Igen sokat nőttél a szememben! Azt hittem, hogy a vasutas rettenetesen nincs ember, aki halat foghat. A régi egyesületi vizemre emlékeztet (fóti somlyó), ahol néhány hetvenen felüli öreg a fejébe vette, hogy ha csak évente 2,5 mázsa 29-es pontyra futja a pénzükből (nem per kopf,) akkor is inkább marad minden a régiben. Azaz nincs víz, hal, paripa és fegyver.
Tán kétszer én is kimentem a vasutasra, de baromira nem fogtam semmit. Pedig kifejezetten szeretek törpézni... Igaz az sem tegnap volt.
A haldoradóból elég jó vizet lehetne csinálni, de körbe kell keríteni, mert lopják a halat telepítés után. Meg az is igaz, hogy egy akkora vízben kevésnek számít, amit az előző tulaj telepített. (szerintem)
Igazából az a bánatom, hogy a környéken mindenhol egyesületek kezelik a kis vizeket, és ennek tetejében csak a ponty szót ismerik a telepítés hallatán. Nagyobb vizek, pl. Markaz képesek arra, hogy jó keszegállományt neveljenek fel, de a kisebbeknél ez eléggé nehezen működik. Aztán ha mégis telepítenek ezek az egyesületek, akkor gyorsan kifognak mindent, utána meg nincs (normális) ember, aki kiadna 2000-2500 forintot jeygre. Ha elkérnének 800-1000 forintot + halár, akkor ők is jobban járnának, és több halat tudnának telepíteni. És jobban is néznének ki a műanyag tavaknál + ezzel a modernebb működéssel.
Sajnos az Öreg-tavon is igaz az a dolog, hogy a helyiek vannak előnyben. A telepítések utáni tilalom lejártakor minden stég foglalt, a vízen van az összes csónak. Mivel a tavon sok az úszóláp,/aminek nagy része le van karózva/ ez alá be tud menni a hal. Sok nagytestű amúr és ponty található a tóban, de ezeket leginkább csónakból "bivalyölő" cuccal lehet kifogni. A partról már én is akasztottam olyan halat, hogy semmit nem tudtam csinálni vele, berohant a nád alá. Ősszel érdemes? pergetni, csak ez sok sporit zavar. Tavaly engem is lerabsicoztak, igaz hogy fogtam négy busát, de mellette csukát, süllőt, harcsát is. Nem szándékosan akasztottam a busákat, de ezt úgysem hiszi el senki. Amelyiknek a farkába akadt a horog, az vissza is került a vízbe, csak hármat ajándékoztam el. A ragadozókat elvittem. A lényeg, hogy helyismeret, és rendszeres ottani horgászat kell, de azoknak is van esélyük, akik alkalmanként járnak csak oda. De ehhez drága a napijegy. Ha a Haldorádón alakul a helyzet, akkor szólok. Üdv:Tamás
A Rettenetesen vagyok tag, a Haldorádón tiszteletbeli tag voltam, a Pamutoson sohasem horgásztam. Úgy tudom, a Haldorádót újra be akarja indítani a volt bérlő egy halász sráccal karöltve /aki ősszel lehalászta a tavat/ Az Öreg-tavon is meg lehet fogni a halat, nekem a tavalyi év nem is volt rossz. A törpeharcsák elleni varsázást is szorgalmaztam, úgy néz ki, abból is lesz valami.
Valóban elmondhatnád, hogy manapság melyik a bambusznád azon tulajdonsága, ami miatt csak az a jó nádi pontyozáshoz? Amikor ez igaz volt, akkoriban nem voltak még erős hosszú horgászbotok, de mostanában azért találni ilyeneket! Mennyivel tud többet, mint pl. egy 3 librás 3.90-es bojlis bot?
Balatoni nádi pontyozáshoz kellene. Nem igazán találtam olyan botot, ami a jó öreg bambuszt helyettesíthetné. Esetleg tudna valaki ajánlani a bambusz helyett mást?
Küsz.
én meg hétvégén lenn voltam a derítőn, ahol hárman nyolc pontyot fogtunk. csontira, gilisztára, de még szines kukoricára (!) is, és nem csak az ultrafinom szerkóra.
csak mondom.
Az Ürbőin igen jól megy a keszeg,nagyon éhesek lehetnek a hosszú tél után.Két csóka elképesztő profi szerkóval és módszerrel legyezve félkilós sügereket fogott.
"Komolyabbra fordítva: baromira elegem van a télből, pár évvel ezelőtt ilyentájt már Balcsin szoktuk matchbottal tizedelni a bodorkákat."
Furcsa mód, inkább ez a mostani időjárás felel meg az évszaknak - a tavalyi, de különösen a 2000-es szélsőségesen meleg március elejét hozott.
Én azonban nem aggódok a hideg miatt. A horgászat mellett ugyanis a másik kedvenc időtöltésem a síelés. Ha egyiket nem tudom űzni, ott a másik. Ezt hívják megfelelő kockázatkezelésnek? :)))
Sajnos sehol. Én is kerestem, de nem találtam. Feladtam hirdetést a Magyar Horgászban meg a Sporthorgászban is, de azt az igazit nem találtam. :-(
Ha esetleg Neked valami információ jut a birtokodba, akkor lécci dobd fel a topicra. Köszi.
Az Árpád útnál le lehet menni a partra, csak kell egy kis helyismeret a haltartó helyek megtalálásához. Nem tiltott, a nagydunai engedély jó ide is. Én már nem megyek oda, mert az én orromnak büdös a hely. A Népszigeten a "Büdös"-ben is szépen van hal tavasszal áradás után, de ide is gyomor kell. A másik oldalon is vannak jó helyek a Gázgyárnál, és a Gellért hegy alatt. Sok meglepetés érheti a horgászt. Az Árpád híd budai hídfője sem elhanyagolható, ahol a kiság találkozik a Dunával. Érdemes néha a kormoránokat figyelni, sajnos egyre több van belőlük. Egy hete az egyik majd' méretes pontyot hozott fel a Szabadság híd alól. A Gellért hegynél van belőlük a legtöbb, gondolom nem véletlenül. Igaz hogy Te dévért kerestél, de másfajta keszeg sem lehet rossz! Csak lenne már, legalábbis szerintem! :-))))
Van egy olyan parám, hogy a dévért állóvízen kell űzni... Ezért a Duna nem olyan nagyon... Az újpesti öbölben meg úgy érezném magam, mint a váci úton szoktam a kamionok között - félősen. Ott az a sok hajó, meg minden. Bár egyszer kipróbálnám ott is. Nem tiltott terület az öböl? Melyik részen lehet egyáltalán gyalogszerrel lejutni?
Amúgy inkább a fogási naplómat nézegetném inkább, mint egy dokumentumos filmet, de sajnos Szilárd bejelentette, hogy idén elmarad a tavasz. Jövő héten kezdődik egy rövid ősz, majd itt a tél ismét.
Vagy a saját horgászataimról készítek dokumentumfilmet, Mr. Bean horgászik címmel. Az eredményesség szintén egy jobb burleszket idézne. Valamelyik nap láttam a Corában a videós pultot. Vagy hat horgászos kazetta figyelt ott. Szemeztem is egy darabig egy dévéres oktatófilmmel, de legyőztem magamban a vágyat... Pedig jó lenne egy-két jó keszeges helyet megismerni.
Ez lehetne körkérdés az itt megforduló urakhoz is! Pest környékén - lehetőleg északra vagy keletre.
A SIRkalóz névadódról mostanság fut egy doksi film.
Magyarul, ámbár egy kissé elcseszték,halk lett a narrátor (Bozai) és fordítási hibák is vannak.
Meg uncsi is egy kicsit de 1X meg lehet nézni.