Keresés

Részletes keresés

l_gábor Creative Commons License 2005.10.12 0 0 52

Szia Dióhéj!

 

Az égőtér vízzel való hűtése úgy van megoldva, hogy az égőtér körül ki van alakítva egy rézcsőből készített elem, amelyben folyamatosan kering a fűtővíz, így állandó hőmérsékleten tartja az égőteret és ezáltal alacsonyabb az égőtér hőmérséklete is. Ezáltal nő a kazán élettartama és a károsanyag kibocsátása is alacsonyabb. (Hasonló megoldást használ a Weishaupt is az újgenerációs( ha jól emléxem a purflam típus) olajégőinél csak Ők plusz olajbefecskendező elemekkel oldják meg ezt.)

 

Falikazánnál sok gyártó kihagyja ezt az elemet, mivel plusz költség és ez emeli a készülék árát, sajnos.

 

Üdv:

Gábor

Előzmény: Dióhéj (50)
Dióhéj Creative Commons License 2005.10.11 0 0 50
Vízzel hűtött égőtér... Ez pontosan mit jelent?
Előzmény: l_gábor (49)
l_gábor Creative Commons License 2005.10.11 0 0 49

Meg a szerelők is húsos jutalékokkal dolgoznak a Buderus/Wolf kazánoknál....

 

Ez azért kicsit erős voltTamásed.

 

Mi mindkét készülékkel komolyan foglalkozunk és egyik cégnél sem tapasztaltam ilyet.

 

 

Tudnék sok gyártót mondani, akik ehhez folyamodnak, hogy eltudják adni a készülékeiket.

 

Az import készülékek árai meg egyébként sokszor attól függnek, hogy milyen kondiciót kap a hazai forgalmazó a gyártól.

 

Ez sokszor a megrendelt mennyiségtől függ.

 

A készülékekben pedig igenis vannak különbségek!! Számít a beszállító cégek anyagainak minősége. Ettől is függ egy készülék ára.

 

Pl.: a WOLf svéd és norvég acélt használ a készülékek alkatrészeihez. A legjobb szerelvéygyártók(Oventrop, Honeywell, Viega) gyártják neki a készülékek tartozékait.

 

A WOLF zárt égésterű(turbós) készülékei pl.: automatikus fordulatszámszabályozott ventilátorral rendelkeznek. Tehát a teljes modulációstartományban képesek a 92%-os hatásfokra, mert a lángmagassághoz igazítja a beszívott levegő mennyiségét.

Ezt egy falikazángyártó cég sem produkálta eddig.

Szabályozástechnikája pedig kimagasló a falikazánok terén.

 

Ezt a technikát csak a kondenzációs kazánokban alkalmazzák a gyártók.

 

Vízzel hűtött égőtér stb... Ha ilyenek vannak Fég és Saunier Duval készülékekbe akkor csak azt fogunk forgalmazni.

 

Jó, ha azért az emberek tisztába vannak a készülék műszaki tartalmával.

 

Természetesen, nem a többi készülékgyártó ellen szeretnék beszélni, csak azért érdemes belenézni a műszaki dokumentációkba és utánna nyilatkozni.

 

Egyébként a német készülékgyártók közül magasan kiemelkedik a WOLF szerintem.

Ez az egyedüli gyártócég ,aki csak németországban gyárt.

Az ember ugyanazt a terméket kapja itthon is, mint a németeknél.

 

Üdv

Gábor

Előzmény: tamased (19)
tom_jbm Creative Commons License 2005.10.06 0 0 48
TamasEd vagy aki szakerto
Mi is at akarunk allni cirkora. Jelenleg cserepkalyha futi a ket szobat, benne a szokasos Hera. Amig gyerekek kicsik voltak jo volt, nyitva maradt a ket szoba kozotti 2 szarnyu ajto, igy kb. 1 fok kulonbseg a 2 szoba kozott. Most, hogy felnottek, jobb az ajtot becsukva tartani, igy jott elo a cirko ismet. 5 helyiseget akarunk futeni, a lakas 200 legkobmeter (3,35 belmagas). Hoveszteseg van, tavasszal komoly szigeteles indul.

Tobb ismeros ajanlotta, hogy ne kombit vegyunk. Furdoszobaba tervezzuk a fali ketyereket. A ceg, ahol dolgozom klima technologiaval foglalkozik es szoba kerult, hogy fan coilt erdemes berakni. 2csoves, szuper csendes 2x-30 db(A) a 3-as fokozaton. Konyhaba kiprobalnank, 27 legm3, kb. 2,8kW hutesi telj-u fan coil menne oda, elektromos fogyasztasa ca. 25-30W/h. Javasoltak, hogy szuper csendessege miatt nyugodtan tehetjuk haloszobaba. Egy ugyfelnek mutattak, eloszor azt gondoltuk nincs bekapcsolva, mivel nem volt hangja, kiderult, hogy 1-es fokozaton ment.
Ettol fuggetlenul kicsit tartok tole haloban, ugyanis csak teljes csendben tudok elaludni, a cirkonak 3-asban a levego fujasat alig, de megis lehet hallani.
Vallaljam-e hogy hozzaszokom. Mindenhol azt irjak, ez nagysagrenddel jobb a radiatornal.
C-12 v C-18-as FEG Novum futene, es gazos HMV lenne a 120 l villanybojler helyett.
Kemeny, ahova cserepkalyha csatlakozik belelt, kaminnyilas furdoszobaban es a kemenyes fal is szoba, furdoszoba kozott van.
Apam baratja csoszerelo, ert a szamitashoz, a kazanokhoz, bizom benne megtervezi es megepiti.
hzolee Creative Commons License 2005.09.28 0 0 47
Szia,
most sem vagyok megelégedve.
vettem egy tök új termosztátot, ez is 220V-os, valami német termék, 3000Ft volt, bimetall-os. Ugyanazt csinálja. beállítom egy adott hőfokra, és hiába van rohadt hideg a szobában, egyszerüen nem kattan, nem ad jelet a kazánnak.
Ha kézzel odébbtekerem, persze bekapcsol.
van kb 18 fok a szobában, és 24-25-re kell tekerni, hogy kapcsoljon.

ma megpróbálom levett burkolattal üzemeltetni, hátha egyszerüen csak "nem megy be" a készülékház alá "a hideg", illetve ellenőrzöm, hogy a nullvezeték a kazán oldalán be van-e kötve. A termosztát doboza szerint ha a null nincs bekötve, az zavart okozhat a müködésben.

Utána pedig megunom az egészet és veszek egy programozható digitális termosztátot, a lényeggel már tisztában vagyok: a táp és a kapcsolt kör is 220V-os legyen, 3-vezetékes rendszerben. ennyi.

z.
Előzmény: Törölt nick (44)
hzolee Creative Commons License 2005.09.26 0 0 43
sziasztok, megoldottam. z.
Előzmény: hzolee (42)
hzolee Creative Commons License 2005.09.22 0 0 42
sziasztok
egy fég c12-t vezérel a szobai termosztátom, ami MMG AM, 3 vezetékkel van bekötve (és megszünt hőmérséklet függvényében kapcsolgatni, csak mechanikus ki-be kapcsolóként használható, a 25 fokos jelzés közelében). Kérdezném, hogy a kapható termosztátok mindegyike jó ide? vagy vannak bizonyos kompatibilitási (pl feszültségszint?!) kérdések? mire kell figyelni? Nézegettem, a programozhatóak 6E-től indulnak (bricostore), 10-12 körül még van magyar termék, aztán nyilván a határ a csillagos ég.
köszönöm
z.
lakos Creative Commons License 2005.09.21 0 0 41
Hát igen, de azért gondolom számít az is, hogy nálunk gyakorlatilag egész nap, tehát napközben is megy a fűtés rendesen, 3 szobában meg a konyhában, nem úgy, mint ahol reggel elmegy mindenki otthonról és csak este jön haza, ez esetben napközben gondolom lejebb veszik valamivel.
Előzmény: Törölt nick (39)
lakos Creative Commons License 2005.09.21 0 0 38
2,7 a belmagasság kb.
Az ablakok szigetelése meg van csinálva, ezzel a szilikonos izével. A lakásnak csak 1 oldala, szomszédos másik lakással, a másik 3 oldalon a külvilág van, ez azért érezhető is, főleg most, hogy hűvösebb van, de még nem kapcsoltuk be a fűtést.

Nekem is kicsit soknak tűnik a cirkó befektetés, a várható megtakarítás mértékéhez képest. Ugyanakkor a másik szempont a komfortérzet. Így télen elég kellemetlen, hogy a folyosón meg a wc-ben baromi hideg van, a fűtött szobából kijőve. A gyereknek viszont nem lehet megszabni, hogy egy szobában ücsörögjön, úgyis folyton jönni-menni fog, így az ajtók tárva nyitva vannak mindenhol, tehát a szobai meleghez is nagyobb fokozatra kell csavarni.
Esetleg a konvektor csere mellett, az előszobába is be lehetne tenni egy plusz kis konvektort, nem tom. Bár hely nem igen van hozzá. Cirko esetén föl lehetne tenni oda is egy kis radiátort.
Előzmény: Törölt nick (37)
lakos Creative Commons License 2005.09.19 0 0 36
Na megnéztem, mi tavaly szeptemberben költöztünk ide, tehát az kb. egy év, ezalatt 2100 m3 gáz fogyott az óra szerint. Ebben egy teljes tél benne van, egy gyerekkel, azóta meg már kettő van.
Utánaérdeklődtem, a cirkó megcsinálása, mindenestül, kazán, radiátorok, anyag, munkadíj, szellőzőmotor a kéményre, totálban kb. 1 millió ft kiadás lenne... Hát nem tudom. Ezért gondoltuk részletekben, hogy először a kazánt megvenni stb.
Mert a mostani konvektorokat, meg a melegítőt előbb utóbb úgyis cserélni kellene, és úgy néz ki még elég sokáig fogunk itt lakni.
Előzmény: Törölt nick (35)
lakos Creative Commons License 2005.09.16 0 0 34
70 nm a lakás, 4 lakószoba, + konyha, fürdő ahol konvektor van. Az előszobában meg a wc-ben nincs fűtés, így télen, ha bezárjuk a szobaajtókat, azért elég hideg tud lenni. Ha meg nyitva hagyunk mindent, hogy az előszobát is befűtse, akkor meg nagyon sok gáz elmenne. Fogyaszást pontosan nem tudom, mert össze vissza jönnek a számlák, de azért a téli időszakban nem lehet kevés, párom napközben otthon van a két kisgyerekkel, nyilván nem tekerjük le úgy a fűtést, mintha mindenki elmenne dolgozni napközben. Meg persze fürdés, főzés stb.
Ami még lényeges körülmény, hogy a mostani Fég konvektorok meg a vízmelegítő, a lakással egyidősek, 1984-ben épült a ház, és úgy tudom ezeknek olyan 20-25 év az élettartamuk, tehát mindenképpen valami csere kel majd előbb-utóbb.
Előzmény: Törölt nick (33)
petike23 Creative Commons License 2005.09.14 0 0 32

Persze, lehet.

 

A kombi cirkónak le kell zárni a fűtés kimenő ágát, mert csak akkor műxik,  (ad melegvizet), ha nyomás alatt van a fűtéskör.

 

Viszont ne közvetlenül a készüléknél zárjátok le, hanem legyen benne egy pár liter (amikor melegvizet gyárt, akkor a fűtéskör is melegedhet egy kicsit)

Előzmény: lakos (29)
lakos Creative Commons License 2005.09.13 0 0 31
Nem tom, az a baj, hogy egyszerre az egész iszonyat sok pénz lenne. 6 db konvektor van,+ a melegítő, csövek, munkadíj stb., ráadásul a kéményt is nekünk kell megcsináltatni, mert jelenleg nem alkalmas, az alattunk meg a fölöttünk lakó meg nem tervez átalakítást, így annak a teljes költsége is még rájön. Azért gondoltam, hogy talán így két részben.
Előzmény: Törölt nick (30)
lakos Creative Commons License 2005.09.08 0 0 29
Van egy lakásunk, gázfűtéses, minden szobában külön konvektor, ablak alatti kivezetéssel, valamint egy vízmelegítő, ami a fűrdőszobai meg a konyha melegvizet csinálja. Mivel már erősen korosak előbb-utóbb cserélni kell ezeket amúgy is, és arra gondoltunk, hogy megcsináltatnánk a cirkót. Csak k..a sok pénz lenne egyszerre és az lenne a kérdésem, hogy lehet-e azt csinálni, hogy először csak a központi egységet veszzük meg és fölszereltetjük, de az először csak továbbra is a melegízet csinálná és csak később vennénk meg és cseréltetnénk az összes konvektort és térnénk át a fűtésre is.
Axióma Creative Commons License 2005.06.24 0 0 26

Tud valaki az alábbi paraméterek alapján nekünk is ajánlani valamit? Kémény van, fűtés + tárolós (120l különálló) HMV amit szintén ugyanez a készülék melegítene (nem vagyok tisztában vele, hogy mi a kazán, a cirkó és egyéb elnevezések között a különbség). A gépész tervező 24kW-t írt ki.

Bónusz kérdés: lehet-e esély valahol az indirekt tárolóból használtat kifogni? (előfordulhat, hogy idővel napkollektoros rásegítést csinálnánk, na de akkor két hőcserélős és nagyobb tartály kéne, úgyhogy most ha lehetne így faragni a költségén akkor elég lenne a rövidebb élettartamú is).

tamased Creative Commons License 2005.06.23 0 0 25
Szóval a hosszúra nyúlt mondóka egyik lényeg: a mai Fégeket ugyanúgy nem tudod a régi barkácsmódszerekkel javítgatni, mint mondjuk a régi vízmelegítők forasztgatott kazántestjeit, mert kb. ugyanaz fog fogadni a burkolat alatt mint a Vaillant-nál...
tamased Creative Commons License 2005.06.23 0 0 24

Azért az igazsághoz hozzátartozik, hogy a mai FÉG (novum-feg) néven forgalmazott készülékeknek gyakorlatilag semmi közük a "cocalista" Fégekhez. A legtöbb alkatrészük (vezérlés, szivattyú, szelepek...) azonos más (pl. Junkers) márkákéval. A hőcserélő már ezekben is könnyűfém lamellás, ami drágább, meg kicsit rövidebb életű is, de hatásfoka jobb.

Szóval mindegyikben kb. ugyanazt veszed meg, a tisztességesebb -vagy csupán nem annyira szemellenzős- szerelők is bevallják, hogy ma gyakorlatilag semmilyen minőségi  különbség nincs az átlagos méretű lakások, vagy  családi házak kiszolgálására hivatott kazánok közöt márkák szerint, azonos kategóriában.

A 100-130e ft-os kategóriában tanyázó olasz és Saunier Renova kazánokban a melegvíz és a fűtés egy hőcserélőn osztozik, míg a 140-től indulók már általában külön melegvíz hőcserélőt tartalmaznak, ami elvileg stabilabb vízhőfokot és nagyobb várható élettartamot ígér. Nagy előnyük még az utóbbiaknak, hogy kis melegvízvízigényél (kicsire nyitott csap, vagy langyosabb víz engedésekor) a lángmodulációs leszabályozással (ami egyébként szinte mindegyik fali kombiban alap ma már) sem áll le a kazán olyan könnyen, ami a régi átfolyósoknál elég idegesítő volt... :))

A legkomfortosabb a tárolós megoldás. Egy fapados átfolyós rendszerű vaillant, vagy buderus áráért (210e) pl. kapsz egy Westen 240i kazánt beépített 60l-es tárolóval, amivel egy tökéletes rendszert lehet csinálni cirkulációs vezetékkel. Ez utóbbi esetén kis beruházással (+1 cső és összekötő készlet) a csapból azonnal jön a melegvíz, nem kell az akár csak pár méterre lévő kazán esetében is 10-20 másodpercet várni és kifolyatni rengeteg vizet amíg végre melegvíz jön. És nem utolsósorban a kazán élettartama is jelentősen nő, hiszen nem kapcsolgat folyamatosan ki-be mondjuk egy mosogatásnál, vagy zuhanyozásnál. Mi legutóbb az eredeti elképzelés ellenére kispóroltuk (nem mellékesen azért, mert a szakik megszokásból fogadkoztak, hogy felesleges ez egy lakásban...), amit nagyon megbántunk. A kazántól 3-5 méterre levő csapoknál is 10-15 másodpercet várni kell a melegvízre, mosogatáskor meg rossz figyelni a minden csapnyitásnál ki-be kapcsoló kazánt...

tweety83 Creative Commons License 2005.06.23 0 0 22
Az a baj hogy FÉG-et alig forgalmaznak. Legtöbb helyre bemegyek Vaillant - Junkers közül választhatok....Pedig szerintem a FÉG alakatrészei olcsóbbak, talán ahhoz még házilag is hozzá merek nyúlni mint mondjuk egy ilyen hipercsoda Vailnathoz
Előzmény: Törölt nick (21)
tweety83 Creative Commons License 2005.06.23 0 0 20
Szia!

Kombi rendszerben használnám...Nekem 25 évig egy FÉG-HÉVÍZ márkájú átfolyós vízmelegítő üzemelt a laksban, lényegében 5-8 évente kellett apróbb hibák (tisztítás, vagy gyújtóláng emelés miatt) karbantartani, de kazáncsere sosem volt rajta. TEhát a FÉG-el meg vagyok elégedve, nem tudom a církóik milyenek lehetnek, amint elnéztem az oldalukon talán ezekben van a legkevesebb elektronika, így ez hibásodhat meg legkevésbé..
Előzmény: tamased (19)
tamased Creative Commons License 2005.06.22 0 1 19

Tweety,

A "német minőséget" hangoztató gyártókról csak lebeszélnélek, mert csak az áruk magas (meg előszeretettel sajnálnak le minden mást, mint a VW, pedighát a hibastatisztikák mást mutatnak...), az értékük meg azonos bármely korszerű olasz (pl.BAXI), vagy francia (SaunierDuval), vagy akár magyar "márkázású" termékkel. A vaillantos szervizek szemrebbenés nélkül sorozatban cserélik csillagászati árakon (50-60e HUF) az 5-10 éves kazánok hőcserélőit. Meg a szerelők is húsos jutalékokkal dolgoznak a Buderus/Wolf kazánoknál....

Kérdés, hogy csak fűtésre, vagy kombi rendszerben használod?

tweety83 Creative Commons License 2005.06.22 0 0 18
Szeretnék církót csináltatni de nem tudom melyiket válasszam.
Ajánlottak már Vaillant-ot, aztán Junkert (bár állítólag amióta azt a Lengyelek gyártják nagyon leromlott a minősége)..Aztán én találtam olcsó FÉG církókat is (www.fegkazan.hu) és valami WOLF-ot meg Bunderus-t is ajánlottak.
Szerintetek melyik a jobb? Mit érdemes venni? Van-e valamilyen ötletetek?
Haver Lamur Creative Commons License 2004.12.07 0 0 17
Szia Gábor !

Fújd ki magad, nem olyan sürgős a dolog, csak hirtelen rádrontottam a kérdéseimmel, mert ritkán találkozom értelmes hozzáértővel. A szakik egykedvű hümmögése meg legyintgetése után üdítő dolog normális válaszokat kapni. Szeretném ismerni a dolgokat, műszaki lennék magam is, ha nem is gépész.

Köszi eddig is mindent !

Üdv: Haver
Előzmény: gábor_l (15)
gábor_l Creative Commons License 2004.12.06 0 0 15
Szia Haver!

Már nagyon punnyadt vagyok és elteszem magam, de holnap reggel válaszolok a kérdéseidre...

Üdv
Gábor
Előzmény: Haver Lamur (14)
Haver Lamur Creative Commons License 2004.12.06 0 0 14
Szia Gábor !

Kösz a gyors választ !

Az időjárásfüggő az nincs benne, de azt gondolom, hogy nekem a nappaliban legyen meg a beállított hőfok, és akkor nem érdekel az időjárás :-) Ez most meg is van, szerintem a 3 pontos szabályozás elég kellemes, a radiátoros megoldás miatt gyorsan reagál is, azt hiszem nekem nem fog hiányozni. Mikor lehet az jó nekem? A padlófűtés tehetetlenségének kompenzálására alkalmas ?
A hidegburkolat miatt tervezek padlófűtést IS beépíteni kiegészítésképpen, csak a padozat langyosítására. Alkalmas lesz ez erre is ugye ?
Bocs, ha alap dolgokat kérdezek, de a gépészethez nincs sok közöm, inkább az infohoz.

Összegezve a Plus ezeket tudja a Prohoz képest:
- warmstartot tud
- DIA diagnosztikai és információs rendszer van
- időjárásfüggő vezérlésre alkalmas
- nem bitermikus hanem dupla hőcserélő
-...?

Ez utóbbi működésbeli különbségére, ha rávilágítanál...Ha kérhetném.... Az előnyeit a vízkövesedéssel kapcsolatban már írtad, odáig világos.

Az időjárásfüggő szabályzó az a szobathermosztát helyett, vagy azzal együttműködve szabályoz ?

Kösz a türelmet !

Üdv: Haver
Előzmény: gábor_l (13)
gábor_l Creative Commons License 2004.12.06 0 0 13
Lényegében az általad írt szabályozóval a vezérlés ugyanúgy megoldható lett volna a pro modellel is , mint a Plus modellel.

A Plus sorozat másik előnye, hogy akár időjárásfüggő szabályozására is alkalmas, amit te ezek szerint nem használsz.


Üdv
Gábor
gábor_l Creative Commons License 2004.12.06 0 0 12
Szia Haver!

Szerintem felesleges az aggodalmad, mert nem véletlenül kerül ennyivel többe a Plus sorozat. A készülék sokkal komolyabb műszaki tartalommal rendelkezik, mint a Pro sorozat, gondolok itt az azonnali melegvíz kiszolgálásra(warmstart), vagy a DIA információs rendszerre. Ezek mind a kiváló és gazdaságos működést teszik lehetővé.

Üdv
Gábor
Haver Lamur Creative Commons License 2004.12.05 0 0 11
Szia Gábor !

A nyáron üzemeltettünk be egy Vaillant VUW 240-5 XE Plus 24Kw kombi kéményes falikazánt, de a beépítő szaki lenéző mosollyal közölte, hogy kár volt ilyet venni, a Pro is tudja mindezt, csak az elektronikában van különbség köztük, ez meg olyanokat tud amiket sohasem fogok használni, ezért kár volt a plusz 100 ezret kiadni. Ez persze tüske bennem azóta is, ezért kérlek tudnál írni a két típus (Plus és Pro) közötti különbségekről ? Mi ez a dupla meg bitermikus hőcserélő ? Elektronika ?
Én a hozzá való Vaillant VRT 320 thermosztáttal használom 3 vezetékes üzemben.
Kösz előre is !

Üdv: Haver
Előzmény: gábor_l (10)
gábor_l Creative Commons License 2004.11.29 0 0 10
Szia Bigedy,

Nem tudom, hogy mi az elfogadható ár Neked, de én három márkájú és több típusú készüléket ajánlanék:

Az alábbi készülékek mind műszaki tartalomban és tudásban nagyon megállják a helyüket a piacon.

WOLF GU-2EK-S 24Kw kombi kéményes falikazán 285.000.-

Buderus Standard U104-24K 24Kw kombi kéményes falikazán. 199.000.-

Buderus Basic U014-24K 24Kw kombi kéményes falikazán 159.000.-

Vaillant VUW 240-5 XE Plus 24Kw kombi kéményes falikazán 262.700.-

Vaillant WUW 240-3 XE Pro 24kw kombi kéményes falikazán 161.200.-

Az árak nettó listaárak! Ezek minden kereskedésben eltérőek lehetnek.


A fenti készülékek mind jó minőségű készülékek melyeknek kiterjedt szervízhátterük van.

Ha nem is az alábbi készülékek közül választod ki a neked legmegfelelőbbet, akkor arra mindenképpen figyelj, hogy dupla hőcserélővel (nem bitermikus) legyen ellátva.

A fenti készülékek közül a Buderus Basic és Vaillant Pro típusú készülékek csak egy bitermikus hőcserélővel vannak ellátva. Az ilyen típusú készülékeknél vígyázni kell , mert könnyen elvízkövesedik a hőcserélő és előfordulhat, hogy egy idő után nem lesz képes azt a melegvízkomfortot adni, mint az elején és a hőcseréló is tönkremehet, ez nem olcsó mulatság.

Remélem tudtam segíteni!

Üdv
Gábor

Előzmény: bigedy (9)
bigedy Creative Commons License 2004.11.29 0 0 9
Kombicirkot vásárolok.Holnap jön a kéménybélelő és meg kell neki mondani a szakvéleményhez hogy milyen tipusút fogok használni!! 24kw-os kell.Melyik gyártmány a jó elfogadható áron????
Z1z0u Creative Commons License 2004.11.24 0 0 8

Én nem vagyok nő de én sem értek hozzá, de lehet hogy pl. a termosztát van olyan helyen, ahol kapja folyamatosan a hideget és így megbolondul, vagy éppen a belagyi által tárgyalt dolgok vannak a háttérben.

Mindenéppen ajánlott egy szakember kihívása és általa történő véleményezés valamint beállíttatás.

 

-Zizou

 

Előzmény: Honey74 (7)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!