Keresés

Részletes keresés

lesi fotós Creative Commons License 2011.02.08 0 0 3697

Szia Feri!

Az a 23K-s nagyfesz,az nem amatöröknek való fusi munka!

Üdv: Zoli

Előzmény: rferi (3696)
rferi Creative Commons License 2011.02.08 0 0 3696

http://www.lamptech.co.uk/Spec%20Sheets/Philips%20D2S.htm

Ilyenből kéne csinálni xenonlámpás megvilágítást!

Ez a tipus mindössze 9900.-ért kapható itthon.

3200 lumen

Ki kéne dolgozni hozzá valami olcsó de jó ballasztot

Az ív mérete benne 4mm körüli, az egész pilács kisujjnyi.

Ja és UV blokkolós burája van, tehát jól lehetne használni szabadszemes vizsgálatra is (felső megvilágításhoz), nem károsítja a szemet

Próbának kaptam négy darabot....

rferi Creative Commons License 2011.02.03 0 0 3695

Tudjuk, hogy nem te hirdeted!

Eszünkben sincs a hirnököt porolni!

Csak megjegyzéseket fűzögetünk itt magunkban, miközben reszelgetjük a körmünket! :)))))

Előzmény: lesi fotós (3694)
lesi fotós Creative Commons License 2011.02.03 0 0 3694

Bocs Fiúk,de nem én hírdetem!

Én csak a hírdetésre találta....

Tudom: mindíg a hírökön verik el a port! :-)

fitopatológus Creative Commons License 2011.02.03 0 0 3693

Így van Rferi jól látja a dolgokat, a hírdetésen a doksiból kivett kép van felrakva, az egészséges az lenne, ha a műszer tényleges képét látná a vevő.

Sanyi

Előzmény: lesi fotós (3691)
rferi Creative Commons License 2011.02.03 0 0 3692

Itt is csúsztatás van: ha csak sötétlátóteres, akkor nem Nfpk, mert ugye akkor nem pankratikus, tehát a "pk" nem oda való tipusjelzés.

Ráadásul a képen tényleg Nfpk van, de ez a doksiból kivett kép, és nem a miki képe.

Szeretem az ilyet

Előzmény: lesi fotós (3691)
lesi fotós Creative Commons License 2011.02.03 0 0 3691

Sziasztok Hölgyk,Urak!

Hátha érdekel valakit:Zeiss,sötétlátóteres:

http://www.makszutov.hu/bazar/index.php?page=bazar_item.php&id=1296453991

Véraláfutás Creative Commons License 2011.01.31 0 0 3690

Valóban, a haszna nem csak kétszeres lenne, ez már biztos. Ennyi pénzt viszont biztos nem szánnék rá csóró egyetemistaként. Az viszont tényleg a digis ellen szól, hogy nem lehet továbbfejleszteni. Pont, mint egy kompakt gép. Van és kész.

Lehet, úgy leszek ezzel is, mint a csillagászattal. Az az elsődleges hobbim, vettem 4 éve egy jó minőségű távcsövet elérhető áron és évek óta örömem lelem benne, pusztán vizuális megfigyelésekből, bemuatókból. Van, aki jó mélyen belemászik óragéppel, fotózással, stb, de nekem kisebb plusz kiegészítőkkel maradt az eredeti felállás, amúgy sem tudnék több időt szánni rá.

Lehet, a mikis témánál is megelégednék először a megfigyeléssel, és később talán ráköltenék egy feltétre is. Addig meg rajzzal is meg lehet örökíteni :)

Bár ezek mind csak elmélkedések, mert a pénztárca még bőven nem enged meg semmilyen beruházást, köszönöm a segítséget! Ha egyszer vásárlásra adom a fejem, valszeg sztereó mikroszkóp lesz belőle. A digisnél valójában a kényelmet fizetném meg a kompaktos szenvedéssel szemben.

Előzmény: rferi (3689)
rferi Creative Commons License 2011.01.31 0 0 3689

Én vettem tőlük ennyiért sztereó mikit, itt használjuk mindkettőt a munkahelyemen.

Jók. Árukat megérik.

Én elgondolkodnék azon, mennyire ásod magad bele a témába.

Mert ha kétszeres áron, de egy sztereó mikit egy fényképező feltéttel megkapsz tőlük, akkor szerintem a megoldás nem kétszeresen jó, mint ez.

Azzal ui. megfigyelni is tudsz, TÉRLÁTÁSSAL, ami sokkal több infót ad,mint egy sima webkamerás kép a monitoron.

Szóval ezt döntsd el szerintem, és aszerint válassz.

Az biztosra vehető, hogy amit állítanak a kis kütyüről, azt teljesíti, de többet nem és tovább fejleszteni sincs lehetőség.

De az is biztos, hogy kipróbálhatod a boltban mindkettőt, és ez is segíthet dönteni.

Marhára nem mindegy, hogy látod a képét ennek a kütyünek, és mondjuk az éles kontrasztú széleken szivárványos elszineződés van, vagy hasonló hibákkal terhelt a kép, mert ócska optika van benne, vagy ellenkezőleg,  tűéles, szép képe van.

Előzmény: Véraláfutás (3688)
Véraláfutás Creative Commons License 2011.01.31 0 0 3688

Köszönöm a gyors észrevételeket :)

Nem emlékszem pontosan, a kis sárga piritkristály talán 2mm-es. Azért gondolkoztam el valami mikroszkópon, mert a gyűjtések során sok ásvány mikroméretben érhető csak el... A kompakttal meg amúgy elég nehézkes ezeket fotózni, szinte a nagy felbontóképességével nagyítok, ahogy te is mondtad :)

Ez a kép viszont kivételesen jól sikerült, a legtöbb korántsem ilyen szép (az a mocsok autofókusz ritkán tud ráállni a tárgyra, sok kép pedig hiába éles, valamiért zajos lesz). Nem nagyon értek a fotózáshoz, és lehetőségeim sincsenek komolyabb gép beszerzésére. Webkamerám nincs :)

Igen, én is érzékelem kicsit, hogy parasztvakítás, ezért is írtam ide, hogy mi a véleményetek (a bolt egyébként prémium csillagászati cuccokkal foglalkozik, többször is várároltam náluk, a mikroszkópokat csak nemrég kezdték árulni). Sztereó mikiket is nézegettem, de azokhoz sem nagyon értek, csak az egyetemen használtunk, ezek meg százezres érték felett vannak, mást meg nem nagyon használtam, szóval nincs összehasonlításai alapom.

Szóval a cél makro- és mikroszkópikus ásványok megfigyelése, megörökítése lenne jó minőségben. Ha veszek egy sztereót, akkor még mindig kéne hozzá valami kamera, ami kb ugyanannyiba kerül, mint a miki.

Előzmény: rferi (3687)
rferi Creative Commons License 2011.01.31 0 0 3687

Sajnos ez itt nem összemérhető mivel ide nem tudod feltölteni az egész képet, amit a fuji csinált, nem tudjuk megállapítani a nagyítás mértékét.

Ezek a képek mindenesetre remek képek, gratula hozzá!

Éles, jól exponált, jó háttér. klassz!

Azt írják, hogy 100x nagyítást tud a kis miki, szerintem ennyit ki lehet hozni egy jól makrózó digit gépből, ha figyelembe vesszük, hogy a nagyításban benne van a monitorra való kitételkor egy hatalmas nagyítás csupán abból, hogy a monitor pixelméretei sokkal nagyobbak a mikiénél.

Tegyél egy próbát: ha van webkamerád, tekerd ki az optikáját, és tegyél be elé egy legalább 20mm fókusztávú lencsét. Mondjuk egy ezer forintos régi filmes fényképezőgépből kivett optikát.

Hatalmas nagyításokat fogsz kapni, ötezer forintból.

Én azéét tartom ezt a mikit parasztvakításnak, mert ennyi pénzért már sztereó mikit kapsz ugyanott, ami azért egy kicsit összetettebb dolog, és több mindenre is használható.

Előzmény: Véraláfutás (3686)
Véraláfutás Creative Commons License 2011.01.31 0 0 3686

Csak egy kis kompakt gép van otthon, azzal próbálkoztam korábban.

Nem tudom, elérhető-e ennél részletesebb kép a digi mikroszkóppal, én a Fuji-ból ezt hoztam ki.

rferi Creative Commons License 2011.01.31 0 0 3685

Ezt én egy sima fényképezőgéppel, makró módban hoztam, az pedig feleennyibe kerül, mint ez, és nagyobb a felbontása is, ráadásul több mindenre használható.

Én véleményem szerint ennek annyi előnye van, hogy makrózáshoz jobban kézreáll, és benne van a pár forintot érő világítás.

Előzmény: Véraláfutás (3684)
Véraláfutás Creative Commons License 2011.01.31 0 0 3684

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata az alábbi készülékkel?

http://www.makszutov.hu/digitalis_mikroszkop/usb_mikroszkop

Ásványok fotózására használnám hobbi szinten. A tesztképek eléggé meggyőzőek.

rferi Creative Commons License 2011.01.18 0 0 3683
fitopatológus Creative Commons License 2010.12.23 0 0 3682

Csatlakozok Fotyierikhez, Erik és Mindenkinek Kellemes Karácsonyi Ünnepet és Boldog Új esztendőt kívánok.

Sanyi

fotyierik Creative Commons License 2010.12.23 0 0 3681

MINDENKINEK KELLEMES ÜNNEPEKET, ÉS BOLDOG BÉKÉS KARÁCSONYT!!!!:)

Erik

rferi Creative Commons License 2010.12.23 0 0 3680

Az jó!

Amúgy is itt a listám amit a lidlben be kell szerezzek, assony összeírta, majd hozzácsapok két ilyet is. :)

Kösziz

Előzmény: lesi fotós (3679)
lesi fotós Creative Commons License 2010.12.23 0 0 3679

Szia Feri!

25cm a hosszuk.

Előzmény: rferi (3678)
rferi Creative Commons License 2010.12.23 0 0 3678

Mekkora ez? (milyen hosszúak a szálak?)kb elég

Előzmény: lesi fotós (3677)
lesi fotós Creative Commons License 2010.12.23 0 0 3677

Sziasztok!

Hátha érdekel valakit makrófotózáshoz (megvilágítás készítéshez) optikai szál! :-)

Lidl-ben most 799Ft...

rferi Creative Commons License 2010.12.20 0 0 3676

Na ezt ismerem!

Én is állandóan keresek valamit, és mindig egy hónapokkal ezelőtti keresés eredményét találom meg! :)))

Előzmény: lesi fotós (3675)
lesi fotós Creative Commons License 2010.12.20 0 0 3675

Hópihéről lemaradtam! :-(

De kísérletek voltak! :-)

Sok-sok tapasztalat begyűjtve!

Az esztergált adapterhez, előzőleg előkészített,kibelezett Helios obit úgy el sikerült rakni -egy nagyon jó helyre!-,hogy ma reggel találtam meg! :-)

Előzmény: rferi (3674)
rferi Creative Commons License 2010.12.20 0 0 3674

Jut eszembe!

Most már elég sok hó esett, mi van a hópihefotózással?

lesi fotós Creative Commons License 2010.12.20 0 0 3673

Sziasztok!

Egy gyűjtemény a kamera-miki összeépítéshez:

http://www.truetex.com/micad.htm

Hogy melyik kamerát ajánlanám?

Nekem a kis Canon nagyon jól szuperál. (most 12.000Ft körül kapható ,használtan)

300D-t is tettem már mikire,az is működik.

De nem volt gond a Philips CCD-s webkamerákkal sem....

Előzmény: heyderia (3671)
rferi Creative Commons License 2010.12.18 0 0 3672

Hát az bizony elég húzós ár érte

Előzmény: heyderia (3669)
heyderia Creative Commons License 2010.12.18 0 0 3671

Melyiket javasolnád?

Előzmény: lesi fotós (3641)
heyderia Creative Commons License 2010.12.18 0 0 3670

Elővettem a Canon A85 gépemet

Igen, ezekkel a gépekkel lehet okuláron keresztül is akár kézből fotózni, mondjuk az én Panasonic FZ8-asommal jóval bonyolultabb és inkább kudarcélményeket kapok. Egyébként számos szoftver létezik mérésekre, átlagmérésekre, rajzolásokra, stb.

Előzmény: lesi fotós (3655)
heyderia Creative Commons License 2010.12.18 0 0 3669

csak a sima üveglemez, skálával

Előzmény: rferi (3640)
lesi fotós Creative Commons License 2010.12.17 0 0 3668

Az afokális rendszer előnyei:

- a gép és a miki önállóan is működőképes marad!

- a kamera látómezeje a mikiben látott kép 80% lehet (de lehet jobb is!)

- ha van két egyforma oklid (binofejnél biztosan) :az egyikkel élesre állítod a képet,utána csak kicseréled a kamerával (az adapterben van a másik ua.okli és már fotózhatsz is! :-)

Ha a kamera adapterbe kisebb nagyítású oklit építesz be -ügyelve a fókusz egyszeri beállíthatóságára!-,akkor be tudod úgy állítani,hogy a nagyobb nagyítású vizuális oklival azonos méretű legyen a képed! :-)

Barkács munka? Igen! Megéri dolgozni vele? :-))))

ui.: de ha nem akarsz bajlódni az adapterrel, nyugodtan megteheted,amit én is: a mikit élesreállítod és az okli fölé teszed a kamerát (ha van saját,végtelenre állított optikája!).

A kép nagyítását és minőségét nagyságrendileg a miki fogja meghatározni! (fix fókuszú kameraobi esetén!)

Előzmény: rferi (3667)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!