Ez a topik kiemelt figyelmet kap a moderatúra részéről.
Az alapelvek egyszerűek:
- Érvelj, vitatkozz, beszélgess. Ne személyeskedj és ne dehumanizálj.
- A politikus is ember. Az olvtársad is. És te is az vagy.
- Ne írj le olyat, amit visítva jelentenél, ha az ellenoldal írná. Negatív véleményt is meg lehet fogalmazni mocskolódás és személyeskedés nélkül.
- Ha csak balhézni, provokálni vagy gyűlölködni tudsz, mehetsz más fórumra.
- Amíg ki vagy tiltva, ne gyere vissza folytatni másik nicken sem. Nem éri meg.
- Olvass törlési értesítőket, és szívleld meg az ott leírtakat.
- A törlést fogadd el, ne jogászkodj és ne próbálgasd a határokat.
Lusta, semmit nem érdeklő emberekről beszélsz, az egy LIFE-on kívül. Szerinted, ha LIFE nem karolja fel őket, akkor ők csináltak volna bármit is a saját érdekükben ? Ha LIFE nem csinálja, amit csinál, akkor a többi lakos, vajon próbált volna valamit csinálni ? Elkezdeni a saját problémáján gondolkozni ? Nem. LIFE gondolkozott helyettük és ahogy elnézem, nem azt látták ebből a...megakadtam...gyűlés ? petició ? figyelemfelkeltés ?-ből, hogy nekik kéne valamit csinálni, hanem elvárják mástól, jelen esetben LIFE-tól a megoldást. Ez a szomoru.
Igen. Aki meg piaci áron vette, az meg semmit nem kapott a Kádár rezsimben.
Én azt a különbséget keresem, amit mondjuk XY 65-90-ig (konkrét időpontok) megspórolt azon, hogy látszatáron bérelt lakást annak a különbözete hova tűnt. Elviekben hasonló pályát futott be mint apám, aki 70-ben házat vett falun, 76ban lakást városon és 90-ben pedig egy falusi családi házat (persze az elözöt eladta). Aki ezt nem tette, annak valahol lenni kellett a rendszerváltáskor megtakarításának, föleg mert ahogy irod, nem piaci, hanem olcsóbban kaphatta volna meg a lakást.
A bbc pl informálódhatna Ungvári Tamástól, akivel talán nem lennének nyelvi problémái és aki a ma reggeli mokkában arra a kérdésre, hogy lehetne e roma miniszterelnök Magyarországon ilyet talált mondani: " a feketék rég integrálódtak az országban (mármint USA-ban) mig a a romák gyakorlatilag még mindig nomád lelkületüek"
"Mohácsi Viktória európai parlamenti képviselő (SZDSZ) lett az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa kisebbségi fórumának első elnöke - közölte a Külügyminisztérium pénteken az MTI-vel."
Az ENSZ valahogy mindig ezen a szinten állt. Már Kurt Waldheim előtt is. Őszintén szólva nem csodálkozom.
A gátlásokat, mármint a (én vagyok a befogadó nemzet, de mégis nekem kell toleránsnak lennem az agresszív kisebbség iránt),belénk nevelték, kérdés ki tud belőle kilépni.
Hát... hogy teljesen eredeti legyek: a szükség nagy úr. Valszeg nálunk is így működik a dolog, ha egyszer muszáj, akkor muszáj. És a zsidó-keresztény kultúrkör szülötte pont abban kivételes, hogy valahogy igen hatékony tud lenni, mondhatni ez a heppje. Ha egyszer megszervezzük magunkat, akkor azt is csúcsra járatva tesszük. Na akkor lesz mám nagy sírás-rívás. Pl. negív példának itt van az Árja Testvériség (Aryan Brotherhood), ezek eredetileg azért alakultak, mert a fehéreket szarrá szívatták és verték az amerikai börtönökben faji alapon. Később aztán úgy gondolták, hogy itt az ideje nekik is faji meghatározottságú csoportot létrehozni. Mostanra a legrettegettebb csapat, hisz kényszerűségből ugyan faji alapon szervezték meg önmagukat, de ugye vitán felül a fehérek kultúrája a leghatékonyabb. Most meg lehet fosni tőlük. Ahogy majd a honi fehérek faji szerveződéseitől is, ha még sokat baszogatnak minket.
"No az érdekes lesz ha így történik, hisz a feketék a cigányokkal megegyező rasszjegyekkel bíró indiai bevándorlókat ugyanúgy utálják, mint a kaukázusi rassz többi képviselőjét."
Nemrég Portugáliában (talán Lisszabon mellett) harc folyt bevándorló afrikaiak és cigányok között. Az előbbiek nyertek.
Nem tudom a hölgy akinek vizoraja van szinten rokkant nyugdijas ugyan nem ugy nez ki de elhiszem.Life a Cserepes soron elök hany szazaleka rokkant nyugdijas??
már kétszer lefutottuk ezt. Nem járt eredménnyel, pedig máshol (ahogy mondta Life, meg valami cikk is) olcsóbban jöttek volna ki. Csak abból számolgattunk amit LIFE mondott, irreális számlák, vacak hozzáállás.
no az mszp-sek szociális érzékenységéröl idézzük csak fel két prominensük véleményét: Horn Gyula: akik nem fizetnek adót azok ne is szavazhassanak Gyurcsány Ferenc: Meg kell szakitani a generációs láncot
ugyan ki hiszi el, hogy a véleményük megváltozott? Csak jobbnak látják, ha erröl most kussolnak
A "szándék" és a "tudomás" bizonyítása mindig nehézkes, ezért is bánik a normális jogrend ezzel csínján és koncentrál a cselekményre (legalábbis így rémlik jogelméletből) és mint súlyosbító/enyhítő körülményként kezeli esetleg ezeket.
Ez pedig nagyon helyes, hogy (bár egyes rasszistáknak ez az egyedül elképzelhető indok, mármint a rasszista inditatás) nem lehet csak rámondásra valakit elítélni jogilag. Azért remélem, hogy senki nem tartja helyesnek azt, hogy akárki (biróság, esküdtek vagy orákulum) rámondása alapján hozzanak bizonyítási teher nélkül súlyosbító körülményt.
A Kádár rendszerben sok ember kapott bérlakást, amit a rendszerváltást követően a piaci értéknél lényegesen olcsóbban megvehetett. Emlékszel még rá ugye, hisz ez nem is olyan régi történet.
A piaci érték 40%-a volt a vételár, amiból még 40%-ot elengedtek azoknak, akik készpénzben fizettek. A többieknek 10-15 éves részletfizetési lehetősége volt kamatmentesen.
A cigányság nagy része ekkor már munkanélküli volt, így nagy részük ezzel a lehetőséggel sem tudott élni.
ma reggel hallottam v.melyik rádión, hogy a vizsgálatoknál milyen eszméletlen mennyiségű bizonyíték kell ahhoz, hogy valakire a rasszista indítékot ráhúzhassák
pl.az , hogy az illetőt az elkövetés előtt hallotta-e valaki rasszista megjegyzéseket tenni...azért ez elképesztő
Aki meg tudta tenni, az megtette, illetve sokan komfortosítottak.
Kérdezd meg a videón is szereplő idős nénit, hogy miért nem újította fel kívülről az épületet. Kérdezd meg tőle, hogy jogosnak tartja e azt, hogy az idén 54 ezer, tavaly pedig 64 ezer forintos "külön szolgáltatások" címkével ellátott számlákat kap?
Ott áll fejre a cigánygyűlölködéstől csöpögő kórus "érvelése", hogy 10 nem cigány család is él a telepen - a cigányokkal teljesen békességben -, akiket ugyan azok a jogtalanságok sújtanak.
Azt csak halkan kérdezem, hogy ha fizetsz egy szolgáltatásért és a kifizetéseid ellenére sem történik teljesítés, akkor mit teszel?
Én mindig azon filozofáltam (már 30 éve sem értettem), hogy amig mi (szüleim) megvettük a lakást, majd házat úgy, hogy semmi támogatást nem kaptak az államtól és nulláról indultak és soha nem siránkoztak, hogy milyen nehéz, addig akik látszat bérleti "díjat" fizettek az életükön keresztül azok hova tették a pénzt, amit így megspóroltak ÉS közben dőlt belőlük, hogy milyen nehéz a sorsuk.
Ez kifejezetten nem Neked szól, nem cseszegetés, csak valahogy nem értettem soha és a riport okán újra felmerült.
Alapjában az aki 4-5-600 év alatt nem fogadta el, a mainál sokkal keményebb körülmények közt, akkor a mostani környezetben miért fogadná el? Föleg, mert a hülye többség még támogatja is abban, hogy ne fogadja el.
Itt voltak nagyobb fogások lopás ügyben és minden esetben, ha az érintett ontopic volt elővette vagy elővették a "há, mert ín cigány vagyok, azé bántanak" kártyát. Az állomás elötti cigány kurvák is meg vannak arról győződve, hogy azért zavarják el őket mert cigányok és nem azért mert lopnak... persze, ha a jard eltanácsolja őket, rögvest üvőltik, hogy mocskos magyar geci állat... kiváncsi lennék, ha amikor lopnak én is ezt üvölteném, akkor a lopás ténye vagy a rasszizmusom kerülne címlapra...
Horthy tisztek. Az épületek 30 éve ugyan így néznek ki, eltekintve attól a néhánytól, amelyet IKV munkaruhában, IKV-s dolgozóként bemutatkozó emberek 5 kilós kalapácsokkal "felújítottak". Egyéb kérdés?
Ahogy en tudom regen a Cserepes sorin repülötisztek lakta.Akkor is ilyen volt a cserepes sor?Direkt tönkre tettek amikor kiköltöztek??Minek vagy kinek köszönheti hogy ugy nez ki ma ahogy kinez??