Ez a topik kiemelt figyelmet kap a moderatúra részéről.
Az alapelvek egyszerűek:
- Érvelj, vitatkozz, beszélgess. Ne személyeskedj és ne dehumanizálj.
- A politikus is ember. Az olvtársad is. És te is az vagy.
- Ne írj le olyat, amit visítva jelentenél, ha az ellenoldal írná. Negatív véleményt is meg lehet fogalmazni mocskolódás és személyeskedés nélkül.
- Ha csak balhézni, provokálni vagy gyűlölködni tudsz, mehetsz más fórumra.
- Amíg ki vagy tiltva, ne gyere vissza folytatni másik nicken sem. Nem éri meg.
- Olvass törlési értesítőket, és szívleld meg az ott leírtakat.
- A törlést fogadd el, ne jogászkodj és ne próbálgasd a határokat.
"Bizonyosan egy habos szájú deriváltbányarém. Lyukacsos harisnyában, és spóraszagú kardigánban... "
"Detonátor válasz | vissza a topikba 2008.11.04 23:11:16 Š (199995) Szeretnél már egy jó kis adok-kapokat kiprovokálni, ugye Kent? "
Sztem kárpi olvtárs fotót akar kiprovokálni,hogy legyen mire rángatni.A fentebb általa közölt abszolút megalapozatlan személyleírás nlehet hogy mégis ráillik valakire az ő közvetlen környezetében?Csak olyan fröcsög így nőre, - akit mellesleg nem is ismer - akinek valami hiányzik....
Az attól függ, hogy mennyi mellékes dolgot találnak még hozzá. Igen hosszú is lehet a bűnlajstrom, ha eléggé felkavarják az iszapot. De ahogy elnézem a dolgokat, hát...
Budapest | A kistelepüléseken az uzsorakölcsön, és az ennek behajtására irányuló erőszak nem ritka jelenség. A jelenséggel szembeni hatékonyabb fellépés érdekében fontos, hogy büntetőjogi eszköz is rendelkezésre álljon azokkal szemben, akik mások megélhetését ilyen módon ellehetetlenítik.
A tervezet azt a magatartást rendelné büntetni, ha az elkövető rendszeres haszonszerzés végett, a hatályos polgári jog szerinti uzsoraszerződést köt, és ezzel a sértett vagy annak hozzátartozója létfenntartásához szükséges vagyont vagy jövedelmet elvonja, azaz a sértett életét ellehetetleníti. A büntetési tétel három évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekményt bűnszövetségben követik el öt évig terjedő szabadságvesztés.
Ha a tervezetet az Országgyűlés bizottsága benyújtja, és azt a Parlament megszavazza, a kihirdetést követő 30. napon hatályba léphet.
Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium Sajtó és Kommunikációs Osztály"
Előzmények: * Uzsora: akár nyolc év börtön is járhat érte * Uzsora: kipakolt az egyik gyanúsított volt élettársa * Uzsora: az előzetesből is fenyegetőzhetnek? * Uzsorabotrány: a polgármester a halálos fenyegetés óta óvatos * Uzsorabotrány Siklóson: elmaradt az árverés
Sok sok magyar csalad osszetenne a kezet ha "csak" ennyibol kellene megelniuk. sok nyugdijas ennel lenyegesen kisebb osszegbol tiszta apolt hazat es kertet tart es allatokat nevel.
Lehet hogy nem szép, de korrekt. A szülőket sok esetben hagyta a társadalom kicsúszni azok közül a keretek közül megyek tagjainak a normális üzemet biztosítják. Ezt nem szabad tovább megengedni a gyerekek esetében, és mivel a pénz a legfőbb motivátor, hát azt kell használni. Csak épp ésszel és nem vékával... Kíváncsi leszek erre az új szerveződésre.
Ha csak számba vesszük a petíciókat, és az azokban foglaltakat, akkor látszik, hogy ötletekben nincs hiány. És senki sem akar éhenveszejteni senkit, csak annyi az elvárás, hogy valamit valamiért.
Bizony nem kéne. Kíváncsi leszek, hogy ez a polgármaestro párt mennyire komoly. Az idő sajnos elég szűkös a "felfuttatására", de pl. ilyen pontokkal sok mindenkit megtalálhat:
"Szepessy Zsolt, a település polgármestere a Deák Ferenc Közéleti Klub rendezvényén a többi felszólalóval együtt úgy vélte, hogy az oktatás szorosan összefügg a munkamorállal, így a segélyezéssel.
Mint mondta: amellett, hogy a jelenlegi szociális segélyt igénylőket munkaképességüktől függően, különböző módon kellene támogatni, a szülőket rá kellene venni, hogy járassák iskolába gyermekeiket.
"Az általános iskolába járás plafonját 15 év környékén kéne meghatározni, ugyanis aki 15, maximum 16 éves koráig nem képes elvégezni a nyolcadik osztályt, ott már nagyon nagy probléma van. Tehát a többi gyerekkel nem tudjuk őket együtt járatni. A másik pedig, hogy a szülőket meg kell zsarolni. Tudom, hogy ez csúnya szó, de én úgy gondolom, hogy egy gyerek életéért, ha a szülő nem, akkor nekünk, a társadalomnak felelősségünk van, és akár ilyen módszereket is kell alkalmazni. Azt kell mondani, ha nem jársz iskolába, nem kapsz egy vasat se, ebből fognak érteni" - jelentette ki."
Az egész jelenlegi rendszert vissza kell bontani és újraépíteni. Teljes paradigmaválás kell a támogatási, segélyezési, család és gyermekvédelmi, igazgatásrendészeti és rendvédelmi, valamint munkaügyi politikában. Az EÜ-ben is. Nem lehet egy ország fenntartóit tönkretenni azért mert néhányan olcsó szavazóbázist jelentenek.
Most duplán az. Nem szabad hagyni hogy az IMF keret nagy részét beforgassák ebbe a témába, mert a rendszer dőlését elnapolja ugyan, de sosem heverjük ki. Akkor még a társadalom összeomlását nem is ragoztam.
Én nem csüggedek, de nem hagyom, hogy egy senkiházi egy szaros cigiért, vagy tűzért megkéseljen, mint egy öregasszonyt egy cigány nő Újpesten. A saját szememmel láttam a holttestét letakarva.
Elnézést Amon, félreértés lehet a dologban. Nem provokációról beszéltem, csak arról hogy ha autóban ülve ér a támadás és nem biztos hogy ki tudsz szállni az elején, lehet hogy a vipera magában nem a legcélszerűbb eszköz. Úgy jöttem le neked mint a jogos önvédelem ádáz ellenzője?
Megtiszteltetésnek veszem amikor egy ilyen nagy formátumú ember tesz fel kioktató kérdéseket. Ha gondolod megbeszélhetjük a kérdéseket, akár személyesen is. Ott a címem, beszéljünk meg egy találkát, mister tökös gyerek, okés? :) Egyébként ami meg az adózást illeti, épp az imént beszéltem arról, hogy leépítés lesz, a magas adóterhelés miatt. Velük bezzeg, nem érzel együtt mi?! Te igazság bajnoka, teee...
Egy darabig bizony kínlódnak, mert tisztában vannak az asztalhoz ülés következményeivel. Legalábbis nem mulasztják el felvilágosítani őket. Az a kérdés hogy beszállnak-e elegen a változáshoz, addig amíg még van a rendezett változtatásrb mód. Ez a rendszer látványosan az időhúzásra játszik.
Nekem sem. Most mondjam azt hogy a múlt héten majdnem egy no win szituációba kerültem a kollégámmal, ahol a két ok közül az egyik amiért megúsztuk az volt hogy akadt egy darab ember egy hat fős társaságból, aki nem volt tintás és tisztábban mérte föl a helyzetet mint a többi hasonszőrű börtönviselt haverja? Csoda hogy a sok nyugdíjas és rosszabb helyzetben lévőnek csak jajkiáltásra futja?