A MULTYRAMA tervezési segédlet: " A szereléskor a nyers padlón haladó csöveket 3...5 m-enként, a szabadon (álmennyezetben, szerelôak- nában, falon kívül, stb.) haladó csöveket 1,5...2 m-enként kell rögzíteni fix, vagy csúszó megfogással. A csövek rögzíthetôk pl. mûanyag bilinccsel, gumis csôbilinccsel, de fémszalaggal, fémbilinccsel nem. " http://www.politherm.hu/termekek/pdf/8fef91c52fdcef31a1bdfdd7941e9eb7.pdf
Unipor: "Uponor 32 mm-ig gyártja a varratnélküli csővezetékeit, melyek falon belül és falon kívül is kiválóan alkalmazhatók"
Hát így első körben, áramlás érzékelőt mondanék, de mivel azt írod ha újra indítod megjavul, egy időre... ez gyanús hogy paneles lesz. A váltó kapcsoló átkapcsol?
Ez is villanyszerelő. Nem kérdés hogy gégecső bilincsel valahogy meg lehet oldani, de nehezen hiszem el hogy a mindenhová húzgált ötrétegőhöz egyszerűen nem gyártanak bilincset. Létezik ez?
Pontosan ilyen van a kezemben. Sajnos nem jó. 2mm-el nagyobb a belső átmérő minden méretben mint a cső. Vagyis pl a 26-os csőre 28-as bilincsem van. Az megy ugye nem szorul rá.
Köszi, ilyenből tudom hogy van 16 vagy 20-as (26os csővel ennél is bajban leszek), de a lényeg hogy akkor erre konkrétan nem létezik hozzá való megoldás? A gégecső bilincs nem tudom hogy elég tartós-e egy vízzel teli cső rögzítésére, de ha nincs más. Azt hittem csak én vagyok a béna, hogy nem találom meg a hozzá valót.
A kondenzációs kazán a távozó forró és magas páratartalmú füstgázt is fűtésre használja. Ennek a hirtelen lehűlő füstgáznak párakicsapódás - kondenzvíz lesz az eredménye. Ezt a vizet kell elvezetni, ezért van ott az a szifon.
Segítséget szeretnék kérni gépészet ügyben. Családi házat építünk, padlófűtés lenne mindenhol illetve 2 törölközőszárító. A gépész és a kivitelező az osztó-gyűjtőt központi helyre rakná pl a Háztartási helyiségbe, oda egy vastagabb csövön menne. Szerintem jobb lenne a kazánházban, esetleg 2 osztó gyűjtővel. Az egyik pl a Háztartási helyiségből a 4 szoba + a fürdő + a háztartási hely körei a másik pedig a kazánházból a konyha + nappali + folyosó + WC körei mennének. Ez a két osztó-gyűjtő távolabb egymástól mennyire működő képes? Vagy szerintetek hogyan lenne a legjobb kivitelezni ezt?
A két X helyére gondolnánk az osztó-gyűjtőket. A padlóba 16 cm szigetelés megy.
A kondenzációs kazánokban van egy szifon a kondenzvíznek. Ennek mi a szerepe? Miért tölti ezt indőnként fel a kazán? Gond az, ha a szintje alacsony? A kérdések laikusak, de én is az vagyok.