Ez a topik kiemelt figyelmet kap a moderatúra részéről.
Az alapelvek egyszerűek:
- Érvelj, vitatkozz, beszélgess. Ne személyeskedj és ne dehumanizálj.
- A politikus is ember. Az olvtársad is. És te is az vagy.
- Ne írj le olyat, amit visítva jelentenél, ha az ellenoldal írná. Negatív véleményt is meg lehet fogalmazni mocskolódás és személyeskedés nélkül.
- Ha csak balhézni, provokálni vagy gyűlölködni tudsz, mehetsz más fórumra.
- Amíg ki vagy tiltva, ne gyere vissza folytatni másik nicken sem. Nem éri meg.
- Olvass törlési értesítőket, és szívleld meg az ott leírtakat.
- A törlést fogadd el, ne jogászkodj és ne próbálgasd a határokat.
Tudod, amikor elkezdtem keresni, szégyelltem föltenni a kérdést mert undorítónak és megalázónak tartottam hogy ilyet tegyek. Aztán jártam. Sokat. Néha majdnem pórul. Elemeztem a tapasztalataimat, gondolkoztam és arra a megállapításra jutottam hogy nekem nem ad senki semmit, ha eltolom nem kevés munkám eredményére vethetek keresztet. Jobban nem éreztem magam, de utána nem haboztam kérdezni. Jobb lett volna ha nincs rá szükség, dehát sajnos van.
Elég undorító, hogy két ember kivégzésszerű legyilkolásával kapcsolatban egyetlen olyan hsz sem telt sem tőled, sem mástól, ami a részvét legapróbb jelét mutatta volna. Ez is egy jó kis alkalom volt a számotokra a fröcsögő cigányozáshoz.
Ez a jelenség Mohácsi Viktóriának köszönhető aki rögtön úgy nyilatkozott, hogy rasszista inditékból követték el a gyilkosságokat.
Természetes önvédelmi reflexe azoknak akiket tények ellenére már sokadszor rasszizmussal vádolnak, hogy rácsodálkoznak a cigányok képviselőinek az arcátlanságán és nem a részvét az első érzés, hanem a felháborodás.
Először megvádolnak egy közösséget gyilkosságal és amikor kiderülni látszik, hogy kamu volt után a részvétet várnak el tőle - ez a tipikus cigánytempó!
Semmi problema nem lenne ha az aldozatok magyarok lettek volna. A rasszizmus nem nyert volna emlitest. Mohacsivesz sebessegbe rakta a nagy pofajat mielott az agyat hasznalni kezdte.
1. nincs mit reagálnom az elkövetőkkel kapcsolatban mindaddig, amíg nincsenek meg a tettesek!
2. Még mindig csak találgatások vannak, amiből bizony kivetted a részed eddig is.
3. Elég undorító, hogy két ember kivégzésszerű legyilkolásával kapcsolatban egyetlen olyan hsz sem telt sem tőled, sem mástól, ami a részvét legapróbb jelét mutatta volna. Ez is egy jó kis alkalom volt a számotokra a fröcsögő cigányozáshoz.
Amúgy nem véletlenül alapkérdés ingatlan vásárlásánál a "kik laknak a környéken?" és variációi. Mind föltesszük, csak nem mind valljuk be.
Ha tudom, hogy mi van ott, én sem töltöm el a hétvégét lakások nézegetésével.
Nem tudom miért kell ezt is tabuként kezelni.
Az ingatlanosok csak suttogva és óvatosan mernek célozgatni a környék jellegére, pedig idő és pénzkimélet miatt ki kellene irni a hirdetésekben - sőt külön kategóriát is lehetne nyitni az újságokban a cigánymentes ingatlanoknak.
A versenyszférának nem kellene alkalmazkodnia a közszférában kötelező képmutatáshoz.
Erről az esetről süt kik követték el..nem is nagyon kommentálta Lájf sem. Mert ha éppen úgy hozza, Lájf is simán ki tudja szúrni melyik bűntényt követhették el cigányok.
Pontosan. Mindent figyelembe kell venni. A nyugdíjasok is szoktak imádkozni hogy ki lesz a melléjük költöző (Tudom, nem mind, de olyan 91% biztos ;-) ).
Az érdekes lehetett, a Warnyúval lehetett rombolni rendesen :-). Amúgy nem véletlenül alapkérdés ingatlan vásárlásánál a "kik laknak a környéken?" és variációi. Mind föltesszük, csak nem mind valljuk be. Nemcsak a tőzsdei befektetés kockázatos.
Igy azt hihettek volna, hogy elkezdödött a lavina (ami egyszer el fog jönni).
En egy kicsit remenykedtem, hogy valoban rasszista tamadas volt es jutni fog egy titkos rasszista tamadas minden honapra, csak, hogy kordaban tartsa a pofatlan ciganyokat.
============ Tibi sokkal tartozott a helyi "kamatos pénzeseknek". Lalinak 300 ezerrel, Csabának pedig 200 ezerrel lógott - jelenti ki a falu száján meggyanúsított férfi. - A múltkor Lali előttem jelentette ki, hogy ha Tibi nem fizet, vége van - teszi hozzá az unokatestvér. ============
Remélem a rendőrség már be is fejezte Lali és Csaba kihallgatását. Ha nem, akkor... Nem is folytatom...:-((((
jótól kérdezed, én csak annyira ismerem Wekerlét, amennyire anno a 99-es busz átvágtatott rajta Erzsébetre, de a párom többször volt hol az egyiknél, hol a másiknál - mikor melyik hív(ja)ta
Erzsébeten már a hetvenes években is többen voltak. Akkoriban főleg rongyfelvásárlók és rongyszőnyeg árusok csöngettek be. Azok a szőnyegek, amit tőlük vettem még mindig szuperálnak.