Mik a forgalmi limitek curve-nél? Én most pl a google pay-be a curve-omet raktam, mögötte a revolut. Teelfoncsere után a google pay nem engedte direktbe berakni ugyanazt a kártyát, mint ami előtte a másik telefonon simán ment. De a curve jó volt. Mi történik, ha elerem ezt a curve limitet?
én ugyan még nem voltam dubajban, de úgy képzelem, hogy kb. bárhol lehet kártyával fizetni. ha valahol, akkor valóban egyedül a kp-felvételnél lehet értelme a revolutot a curve-ön keresztül használni, de egyébként a világon semmi
még egyszer: ha nincs váltás, akkor is pazarlódik a curve általános havi és éves forgalmi limitje
Curve benne elsődlegesen a Revolut. Curve-ben a Revolutot állítsd AED-re, így nem a Curve vált, és készpénz felvételnél a Curve-s napi 200 GBP-s limit érvényesül, nem a Revolut (ha azt használnád az ATM-nél) havi limitje.
Ha Jokered/MAx-od van, akkor biztos használod, figyeled a 4 %-os visszatérítésért a három kiemelt kategóriát, ezért/akkor is érdemes a Curve, annak a Go Back In Time funkciója. Ha mondjuk utazás is a kategóriák között, akkor a szálloda számlát fizetheted a Curve-vel az Erste Jokeredre átállítva.
Ugyan nem vált rosszul a Visa, és ha közel jársz a Curve-s 500 GBP-s ingyenes váltás plafonhoz, akkor inkább direktben használd az erste Jokert/Maxot. (Ezért is fontosd, hogy átállítsd a Revolut kártyád a Curvben AED-re, hogy ne a Curve váltson, azt, az 500 GBP-s limitet hagyd meg a jokeres kategóriáknak.)
A debit kártyád ne vedd elő.
Jó szórakozást, és hidd el, a végén annak is fogsz örülni, ha összeszámolod, mennyit spóroltál a valuta, deviza váltáson.
Az első is jó hisz nincs váltás, a másodikat nem használnám nehogy belefuss egy hétvégébe+Curve limit+rosszabb váltás mint revolut, én a harmadikat használnám, akkor valtol amikor jó, amennyit akarsz, és tudsz előre tervezni a hétvégével.
A linkelt összefoglaló 15-s pontjában van pár másik link, az egyik elvezet arra a rövid tájékoztatóra, hogy miként érdemes a PP írországi helpdeksjét megtámadni a kérdéssel. Nekem az ott említett Telz is újdonság volt, de prímán muzsikált, és tényleg gyorsan, pontosan le tudtam beszélni az ügyfélszolgálattal, hogy töröljék a TW korlátozást. (Persze vagy háromszor elmondta, hogy csak saját felelősségre, és ugye tudom, hogy a TW nem bank...)
Ezen link 15-s pontját érdemes végigvinni. Nekem ma sikerült a dolláros TW-számlát a PP fiókomhoz csatolni, és el is utaltam díjmentesen, átváltás nélkül a USD-s egyenlegem.
Én Transferwise-os számlával próbálkoztam, ott van mindkettő azonosító, USA banknál (Community Federal Savings Bank) van a számla, de elhasal: "We're sorry. We're not able to process your request right now. Please try again later."
Az is a kiderült, hogy sajnos USA Virtuális számlát (ilyen a TW) egyelőre nem tudnak hozzáadni, technikai okokból (automatizált számla ellenőrzés). Elvileg a TW dolgozik az ügyön, valamikor majd várható megoldás a jövőben talán.
" Forint mellett lehetne "Egyesült államokbeli bankszámlát" is csatolni". Tehat nem USD-s bankszamlat ir, hanem Egyesult Allamokbelit. A Revolut nem U.S. bank, hanem europai, igy ez a lehetoseg sajnos csak akkor elne, ha lenne bankszamlad az Amerikai Egyesult Allamokban.
Igen, biztos, hogy ugyanaz a szamlaszama minden devizanak. Hasonlitsd ossze az appban, hogy milyen IBAN szamokat ad meg, ha nem kartyaval szeretnel ratolteni, hanem utalassal.
Köszönöm, a Forint mellett lehetne "Egyesült államokbeli bankszámlát" is csatolni a "magyar" paypal-fiókhoz, és ennek a bankszámlának a felviteléhez kéri azt a 9-jegyű bankazonosítót. Ilyen meg a Revolut USD-os zsebnek nincs tudtommal.
Biztos, hogy ugyanaz a számlaszáma mindegyik devizának, ahhoz tartozó zsebnek a Revolutnál?
Ha jol tudom, akkor magyar regisztracioval csak forintszamlat tudsz hozzaadni, tehat a PayPal valtasat ilyenkor nem tudod elkerulni (de lehet, hogy lesz, aki megcafol).
A Revolutnal mindegyik devizanak ugyanaz a szamlaszama, barmelyiket utalhatod ra. En utaltam mar ra EUR-t is, AED-t, de van ezen kivul USD-s, CHF-os es GBP-s zsebem is.
Paypal számlámra, melyet ugyan Forintban nyitottam korábban, de hozzáadtam pár egyéb pénznemet is, érkezett USD és GBP utalás. Hogyan tudom ezen összegeket a Revolut számlámra konverzió nélkül átvezetni/átutalni?
A Paypal fiókomhoz hozzáadtam a Revolut kártyám, de bankszámlát csak forintosat enged, olyanból dedikált meg nincs a Revoltunál, de ha lenne, se biztos, hogy GBP-utalásnál elkerülhető lenne a paypalos átváltás. (Ill. még USD-t lehetne, de a Revolut accountban nem találom azt a 9 jegyű bank azonosítót, amelyet a Paypal kérdez.)
Utalni így csak a forintos ERSTE-s számlámra tudnék, de épp ezt - mind a paypales, mind az erstes átváltást - szeretném elkerülni.
Pár éve még nem sokat jelentett itthon a PayPal, a Revolut és a Transferwise név, ma már sokaknak ők az alapvető e-kereskedelmi, nemzetközi utalási vagy éppen devizaátváltási szolgáltatói. A szeptember 14-én életbe lépett PSD2, az új európai fizetési és ügyfél-azonosítási rendszer nyomán egy rakás híres külföldi szolgáltató jelentkezett be a magyar piacra.
Ott annyi van, hogy nem mindegy, hogy készüléket melyik országban adták el hivatalosan. Ennél ha nem működik a VPN-es kerülés sem. De még googlizok a témában.
igen, emailban kell kérni a keretemelést, amire küldenek egy linket ahol kell fényképet csinálni az irataidról/magadról, és pár nappal később engedélyezik (amennyiben látják, hogy nem visszaélésszerűek a költéseid).
50.000GBP-re lehet megemelni, úgy tudom annál feljebb egyelőre nem lehet menni.