Keresés

Részletes keresés

ZsuR Creative Commons License 2019.02.07 0 0 48535

Sok olyan dolgot kitalaltak mar ami korabban lehetetlen volt - remeljuk, ez is ilyen lesz.  De... mert van ez a gond, nem jelent felmentest a megoldhato gondok megoldasa alol...

Előzmény: Törölt nick (48532)
ZsuR Creative Commons License 2019.02.07 0 0 48534

Hiszsen ezt en is tudom... 

Előzmény: s-ombre-ro (48533)
s-ombre-ro Creative Commons License 2019.02.07 0 0 48533

Van, akinek  zsákmányolnia kell, mert nem arra teremtetett, hogy magon éljen!

A karvaly az énekesmadarak számára a csúcsragadozó.

Egyszer már bemutattam itt az erre vonatkozó ábrát.

Piramis, a tetején nem más, mint a karvaly állt.

Életmódja, vadászati stílusa erre teremtette.

A piramis nélküle összeomlana!!

Menjünk messzebb!

A Yellowstone NP. ökoszisztémája az összeomlás szélén állt, mire a jenkik rájöttek, hogy a farkast vissza kell telepíteni!

Ilyen egyszerű!

Előzmény: ZsuR (48530)
Törölt nick Creative Commons License 2019.02.07 0 0 48532

És mit csinálsz a most kiszuperált milliónyi loptop akkuval?

Néhányszáz töltés és vége...

Előzmény: nyebojsza (48525)
Törölt nick Creative Commons License 2019.02.07 0 0 48531

Csak képzeld el: Otthagysz a garázsban egy Ferrarit, meg egyet még tartaléknak. A többi árából mennyi madárodút, kaját tudnál venni.

 :P

 

Előzmény: Dezodoros Ede (48529)
ZsuR Creative Commons License 2019.02.07 0 0 48530

"aztán kb 5 perc elteltével egy nagy gyors repüléssel eltűnt minden madárka,és ahol a gerlék tollászkodtak oda berepült egy karvaly...fenségesen ült a fenyő ágon...de nem sikerült senkit sem elkapnia mindenki elmenekült gyorsan"

 

...hat ez az amit nehez elfogadni a termeszettol... mert a karvalynak is elnie kell...

Előzmény: Dezodoros Ede (48529)
Dezodoros Ede Creative Commons License 2019.02.07 0 0 48529

Jogos a felvetés.

Itt szeretném én is leélni az életemet.Aztán majd az élet hozza amit hoznia kell mindenki számára.Élvezzük a saját kis "teremtett" közegünkben a természettel való egységet...ez nagyobb gazdagság,mint akinek 10 Ferrári stb áll a garázsában...

A ma reggeli megfigyelésem is gazdagította az életemet. Hidegebb nap lévén,egy csomó tengelic lepte el a 7 db etetőt,és a talajt is,pár zöldike mezei veréb kíséretében,az egyik etető felett 1,5 m-re ott tollászkodott még a vadgerle párunk, ott éjszakáztak,etetőben tengelic,etető oldalán széncinege a cinke gombócon :) aztán kb 5 perc elteltével egy nagy gyors repüléssel eltűnt minden madárka,és ahol a gerlék tollászkodtak oda berepült egy karvaly...fenségesen ült a fenyő ágon...de nem sikerült senkit sem elkapnia mindenki elmenekült gyorsan.Ennyi volt a reggeli epizód de maradandó lesz számomra.

Előzmény: s-ombre-ro (48528)
s-ombre-ro Creative Commons License 2019.02.07 0 0 48528

A méhek is a természet részei.

Ha elfogynak, nem csak a gyurgyalag fogy el, de lehetőségeink is a túlélésre.

Az a legbosszantóbb az, hogy nem a lényegre koncentrálunk.

A társadalmi igazságtalanság jellemzi a mai világot.

Vegyen magára mindenki mellényt?

(esetleg vízi mentőmellényt?) :(

Hogyan legyen?

Én, a magam részéről nem kívánkozom sem a Himalájába, sem máshova.

Nem a déltengereken keresem a nyugalmat.

Nekem ez a kis, szegény ország a hazám.

Még úgy is, hogy mostohán bánt velem.

Szeretem a hazámat!

Úgy kell nekem!

Előzmény: Dezodoros Ede (48527)
Dezodoros Ede Creative Commons License 2019.02.07 0 0 48527

Ezen a földön minden duális, vagyis aminek előnye van annak hátránya is...mint ahol fény van ott árnyék is.Sok minden elkerülhetetlen még a legkőrnyezet kímélőbb megoldással is ...nyilván a szándékosságot elkerülve  az érdekek miatt,sok minden másképp is lehetne....

Az egész ÉLET tanuló lecke(is) mind egyénileg,mind az egész emberiségre nézve.Látható jelei és figyelmeztetései vannak a Természetnek,az ember számára...ami nem megy magától...az majd menni fog mert  a természet kikényszeríti a maga formájában,akár egy csettintésnyi idő alatt is olyan változások lehetnek,ami miatt nem lesz választása az emberiségnek...mert még mindig a Természet az úr,és nem az ember...és az is marad.Csak a gyarló ember gondolja az ellenkezőjét.

Előzmény: nyebojsza (48525)
Barret02 Creative Commons License 2019.02.07 0 0 48526

A fiatalok beszopták...

Előzmény: nyebojsza (48525)
nyebojsza Creative Commons License 2019.02.07 0 0 48525

Azért ne legyetek elájulva az elektromos autóktól, mert az akkumlátor se a környezetvédelem mintapéldánya, mi lesz majd 8-10 év múlva a sok kiszuperált akkumlátorral?

A "megújuló" energiáról meg ne is beszéljünk, iszonyú drága... de már ez az üzlet is megy, minél több napelemet csinálnak Kínában, annál olcsóbban tudjuk megvenni... (azt ugye már rég tudjuk, hogy a vizierőművek mekkora kárt csinálnak a természetben...)

Addig amíg csak a sivatagokat takarnák el a napelemek talán nem lenne olyan nagy baj (bár a sok visszavert napfénynek nem tudom hosszú távon milyen hatása van), de nálunk már erdőket vágnak ki, hogy napelemparkot telepítsenek a helyére...

 

Szóval fogytán van a kőolaj, és kell az új őrület, amiből profitot lehet teremteni :(

Előzmény: ZsuR (48521)
Dezodoros Ede Creative Commons License 2019.02.07 0 0 48524

A Himalája oldala csak egy példaként felhozott dolog.De lehetne életszerű is.Számunkra is.

Pl a spirituális emberek ott élnek,és sokat meditálnak gyógynövényeket termelnek,mosolyognak a nyugati világ profit orientált hajszoltságán.Tudják ez a világ illúziója csupán.Az emberek hajszolják a pénzt és magukat is,miközben az élet véges,"címeket gyűjtenek matricákat ragasztanak magukra,"ez vagyok én" miközben a lélek eltávoztával a " cím a rang,a materiális sajátnak vélt dolgaik megszűnnek számukra,ezért pl azok a spirituális emberek nem hajszolják a profitot a tőkéseknek,nem rokkannak bele a kamatokba,élik az életüket bölcsen és vidáman,stressz mentesen,ők boldogok mert nem "birtokolnak" csak használják a dolgokat,tárgyakat a földi itt tartózkodásuk idejére...nem rettegnek az ár emelésektől stb...reggel meditálnak egy jó nagyot,élvezik a madár csicsergést tisztelik a természetet,és a nyugalom által élvezik az életet is.Nem úgy élnek mint a nyugati emberek akik nem látják át a helyzetet és mint aki örökké él,birtokolni birtokolni és mindent megszerezni jelszóval élnek,és ez a környezet rovására is megy.Mint tudjuk.

Az öntudato(abb) ember megpróbál itthon is valami olyasmit "teremteni" amivel behozza a természet egy kis szeletkéjét,és a kertben kikapcsolódhat az ellazulás által,ez történhet sokféle képpen,meditációval,a csobogó hallgatásával,madár csicsergés hallgatásával, a tóban lévő lótuszok,tavirózsák,vagy ki hogyan mondja tündérrózsákban stb...való gyönyörködésben.A civilizált világunkban sok mindenre oda figyelhetünk,de még mindig kevesen vagyunk akik megpróbálják minnél természetesebben élni az életüket,A környezettel összhangban amennyire csak lehet.Tudnám folytatni de egyenlőre ennyi :)

Előzmény: ZsuR (48521)
s-ombre-ro Creative Commons License 2019.02.06 0 0 48523

Olvassátok a Forbes magazint!

Jórészt független kiadvány.

A sorok mögött sok érdekesség rejtőzik.

Vagy gyertek el Belső-Somogy lankás vidékére!

Gyönyörű, elhanyagolt szülőföldemre.

Még holló és rétisas is van!

Sokszor járunk ott, valóban magával ragadó a természeti környezet, de az elhagyott, leromlott falvak végtelen szomorúsággal töltenek el.

Előzmény: s-ombre-ro (48522)
s-ombre-ro Creative Commons License 2019.02.06 0 0 48522

Ez nagyon tetszik!

Köszönet!

De hol van a hó?

Avagy Villon után szabadon, holvan már a tavalyi hó?

Előzmény: Magdi60 (48514)
ZsuR Creative Commons License 2019.02.06 0 0 48521

...el tudod kepzelni, hogy a texasi olajbilliardosok azt fogjak mondani, hogy becsukjak a kutakat, mert... inkabb napelem farmot telepitenek? :))

 

Hogy a rancher kevesebb marhat fog nevelni, mert...  ugye nem...

 

Hat errol van szo.  Nagyon nagy uzletek vannak a kornyezetszennyezes mogott.

 

Ha kevesebb marhat ennenk, nem tudnak eladni.. mint ahogy most a tejet nem tudjak, mert sokat attertek az "alternative" tejekre...

Ha tobb elektromos auto lenne (mert ugye munkaba es bevasarolni jarni eleg), akkor kevesebb uzemanyag kellene... tehat rajtunk is mulik... 

Előzmény: bitter6704 (48518)
ZsuR Creative Commons License 2019.02.06 0 0 48520

...miert ponta Himalaja aljaban...???

 

Igaz, de a pazarlas sok.  Amikor latok a boltokban egy szem krumplit becsomagolva... fott es hamozott tojast kettesevel csomagolva...hogy csak a legujabb orultsegeket emlitsem... a "konyhakesz" zoldseget... amikor a zukkinit szalagra vagva kb 10x annyiert aruljak muanyag talcna muanyagba csomagolva... szoval ez sok.  De... a bolt nem fog lemonani az arusitasukrol, mert jovedelmez.  


Latok jo kezdemenyezeseket is - a NY-i szabalyozas a muanyag poharaknak, a szivoszalaknak... de csak csepp a tengerben... de ez nem tarthat vissza attol, hogy ne probaljunk segiteni. Az igazi eredmenyeket a nagy cegektol varhatjuk....

 

Ezeket nem veszem, nem hasznalom - soha sem hasznaltam pl poharat... sajnos a tojasnal elofordul, hogy az ilyen csomagolasut veszem.

 

De ha tehetem, ezt valasztom - take outnal is meg tojasnal is...

 

 

 

Előzmény: Dezodoros Ede (48519)
Dezodoros Ede Creative Commons License 2019.02.06 0 0 48519

Én a Himalája oldalában élek,egy barlangban,csak növény teát főzök és iszom,egy csomó időt meditációval töltök,de mégis kilélegzem a széndioxidot :) szóval nincs mit tenni...úgy járunk mint a madarak...élünk és meghalunk. :)

Oda lehet figyelni sok mindenre,de nem mindenre...az elektromos autó tulaj is büszkén verhetné a mellét,és az akkus fűrészt használó is...de az áram előállításával is környezetet szennyezünk... vannak kivédhetetlen dolgok...ahova csak lehet bicóval megyek,hogy kevesebbet "pufogjak ki" ilyen szinten is tesz az ember a jóért,de a "fő ludasok sajna nem mi vagyunk".

Előzmény: ZsuR (48515)
bitter6704 Creative Commons License 2019.02.06 0 0 48518

Szerintem az a legfontosabb, hogy az ember lehetőségeihez mérten megpróbáljon a lehető legjobb harmóniában élni az őt körülvevő természettel! Sajnos néhány esetben már igencsak elrugaszkodtunk az ésszerű megoldások használatától. Régen jól bevált üvegvisszaváltók működtek, az üvegeket környezetszennyezés nélkül újra fel lehetett használni. Ma már kényelmi okokból ( és a műanyag iparosok érdekéből ) eláraszt mindent az eldobható, vagy környezetszennyezés árán újra hasznosítható műanyag.....stb, stb...

 

Az időjárás változással kapcsolatban én még mindig bizonytalan vagyok. Az tény, hogy az emberi tevékenység csak ront a helyzeten de lehet, hogy az éghajlati eltolódás, változás egyébként is bekövetkezne. Szerintem nagyobb dolgok vannak a háttérben. Gondolok akár csillagászati dolgokra, mint pl bolygók egymásra hatása, mágnesestér megváltozása, a Föld belső magmájának megváltozása.....stb, stb

 

A szomorú az, hogy néhány élelmes kapitalista ebből is nagy bizniszt csinál.

 

És hogy mégis témánál maradjak:

 

https://www.travelo.hu/heticuki/20190206-ausztria-burgenland-rudersdorf-megerkezett-az-elso-golya.html

ZsuR Creative Commons License 2019.02.06 0 0 48517

:)) Lattam!  :))  Legalabb annyira jo mint az IKEA szuletesnapjara keszitett torta... :))

Előzmény: Magdi60 (48516)
Magdi60 Creative Commons License 2019.02.06 0 0 48516

ZsuR Creative Commons License 2019.02.06 0 0 48515

Persze, hogy - de ez is fokozatodsan valtozik... mint ahogy a vizet sem veszem tobbet....

Pl sokszor sutom a kenyeremet...

A ruhazatom 90 %-ban nem muanyag... bar a cipoim, taskaim borbol vannak - ezert is el lehet itelni. :((

Igen, autoval jarok - nalam nem lehetne megelni nelkule, nincs tomegkozlekedes ami kivaltana.  Gondolkodom elektromos auton...

 

Ami az aramot illeti - az aramszolgaltatok sok megujulo energiat hasznalnak... szoval elindult, es felek keso mar lenyeges gyogyulasra... de ha sokan tennenek legalabb kicsiket... lehet, hogy jobb lenne? Mit gondolsz?  Mert a mindent vagy semmit gondolkodas nem segit...

 

 

Előzmény: corvi01 (48508)
Magdi60 Creative Commons License 2019.02.06 0 0 48514

Legalább egy nyilat tehetnél, hogy hol a tó! Így tudod mit látunk?

 

Hogy mit láttam? Elmondhatom.
De legjobb, ha lerajzolom.
Megláthatod te is velem,
csak nézd, csak nézd a jobb kezem.

Ez itt a ház, ez itt a tó,
ez itt az út, felénk futó,
ez itt akác, ez itt levél,
ez itt a nap, ez itt a dél.
Ez borjú itt, lógó fülű,
hasát veri a nyári fű,
ez itt virág, ezer, ezer,
ez a sötét gyalogszeder,
ez itt a szél, a repülés,
az álmodás, az ébredés,
ez itt gyümölcs, ez itt madár,
ez itt az ég, ez itt a nyár.

Majd télen ezt előveszem,
ha hull a hó, nézegetem.
Nézegetem, ha hull a hó,
ez volt a ház, ez volt a tó.

(Nemes Nagy Ágnes: NYÁRI RAJZ)

 

Előzmény: ZsuR (48507)
s-ombre-ro Creative Commons License 2019.02.06 0 0 48513

Mepiszt emlegettétek.

Nos, itt egy bankás kép!

Nekünk van "saját" bankás helyünk, egy szintén elhanyagolt zártkert.

Ott majdnem biztosra mehetünk, ha látni akarjuk.

A birtok környékén is hallottam őkelmét, de még nem telepedett le.

Sajnos!

Egyszer viszont a házunk előtt láttuk bogarászni.

A belváros szélén lakunk, mögöttünk sportpálya és a végtelen természet.

Szerencsés helyzet.

A lányom a garázs előtt ma is látott stigliceket.

A közeli vasútparti bozótos a tanyájuk.

Előzmény: s-ombre-ro (48512)
s-ombre-ro Creative Commons License 2019.02.06 0 0 48512

Mindent értek s mindent tudok.

Képzeld csak el, fiatal koromban akár két hétig is eléltem a Mura parton.

Egyszer kellett kenyérért bemennem a faluba.

Azt ettem, amit fogtam, a folyóvizet forraltam teának.

A fűzfa ágán leereszkedett hozzám a füzike.

Később lett horgásztanyám, szinte minden időmet ott töltöttem.

Felettem, a magam ültette nyírfán ott fuvolázott a fülemüle!

Városi élet. Piha!

Amikor a lányom Budapesten élt, két napnál tovább nem tudtam maradni.

Olyankor is csak a Duna partjára kívánkoztam.

Írtam erről a Reader's Digest 2015. áprilisi számában.

Kár, hogy nálunk megszűnt ez a szórakoztató kiadvány!

(mindig próbálom az igazat mondani!)

Előzmény: corvi01 (48510)
s-ombre-ro Creative Commons License 2019.02.06 0 0 48511

Lám, mire nem jó a Google Earth!

Kicsinyítve és elsőre nem értettem semmit.

Pláne, hogy úgy kezdted: - Kis madarak...

No, mondom magamnak, hol itt a madár?

Egyébként hasonló helyzetben vagyok a birtokon, de ott nem fák, hanem elhanyagolt hegyi birtokok vesznek bennünket körül, meg van egy nagy fenyvesem, amit a rokkantságom miatt kellett felhagynom.

Az imént ért haza a lányom a hegyről, ott van élet!

Győzte feltölteni az etetőket!

(én meg itthon pihenek gerinc becsipődéssel, hamar meg kell gyógyulnom, mert hétfőn már Pestre kell mennem gyógyulni! - furcsa helyzet, de már megbékéltem vele).

Előzmény: ZsuR (48507)
corvi01 Creative Commons License 2019.02.06 0 0 48510

...Illetve, de,,,ha elvonulunk egy lakatlan sziget, lakatlan erdejébe mondjuk és zöldsátorban lakva, nem művelődünk, nem szórakozunk, bogarakat, növényeket ill. a körülöttünk élő elkapható állatokat esszük, amíg el nem fogynak... :-S

Előzmény: corvi01 (48508)
s-ombre-ro Creative Commons License 2019.02.06 0 0 48509

Mepisz szerintem inkognitóban jár nálunk.

Amikor a helyi gyurgyalag élőhelyet említettem, azonnal reagált, megerősítette, hogy nyilvántartott fészkelőhelyről van szó.

Ez nem lehet véletlen!

Mindenesetre én is gratulálok Mepisznek a gyönyörű felvételekhez!!!

Ismeretterjesztés ez a javából!

Előzmény: Törölt nick (48485)
corvi01 Creative Commons License 2019.02.06 0 0 48508

Gondolom vesztek kenyeret, ami tele van adalékokkal...
Gondolom vesztek olykor originált csomagolt árut (húsfélék/sajt/tej/tejfel...), ami eleve szinte lebonthatatlan csomagoló anyagokba van...
Gondolom, van telótok, TV-tek, PC-tek, ami kisugároz és amortizálódás után jó sok veszéllyes hulladékanyagból van...
Gondolom öltözködtök,,ruha/ciő,,, melyek anyaga ma 70-90% műszál,műanyag, műgumi....

Gondolom egy autó, nomeg akkumulátora előállítása, üzemeltetése, elhelyezése, megsemmisítése nem pont a természet része...
és Gondolom, használtok azért vmilyen energiát,,gáz/áram..stb, amik előállítása, vezetése sem épp környezetkímélő...

Sajnos az ember nehezen tudja magát kivonni a nem maga által kreált környezetszennyezésbő.. :-S

Előzmény: s-ombre-ro (48504)
ZsuR Creative Commons License 2019.02.06 0 0 48507

Kis madarak... nagy elonyben vagyok, nem az en erdemem, a haz korul nagyon sok fa van - szep, nagy, oreg fak... 

Előzmény: s-ombre-ro (48506)
s-ombre-ro Creative Commons License 2019.02.06 0 0 48506

Nagyon jól teszed a dolgaidat!

Gratulálok! :)

A kis madarakat viszont irigylem!!! :(

A régi szép idők...

Előzmény: ZsuR (48505)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!