lecsekkoltam a készletet és van kisbirkás (my farm felirattal :) úgyis, szóval sebaj!
ehh, most, hogy itthon vagyok még ezen a héten időm még csakcsak lenne írni, de energiám nincs. ha van éppen 10 perc csend, akkor rajtaütésszerűen elalszom :)
A legészakibb pont szerintem kihagyhatatlan. A homokdűnék fantasztikusak. Ott a gyerekek is jól fogják érezni magukat. Lehet bérelni szörfdeszkához hasonlító deszkákat. Jól femásztok vele a dűne tetejére (fárasztó egy mulatság) aztán lehet leszáguldani a deszkákkal. A világítótoronyhoz nem kell sokat mászni viszont cserébe a kilátás szép. Bár egy idő után nagyon unalmas tud lenni. Max egy piknik a világítótorony melletti dombon a családdal némi felvágottas zsömle és egy pléd társaságában. Na úgy már jó. Mi a hot water beachet kihagytuk. Meg akartuk nézni, de csak elsuhantunk mellette kocsival.
Vulcanic Valley a kedvencem nekem is. Én ott olyan jól éreztem magam, mint egy kölyök a karácsonyi ajándékok bontásánál. Esetleg még Hobbitont tudom javasolni, ha valamennyire érdekel benneteket. Ott sem kell mászni. Elvisznek busszal a titkos úton. :)
(Most nagyhirtelen az jutott eszembe, de várj csak, ma pl. Royal Gala-t vettünk. A Braeburn-t találtam a legkeményebbnek, harsogóbbnak, ha lehet így mondani. Finom. S nem olyan eszméletlenül nagyra duzzasztott típus, hogy ne férjen el az ember markában kényelmesen.
Kivárom, míg megírod, naná. Jómagam tavaly a Bramley-ről akartam írni, mert 200 éves volt a lelkem, volt dokfilm, címkés tasakok, lett volna miről írni, aztán semmi sem lett belőle. Meló van és élet. Így csak eszem, sütök belőle, majd, egyszer...
Apropó, sehol sem találtam kisbirkás előkét, csak giccses, hülyefeliratosat, leprechaun, s hasonló zöld borzalmak, így megy majd valami más a dednek :-))
egyébként az se rossz, de vannak klasszisokkal jobbak. tervezek is posztot a témában, de kicsit nagy a terület és a megszaporodó gyereklétszám kissé időrabló :)
hát szerintem a hotwater beach erősen khm, overrated, melegvízügyben egy 6x8 méteres területről beszélünk (lehet, hogy túloztam) ahol van is melegvíz, nyáron ez a terület egyenletesen be van borítva turistákkal. jópofa meg minden és nem is kell sokat gyalogolni hozzá, de azért szimpla időpocsékolás. Ha már a Coromandel, akkor a Catherdral Cove, bár ott sétálni kell, ha nem is órákig, de az az egész rész tök szép.
a legészakibb pont szerintem jópofa, én fel akarok menni mégegyszer, csak most motorral. Ott sok séta nincs, sőt már le is van aszfaltozva az egész, szóval izipizi odamenni, de sok autózás egy világítótoronyért meg két tengerért egyszerre. Én nem bántam meg, hogy elmentünk addig, mert ott vannak a homokdűnék (Te Paki stream), ami tök jó, lehet rajtuk csúszkálni, meg amúgy is bizarr egy kicsit egy adag klasszikus sivatag a tengerparton/őserdben.
Rotorua klassz. rainbows endet nem tudom, sose voltam
Lassan elkezdem osszeallitani a mit nezzunk meg cimu listat a nyaralashoz.Fel szeretnenk menni eszakra megint,2 eve csak 8 napunk volt amibol 2 hiace szerelessel telt,6 nap meg nem sok mindenre volt eleg.A rotoruai vulkanikus volgybe visszamegyunk,ez mar eldontott,azt meg1x latni akarom.A sajat medence asos bics nem maradhat ki.Szoval jobbara a keleti part kornyeke lesz a cel,meg a Rainbows End a kolkok miatt.Otleteket varnek,mi az amit erdemes.Sok napos gyalogtura kizarva.Rovidebbek ok,setalok eleget munka kozben.Erdemes pl kimenni a legeszakibb pontra? Van ott vmi a nagy viztukron kivul? Whangerei es kornyeket bejartuk. A nyugati parton van valami homokos bics,elfelejtettem a nevet,de nem a 90 merfoldes,annal lejjebb.Ott is elidoztunk egy jot.Eddig akarhanyszor nyaraltunk,humegaztisnezzukmeg dologbol kifolyolag a fele idot autozassal toltottuk.Ezt most el szeretnem kerulni,ugyhogy tervezunk,de ugysem ugy lesz.
Az a skót krumpli, amelyik édes? Na én azóta nem ettem krumplipürét mióta itt élek. :D Azt már tényleg nem mondhatom a szülőknek, hogy küldjenek postán 50 kiló hazai krumplit. Egyébként van Skócia topic, hogy ne itt offoljunk. Ha van kedved ott beszélgetni, akkor este leszek ott is. Most megyek dolgozni.
(Ó, az íreknél is van nz alma, Tesco-ban, helyi szupermarketekben is kapható, Lidl-t még nem néztem, finomak, lédúsak, ropogósak, igazi "honvágycsökkentő" új-zélandi Braeburn - de itt nem a legolcsóbbak közé tartoznak. Helyi almafajtákat - már amit nem varázsolnak az írek cider-ré :-) - most kezdik felkapni, nem rosszak azok sem, csak mások egy csöppet. Ropogósságban nem verik a kiwi almákat. - Apropó, kapni skót krumplit...)
Hát erre kíváncsi vagyok. Most írt levelet nem olyan régen egy zélandi ismerősöm. Neki vannak orchardjai meg packhouseban valami vezető. Na szóval ő írta, hogy kísérleteznek két kiwifruit egyesítésével és eddig ígéretesnek tűnik a dolog.
És az alma valóban finomabb kint, mint a legtöbb európai országban. Mondjuk a magyar almák között találni istenit, szóval azzal nem versenyeztetek, de itt Skóciában mi csak a zélandit vesszük. Nem is értem hogy teremhet alma meg egyéb gyümölcs itt, amikor a napos órák száma egy évben nem éri el a kettőt.
most már van red kiwi is, úgy hívják ENZAred a Turners and Growers csinálja, kérdés, hogy át tudja-e majd rugdosni magát a Zespri exportvédelmén... még nem kóstoltam
Tegnap bementünk egy LIDL áruházba. Tisztára mint egy COUNTDOWN, a zöldség-gyümölcs pulton ÚJ-ZÉLAND-i almát lehet kapni 400 HUF/kg alatt. Vettünk is párat kóstolónak. Tiszta csalódás volt, hogy a hosszú hajóút és számtalan rakodás után az íze és az állaga k..va jó. Veszünk is vagy két ládával. Azóta is azon töröm a buksim, hogy a Magyarországon 400 Ft-os almáért mennyit fizetett a kereskedő a zátonyon Mr.Apple cégének.
Azon agyaltam,en is megkerem magamat vegyek mar magamnak egy jegyet.Mondjuk Nelsonban asszem csak 3-4 meccs lesz,de ha mar tobb mint 5 eve itt elek,ideje lenne megnezni a helyi nemzeti sportot....Nem ecceru,mert a foci sem erdekelt ezert egyszer voltam meccsen eletemben,talan 8 lehettem es apam vitt ki.A sort meg nem szeretem. Ver a sors....
a meccseket és jegyeket én nézegettem, de annyira nem érdekelnek, a jegyek árát inkább megtartom és a töredékéből én is megnézem a meccseket a krimóban egypár sör mellett