Keresés

Részletes keresés

methylcytosine Creative Commons License 2022.01.06 0 4 220111

Erdogán felhivta Tokajevet. Elég sokáig várt ezzel.

https://twitter.com/YusufErim34/status/1479109516553703434

Szerintem ezzel hivatalosan is vége a puccskisérletnek.

Törölt nick Creative Commons License 2022.01.06 -1 4 220110

 Annyi eszük volt Kijevben, hogy nem indultak el.

 

 

De kár..... már a szabadságharcos forradalmárok sem a régiek....

Előzmény: VasGor (220108)
Dr.Ugol Creative Commons License 2022.01.06 -1 9 220109
VasGor Creative Commons License 2022.01.06 0 10 220108

Pontosításként, az Almati polgári repteret sikerült elfoglalniuk (kiverték őket onnan), a katonai reptere kb. 50 kilométernyire van.

A Nurszultáni (főváros) repteret nem is sikerült eleve elfoglalniuk. Annyi eszük volt Kijevben, hogy nem indultak el.

Előzmény: Törölt nick (220106)
Törölt nick Creative Commons License 2022.01.06 -15 1 220107

Van a tartalmadban par nagy logikatlansag:

 

egyszer allitod hogy a brit titkosszolgalat "MI-6 " all a dolog mögött, aki Ukrajnan keresztül akarta megpuccsolni a mostani kormanyt, szerinted azert mert az USA-Putin talalkozo mar nagyon közeledett (10-re majd 9-re lett teve szerinted), aztan emiatt ennek a megakadalyozasa miatt, hogy ne legyen NATO es OF-Putin megegyezes, emiatt  aztan maga az USA furta meg a dolgot, azt amit sajat maga az USA-akart.

 

leosztották egymás között a leendő hatalmat "az üzletemberek"

 

Közben Putyin lépett és előterjesztette az USA és a NATO-val kapcsolatos alku tervezetét. Kitűzték az USA-Oroszország tárgyalásokat január 10-re, ...

 

Az idő sürgetett, a tárgyalások előtt ki kellett robbantani az elégedetlenséget ..

 

Az USA ezzel káoszt létrehozva ,lekötötte volna évekre ...

 

 

(Az idö sürgetettnel azt mondod Te, hogy a 9-i  targyalasok eredmenyre vezettek volna, nemde? Csak ebben  az esetben lett volna meg elötte a zavargasokkal azt megakadalyozni, de pont annak -az USA-nak kellett volna kaoszt letrehoznia Kazahsztanban, aki megallapodast akart kötni az oroszokkal?)

 

 

PS.: nem beszelve arrol, hogy par szaz lövöldözöbol mar szerdan jo par tucatot a kazahi rendörök maguk lelöttek, most a maradeknak  meg a begyüjtese evekig lekötne Oroszorszagnak es Kinanak a katonai eröit szerinted?  >

 

Az USA ezzel káoszt létrehozva ,lekötötte volna évekre Oroszország és Kína erőforrásait is.

 

Vagy milyen eröforrasokrol beszelsz ha nem a katonaiakrol, melyek evekig allitolag le lettek volna kötve?

 

 

 

 

Előzmény: SULEICA5 (220101)
Törölt nick Creative Commons License 2022.01.06 0 6 220106

Készen voltak felszállásra a bábkormány repülőgépei, ezért foglalták el a reptereket a szabadságharcosok (na meg hogy a segítség ne szálljon le).

 

 

Akkor rosszul csinálták a kazahok. A reptér visszafoglalása után hagyni kellett volna leszállni a bábkormány gépeit, aztán sajtótájékoztatón megkérdezni tőlük, sto hócses zgyesz, dárágoj grázsdányin........

Előzmény: Stirlitc (220104)
erimre_ Creative Commons License 2022.01.06 -1 10 220105

Elég feltűnő, hogy a szokásos szagosforradalmakhoz képest itt nagyon gyorsan és nagyon intenzíven mentek végbe események, pl. még alig puffant be az első tüncikézés és máris rendfenntartókat lőttek agyon, ilyen Minszkben végig nem volt.

Egyelőre nincs rá hiteles megerősítés, hogy ezzel párhuzamosan valóban nehézfegyverzettel ellátott muszlim terroristák is betörtek volna kazah területre, de ha mégis akkor ez nagyonis szervezett dolog volt csak az eddigi jelek alapján elbukott.

Mondjuk az is egy elég fura dolog volt, hogy miért pont a repteret foglalják el, leszámítva, hogy egy polgári repteret nem olyan nehéz, de mondjuk egy esetleges külföldi beavatkozást ezzel nem lehet megakasztani, azok úgyis olyan katonai repterekre jönnének amiket nem tud a hírek szerint 50-100 feltüzelt és felfegyverzett úgynevezett tüntető elfoglalni, vagy ejtőernyővel.

Előzmény: Stirlitc (220104)
Stirlitc Creative Commons License 2022.01.06 -1 13 220104

Éppen Kijevből dirigál.

Készen voltak felszállásra a bábkormány repülőgépei, ezért foglalták el a reptereket a szabadságharcosok (na meg hogy a segítség ne szálljon le).

Előzmény: erimre_ (220098)
Törölt nick Creative Commons License 2022.01.06 -15 3 220103

Úgy tűnik a kazakoknál BLMes, arabtavaszos forradalom tört ki, a békés tüntetők gépfegyverekkel rohangálnak, fosztogatnak és gyújtogatnak.

 

 

Marhasagokat nem kell irni, mert megitelesem szerint  Kazahsztanban a döntöen  iszlam vallasu lakossag köreben -es hatterben a Szovjetunio is mint szocializalo idö-  olyan mint  forradalom-tavasz (föleg az arab tavasz mint fogalom az ismerjeivel), meg tüntetes meg sztrajk meg hasonlok egyszerüen ismeretlenek, amit ismernek -es ami pl a csecseneknel is volt,- hogy elö a fegyverrel, oszt löni, az ellensegtöl azt megszerezni, vagy fegyverboltokat kirabolni (mint ez törtent is), oszt ugyancsak löni.

 

A fenet volt ott tüntetes, a varos egyik feleböl  a masikba ment parszaz összecsoportosulo, oszt mire eszbekaptak a rendörök, maris lövöldöztek, meg magad is irtad  mashol hogy a lövöldözök rendöröknek a fejet vagtak el, fejlevagas mint tüntetesnek vagy sztrajknak az eszköze  meg egyaltalan nem talalhato meg a tüntetes-sztrajknak az eszközeiben.

 

Es magad is elismered hogy ez egy helyi dolog volt (tehat nuku valami kivülröl kezdett arab tavasz, meg tüntetes szohasznalat arra ami nem is tüntetes, stb)  es ertelem szerüen erre a hirtelen es nagyaranyu üzemanyagaremelesre  valo  reakciora alap is volt, es ertelem szerüen a lennti tartalmadban az is benne van, hogy a "nep"-nek valoban volt oka erre a ..hm... jelentkezesre >

 

methylcytosine 1 órája
0 0 44

sztem ilyen Sztálin Hroscsov  váltás szerűség lesz. Majd leszámolnak a Nazarbajevi személyi kultusszal, hogy kielégitsék a népet.

 

Tovabba >

 

 

 a demokrácia siratására.

 

Amiröl semmit sem tudnak, sosem tapasztaltak  a helyi lakosok, azt nem is sirathatjak ugye.

 

( A BLM-esek is fejet vagnak le szerinted? En ezt eddig nem tudtam, de ugye en mindig tanulok valami ujjat, most pl Töled .... )

Előzmény: methylcytosine (220074)
Törölt nick Creative Commons License 2022.01.06 -1 2 220102

A bemutatott videófelvételen azt láthatják, hogyan mozognak az amerikai haditechnikai eszközök a vasúti peronokon a lengyel határ irányába. A vonat jelenlegi helye továbbra sem ismert,

 

 

Két dolog tűnt fel a videón:

a harckocsikon nincs azonosító jel a tornyon, azaz nem letakarták, hanem hiányzik. Ez meg a háborús zárolt készleteknél szokás tudtommal. Akkor ezek a hökik nem amerikai aktív katonai egység kötelékébe tartoznak, hanem a zárolt eszközöket szállítják át valahová.

 A másik érdekesség, hogy a vonat végén nincs kísérő vagy őrszemélyzet. A vonat végén illene lennie egy személykocsinak vagy olyan vagonnak, amin van fékállás az őrnek.

Előzmény: Kód 001 (220082)
SULEICA5 Creative Commons License 2022.01.06 0 16 220101

               Bohóc -forradalom Kazahsztánban

' Úgy akarunk élni, mint  Svédországban vagy Norvégiában "-hirdették a forradalmárok

 

Kazahsztánban a gépkocsik nagy része gázüzemű. A gépkocsik számára  a szükséges gázt biztosító vállalat, angol többségi tulajdonban van..

 

A MI-6  angol titkosszolgálat által szervezett kazah forradalom kirobbantásához ,az azonnali autógáz árának felemelése  biztosította a szikrát.

Kijevben már egy éve készültek a kazah forradalomra.  (A  Bohóc látogatása Londonban a MI-6 vezetőjénél.)

A MI-6 irodát hozott létre Kijevben és Kijevbe érkeztek Franciaországból és Nagy-Britanniából azok a kazah "üzletemberek', akik a Nazarbajev -klán  ténykedése folytán a hatalomból kiszorultak . 

MI-6 fejtágítóinak megfelelően, leosztották egymás között a leendő hatalmat "az üzletemberek"

 

Közben Putyin lépett és előterjesztette az USA és a NATO-val kapcsolatos alku tervezetét. Kitűzték az USA-Oroszország tárgyalásokat január 10-re, majd előrehozták 2022. január 9-re. Az idő sürgetett, a tárgyalások előtt ki kellett robbantani az elégedetlenséget Kazahsztánban.

Az USA ezzel káoszt létrehozva ,lekötötte volna évekre Oroszország és Kína erőforrásait is. (Kazahsztán déli részén ujgurok élnek. Az ISIS is eredményes toborzásokat hajt végre Kazahsztánban.  Kína szárazföldi szállítási útvonala Kazahsztánon át vezet.)

 

Tegnap , Kijevből egymást követően négy repülőgépnek kellett volna landolnia a nemzetközi repülőtéren. Ezek a gépek hozták volna  az új kazah bábkormányt Kijevből. A  "kazah" piros mellényes provokátorok irányították  a tömegeket.  A helyzetet átlátó  kazah elnök  Tokajev, a hadsereg és a belügy támogatását bírva a háta mögött, rendkívüli állapotot  vezetett be az egész ország területére. Az internet és telefon  szolgáltatást felfüggesztették. Alma -Ata  városát átengedték a tüntetőknek, akik azonnal megkezdték a fosztogatást.

2 órára visszakapcsolták az internet szolgáltatást .

Hodorkovszkij  és a köré csoportosuló NEXTA  Tweet csapat , lengyel és litván támogatással (Akárcsak a Minszki Majdan kirobbantásakor)  szorgalmas támogatást biztosítanak a kazah "szabadságharcosoknak".

Kihasználva az internetszolgáltatás 2 órás működését, a fosztogatásokról és a gyújtogatásokról , a belügyi szervek ellen elkövetett  gaztettekről tettek fel  helyszíni tudósításokat. Kazahsztán lakossága a szobájában láthatta, hogy mi folyik az országban, kik is a "szabadságharcosok". A randalírozók felhívására , hogy vonuljanak az utcára , a lakosság az elrettentő képsorok hatására az otthonaikban maradt.   Ezzel megszűnt a várva-várt tömegtámogatás.

A repülőteret elfoglaló "forradalmárok" a kijevi gépek leszállását várták, de helyette a kazah ejtőernyős deszant tisztító tüzével találkoztak. A  repülőteret az ejtőernyősök megtisztították. Kijevből a hatalmat megszerezni akaró ,új kazah bábkormány repülőgépei nem szálltak fel , mert elbukott a forradalom népi támogatása.

Most kezdetét fogja venni a megtisztítás , Nazarbajev embereinek  az eltávolítása, majd a parlamenti választások  kiírása.

 

Most valahol a világban az amerikai-angol tandemnek január 9-ig  gyorsan ki kell robbantania valami működőképes forradalmat ....

Igaz a közmondás  Kazahsztán forradalma esetében is : Gyors munka ,ritkán jó.

 

Előzmény: Kód 001 (220092)
Kód 001 Creative Commons License 2022.01.06 0 14 220100

Két brigád van, aki ilyen csoportokat tud mozgatni a térségben: a török, illetve a cica.  Kérdés, ki akar cirkuszt ...

Előzmény: erimre_ (220095)
Törölt nick Creative Commons License 2022.01.06 0 4 220099

A szagos forradalmak mexokott összetevői közül itt az usából pénzelt engéó azért jelen van és állítólag nyakig benne van a puccsrán titkosszolgálat is.

De alapvetően nehezen érthető az egész, igazából semmi előjel nem volt, különösen gyanús körülmény, hogy a felheccelt csürhe nagyon hirtelen nagyok sok komoly fegyverhez jutott.

 

 

Kazahsztán lángba borítása túl sok csoportnak az érdeke. Ide tartoznak még az azeriek és a törökök is, akik szívesen asszisztálnak egy kis amerikai xarkeveréshez.

Az azerieknek azért érdekük, mert kiderült, a náluk lévő gázkészlet legfeljebb 10-15%-a annak, amit eddig állítottak. A nagy készletek türkmén és kazah területen vannak. Az oroszok viszont pár éve nemzetközi szerződéssel akadályozták meg a Kaszpi-tenger alatti vezeték lefektetését, azaz csak az oroszokon keresztül lehet kazah és türkmén gázt szállítani.

A törököknek meg nagyon jól jönne, ha valahol Putyin bajba kerülne, és ők lehetnének a megmentők és béketeremtők, mert akkor ők is kérhetnének valamit az oroszoktól cserébe. Pl. azt, hogy Putyin ne szorítsa sarokba őket a Kaukázusban és Szíriában.

 

Előzmény: erimre_ (220094)
erimre_ Creative Commons License 2022.01.06 0 6 220098

Olyanokat is olvasni, hogy egy bizonyos Mukhtar Ablyazov nevű illető keveri a xart, az ürge állítólag milliárdos, de Kazahsztánban és Oroszo.-ban elfogatóparancs van kiadva ellene.

Előzmény: methylcytosine (220097)
methylcytosine Creative Commons License 2022.01.06 -1 8 220097

USA NGO az szerintem olyan, mint a baktérium. Ott van mindenütt a levegőben, a kajában várva, hogy legyengült immunrendszerre talál.

Előzmény: erimre_ (220094)
methylcytosine Creative Commons License 2022.01.06 0 3 220096

Örmények nyilván Azerbajdzsánt akarják befeketiteni. Kizárásos alapon máshonnan nem is nagyon jöhetettek kormányellens zsoldosok. Mondjuk onnan is nehezen, 300 kmes hajóút után.

Előzmény: erimre_ (220095)
erimre_ Creative Commons License 2022.01.06 0 8 220095

Az örmény külügy szerint is nehézfegyverzetű terroristák hatoltak be kazah területre.

Ezt egyre nehezebb lesz szagos forradalomnak eladni. Ezt teljes egészében külföldről szították fel valakik.

erimre_ Creative Commons License 2022.01.06 -1 6 220094

A szagos forradalmak mexokott összetevői közül itt az usából pénzelt engéó azért jelen van és állítólag nyakig benne van a puccsrán titkosszolgálat is.

De alapvetően nehezen érthető az egész, igazából semmi előjel nem volt, különösen gyanús körülmény, hogy a felheccelt csürhe nagyon hirtelen nagyok sok komoly fegyverhez jutott.

Az autógáz (mifelénk LPG) ára egyes cikkek szerint már annyira alacsony volt, hogy nem fedezte a kitermelés ktsgeit se, ami mondjuk megint nehezen értelmezhető mert tulajdonképpen melléktermékről van szó.

Mindenesetre ha az usákok röffentették ezt be (amit azért alapból én nem zárnék ki, különösen a tényszerűen szerepet játszó, usából pénzelt engéó miatt) az nem biztos, hogy jó ötlet volt, tudniuk kellett, hogy az oroszok és Kína semmiképpen nem engedi meg, hogy Kazahsztánból nátó felvonulási terep legyen és ha a dolgok lecsitulása után olyan titkosszolgálati jelentések születnek amik az usákokat nevezik meg felelősnek akkor elképzelhető, hogy az egyébként igen jelentős usák érdekeltségeket kibasszák onnan.

Előzmény: methylcytosine (220091)
methylcytosine Creative Commons License 2022.01.06 0 2 220093

Mesterséges lehet, de ki csinálta? Irkálnak olyat is, hogy ez tkp Tokajev leszámolása a Nagy Előddel.

A progressziv nyugati világot olyan gyorsan érte az eset, hogy még a szankcióval való fenyegetőzésig se jutottak el. A diplomaták még meg se kapták a direktivát Brüsszelből és Washingtonból mire vége lett.

Gondolom megvárják az új kormány vásárol e fegyvert tőlük és majd az alapján lesznek a szankciók.

Előzmény: Kód 001 (220092)
Kód 001 Creative Commons License 2022.01.06 -1 3 220092

"Ezt az LNP áremelős témát nem nagyon értem, de ennek mi  értelme egy energiatermelő országban"

 

innen látszik, hogy mesterséges a kavarás, a kazahoknak jó az élete, ez a sztori az ürügy a tömeg felheccelésére.

 

 

 

Előzmény: methylcytosine (220091)
methylcytosine Creative Commons License 2022.01.06 0 1 220091

én nem hiszem, hogy usanak ehhez sok köze van. talán a törököknek, vagyis talán a törökökön keresztül. az usa forradalmak inkább úgy néznek ki, hogy kipattan egy nagyon fontos botrány, például Kurz borravalót adott a pincérnak közpénzből, aztán csinos fiatal lányok tüncizgetnek a főtéren egy ideig aztán lemond a kormány. de alapvetően sok ideig tart erős média pergőtűzzel.

itt most szerintem az embereknek télleg tele lett a pöcsük nazarbajevvel, pillanatok alatt elterjedt az országban, különösebb politikai és sajtó háttér nélkül. Ezt az LNP áremelős témát nem nagyon értem, de ennek mi  értelme egy energiatermelő országban, valszeg kerekitési hiba, vagy nem tudtak eleget lopni? Vagy nem akartak Putyinnal lepaktálni az olcsó gázért?

Mindenestre ha az USA volt, rosszul járnak. Mi lesz ha államositják az amerikai befektetéseket?

Előzmény: erimre_ (220090)
erimre_ Creative Commons License 2022.01.06 -1 2 220090

Nekem az az érzésem, hogy demens dzsó ezzel már Kínát kóstolgatja.

Ami amúgy ritka nagy hülyeség, mert az ilyenek pillanatok alatt egy platformra tolják őket az oroszokkal, pedig Oroszo. és Kína nem igazán "természetes szövetséges".

Mondjuk a sajtóhírek alapján, amit nálunk nagyon erősen megszűrnek, meg amúgyis erősen szűrtek (az usák sajtó 95%-a egy követ fúj a demokáré partyval) demens dzsó egyre nagyobb belpol problémákkal (is) küzd.

Egy nemrég itthon járt ismerőssel beszéltem az ünnepek alatt pár szót, ő 25 éve kint él Kaliforniában, de kamionos cége van úgyhogy mindenfelé járnak, ő azt mondja, hogy ami usákiában most van az "hideg polgárháború". Ergo demens dzsón már csak egy nagy háború segíthet. Az is átmenetileg. Vagyis várható, hogy puccsrajnával kirobbantatnak egyet.

Előzmény: methylcytosine (220089)
methylcytosine Creative Commons License 2022.01.06 -1 4 220089

Érzésem szerint az utcai szakasz lezárulóban van. Az erőszakos tüntetések, fosztogatások, gyújtogatások miatt elveszett a tömegbázis gyorsan. Plusz a követelések jó része teljesült is. A rendfentartó szervek lojalitását a CSTO beavatkozás biztositja - sokkal kellemesebb egy tucat kalasnyikovos tüntető ellen harcolni, mint az orosz hadsereg ellen.

A lényeg szerintem most már az új hatalmi struktúra kialakitása. Nazarbajevék valszeg kiszorulnak a hatalomból és a kérdés most az, ki kerül a vákuumba. Ha Tokajev okos, meg tud egyezni Putyinnal és új klientúrát épit fel.

Előzmény: erimre_ (220088)
erimre_ Creative Commons License 2022.01.06 -1 4 220088

Közben olyanokat is lehet ám olvasni, hogy Kazahsztán területére nagy létszámú, nehézfegyverzetű zsoldosok törtek be.....

(Megerősíthető forrásom nincs....)

Előzmény: methylcytosine (220086)
sasa0955 Creative Commons License 2022.01.06 0 1 220087

 

"na, vajh a mostani német külügyminiszter mit tenne?"

 

 

"Olaf Scholz állítólag személyes felügyelete alá kívánja helyezni a német-orosz kapcsolatok kezelését, amellyel lényegében szűkítené a Moszkvával szemben kritikus külügyminiszterének mozgásterét – írja névtelen forrásokra hivatkozva a Bild."

 

https://www.portfolio.hu/global/20220103/a-nemet-kancellar-inkabb-felreallitana-szovetsegeset-oroszorszag-kedveert-519220

Előzmény: Kód 001 (220083)
methylcytosine Creative Commons License 2022.01.06 0 4 220086

Úgy tűnik az iszlám dicsősége is beindult a kazakoknál

https://kashco.co.uk/law-enforcement-officers-beheaded-in-kazakhstan-media/20992/

 

Kód 001 Creative Commons License 2022.01.06 0 4 220085

A kinaiak tudják, hogy az oroszok megoldják, már meg is kezdödött a rendcsinálás. 

 

Van ez a KBSZSZ

 

 A tagok: Oroszország, Örményország, Kazahsztán, Kirgizisztán, Tádzsikisztán és Üzbegisztán.

 

Game over, nem lesz ott majdan.

Előzmény: erimre_ (220084)
erimre_ Creative Commons License 2022.01.06 -1 10 220084

Eddig úgy néz ki, hogy usákiából pénzelt gittegyletek (úgynevezett engéók) és a puccsrán titkosszolgálat keveri a blattot.

Eddig nem láttam reakciókat Kína felől, pedig Kazahsztán nekik is előszoba már.......

Előzmény: Kód 001 (220081)
Kód 001 Creative Commons License 2022.01.06 -2 3 220083

Hát ja, volt időszak, amikor az usaban a francia kajákat számüzték....Persze , szövetségesként ez kvázi kötelesség, de volt tökük különvéleményre.

 

- na, vajh a mostani német külügyminiszter mit tenne? Vélhetőleg bármit, amit a gazdái washingtonban kérnek....

Előzmény: sasa0955 (220080)
Kód 001 Creative Commons License 2022.01.06 -1 5 220082

Miközben a takony orosz fenyegetéssel ijeszteget:

 

"Néhány órával ezelőtt az Egyesült Államok fegyveres erőinek katonai páncélozott felszerelésének aktív átszállítását figyelték meg Németország területén. Tankokról, páncélozott járművekről, különféle típusú fegyverekről, valamint katonai személyzetről beszélünk. Ugyanakkor olyan információk is vannak, hogy a felszerelést Kelet-Európába szállítják, és valószínűleg a szomszédos Ukrajna területén, vagy ami még veszélyesebb, a Donbászban telepítik.


A bemutatott videófelvételen azt láthatják, hogyan mozognak az amerikai haditechnikai eszközök a vasúti peronokon a lengyel határ irányába. A vonat jelenlegi helye továbbra sem ismert, azonban szó szerint egy nappal a nyilvánosságra hozott videófelvétel előtt a NATO bejelentette, hogy készen áll a műveleti reagálás fokozására és akár 40 ezer fős hadsereg átszállítására Ukrajnába, ha a helyzet súlyosbodna. a helyzet Donbassban, valamint Oroszország és Ukrajna határán.


Szakértők úgy vélik, hogy a NATO-országok valóban küldhetik csapataikat Ukrajnába, többek között az ukrán fegyveres erők támogatására abban az esetben, ha megkísérelnek támadást indítani Donbász ellen, mivel Oroszország keményen figyelmeztette Kijevet arra a szándékára, hogy megvédje az orosz állampolgárokat a DPR-ben és LPR arra az esetre, ha Ukrajna megtagadja a minszki megállapodások teljesítését."

https://avia-pro.net/news/ssha-massovo-perebrasyvayut-tanki-v-vostochnuyu-evropu

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!