Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 572

A Hitachi SVHS (VT-S80E) készülékre volt ráírva, hogy Amorphous Head..

 

Amúgy az egyik VT-110E ami hozzám került a fejdob jól el volt koptatva a szalag kopás csík vastagon volt rajta, még a fej fekete kis grafitja mögül is kikandikált a sárga színű valami, 2 fejes, az egyiken még meg volt a grafit jobban, a másikról jobban elkopott és kikandikált a sárga.. A kép viszont teljesen hibátlan tiszta és éles volt, nagyon színes.. Jó masszívra csinálták meg a fejet is..

 

Amúgy nem egyformák ezeknek a fejeknek a képminősége.. Egy pár Hitachi ami volt a kezem alatt abból a VT-110E és a VT-125E ugyanolyan 2 fejes, ránézésre ugyanaz a fej, fejmotor és kép panel. Viszont át cserélve így kompletten bizony látszott a különbség a képminőségben, ez hogyan lehetséges? Hiába 2 fejes mindkettő nem egyforma éles képet produkál, pedig a VT-125E-ben a fejdob nem volt elkoptatva, a VT-110E igen, mégis az szebb képet (élesebb, színesebb) produkált a VT-125E-be áthelyezve fejmotorostul, mint a sajátja. Ahogy láttam a kép panel sem mindegy, hiába ugyanaz az IC és 1 darab kondenzátor van rajta, át cserélve látszik, hogy van különbség a képminőségben..

 

Persze, dőlés meg ilyenek egyformák, azért volt -e 2 típus közt cserélhetősége.. Viszont csak nem egyformák, mert láthatóan más volt mindkettőnek a képminősége..

Előzmény: T_Pictures (570)
T_Pictures Creative Commons License 2014.04.18 0 0 571

Ha adsz egy email elérhetőséget, akkor beszélgethetünk, lesz pár napon belül egy eladó SVHS gépem.

Előzmény: Törölt nick (561)
T_Pictures Creative Commons License 2014.04.18 0 0 570

Van fenn a Vaterán egy Panasonic NV-FS200 25.000 forintért. SVHS. Meg egy JVC HR-D950EG. 10.000 forintért, VHS. Ha hosszútávú használatra tervezed, azt venném a helyedben.

 

Az FS200-at viszont csak személyes kipróbálás után, lehetőleg a fedél alá nézve, venném meg, mert azoknak a túlnyomó többsége kisebb stúdiókból kopott ki, erősen leharcolva. Vagyis leütés előtt tisztázni kell, hogy alaposan megvizsgálod, miután átveszed. Ismerem az eladót, korrekt fickó, bele megy. Van benne TBC, ami a színvonalasabb digizéshez elengedhetetlen.

 

Fifulasz: a jófene tudja, hogy pontosan mit értenek az Amorpous Pro fej alatt. Marketing blabla. A Panasonic készíti ezeket és a csúcs SVHS magnóiba rakja, illetve ezek vannak az átdobozolt Grundig, Baupnkt, Metz, stb német SVHS -ekben is. A lényeg, hogy speciális, nagyon nagy tisztaságú ezüst huzallal vannak megtekerve a fejek. A fejek semmiben sem térnek el a hagyományostól, dőlésszöget, résszélességet értve, mert az ugye szabvány kötött. 6-8000 üzemórát is kibírnak, VHS szalaggal, ami puhább, jóval többet. Gyakorlatilag egy ilyen fej nettó 68.000 forint a 7350-emben újonnan.

Előzmény: Törölt nick (561)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 569

A többi kérdésem 'költői', hátha valaki belekapaszkodik, aztán lehet tovább boncolni..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 568

Feltettem én is egy várandó kérdést?:

 

Mi az az Amorphous (Head), aki tudja vesse ide egy pár sorban.. (Head) fej, de mi az Amorphous? Elkoptathatatlan a tulajdonsága az biztos, de mit jelent az Amorphous?

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 567
Na ilyen készülékből szeretnék beszerezni vagy hármat.
Előzmény: Törölt nick (566)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 566
Lehet hogy rosszul lettem fel a kérdést? Melyik az a csúcs kategóriás Vhs magnó amiért még ma is érdemes kiadni komolyabb összeget? Olyan a mechanikaja hogy meg vagy 20-25 évig elketyeg és a maga idejében csúcs kategóriának számított?
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 565

Borsos áron lévő Blu-Ray felvevők csatlakozói is: RCA, Scart, HDMI, és MPEG4 Tuner már a korábbi szintén borsos áron kapható DVD felvevők analóg Tunerje helyett.. Még kártya foglalatot is behelyeztek a Blu-Ray készülékekbe, hogy az MPEG4 Tuner + a kártya fogja a tv adásokat. Csak milyen tv adásokat?? A Telekom vagy UPC kártyának adásait is fogta volna, mert állítólag nem, tehát a kábelszolgáltató általi + csatornákat nem lehetett volna, ehhez képest az ára a készülékeknek vastagon 100 meg 200 ezer felettiek voltak.. és azokat is elvitték.. (Földfelszíni adásokat tudja maximum set top box nélkül fogni azzal a foglalattal..), azért mert Blu-Ray lemezre rögzített azért lehetett ilyen drága az ára..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 564

Boltokban a Panasonic VHS árusításával ért véget az évente újabb és újabb VHS megjelenése. A használt piac olyan amilyen, vegyes és szedett vetett.. Kazetták, hol eltűnnek a boltok polcairól, hol feltűnnek, külföldről cégektől még rendelhetőek.. Műsor tartalom felvételre, háááát, az évről évre egyre kevesebb.. Tehát hogyan érti, hogy a 'VHS korszaknak sajnos vége'.. Mert a TV műsor tartalomnak is egyre inkább, ez látható volt az elmúlt évtizedekben.., tehát akkor a még pár éve javában árusított borsos áru DVD gépeknek is már vége, árusításilag mindenképpen, hogy aztán (mert megvásárolták), hogy amit megvettek mire és meddig tudják használni, az lehet, hogy terület függvénye?

 

Tényleg az üzleti meg egyéb dolgokon túl egy SD adásokkal tarkított Prizma, vagy Sorozat+ miért van a UPC Digital Gold kínálatában? Mit rontana például ezen adók minőségén ha az analóg kínálatba lett volna éveken át berakva?

 

Még Telekomtól el lehet képzelni, hogy lekapcsolja az analógot, csak pont Viktorpapa közszolgálat csatornáit hagyja meg, hogy mást se lehessen látni éjjel nappal..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 563

Hogyan érti, hogy "sajnos véget ért a VHS korszak"?? Eladásilag, azaz a boltokból eltűntek már teljesen?.. Használatilag?.. Lekapcsolja egyik szolgáltató az analógot és így a Tuner egysége használatlan, mint minden más felvevő készüléknek (tavaly még kereskedelemben árusított DVD felvevők is ilyen egységekkel rendelkeztek, tehát ugyanúgy akkor..), vagy úgy érti, hogy használtan már csak a vacak amit kapni lehet?

 

Amorphous, talán örökéletű, egy élethosszig, mert olyanra csinálták meg azokat.. Akkor azt az elvet köpték saját magukat szembe, mert akkor kell a Japánoknál lenni olyan készüléknek is, mellyel ezek továbbra is használhatók rendesen..

 

A szabadság, 'szabad használat' ha az analógot lekapcsolja egy cég, mert nekik gazdaságtalan, olyan eszköz viszont egyénileg kapható, hogy az ügyfél a saját lakásában továbbra is azt használja, ami neki megfelelő, tehát szabadon megválasztja, hogy a lakásában nem kell digitális vagy IPTV adás set top box, hanem egy olyan készülék, mellyel továbbra is egy kábelen az analóg adást a lakásban szétszórja..

 

Ilyen szintű korlátozásoktól mint amik manapság vannak, még maga Rákosi Mátyás is tanulhatna, ha létezne..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 562

.. és az Amorphous, hogy mit jelent, ha Ön tudja, leírná ide?.. Nem találtam meg, hogy mit jelent, mit takar a fej esetében, még a szónak a jelentését sem találtam meg..

Előzmény: T_Pictures (550)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 561
Olvasom hogy teszteltél 20 féle felső kategóriás VHS magnót. Melyik volt mondjuk az öt legjobb?? Szeretnék venni egy két felső kategóriás gépet meg el nem tűnnek, sajnos véget ért a VHS korszak.
Előzmény: T_Pictures (548)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 560

Egyik helyen láttam egy Hitachi lapos TV-t, hát nem voltam elájulva a képminőségétől.. Persze a Hitachi sem már az a Hitachi.. az eredeti az eredeti, hiába, nincs mese.. igazi eredetihez meg vissza kell utazni az időben, majdnemhogy egy fény évtizednyire.. Persze ma is mást jelent az eredeti.. Manapság ezek az eredetik..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 559

Ezeket a készülékeket nem ide tervezték, a Németek vásárolhattak meg gyártási jogokat (némelyekre) és kaptak alkatrészt és így némelyiken az van, hogy Made in W. Germany, ezeket a készülékeket máshova tervezték, más rendszerbe, más kultúrába.. (többségében Japánba) Valószínű, hogy pont szándékosan ilyenre tervezték és készítették, nem véletlen, hogy nem készült ezekből tömegszámmal iparcikk, a tankönyv leír egy nagy átlagot, (itt pont attól tértek el, a nagy átlagra ott voltak a tömeggyártók), viszont mindig vannak és voltak anomáliák, azaz az átlagostól eltérőek, vagyis mások.. Szerencsére nem 'összevissza' színezi, hanem még szebbé teszi a képet mint ami.. Lehet, hogy van akinek ez kifejezetten nem tetszik, annak nem kell ilyet vennie, (annak idején 1986-ban sem a szomszédnak lett megvásárolva ezen készülékünk, hanem magunknak..) nem tetszhet mindenkinek minden..

 

 

 

Amorphous jelentését valaki tudja, SVHS és a vele említett Amorphous, micsoda??

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 558

A kábelezése meg a belsejében olyan mint egy szivárvány, még azon is túl tesz, a szín majd minden skáláját felhasználták a színes kábelezésre, (mint egy szimbólum) mely a későbbiekben egyre egyszínűbb lett (kábelezés még maradt ilyen, viszont a sokszínű kábel helyett már gyakran használtak egyszínűt, kötegben).. Van egy stílusuk a Japánoknak, nem vitás.. ez nem csak ráírt meg egy része Japán, ez valódi Japán gyártmány.. Más kultúra.. más szokások és még sorolhatnám..

 

Amúgy a későbbi SVHS Hitachi-ra (VT-S80E) rá volt írva, hogy Amorphous Head. Tudja itt valaki, hogy mit jelent az Amorphous?

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 557

Az "óvódás kifestőkönyveket" pedig nem színeztem, - előre megrajzolt- , inkább megrajzoltam én a színezésre váró alakot..

 

1986-ban Nyugat Németben (az NSZK-ban) vásárolt Hitachi VT-110E-nek is ugyanilyen volt a színezete, mint a mostanában vásárolt ugyanilyen készülékemnek, mondhatni ezen nőttem fel, bezony ám..

 

Itt jutottam hozzá egy másik Hitachi VT-110E-hez tehát tényleg át lehetne keresztelni a fórum címét, de minek.. Most van kettő belőle, legalább a másik lakásba is jut egy ha ott is valamit fel kellene vennie ami érdekel..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 556

A többi törölt regisztráció is én voltam, ezt is törölni fogom, Önök vitatkozgassanak csak tovább Uraim, ezen a szakmai fórumon, én ebből kiszállok..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 555

A VT-420-as Hitachi videónak ha például lecsavarozzuk a fejet, azt csak szkóppal lehet visszaállítani, nem elég csak visszahelyezni és visszacsavarozni.. ugyanis nem lesz utána nézhető a képe.. Ezzel szemben a VT-110E-nek ha lecsavarozzuk a fejét és utána visszahelyezzük és visszacsavarozzuk, ugyanolyan marad mint a levétele előtt..

 

Nekem is volt egy Hitachi VT-S80E, SVHS, de már úgy került hozzám, hogy megpiszkálták, működni működött ugyan, viszont nem volt teljesen hibátlan, pedig fény korában (buhera) előtt nagyon jó kis gép lehetett, HI-FI minőségben.. Valószínű, hogy szakmabeli piszkálhatta meg, mert át volt hidalva a sérült IC-je, meg ott volt a hiba ahol meg volt piszkálva (Tuner korábbi áthangolása Kelleti normára).. Közben jól elszúrták a készüléket és aztán meg én bajlódjak vele..

 

az Úr megvásárolta a digitalizálót, hát jól tette, kíváncsi volt rá, hogy milyen a belseje, meg a minősége, hát megvette.. Ilyen..

Előzmény: T_Pictures (548)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 554

'Nem játszótér' - Hogy a Szomszédokból Kulka János szavával éljek erre a kijelentésre, 'pedig akartam hozni ugrókötelet'..

Előzmény: T_Pictures (549)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 553

.. az kimaradt, hogy 'és bizonyos körökben mostanában különösen elterjedt a 'fel' szót 'föl' 'föl' föl' - ként használni..

Előzmény: Peter Altenberg (551)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 552

Ha összevissza színezné akkor valóban rossz lenne, ez nem azt csinálja. Felerősíti a felvétele még inkább és csillogóan színesre, tehát azontúl, hogy színesebb, csillog is, mint egy olajozott temperafesték. Ilyen volt a miénk is, pedig első tulajdonosai voltunk és vadonat újonnan lett vásárolva Németországból.. A erős színezet kedvelése pedig ebből adódóan megtalálhatóak a tankönyveim akkori részeiben és egy ismerős által felvett magnókazettán szintén azokból az időkből, amikor arról kérdezgetett, hogy miért nem színes ceruzával, vagy vízfestékkel rajzolok, miért kedvelem annyira a Dandy elnevezésű vastag filc készletemet színezésre..

 

Utána néztem már a beállításainak (nem ezért, csak úgy általában) az alaplapján amilyen lehetőségek vannak, a képminőség minden esetben ilyen marad. A Tuner fényerejének felvételével lehet rátompítani a színminőségre, úgy mint egy tévénél, ha rányomjuk a fényerőt, a színt levágja egy kissé..

Előzmény: T_Pictures (547)
Peter Altenberg Creative Commons License 2014.04.18 0 0 551

off

Bocs - a "fölvenni" éppolyan helyes, mint a "felvenni".

Nyelvtanári üdvözlettel.

Előzmény: Törölt nick (544)
T_Pictures Creative Commons License 2014.04.18 0 0 550

Nem csináltál rossz vásárt. Amire kitalálták, arra jó.

 

Vannak itt időmilliomos "kollégák" akik a gyanútlan kérdezőre rázúdítják a hülyeségeiket.

Előzmény: Törölt nick (545)
T_Pictures Creative Commons License 2014.04.18 0 0 549

Ez egy házi digitalizáló célszerszám, okoska. Nem felvételre készült.

 

A monetáris kiselőadásai ugyanolyan gyenge lábakon állnak, mint a videotechnikai, elektrotechnikai ismeretei.

 

Egyébként hogy lehet, hogy vagy féltucat nick alól nyomja a sületlenségeit? Aztán mindegyiket törli?

 

Ez egy szakmai témájú fórum, nem játszótér.

 

Akik idejönnek, tanácsot kérnek, nem a VT100E-ről akarnak dicshimnuszt hallani. Meg aztán túlnyomórészt sokkal jobb gépek vannak, bagóért.

 

A magnók részegységeit meg nem kell nagybetűvel írni.

Előzmény: Törölt nick (544)
T_Pictures Creative Commons License 2014.04.18 0 0 548

Phú, így visszaolvasva már úgy látom, át lehetne alakítani a fórum címét: emeljünk-e szobrot a Hithachi VT110-nek? :D

 

Azt hittem, ez egy komoly fórum. Ennyire nem lehet elfogult egy felnőtt ember. ;) Én teszteltem vagy 20 felső kategóriás SVHS gépet, de csak a legjobbak maradtak meg. A többi repült.

Előzmény: Törölt nick (543)
T_Pictures Creative Commons License 2014.04.18 0 0 547

Hát nem sokat "agyalhattak" a tervezők rajta, mert egy teljesen kommersz, kétfejes, átlagos szolgáltatáskínálatú készülékről beszélünk. Egyébként meg nem úgy terveznek egy videót, hogy "csináljon olyan színes képet, hogy ihaj!! mert a szabvány köti őket, attól nem lehet eltérni. Ha most a gyakorlatban egy videó össze-vissza színezi a felvett műsort, mint egy óvodás a kifestőkönyvét, akkor az a magnó rossz. Egy oszcilloszkóppal érdekes lenne ránézni a frekvenciaátvitelére. Lehet, hogy jócskán utána kéne állítani.

 

Másik kérdésre: Az IC-k attól mennek tönkre, hogy szeretik a gyártók alulméretezni a tápot.

Hogy miért van egy Hitachiban Tesla IC? Miért ne? Nem egy gagyi otthoni VHS-magnóban, de egy többmilliós professzionális magnóban ott van a fél távol kelet. :D

Előzmény: Törölt nick (535)
T_Pictures Creative Commons License 2014.04.18 0 0 546

A célnak megfelel, ha be akarsz pár kazettát digizni. Nem a világ legjobb kódolóját fogod benne megtalálni, de nem is egy 800.000 forintos ADVC 700 tömörítőkártya. Amire kitalálták, arra tökéletesen megfelel. Aztán majd eldöntheted, hogy a végeredmény tetszik-e? Vagy inkább megkeresel egy videóstúdiót, ahol sokkal drágább profi eszközökkel bedigitalizálják. De valószinüleg elégedett leszel. Ezek a gagyinak tűnő felépítésük ellenére aránylag korrekt kapcsolástechnikai készülékek, nagymértékben cél IC-kel. A mechanika a gyenge pont. Nézd meg majd a függőleges kontúrokat, hogy nem girbegurbák-e, ha igen, akkor az sajnos mechanikai instabilitás, (jitter) Ha zavar, akkor keress fel profi eszközökkel dolgozó stúdiót, egyre jobb árakon digiznek.

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.18 0 0 545
Szerintetek rossz vásárt csináltam? használt nemvolt drága elég megkímélt az állapota.
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.17 0 0 544

A 'borzalom', hogy nem lehet vele nem 'fölvenni', hanem felvenni, nincsen Tuner egysége, meg digitális sem, semmilyen sem.. Micsoda üzleti fogás, borzasztó, a kapitalizmus fekélyének egyik egyre nagyobb kiteljesedése.. (Vedd meg, azért, hogy digitalizálhass, ha már nincs meg reményeink szerint amivel megteheted, DVD felvevőt az Istenért meg ne vedd, s miután ezt megvetted és ledigitalizáltad a kívánt anyagodat, ezt akár dobhatod is be egyenest a kukába..)

Előzmény: maczkohathy (541)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.17 0 0 543

A tápja olyan mint későbbiekben már a DVD felvevő videókban is volt, már nem a korabeli trafós, melegedni viszont ugyanúgy forrósodik, ha működés után a fedlapját megfogjuk..

 

A Hitachi VT-110E pl. energiatakarékos is ha úgy vesszük, mert 110W-tól már üzemeltethető, pedig nem mai darab, sőt talán azért is valós energiatakarékos..

Előzmény: maczkohathy (541)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!