát, süllőt, harcsát is. Nem szándékosan akasztottam a busákat, de ezt úgysem hiszi el senki. Amelyiknek a farkába akadt a horog, az vissza is került a vízbe, csak hármat ajándékoztam el. A ragadozókat elvittem. A lényeg, hogy helyismeret, és rendszeres ottani horgászat kell, de azoknak is van esélyük, akik alkalmanként járnak csak oda. De ehhez drága a napijegy. Ha a Haldorádón alakul a helyzet, akkor szólok. Üdv:Tamás
Előzmény: FrancisDrake1 (3527)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.11 0 0 3528
A Rettenetesen vagyok tag, a Haldorádón tiszteletbeli tag voltam, a Pamutoson sohasem horgásztam. Úgy tudom, a Haldorádót újra be akarja indítani a volt bérlő egy halász sráccal karöltve /aki ősszel lehalászta a tavat/ Az Öreg-tavon is meg lehet fogni a halat, nekem a tavalyi év nem is volt rossz. A törpeharcsák elleni varsázást is szorgalmaztam, úgy néz ki, abból is lesz valami.
Előzmény: FrancisDrake1 (3527)
FrancisDrake1 Creative Commons License 2003.03.11 0 0 3527

Veresen melyik tavon szoktál pecálni? - vasutas rettenetes, halott haldorado, ismeretlen pamut?

Csak azért kérdem, hátha mégis van a közelemben használható víz...

Előzmény: Törölt nick (3520)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.11 0 0 3526
ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ! Na erre nem gondoltam! De akkor ehhez a kacsatoll-ruha illik! Meg a vízfej! :-))))
Előzmény: eMM (3525)
eMM Creative Commons License 2003.03.11 0 0 3525
Hát még ezt seMM tudod?
Nád révén könnyű álcázni a nádasban.
Nem veszi észre a hal,vagy a halőr.:)
Előzmény: Törölt nick (3524)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.10 0 0 3524
Valóban elmondhatnád, hogy manapság melyik a bambusznád azon tulajdonsága, ami miatt csak az a jó nádi pontyozáshoz? Amikor ez igaz volt, akkoriban nem voltak még erős hosszú horgászbotok, de mostanában azért találni ilyeneket! Mennyivel tud többet, mint pl. egy 3 librás 3.90-es bojlis bot?
Előzmény: pipacsmező (3521)
eMM Creative Commons License 2003.03.10 0 0 3523
A soroksári dunán elkezdték üzni a kajakosokat, szóval itt a szezon.
Ha holnap is ilyen jó idő lesz, be is dobok hátha fogok egyet...
aamen Creative Commons License 2003.03.10 0 0 3522
miert jo a bambuszbot?
Előzmény: pipacsmező (3521)
pipacsmező Creative Commons License 2003.03.10 0 0 3521
Balatoni nádi pontyozáshoz kellene. Nem igazán találtam olyan botot, ami a jó öreg bambuszt helyettesíthetné. Esetleg tudna valaki ajánlani a bambusz helyett mást?
Küsz.
Előzmény: L.Gyula (3517)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.10 0 0 3520
Veresen még minden befagyva, még egy sügeret sem sikerült fognom.
Előzmény: csinovnyik (3519)
csinovnyik Creative Commons License 2003.03.10 0 0 3519
én meg hétvégén lenn voltam a derítőn, ahol hárman nyolc pontyot fogtunk. csontira, gilisztára, de még szines kukoricára (!) is, és nem csak az ultrafinom szerkóra.
csak mondom.
Blackring Creative Commons License 2003.03.09 0 0 3518
Az Ürbőin igen jól megy a keszeg,nagyon éhesek lehetnek a hosszú tél után.Két csóka elképesztő profi szerkóval és módszerrel legyezve félkilós sügereket fogott.
L.Gyula Creative Commons License 2003.03.07 0 0 3517
Most komolyan. Mire kell nektek a bambusz? Friss kell, vagy szárított? Van vietnami kapcsolatom, esetleg tudok segíteni.
Gyula
Előzmény: pipacsmező (3513)
Ralph Lauren Creative Commons License 2003.03.07 0 0 3516
"Komolyabbra fordítva: baromira elegem van a télből, pár évvel ezelőtt ilyentájt már Balcsin szoktuk matchbottal tizedelni a bodorkákat."

Furcsa mód, inkább ez a mostani időjárás felel meg az évszaknak - a tavalyi, de különösen a 2000-es szélsőségesen meleg március elejét hozott.
Én azonban nem aggódok a hideg miatt. A horgászat mellett ugyanis a másik kedvenc időtöltésem a síelés. Ha egyiket nem tudom űzni, ott a másik. Ezt hívják megfelelő kockázatkezelésnek? :)))

Előzmény: pipacsmező (3514)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.07 0 0 3515
Az a sárga dög ne jön át Budára, de már tevbe van véve! :-))))
Előzmény: pipacsmező (3514)
pipacsmező Creative Commons License 2003.03.06 0 0 3514
Nem tartasz attól, hogy egy üres bevágás után megakasztod az 1-es villamost? :-)

Komolyabbra fordítva: baromira elegem van a télből, pár évvel ezelőtt ilyentájt már Balcsin szoktuk matchbottal tizedelni a bodorkákat.

Előzmény: Törölt nick (3511)
pipacsmező Creative Commons License 2003.03.06 0 0 3513
Sajnos sehol. Én is kerestem, de nem találtam. Feladtam hirdetést a Magyar Horgászban meg a Sporthorgászban is, de azt az igazit nem találtam. :-(
Ha esetleg Neked valami információ jut a birtokodba, akkor lécci dobd fel a topicra. Köszi.
Előzmény: jócimbora (3499)
miksi Creative Commons License 2003.03.06 0 0 3512
Sporik!
Eszébe ne jusson valakinek kimenni a FeHoVa-ra! Ma voltam, összesen 2 (kettő) stand van horgászcuccal
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.05 0 0 3511
Az Árpád útnál le lehet menni a partra, csak kell egy kis helyismeret a haltartó helyek megtalálásához. Nem tiltott, a nagydunai engedély jó ide is. Én már nem megyek oda, mert az én orromnak büdös a hely. A Népszigeten a "Büdös"-ben is szépen van hal tavasszal áradás után, de ide is gyomor kell. A másik oldalon is vannak jó helyek a Gázgyárnál, és a Gellért hegy alatt. Sok meglepetés érheti a horgászt. Az Árpád híd budai hídfője sem elhanyagolható, ahol a kiság találkozik a Dunával. Érdemes néha a kormoránokat figyelni, sajnos egyre több van belőlük. Egy hete az egyik majd' méretes pontyot hozott fel a Szabadság híd alól. A Gellért hegynél van belőlük a legtöbb, gondolom nem véletlenül. Igaz hogy Te dévért kerestél, de másfajta keszeg sem lehet rossz! Csak lenne már, legalábbis szerintem! :-))))
Előzmény: FrancisDrake1 (3510)
FrancisDrake1 Creative Commons License 2003.03.05 0 0 3510
Van egy olyan parám, hogy a dévért állóvízen kell űzni... Ezért a Duna nem olyan nagyon... Az újpesti öbölben meg úgy érezném magam, mint a váci úton szoktam a kamionok között - félősen. Ott az a sok hajó, meg minden. Bár egyszer kipróbálnám ott is. Nem tiltott terület az öböl? Melyik részen lehet egyáltalán gyalogszerrel lejutni?

Köszönet a tanácsért.

Előzmény: Törölt nick (3509)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.05 0 0 3509
Fővárosi Duna, újpesti öböl. :-)
Előzmény: FrancisDrake1 (3506)
eMM Creative Commons License 2003.03.05 0 0 3508
Hát a doksi filmben nem voltak halak,csak aranyak.
Én azokat is elnézegetném a széfemben.
aamen Creative Commons License 2003.03.05 0 0 3507
devert fehervarcsurgon kell fogni. bar ez nyugatra esik:)
FrancisDrake1 Creative Commons License 2003.03.05 0 0 3506
Egy vérbeli kalóz ellen neMM lenne esélyed seMM.

Amúgy inkább a fogási naplómat nézegetném inkább, mint egy dokumentumos filmet, de sajnos Szilárd bejelentette, hogy idén elmarad a tavasz. Jövő héten kezdődik egy rövid ősz, majd itt a tél ismét.

Vagy a saját horgászataimról készítek dokumentumfilmet, Mr. Bean horgászik címmel. Az eredményesség szintén egy jobb burleszket idézne. Valamelyik nap láttam a Corában a videós pultot. Vagy hat horgászos kazetta figyelt ott. Szemeztem is egy darabig egy dévéres oktatófilmmel, de legyőztem magamban a vágyat... Pedig jó lenne egy-két jó keszeges helyet megismerni.

Ez lehetne körkérdés az itt megforduló urakhoz is! Pest környékén - lehetőleg északra vagy keletre.

Üdv

Előzmény: eMM (3505)
eMM Creative Commons License 2003.03.05 0 0 3505
Jaa a Discoveryn,én tegnap este nyolckor láttam.
Ki fitymálta a neved?
Kard ki kard!:)
Előzmény: FrancisDrake1 (3504)
FrancisDrake1 Creative Commons License 2003.03.05 0 0 3504
Igyekszem úri kalózhoz méltóan tűrni a fitymálást a neveMMel... Egyébiránt hol fut a film?
Előzmény: eMM (3503)
eMM Creative Commons License 2003.03.05 0 0 3503
A SIRkalóz névadódról mostanság fut egy doksi film.
Magyarul, ámbár egy kissé elcseszték,halk lett a narrátor (Bozai) és fordítási hibák is vannak.
Meg uncsi is egy kicsit de 1X meg lehet nézni.
Előzmény: FrancisDrake1 (3493)
L.Gyula Creative Commons License 2003.03.04 0 0 3502
Vietnam? Jó lesz? :-)))))))))))))))))))))))))))
Előzmény: jócimbora (3499)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.03 0 0 3501
Vasárnapra a jég még megvolt, de rámenni már nem lehet. Kell még egy kis idő hogy eltűnjöm.
Előzmény: end0 (3497)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!