Nem tudomhol pattogsz vissza. Most küldtem egy mailt magamnak érdekes dse nem pattant vissza. Többen vannak a fórumon akikérdekes módon elértek.
"rtam az illetőnek, hogy hol kapta, hogyan a kedvezményt és normálisan válaszolt, nem mint Ti - visszapattogtok, lehazugoztok stb." Azt írod, hogy év elején nekem írtál és nem válaszoltam , hogy mennyi kedvezményt kaptam. A dolog azért érdekes mert én még nem rendeltem meg a Ceed-et mert az utólsó pillanatban közbejött egy családi probléma, így még most is az egyéves RIO CRDi vel járok, remélem már nem sokáig.
Pontosan ezért dühít, hogy folyamatosan hülyének kell éreznem magam mert nem tudok 10%-ot alkudni egy CRDI LX ből ( értelem szerűen egy elfogadható THM mellett)
Ja meg a több bevételből jobb értékesítőket fizetek (minőségibb ügyfélkommunikáció, vevőápolás, árvetkőzés helyett minőségi érvanyagok, több extra felszer. eladás stb.), komolyabb médiajelenlét, minőségibb célcsoport megszólítása, stb. stb. Nem vetkőzni kell. A kereskedők meghalnak, éljen a marketing! :)
Mint kereskedő: Lehet, hogy elvesztem, de lehet, hogy magasabb áron adok el, mert azzal nem számoltál, hogy akkor is megveheti az ember az autót, ha nem engedek mint értékesítő tovább :) Mert ugye az ügyfelek próbálkoznak, de ez nem azt jelenti, hogy nem köttetik meg az üzlet :) És ha magasabb áron adom el, attól még lehet elégedett (sőt, minőségibb a kiszolgálás ugye) és lehet, hogy elégedettebb, és lehet, ezért újabb ügyfeleket hoz :)
Az "úgyis van neki elég" már sántít, sokaknak fogalma sincs, hogy mi költséggel működik egy cég. Én sem szeretem, ha elmondják, nekem mennyi profit elég. Had tudja azt a könyvelő :)
Én nem szoktam hazudni. Azt tudom mondani, amit a kereskedő mondott nekem. Simán behozták volna a banki jutalékon, és rajtam mivel gondolom magasabb sávba soroltak volna (magasabb törlesztő részlet). Én nem vagyok hitel párti. A kereskedések a hitelt igénybevevő vevőket részesítik előnyben. Én mivel már voltam náluk motorkerékpár ügyben, akkor is a 10%-os hitelt erőltették. A piaci árnál 200000ft-tal többért számították volna be a motorom, aminek az árát visszafizetik nekem, és utána 10%-os önerővel kellet volna meg vennem az új motort. Állítólag most ez a divat.
Hát akkor lehet tévhitben élek. De a mostani helyzetben Én is kereskedő fejjel gondolkodtam. Jön egy ügyfél, komoly széndékkal, mivel Ő(kereskedő) ragaszkodik a megszokott részéhez nem enged, Én azt mondom engedjen legyen egy 100e kevesebb haszon, mert van ugy is neki elég, és ez az ügyfél lehet még hoz tizet, igy meg elmegy más márkához és még veszit 10 ügyfelet.. Ez menjen addig még felépiti magának a piacot (presztizs).
Akkor megint jöjjön a matek. :) A húzó modellen, az LX-en annyi árrés van, hogy ha megkapod ajándékba a metált (ez alapban elérhető), akkor marad kb. 60 ezer forint. Plusz rutinos fórumozó lealkudja a THM-et, így onnan még max néhány tízezer bejön a banktól. Nem sajnálom a kereskedőt, de azért ő is vállakozás működtet: szerinted ilyen KIA értékesítési darabszámok mellett hogy lesz ebből szalon rezsi, fizu, fejlesztés, profit, stb. ? :) Tévhit, hogy ha kedvezményt adok, akkor sokkal többet adok el, sok szalon megroppant ebbe az árversenybe.
A hangnemmel teljesen egyet értek, erre nincs mentség. Én az importőr helyében rendszeresen szerveznék inkognito teszteket és mogyoróznám meg a dílereket. (Kedvezmény megvonások, egyéb szankciók). Katasztrófális, hogy mennyire nem tudnak felnőni az új termékekhez, enélkül pedig nem lesz márka presztizs.
Az árképzés és felszereltség-lista változásai néha eklektikusnak tűnnek. De az vesse a KIÁra az első követ, aki ebben a helyzetben tuti profi lenne. Egy alacsony presztizzsel bíró koreai gyár hatalmas ugrása, első európai autója. Komoly szándékkal, új utakon, eddig nem megcélzott konkurensekkel, stb. stb. Ki az a jövőbe látó, aki fél évre előre is megmondja, hogy ezen a piacon mi a tuti? Biztos vagyok benne, hogy komoly monitoring megy a háttérben, persze nem a leggördülékenyebb gyár-importőr-kereskedő kommunikációs csatornával.
Én megértem Őket, de sajnos Ők minket sok esetben nem. Neki is nem jobb lenne ha nem arra menne, hogy "Ennyiért ugyis eladom valakinek" -ezt nekünk mondták egy helyen. Neki is jobb lenne ha egy autón nyerne egy pár ezerrel kevesebbet de több menne el belőle és a végösszeg majd beszél.
Presztizse a KIA-nak, te viccelsz? Először is meg kellene ismertessék az emberekkel, az utakon is több kellene legyen-(de ha igy álnak hozzá ), hogy elhiggyék az emberek, hogy nézz oda mennyien választották lehet benne valami, nem? nem csak a minőségről van szó, és hol van az a nagy minőség?
Ugy látom nem vagyok egyedül, gondolom nagyon sokan igy jártak, kiszemelták a ceed-et és mégse az lett belőle. Tehát ha egy kicsit is rugalmasabb lenne a KIA akkor lenne esélye a piacon, igy elégedjen meg a pár ezres eladásával évente amit más márka naponta kihoz.
Nagyrészbe most azok vesznek KIA-t akinek nem kell Európai(itt a fórumon modták), a toyota túl drága stb... Mert ha racionális érvekre alapozunk a piacon ennyiért sokkal jobb ajánlat is van.
Természetesen úgy/arra értettem, amikor még értékesítő voltál..:) Mindegy.
Nyilván nem általánosságban megfogalmazott "bűbájlevelekre" céloztam, ezek egyik oldalról sem érnek semmit - a vevő előbb lesz'szíves tájákozódni és átnyálazni alaposan a honlapo(ka)t, aztán érdeklődni, ha a beszerzett infókon felül van kérdése. Ha viszont konkrétumokról van szó, az értékesítő legyen szíves nem körmailezőnek, netán hülyének nézni - különösen akkor, ha már személyes egyeztetés is történt...
Apropó hülyének nézés: akkor fogalmazzunk inkább úgy, hogy az értékesítő rafináltabb, dörzsöltebb és ezt nyilván ki is használják - sokszor sikerrel.
A példámban nem egy adott Kia kereskedésről írtam (de egyáltalán még csak nem is Kia-ról van szó ezúttal). Az akciós ajánlatban a honlapon csak emelt autóbeszámítás szerepelt, THM nem.
""Simán 6%-osnak kommunikálnak egy 11-12%-os THM-et!" Az ajánlaton fehéren-feketén ott van minden, THM értékkel együtt."
Én arról beszélek, amikor egy láthatóan magasabb THM %-ra azt hazudja, hogy nem is annyi, megpróbálja beadni, hogy az valójában sokkal kevesebb.
Igazad van, ez matematika - ne akarjon átverni.
(Gabor1970-nek ezúton is még1x köszönöm a segítséget hitelügyben)
A presztizs megteremtéséhez pont nem az kell, hogy alálicitálj a konkurenciának. Ezzel nem épít tekintélyt és presztizst a KIA, sőt. Nem árat kell eladni, hanem minőséget, értéket.
OK, nyilván a vételár végét kell nézni, nem feltétlenül a kedvezményt.
DE! Nehogy már normális legyen, hogy egy Cee'd 5 ajtós 1,6 EX Automata szinte ugyanannyiba kerüljön egy GOLF PLUS 1,6 Automatával!!
Nem vitatom a KIA minőségét egy percig sem, de most még mindíg "csak" egy KIA. A korrekt név és piac megteremtéséhez igenis még ennél is lejjebb kell menni.
És figyelembe véve, hogy a bevezetés óta már legalább 2 áremelés volt, mikor még azt sem tudták korrektül felmérni, hogy milyen piaci igények vannak MO-n, nem kelt bizalmat bennem.
Módosultak a cee'd felszereltség csomagjai, az új árakkal nem tudom mennyire sikerült ezeket is értékelni. Az meg, hogy eltűnt a Base a piaci igény hiánya miatt van.
Ha egy autót megéri eladni 1 millióval olcsóbban, akkor szerinted nem durva az a listaár? :D (plusz 500e meg 1 milla!!!) Nincs egy kis teleshop-os szaga???
Az eladó nem eladni akar, hanem vállalkozást üzemeltetni, profitot termelni. Meghatározza a terméke, szolgáltatása értékét, amit te vagy elfogadsz vagy nem. Nem kell ezért behisztizni, egyébként sok esetben nincs akkora árrés az autón (vagy mesterségesen felfújt lista ár), ami elbírjon ekkora kedvezményt. Ha visszaolvasod fórumtársaim bejegyzéseit, akkor képet alkothatsz a cee'd árrésekről.
2 eltérő karakterű motor, más teljesítmény és nyomatékgörbével. A Golf rugalmasabb, az Astra pörgősebb. Kollégámmal felváltva vezettük a két 1,4-est. Párhuzamos közlekedésre alkalmas közűton, többször végeztünk rugalmasság - versenyt. A Golf elhúzott 4-5 kocsihosszal, 110 felett viszont felvette a tempót az Astra, majd legyorsulta.
Nem bántottam a Golfot, de tény, hogy a komolyabb a szervízigénye egy távolkeleti autónál.
Vevő státuszig nálunk??? :) Nem vennél nálam tárhelyet vagy honlapot? Nem vagyok autókereskedő. :) De érdekelne, hogy van-e itt olyan, aki aktív kereskedő. Azt gondolom ez nem cee'd vevő fórum, hanem cee'd fórum, ami gazdagabb lenne olyanokkal, akik a másik oldalon állnak. Illetve nem is jól fogalmaztam: azonos céllal, egy kölcsönös előnyökön alapuló, hosszú távú együttműködés reményével. Elfelejtjük, hogy nem csak számláról, hanem kiszolgálásról, szolgáltatásról szól a történet!
A hülyének nézés meg oda vissza megy ez nem attól függ, hogy eladó vagy vevő. Mindkét oldalon emberek vannak, emberi erényekkel és gyarlóságokkal. Tudnék mesélni érdekes történeteket vevőkről. Pl. amikor behazudja, hogy máshol kapott X kedvezményt. Már a kereskedések is átszólnak 1-1 ilyen 'vásárlóról".
Akinek nem inge ne vegye magára, a kőrleveles érdeklődők miatt én sem törtem magam egy idő után. Egy udvarias levéllel lehet válaszolni, sokkal kifizetődöbb nem erre a rétegre csoportosítani a fő figyelmet. Ez tény, erről csak az tudna meggyőzni, aki szintén dolgozott a szakmában, az meg nem akar! :)
Mailben konkrétumok ismeretében tud csak egy kereskedő tájékoztatást adni, de emailben ilyent ritkán láttam anno, és most sem jellemző. A honlapon van egy akciós ajánlat. Mire fel térjen el a kereskedő egy email után? Ezt magyarázza el valaki. Mi a töknek van fent a honlapon egy ajánlat, ha a mélben ettől eltérő ár megy ki???
"Simán 6%-osnak kommunikálnak egy 11-12%-os THM-et!" Az ajánlaton fehéren-feketén ott van minden, THM értékkel együtt.
Igen a KIA láthatóan nagyon alacsony jutalékokkal dolgozik.
Ez már 2002-ben is így volt, amikor a KIA SHUMA-m féktárcsáival próbált meg a KIA-SZABÓ átverni. A KIA Hungária felé komplett csereként tűntette fel a tárcsa felszabályozását.
Addig ütöttem a vezérképviselet nyakát, amíg végül beletették azt a két első fékgarnitúrát tárcsával együtt, amit garanciára hivatkozva korábban lejelentettek a főnökség felé.
Azért mentem ennyire utána, mert bedurrant az agyam, amikor a mindennapos várandós feleségemmel az első fékezés alkalmával majdnem rommátörtem a születendő lányomat a szinte 0 fékhatás miatt.
Nem védem a kereskedőket, csak ahhoz, hogy objektíven lássunk igyekeztem a másik fél oldaláról megvilágítani a témát. Nincs, ismétlem nincs ekkora jutalék az LX-en! Van márkakereskedői árlistám. Ha régi készletből van még cee'd, azóta ugye emelkedett a listaár, plusz mert tesztautó, akkor sem.
A felkeresett több kereskedő közül egyik sem hívott vissza most már harmadik hete, hogy hogyan döntöttem végül.....
Minden esetben elkérték az elérhetőségeimet.
Azért egy 5 M forintos adásvételről beszélünk. Abszolut nincsen olyan helyzetben a jelenlegi piac, hogy egy ilyen tételről csak úgy lazán bárki lemondhasson.
Pár héttel ezelőtt még úgy gondoltam, hogy megvárom a Cee'd kombit év végén. Erre megtörtént a második áremelés, amit a mai napig egy gusztustalan amatőr lépésnek tartok. (1,6 EX, Automata váltó érdekelt volna).
Tetszik, nem tetszik a vevők egy része ilyen, több ajánlatot megvizsgál, és azt választja, ami szerinte a legjobb. Ez természetes dolog.
A fenti áremeléses bulin begorombulva elindultam Pesten a számomra érdekebessnek tűnő kereskedések irányába.
VW TOURAN, GOLF Plus kevéske alkudozás után 1.000.000 forint engedmény
SEAT ALTEA XL csak 280 ezer, úgy, hogy az utca túloldalán volt (PORSCHE PEST)
OPEL ASTRA H kombi, csak egy felszereltségről volt hajlandó beszélni, mert arra van egységes OPEL kedvezményük, és többszöri kérésre sem mélyedt el abban az autóban, ami konkrétan jobban tetszene.
A vége nem KIA lett, hanem újból egy MEGANE II kombi, Privilege automata
És igenis úgy mentem tárgyalni több szalonba, hogy kicsaptam az asztalra a korábbi ajánlatokat, és mindenki lejjebb tudott menni az árral, úgy, hogy ugyannara az aktuális hitelkonstrukcióra számoltuk.
Ez ilyen egyszerű. A vevő mindíg alkudozni akar, és ez a dolga. Az eladó, meg vagy akar éppen neki eladni, vagy nem.
Nem hullatok vére könnyeket egy magyar kereskedő után sem. Még mindíg nagyon hiányzik a szakértelem, és a jó kereskedő hajlam belőlük, tisztelet a kivételnek.
Volt szerencsém tesztvezetni hétvégén az 1.4-es és 1.6 dizel Cee'd-et, élőben jobban tetszettek mint fotókon. A dízel nagyon durván meglódul 2-3.-ban, csuklottam rendesen, az 1.4-es se rossz és jó csendes.
Viszont az kár, hogy az LX-ekhez már nem lehet rendelni a kényelem csomagot, mert az LX Plus kényelem csomaggal együtt nagyon megérte volna. Az EX limited nekem már túl drága, és akkor ahhoz még kell pluszban az elektromos csomag is ha ülés és szélvédőfűtést is szeretnék (ez a kényelem csomagban benne volt).
Gabor1970: "Ülj be mindkettőbe (tudom, hogy megtetted már) és gondolom nem kell ecsetelni a különbséget." - sztem nem olyan egetrengető a különbség, a Golf utasterében uolyan igényes anyagokkal találkozni, ergonómiailag pedig ma is esztétikus, frissnek hat. Sztem.
Pancelos72: nem tisztem a Kia fórumon a Golfot védeni - főleg a Cee'd-del szemben -, de úgy vélem kategóriájában minőségi és megbízható a típus, a többszörös szervízigényt kétlem.
Kereskedők-Vevők téma: amit leírtál, ezek alapján én nem jutottam volna el a vevő státuszig nálatok... Mailben nekem ne arról adj tájékoztatást, ami amúgyis fent van a honlapon (jobb esetben). Arról nem beszélve, hogy az a tapasztalatom, az értékesítők egyszerűen hülyének nézik a vevőket. Ez a hozzáállás jobban megéri, mert nagy %-ban tényleg hülyék... Engem viszont elborzaszt néhány kereskedő viselkedése. A THM-mel olyan szinten variálnak, hogy elképesztő. Simán 6%-osnak kommunikálnak egy 11-12%-os THM-et! Én ezekről jobban szeretek írásban értekezni, mert élőben nem feltétlenül tudok egyből THM-et számolni, max ha laptopot vinnék és leellenőrizném az állításokat (így is fogok tenni a jövőben). Az is érdekes, hogy amikor előzetesen mailben megegyezek egy 5%-os THM-ben (mégha nem is hivatalos ajánlattétel keretén belül), majd leutazom a 200 km-re lévő kereskedésbe (OK, nem e célból, csak arra jártam), megnézem a kiválasztott autót, állapotfelmérik a beszámíttandó kocsimat, konkretizáljuk a beszámíttatási összeget, majd vázolok egy elképzelést, ami alapján komoly érdeklődést mutatok, nos akkor ezek után néhány nappal, mailben, miért közel 9%-os THM-mel küld ajánlatot az értékesítő?? (ami ráadásul egyéb paramétereiben sem elfogadható) Szóval azt mondom, a mail igenis járható út (lenne, ha komolyan vennék), főleg akkor, ha nagy távolságokról van szó. Egyébként ne haragudj, egy értékesítőnek az a dolga, hogy kiszolgálja az érdeklődőket. Kérlek szépen, ha a mailben érdklődők csak huszadából lesz potenciális vevő, már megérte! Az értékesítőnek nem az a feladat, hogy válogasson/szemezgessen... Hol élünk? OK, a nagyon primitív "érdeklődőkkel" csínján kell bánni, rendben van.
"Legalább betolom a képem és igyexem meggyőzni az eladót, hogy igen is, szeretnék az Ő ügyfele lenni. Pl: Esetleg tehermentesítem otthon maradt, "eladhatatlan" autóm beszámításától, jó nagy hitelösszegről kérek kalkulációt (had számolja csak a banki jutalékot), idézgetek cikkekből mutatva, hogy én felkészült, elkötelezett vásárló vagyok, stb stb." Már megbocsáss, de a komoly szándékot hagy ne ilyen eszközökkel bizonygassam! Az autóbeszámítás egy szolgáltatás. A piac megkövetelte. Ha vki vállalja, vállalja, ha nem, nem. Szájhúzás ne legyen már belőle könyörgöm. A nagy hitelösszeg viszont rendben van (sajna nincs más választásom), de a THM-mel ne próbáljon átvágni...
Hülyének pedig ne nézzenek! Jézusom, és még én szégyeljem el magam??
díler: én ezt a hármas tesztet már régen olvastam és nem találtam benne kivetnivalót. Mondjuk én tapasztalatból (is) beszélek:).
kiajobb: hazugozni sztem sem kellene... KiberLovaggal értek egyet.
Hm, nemtom, a nyomatékuk ugyanannyi, a Golf 3800-nál adja le a maxot, az Astra 4000-nél. Legalább is az adatok szerint.
Nem akarok kételkedni a tesztetekben, én ezzel a motorral nem vezettem egyiket sem, de azért nem hiszem, hogy a Golf "sokkal rugalmasabb" lenne, pláne abban, hogy "80-ról padlón állva hagyja"..:)
Hitel esetén símán el tudok képzelni olyan ajánlatot, ahol a kedvezmények összértéke meghaladja az árrést... egyszerűen be van építve a különbözet a hitelbe... ez havi szinten lehet mondjuk 1000 HUF, vagy adott esetben párszáz HUF különbség, amin az ügyfél nem akad ki, ha meg nem ért a hitelekhez, símán megeszi... mit kell ezen annyit lovagolni?
Persze, beszámítják a használt autót a reális érték felett félmillióval, és aztán meg brutális a THM, de mindenki boldog... vagy boldog tudatlan...
Nekem olyan mind1 mit hisztek, (nekem pl. Focusom lessz), de még anno az év elején mikor keztem nézegetni autok iránt, irtam az illetőnek, hogy hol kapta, hogyan a kedvezményt és normálisan válaszolt, nem mint Ti - visszapattogtok, lehazugoztok stb. Azt nem irom le, hogy mit vett és főlleg, hogy mennyiért, mert ugyan az lenne a vége mint ami a golf után kijött. Ő legalább okosabb volt, mert nem irta be a forumba mit és főleg nem, hogy mennyiért vett, valószinű tudta ami már nekem is nyilvánvaló.
És arra is figyelmeztetett, hogy óvatosan a forummal ne vegyek be mindent, mert sok a kia kereskedő.
Ugyhogy nem is csodálkozom, hogy felháborodtok, hogyha valaki jó árba szerzett autót.
Szerintem egyszerű az ok. Akik azt írták, hoyg LX ből 10%-ot kaptak azok hazudtak. Legelább annyira hazugság mint 3,5 ért venni 1,6-os 6légzsákos klímás golfot metállal és risztóval. Szeretünk nagyot mondani. Talán az aki írta az nem is vett autót csak az álmait szőtte bele a fórumos megjegyzésbe.
Én értem, hogy te véded a kereskedőket, de hogy 10% alatt lenne a jutalék hát akkor a kia-sok már rég bezárnának. A forumot ha visszaolvasod valakinek sikerült 9-10% ot- 300 ezer körüli összeget is kialkudnia LX-re.
Nekünk se akartak engedni pl. a auotodon-ál, de mikor átmentünk a pappas-hoz és mondtunk mit kaptunk az előzőnél, és kértük tud-e jobbat--és tudott. Ennyi az egész- a leg egyszerübb alkusz, hogy irásbeli ajánlatot kérsz és viszed a másikhoz, ha nem tudnak jobbat bisztos lehetsz benne a legjobb áron vetted az autód.
És hadjuk már azt a golfot, hogy jobb a ceed vagy sem, itt már merem állitani 10 ból 10 en golfot vennének ennyiért.
Ez több sebből vérzik EX + Klíma, vagyis cee'd összesen 2 db klímával? :), na meg a 10% árrés? Akkor te lehetsz a reklámember, hogy még fizet is a díler. :)
"Kicsit furcsállom, hogy valaki úgy vesz autót, hogy mennyi kedvezményt kap"
Itt a nagy igazság!
Mint vevő minőségi szolgáltatást akarunk, felkészült, elhivatott, lojális szakemberekkel, igényes szalonnal, profi műhellyel, stb. stb. De ha nem vetkőzik le árrésben, THM-ben a kereskedő, hogy legyek már minden áron az ügyfele, akkor menjen a fenébe? :)
Visszatérve a korábbi kirobbanásotokra: Mind a két oldalt jól ismerem, dolgoztam autókereskedésben, vezető értékesítőként. Nem tudjátok, miről beszéltek, ha nem voltatok a túloldalon. Egy kis ízelítő - mert attól jó egy fórum, ha különböző érdekek, oldalak találkoznak.
A vevőkről:
1. Bejön az ember, kifaggat - de vagy 3-4 alkalommal - teszt-vezet, betolatsz a garázsába, hogy befér-e, kalkulálsz, prospektus-halom, bla bla. Majd fogja magát, körbeküldi a mélt és megveszi máshol, mert kapott 38.000 kedvezményt, vagy 320 forint havi törlesztővel kevesebbet.
2. Ha el akarja adni az autót, akkor vegye a fáradtságot a kereskedő, hogy válaszoljon az emailre? OK, de szerintetek az ilyen kör-emailekre küldött ajánlatra mennyi válasz vagy csak köszönő email érkezik a "potenciális" vevőktől? Szinte nulla! Huszada, a személyes találkozásokat követő levelekre! Amikor kereskedő voltam számomra a potenciális vevő nem ezeket az embereket jelentette. Ezért nem futottam már velük a kőrt, és ez időt inkább potenciális vásárlókra fordítottam. Ez nem azt jelenti, hogy nem válaszolok. Egy udvarias levélben tájékoztatom, a jelenlegi akcióról, egyedi konstrukciókról szívesen tájékoztatjuk személyes találkozó alkalmával, elképzelései ismeretében,.... Aki erre nem jön be, kidobott idő és telefonköltség! A korrektség társasjáték.
3. Ez a kedvezmény dolog kezd olyan lenni, mint a paraszolvencia. Mint ha már rendesen járna és megsértődünk, ha nem adják. Mindegy, milyen termékről beszélünk. Van egy termékskála, ebből épp van egy akciós ajánlat. Mint vevő még csak be sem tolom az arcom a boltba, de már rajzolom is a 2 soros mélt, hogy ugyan még mennyi további kedvezményt adnak, és még meg is sértődök, ha nem vetkőznek gatyára??? Nekem ez nem formám, vásárlóként nincs képem hozzá. Esetleg több autó esetében. Legalább betolom a képem és igyexem meggyőzni az eladót, hogy igen is, szeretnék az Ő ügyfele lenni. Pl: Esetleg tehermentesítem otthon maradt, "eladhatatlan" autóm beszámításától, jó nagy hitelösszegről kérek kalkulációt (had számolja csak a banki jutalékot), idézgetek cikkekből mutatva, hogy én felkészült, elkötelezett vásárló vagyok, stb stb. És akkor kapok egy jó kis engedményt. Na ezt papírra vettetem az eladóval! :)
Szóval tiszta matek és bizonyított - volt pár évem benne -, hogy amit a kör-emailek feldolgozásával, a válaszolgatással töltök csak kevéssel esélyesebb üzleti eredménnyel bír, mint a KENÓ főnyeremény. Bőven megtérül, ha ez idő alatt a régi vásárlóimat visszakeresem egy-egy esemény, rendezvény, újdonság kapcsán.
A spoilerszett ( első és hátsó szoknya, küszöb spoilerek, hűtőrács és hátsó szárny. valamint az ajtóvédők.) brottó 320 körül van ehez jöhet a fényezés és a felszerelés valamint a felni szett.
A Pancélos által átlinkelt a5-ös cikkben nekem elsőre valami fóggetlen tuning-szettnek tűnt a motyó... max az eleje sejtetett valami gyári tuning-szett félét... a háta szerintem kifejezetten gyenge lett...
a két lityós turbó-motoron jót mosolyogtam... :)))))))))))))))
Még egy érdekesség: Szintén a nyílt hétvégén érdeklődtem, hogy milyen spoilerrel lehetne vadítani a Ceed-emet. Kinyomtattak egy anyagot amin egy szpoilerszettel felszerelt Ceed van. Árakkal és minden mással. Simán megrendelhetem és felteszik. Nos ez a szett pontosan az amit a magyar szaksajtó a Ceed Xr ...GTi meg egyéb jelzőkkel ma szétkürtölt. Nem tartották furcsának az ötajtós GTi-t. Ugyanauz az első éás hátsó spoiler, hűtőrács hátsó szárny tanksapka és minden más ami a " az un kalóz képeken látszik" Szóval valószínüleg megszivatták a kedves sajtót. Egy biztos, nekünk is lehet Xr Ceed-ünk még 1.4-es is.
Az 5% +metál az legalább akkora mese mint a 3,5 miliós golf5. Én már megvettem a verdát és használom hét hónapja. Msot a hétvégén benn voltam a nyílt napon és kérdeztem, hogy mennyit adnak az LX ből ha venne még egy családtagom. Amikor azt ajánlották, hogy mivel már vettünk ott egy Ceed et és van egy picanto és egy Cerato is a családban adnak 5% ot és egy 5% THM -es hitelt. Furcsán nézhettem mert a tulaj megkérdezte, hogy keveslem? Ekkor elővette a nagyker árlistát amiben láthattam az LX-en a regadó nélküli ár 5% -a az árrés. Elszégyeltem magam és rájöttem, hogy a legfontosabb a bizalom és a jó kiszolgálás, másodlagos a kedvezmény. Ergo: A bruttó ár 5%-a + metál az hazugság .
Az LX értékesítését nem nagyon forszírozza a KIA, le is vitték a jutalékát. Namostan így ez közel fele az EX jutalékának, és ez utóbbi is 10% alatt van, akkor lehet számolni! :) Na ki fejti meg, hogy akkor max mekkora a márkakereskedő jutaléka (árrése) egy LX-en?
Lazán kialkudod a forgalomba helyezést, meg még egy kis kerekítést. Nem lesz az 3,6 millió. A Golf egy generációval régebbi a cee'd-nél. Többszörös szervízigény, magasabb költséggel. Attól még jó autó, de a cee'd-nek műszaki tartalmát tekintve már nem ő az ellenfele.
Előttem van a díler árlista. Egy LX-ből ha kaptál 5%-ot, akkor az nem semmi! Ott elég karcsú az árrés, valószínű már meg akartak szabadulni a kocsitól, mert megy rá a kamat. :)
Teszteltük barátommal amikor kijött az Astra és a Golf5. Igaz, hogy 75 ló, de a 90 lovas Astránál vagy egy ezressel lejjebb adja le a nyomatékot, sokkal rugalmasabb. 80-ról padlón állva hagyta az Opelt. Nekem ez már fontosabb, mint hogy mennyire pörög.
Nem csak olyanok vannak, akik dobálóznak az árakkal meg felszerelésekkel...
Nos én ha autót veszek, kb idén-jövőre, akkor:
1. helyi kereskedések, és nem csak a kedvezmény, ár, hanem a meglévő autó beszámítása is függővé teszi a dolgot (utóbbitól csodákat nem várok, de előző autómnál Á, nem, nos az egyik később visszahívott hogy most Ok lenne, a másikat meg másik városban oldhattam volna meg.
2. ha vidék, akkor hír, ismeretség, Email, s ha nem válaszol, nem megyek oda, vesztett 1 potenciális vevőt, mert nem ért meg neki 1-2 percet vagy 1-2 kattintást...
3. Szervíz, biztosítás, pénzügyek, vihetem-e én a pénzintézetet, szervízbe az olajat.
Ma a vevőkért kell lenni, nem fordítva, van választék.
És bizony, ha a Cee'd-et nem kapom meg, csak PL. a HAstrát meg olcsóbban, jobb felszereltséggel megkapom, akkor lehet az lesz.
hát én a tényleg új 3,5-es 1,6-os golfot engedtessék meg, de nem hiszem el.
Kb ez van 3,5-ért, ami azért korántsem új. Akárhogy vesszük lazán két éves.
Ettől még nem rossz vétel (Nejem Twingoja is egy évet állt a kereskedésbe, mégis megvettük) de a őiacon másnap ez már nem egy egy napos kocsiként jelenik meg, hanem két évesként!!!
azért kicsit erős egy épp bevezetés alatt levő típust a már életciklusa vége felé járó darabbal hasonlítani. Ülj be mindkettőbe (tudom, hogy megtetted már) és gondolom nem kell ecsetelni a különbséget. Írtam korbábban is, ismétlem magam, aki ráér és türelmes, az kivár egy évet és mellé egy zsenge forint árfolyamot (már ha hitelre szándékozik vásárolni) lesz majd alkudozás, akciós felszereltség, frankó hitel stb. Minden autónál így mükszik, ezzel sem lesz kivétel.
Kedves Pancelos tehát lehetséges a 3 millás ceed ár? flottába vagy bárhogy?
U.I: A RIO-nál tudnak engedni több mint 600-at és a ceednél nem képesek egy 400-at. Mindenki tudja a lista ár azért van, hogy az 'éhes' kereskedők, ne tudják ennél drágábban adni.
Persze, hogy nem mindegy! De egy ekkora beruházásnál érdemes körüljárni a dolgot /felszereltség, minőség, stb/.meg csak belövi az ember a kategóriát, meddig mehet el, Én pl csak azért mert 600-800 ezerrel akciózott nem vennék C 4-est, vagy Opelt. De persze nem vagyunk egyformák ez mindenkinek a saját dolga meg pénze. Én is jobban szerettem volna 1,6-os Cee'd-et de csak az 1,4 fért bele! :-(
Ebben nem értek egyet, először is az a 3,4 nem hanem mindennel együtt 3,6 (3,463e + egyebek).
Másodsorban el kell ismerni, hogy 3,5-ért egy új Golf V 1.6-os motorral igenis jó vétel. Szűkebb? 2 centivel? Magasabb a biztosítása? 300 Ft-tal/hó? Többet fogyaszt? 2-3 devicel?
Most így hirtelen én sem tudnám eldönteni, hogy melyiket venném... Ha érzelmi húrokat pendítek, akkor valszleg a Cee'd-et:) (+ az 5+2 miatt is), de azért ne kezdjünk már el fumigálni 3,5-ért egy V-ös Golfot...
"Kicsit furcsállom, hogy valaki úgy vesz autót, hogy mennyi kedvezményt kap"
Volt már rá példa, hogy "jól menő" autókereskedés befuccsolt. Idén volt, asszem a legnagyobb Suzuki kereskedés dobta be a törülközőt. Gondolom annyira alacsonyra mentek az árakkal, hogy csak a forgalom, a darabszám számított, aztán vége lett. Szóval a kedvezményeket sem lehet a végletekig szórni. Egyébként az sem mindegy, hogy a kereskedés milyen viszonyban áll az importőrrel. Teljesen független cég, leányvállalat, vagy mi a fene. Megaztán ők mekkora pénzt kapnak egy-egy kocsiért.
No igen! Az előfordulhat, de ez nem hangzott el. Így meg egy kicsit sánta a történet! A bemutatóautókra mindenhol adnak kedvezményt. Mondjuk én ezt akkor is nagyon keveslem nézve az árakat, de biztosan szerencséje volt! Használja egészséggel!
Én diezel -el szemeztem és 4 millából -ból engedtek 5% ot+metál de nekem igy is sok volt. Ismerősnek- benzines kellet volna, itt még rosszabb 3.4 ből -metál+riasztó és az egyiknél azt hiszem még 100 ezer.
szvsz 3,4ért 1,4es ceed összehasonlíthatatlanul jobb, mint 3,5ért egy 1.6os golf, ami szűkebb, magasabb a biztosítása, feltehetően többet fogyaszt és különben is csak egy golf;)
3-at adtunk volna érte egy 1.4 es ceed -ért, de hát ha a kereskedőnek nem kellett a pénzünk.- tehát ösz-vissza ceed is bele került volna 3.4 be (+metál+átirás+riasztó stb) és a golfnál ezért se kellet semmit fizetni.
Ha felhoztad, ne legyen már OFF :) : Corsa, 1,3 dízel. 11.000 km benne. Mentem vele egy karikát. Ilyent még nem láttam. Másodikban 1.200-nál megtapostam, vártam a nyomatékcsúcsot. 1.800 semmi, 2.000 semmi, 2.200 semmi :D, de nem húzom sokáig: sehol semmi! Mint egy benzines, csak hangosabb. Erre mondja a "fizetett" újságíró, hogy egyenletes a nyomatékleadás. :D Szerintem meg nincs nyomatékleadás. A nyers RIO megkapar szárazon másodikban 2.000-nél. Ja és 3.3 milla volt 4 millió helyett, mert ismerős, meg mert tesztautó volt 7.000 km-el.
Egyik haverom Toyotás volt 7 évig, egy éve már Mercit árul. Ő is kipróbálta a 2 dízelt, azt mondta, szenzációs a két motor. A cee'd csöndesebb és lényegesen dinamikusabb mint a D4D. Ezt már én is írtam, de hátha ő hitelesebb. :)
Nem szokásom az Opel ellen beszélni, de az Essentia Astra sztem sokkal fapadosabb, a motorokról pedig már beszéltünk (sztem egy 90 LE-s motor is elég lehet, de a Cee'd 1.4-ese jóval erősebb és vmivel nyomatékosabb is).
Ettől függetlenül sztem sem rossz választás egy Astra (+ akár egy Golf sem, ennyiért tényleg jó vétel, igaz, én 75 lóval nem vennék ekkora kocsit), én csupán arról beszélek, hogy ár érték arányban nem rosszabb a Cee'd, sőt, egy kicsivel talán jobb is.
A márka előítéletet pedig az 5+2 év garival igyekeznek ellensúlyozni, nagyon helyesen.
Annak, hogy 10-ből 9-en miért Astra-t választanak, történelmi okai vannak, ebbe sztem ne menjünk bele...
Azért szerintem az Opelnél sokkal rugalmasabbak :) ott simán megkapzs 15%- ot. Astra H-t ugyan annyiért kapsz mint egy ceed-et, és 10 ből 9 en Astrát választanak ez sajnos igy van.
Tiszta sor, erről már volt szó - ameddig ilyen jól megy a Cee'd, nem fognak egyből hatlamas engedményeket tenni. Arról nem beszélve, hogy vadi új, friss modellről van szó. 2-3 év múlva más lesz a helyzet-
Az egy dolog, hogy pl. perpill nekem is túl drága lenne egy EX, de még 3.5 millás LX is, de objektíve ki kell jelenteni, hogy még ennyiért sem drága. Asszem a www.a5.hu oldalon olvastam ma egy Corsa tesztet. Egy kb. hasonló felszereltségü és motorú Corsa kerül annyiba, mint az 1.4 LX...
Értelek, én csak arra szerettem volna utalni, hogy egyelőre nem kell kapkodni a levegőt..:)
Még egy elfogadható stíluson belül van a vita, ami ráadásul nem is annyira OFF, engem legalább is érdekelt, hogy kinek mi volt a véleménye a témáról. Igazságot úgysem tudunk tenni, egyébként pedig mindenki eldönti, hogy érdemesnek találja-e a klubhoz való csatlakozást.
Az idézett mondatommal pedig arra céloztam, hogy márcsak ezért sem kell nagyon kétségbe esni, sztem uolyan jó lesz ez a topic, mint eddig is.
Kicsit furcsállom, hogy valaki úgy vesz autót, hogy mennyi kedvezményt kap! Persze a kereskedöket sem kell félteni, de korábban itt már szó volt róla, hogy a kia nem ad túl sok kedvezményt, de pl. a toyota sem.Az meg hogy beesel egy kereskedésbe és egyből alád tolnak több száz ezret biztos nem véletlen. 4-5 év múlva mi lesz......ki tudja?
1. Végig kellene futni a hozzászólásaimat, aztán elgondolkodni: - mennyi értékes info, tartalom van bennük? - mennyi reklám, promóciós tevékenység található közöttük? - hányszor feszegettem, kritizáltam bárki hátterét, üzleti kapcsolatrendszerét, szándékát?
2. Hogy nekem hány önkormányzattal, céggel van üzleti kapcsolatom, ez utóbbi közül melyek autós vállalkozások, ezek mely márkákat és szalonokat érintik, ahhoz senkinek semmi köze, de ha szépen kérdez válaszolok. De nem itt, mert ez a hely nem erről szól.
3. Akinek a cee'd-ről van mondanivalója vagy kérdése az ide írjon, akinek velem van baja, nekem, akinek a kluboldallal, az oda, és persze törölje az ottani regisztrációját. Jó lenne, ha befejeződne már ez a hiszti.
----
Amiért itt vagyunk:
Kíváncsi vagyok, hogy mennyire célja a cee'd-nek betörni az OPC, MPS, ST piacaira. Jó lenne, ha komolyan gondolná a KIA, kiváncsi vagyok mennyire lesz vérmes a motor.
Tegnap körbenéztem a Pappasnál. Hát van ott tőke rendesen :) A hazai Sorento és Carens flotta fele ott állt náluk szerintem. Kértem tőlük ajánlatot cee'd-re, Rio beszámítással. A hitel erősen jó volt, de a mostani listaár felét(!) akarták adni a 27 ezres, másfél éves Rioért :D. Vagy 300 ezerrel az Eurotax alá mentek. És meg sem kérdezték, milyen extrák vannak, pedig van: Alufelni, a téligumi garn. lemezfelnin, stb. - bár tudjuk, nem arányosan emeli az árat.
Ja! :) RIO 1.5 CRDi elveri rugalmasságban a cee'd 1.6 CRDi-t. Ez utóbbi jóval kifinomultabb (rezgés és zaj), de hiába, a RIO hosszabb 5. fokozattal is lelépi a nagytesót. Azért ott van a több, mint 2 mázsa. Felváltva vezettem és mértem őket. Ja és a cee'd-ben volt 8 ezer, a RIO-ban 45 km.
A vélemény nyilvánítással nincs semmi bajom de mindent a maga helyén, és szerintem ez a fórum nem arra lett kitalálva amit páran kezdenek csinálni benne!
"Ráadásul egyre több Cee'd pörög az utakon, bizonyára újabb és újabb tapasztalatokkal/véleményekkel leszünk gazdagabbak:)."
No látod erről beszélek én is ez lenne a LÉNYEG!!!
Eggyik ismerősöm autó vásárlása előtt áll. javasoltam neki a ceed-et, egyből fujt eggyet a kia-ra, neki nem kell...ezt már ismerjük. De végül is elmentünk teszt vezetni és tetszett neki, és komolyan gondolta volna ha a kereskedő nem rontja el, alig akart kedvezményt adni (metál fényt adta volna ingyen+riasztó.) és hivott más kereskedést is és ott se járt nagyobb sikerrel.
Köszönjük ennyiért veszünk, egy másik márkát ami minőségben, árban ugyan ott van és 4-5 év mulva többet ér, könnyebben el tudjuk majd cserélni/adni.
Nem kell temetni a topicot, mindenki elmondja szépen a véleményét, látod, most Te is;), aztán majd szépen tovább lépünk. Nem hinném, hogy itt hosszútávon olyan rossz lesz a levegő, hogy ne lenne érdemes visszajönni...
Ráadásul egyre több Cee'd pörög az utakon, bizonyára újabb és újabb tapasztalatokkal/véleményekkel leszünk gazdagabbak:).
kösz Márk, épp erre gondoltam Én is. És itt még hozzáteszem a "labda" a vevőnél van, ha figyelembe se veszik(akár emailben is) akkor ne várjon sokat az illető kereskedő.
Na csodálatos! Szépen kezdünk süllyedni!!! Miért nem lehet ezeket a dolgokat máshol megbeszélni a frász kíváncsi a marakodásotokra! Én nem érzem úgy, hogy bármit rám kényszerítettek volna akár itt, akár máshol. Mindenki el tudja dönteni, hogy mit akar és mit nem. A vége az lesz, hogy ide se kell járni......sajnálnám! Ami meg a kereskedések hozzáállását illeti valóban szükség volna némi stílusváltásra /tisztelet a kivételnek/, de hol vagyunk mi még nyugattól, fejben legalábbis!?!?!?
Nyugalom arcok, a fórum olyan, amilyenné mi tesszük:). Ezen belül mindig lehetnek és lesznek is olyan viták, amelyek kevsbé ON jellegüek - ezeken túl kell lépni és idővel úgyis lesznek új, érdemi infók. Ha vkinek vmi nem tetszik, fel kel dobni új témát. Úgy tapasztaltam, ezen a topicon azért elég rendszeresen válaszok is születnek, nem csak kérdések. Mindenki segítőkész és amint meg tud vmit, közzé teszi. Értékelnünk kéne.
Szó volt a tesztevezetés hosszáról. Meglepve olvasom a 30-40 km-eket... Az ennél rövidebb út már spórólás? Ilyen hosszú távot engednek? Én azt hittem, hogy egy tesztvezetés max 10 km.
Páncélos: én is úgy vagyok vele, hogy első körben nem egyből a kereskedésbe megyek be. Valóban tudomásul kellene venni, hogy online világban élünk (legalább is haladunk felé). Egyébként azt meg honnan tudja a kereskedő, hogy a potenciális (vagy később tényleges) vevő nem mailben érdeklődött korábban? Arról nem beszélve, hogy élőben jobban be lehet fűzni egy laikust, THM-mel variálni, stb. Én jobban szeretem az ismerkedést először írásban megtenni. Vidéki kereskedés esetében pedig pláne szeretek néhány levélváltást tenni és ez alapján eldönteni, hogy egyáltalán érdemes-e utaznom. Nem azt mondom, hogy egyből a kedvezményre kell ráficcenni, és azt is megértem, hogy az értékesítő inkább ad vmi engedményt a személyesen érdeklődőnek, hiszen élőben esetleg jobban remélheti a megállapodást. De verseny van, a piac pedig idén nagyon pang, egyik kereskedő sem teheti meg, hogy ne a potenciális vásárlót lássa az emailben érdeklődőben. Pozitív tapasztalat pedig nagyon sokat segíthet a későbbiekben!
Szerinted lenne értelme? :) látom egyre durvább lessz a forum.
Pancelos: Mi az hogy "tele van a tökük" az érdeklődöktől? Nem kis pénzről van szó, nem fog valaki bemenni a kereskedésbe és hip hop nekem ceed kell. Szerintem a ceed - drága, ezt nem csak Én mondom, tovább nem fűzöm.
Érvek helyett megint csak vagdalkozunk. Nekem csak az a bajom, hogy TE a veszprémi kereskedésben dolgozol vagy onnan kapsz jutalékot mint független üzletkötő. Létrehozol egy klubot ami segít a céljaidban, elnevezed Ceed klubnak azért, hogy hitelesebb legyél. Függetlenként könnyebb valamit dícsérni mint belső emberként. Utána az egyetlen használható Ceed fórumot is prpaganda oldallá teszed. Azt, hogy nem lehet egy ajánlatkérő oldalt olyan formában kialakítani ahol megfelelő számú adatból kellő információt kapjanak a kereskedők azt te sem gondolhatod komolyan. Egyszerűen arról van szó, hogy te ott vagy érekelt és onnan kapod a százalékot. Szerintem egy kereskedőnek sem lehet tele a töke az érdeklődőkkel vagy ajánlatkérőkkel. Én nem ezt vettem észre. Különben miért irnák fel rögtön a telefonszámod ha beszédülsz a kereskedésbe és miért hívnak fel utána többször telefonon. Nem hinném, hogy azért nem értem mert fafejű lennék. Csak bosszant, hogy végre volt egy használható Ceed fórum és propaganda oldallá silányult. Ha meg valaki ez ellen szól akkor.......... Szóval ennyi
Nem azért, de én fogyasztó vagyok ebben a kontextusban, és toronymagasan lexarom, ha valakinek macerás valamit megcsinálni... ha nem válaszol az érdeklődésemre e-mail-ben, mert az macerás, akkor csináljon egy kérdőívet, amit le tudok szedni, és visszaküldeni, amiben szerepelnek az általa igényelt infók, amire tud alapozni... a végére meg írja, oda, hogy ha nincs rendesen kitöltve, akkor olyan, mintha nem is kapta volna meg, és akkor mindenkinek kussolhat a szája... :)
Jah és csak csendben teszem hozzá, tőlünk nyugatra működik az ilyesmi... hogy ne menjek messzire a rokonságomban a tengerentúlról rendeltek meg csak európában forgalmazott Német autót online... most akkor hogy is van ez? Ébresztő T. kereskedők, digitális világ jő el, hiába lassítják nálunk a bürokraták...
Megmondtam, nem vagyok haljandó a sok egyfejűnek elmagyarázni harmadszorra is, hogy miért készítettem kluboldalt. Akiben kérdések merülnek fel, az előbb olvassal ez az ezzel kapcsolatos bejegyzéseimet és még nem érti, akkor bátran keressen meg.
Licitálós oldal? Ez nem így működik. Voltam autókereskedő, ma is van közöm a szakmához (vagy 20 autókereskedéssel van üzleti kapcsolatom). A kereskedőknek tele van a tökük azokkal - érthetően -, akik küldözgetik szerte az árajánlat kérő maileket. Felesleges kőrfuttatás. Ezek 99%-ból nem lesz üzlet, viszont időt visznek. Ez idő alatt egy régebbi ügyfelet be lehet hozni, és eladni egy új autót.
Képzeld el, hogy van egy boltod, bármilyen. Fent egy árlista az oldaladon. Aztán napi 8-10 email-t kapsz, hogy ugyan mennyi kedvezménynyt adsz, bla bla. Mire???
Meg aztán nincs infó, az ajánlathoz: - van e beszámítandó autó? - hiteles-e vagy sem? - hol lakik (lesz-e szervíz ügyfél?) stb.
Az más, ha bejön az ügyfél - ezzel is jelezve a szándékát - és elindul egy tárgyalás, akkor, ott lehet ilyenekről beszélni, van mire engedni az árból. Gondolkodjunk már a másik fejével. Ismerem a kereskedőket, az ő fejükkel gondolkodva jobban "lobbizhatsz" mint tipikus vevőként viselkedve.
Tettem kísérletet arra, hogy szedjük össze az igényeket, hogy tudjunk kedvezőbb ajánlatot kérni, illetve diszkontált árakat, hitelt érvényesíteni! Reakció? Csak a pampogás ment, meg az úgysem megy, meg a miért jó ez Páncélosnak. Ott a fórum, flottakedvezmény támával. Írt bele bárki? Akkor miről beszélünk. Olyanok magyaráznak, kritizálnak, akik semmit nem tettek ezért a közösségért. Mondom KÖZÖSSÉG, mert ez nem tőlem működik.
A másik, hogy egyetlen konkrét dologra megfogalmazva nem kaptam elmarasztaló észrevételt a kluboldallal kapcsolatban. Ott a vendégkönyv, nincs moderálva.
kedves Pityu Ezzel a hozzászólásoddal csak magadat ásod "alá". Nem akarom Kibert védeni de igaza van, Én se szeretnék kereskedői klub oldalra csatlakozni.
lenyúlod a klubvagyont, miután nem sikerül mindenkit összeugrasztani... megdögleszted a tehenet, de legalábbis mindent elkövetsz, noha ez nem sikerült teljesen... az egészbe belefáradt kollégákat meg megkeresed, hol lehet tovább pocskondiázni... :)
Pityukám, nyugi, nem akarok semmilyen klubot csinálni, max tagja lenni egynek, ha érdemes (na olyannak nem, ahol bárkinek is a zsebét hízlalni lehet), de semmi esetre sem csinálni... abból elegem van, tettél/tettek róla... :) Amúgy örülök, hogy fele a telefonszámlám, és senki nem támaszt lehetetlen elvárásokat...
Remélem jól érzed magad a klub sátra alatt a klub sörpadjain ülve, és még ki tudja mit nyúltatok le (engem már nem érdekel, ha ebbe annó SiSo marha gerincesen belement)... igyatok engyet az én egészségemre is... :)
Igen, már a legtöbb helyen telepítették a szoftvert is. Állítólag olyan rugalmas a rendszer, hogy még azt is beállíthatod, hogy pl. 2008 dec.-ben nem akarsz havi részletet, mert ugye Karácsony, stb.
A fenéket hangos :) Bár rövid a váltó, de ennek ellenére sem hangosodik zavaró szintre. Az Opelnél meg főleg nem hangosabb! :) Base nincs már. Cee'd-et szétszedni majd összerakni egy utólagos klíma miatt??? ááá.
Nincs gond az üzlettel, csak akkor azt kell kiírni, hogy xyz kereskedés vevőtoborzó klubja, nem pedig ceed klub. Ettől kezdve már egy kereskedés weboldalának tekintjük. A mostani helyzetben olyan az íze mint a politikában. Magát függetlennek mondó szakértők és újságírók.....civil szervezetek. Ha a tagoknak akarunk előnyt akkor csinálhatunk egy ajánlatkérő vagy licitáló oldalt ami minden kereskedéshez eljuttatja az ajánlatkéréseket. Szóval a függetlenségnek nem csak látszati hanem tartalmi oldala is legyen.
Lehet, hogy kicsit elment már a téma, de azért hozzászólok:
Ez a cibergyerek (kl) már szétcseszett ezt azt, az általa sokat emlegetett exklubbjaiba Ő is a lóvéra ment, csak nem jött neki össze :) Most azt szeretné, ha megdöglene a "szomszéd tehene" is :) Vigyázni kell vele, mert sunyi! Ossza az észt szívlapáttal, azt hiszi, Ő a világ esze, pedig csak egy kis @ ;)!
Persze ha az Ő üzleti köre találta volna ki a bulit, semmi baja nem lenne vele... :)
Továbbá nem szeretném mérgezni itt a hangulatot, sok sikert mindenkinek a Cee'd-hez, nekem nagyon bejön, csak nincs rá keretem :)
Azt mondod, hogy az újságok is ilyen tudományos módszerrel dolgoznak?? Hát nem tudom éppen lehet. Mindenesetre az én "hangnyomásmérőm" azt tapasztalta, amit leírtam. De pl Pancelos is irt a tapasztalatairól /1804/ én abból is hasonlókat olvasok ki. Egyébként volt már egy pár autóm, és mindíg azt tapasztaltam, hogy amig hozzá nem szoksz, addig jóval csendesebb, utána mindíg minden kis zörej eljut a füledbe.:-)
Az a nem egyszerű a zaj kérdésben, hogy a teszteléskor általában egy hangnyomásmérővel mérnek hangnyomást. Ez nem biztos, hogy pont olyan frekvenciasávban történik, ami az embert zavarja. Szal lehet magasabb mért zaj érték kevésbbé zavaró, ha azon a frekin az ember épp nem annyira kényes, és alacsonyabb mérés esetén is van hogy zavaróbb egy adott tipusban hallható zaj.
Mazda3-at ill astrát nem vezettem, a Cee'd-et igen. Szerintem eggyáltalán nem zajos, még 4000-es fordulaton sem. Nem mondom, hogy nem hallani a hangját, de egyáltalán nem bántó!Nekem is Kalos-om volt 1,4 16V, de annál csendesebb! De a tulajok -akik beszámoltak eddig- sem panaszkodtak.
valóban , de elfelejtettem,hogy vsz. a garit is elveszti , nem ? más : ha már vki feltette bocs , jön a Hyundai i30 ua. padlólemez és motor - ez se néz ki rosszul
Ki az aki, a 3milles kocsiját átadja újonnan egy klimabeszerelő műhelynek (ha egyáltalán van még ilyen, régen volt értelme, ma mindenben klima van) hogy gyorsan kapja szét a műszerfalat, szellőzőrendszert, miegymást??? mindezt max 150e Ft megtakaritásért cserébe???????? Az ilyen vegyen használt swiftet ócsóért klimával......
Valóban olyan hangos 100 felett az 1.4-es? vagy inkább 130 felett ? az A2 összehasonlitó tesztjében jóval hangosabb a Mazdánál ill Opelnél. Nálam pl. ez vásárlásnál kizáró lenne ,utálom ha 120- nál nem tudok CD-t hallgatni. Az 1.4 8v Kalosomban tudok .
klima 400 000 Ft-ért tényleg nevetséges, tudom, azt mondjátok a Base csak reklámár senki sem veszi. Nem lehetne klimát szereltetni bele 200 000 ért ? Üdv.
Hopsz. összekevertem az elektromos csomagot a kényelem csomaggal. Tehát a kényelem csomag rendelhető még az LX Plus-hoz? Mert a KIA árlistában és az extra listában sincs benne.
Attól azért nem félek, hogy a garit elvesztem, de lehet, hogy megfogadom a tanácsot, és megnézetem, hátha valami gond van. Egyébként bejárattam rendesen, bő 2000 km-ig nagyon finomkodtam a motorral(a szervizkönyv szerint egyáltalán nem igényel járatást a kocsi)
Mind a Rio, mind pedig a ceed dízele a nyomatékcsúcs elérésénél meglódul. Egy helyesen működő, bejáratott motornál ha ezt nem érzed, akkor ott valami bibi van. Egyelőre ne tuning műhelyt keress fel, hanem márkaszervízt, mielőtt a maradék garanciádat elveszted.
A fogyasztás vegyes használat mellett jön ki ennyire. Van benne kb 40km autópálya 130-150-es tempóval, és 10-20 km város. Mondjuk nem állítom, hogy én nagyon finoman vezetek, de nem nyomom ki a padlólemezt. Volt már, hogy nyugisan mentem a pályán(értsd 110-120) akkor sem ment lejjebb számottevően a fogyasztás.
Háát, ez az! Hogy szerintem is 2000 körül meg kéne lódulnia mint a szél. De valahogy nem akar. Nekem előtte egy 1.5-ös dízel cliom volt, azt harmadikba rakva nagyon keményen elkezdett vágtatni.(távol áll tőlem, hogy most elkezdjek francia kocsikat dícsérni ebben a fórumban, mert én abszolút KIA párti lettem, csak valahogy az a jó dízel feeling nincs meg most :/ ) Viszont vezettem már cerato-t is, amiben ugyanez a motor van és szerintem az sem produkál többet. Nemtom, talán én várok sokat... Mindenesetre komolyan gondolkodom azon, hogy felkeressek egy tuning műhelyt..
A valóság az ami most van LX Plus 3.463.000Ft. Marketing célból csináltak egy 3 milla alatti modellt, de nem kellett senkinek ezért le is vették az árlistáról. Tegnap a nyilt hétvégén benn voltam nyálcsorgatni és megkérdeztem, hogy milyen motorral és felszereltséggel viszik. Amikor nem említették a Base-t , direkt rákérdeztem. Azt mondták, hogy Tatabányán (Karácsonyi-Nagy) egyet sem rendeltek még és most már nem is fognak. Legjobban az 1.4 LX és EX valamint a dízel LX fogy de vettek már dízel EX és 1.6 benzimnes EX-et is.
Mivel turbódizel igy turbólyuk valamennyi itt is van, amiatt nem ugrik gondolom rögtön. A fogyasztást milyen tempó és használat (vegyes/országúti/városi) mellett jött ki ennyire? Tisztán városon kivülre 4litert ir a katalógus, gondolom ez tényleg elérhetetlen.
A klimára sajnáltam a 413.000-Ft a mostani autómban sincsen, más típ-nál alapfelsz. vagy lopóért adják oda. Ezért nem értem a KIA üzletpolitikáját. Kezd olyan érzése lenni az embernek mintha a tervezők európaiká nőttek fel, mig a marketingeseik maradtak a távolkelten.
romvi: mi lessz veled nyáron? szauna a kocsiban :) utólag mindenki sajnálja a klimára való spórolást. Milyen fantázia van egy base-ban? a spórolás nem minden esetben kifizetendő. ne vedd rossz néven Én csak tanácsot szeretnék adni.
Köszi a gratulációt! A Pappasnál azt mondta a kereskedő, hogy látott fantáziát ebben a Base felszereltségben és berendelt belőle többet, mivel volt egy flotta megrendelése, és igy maradt még, melyet állítólag április elejére igért meg. Az usb-t azért kérdeztem, mivel az Autó2 honlapján az összehasonlitó tesztben azt írják van benne. A Kia lapokon lévő színkatalógusok színei meg szerintem messze vannak a valóságtól.
Ott valami gáz lehet, 1.900 körül eléri a nyomatékcsúcsot, onnan tolnia kell, mint egy mozdony. Itt - ill. innentől - ha letaposod a pedált, durván 1 másodperces késlekedés után tarkónnyom a fejtámla. Főleg 5.000 km felett. Szerintem menj egy szervizbe vele.
Csak nehogy jöjjön a telefon, hogy kalkulálj rá 460 ezret, mert nem létezik ilyen felszereltség! Mielőtt megszűnt sem nagyon volt az országban Base, a Pappas vagy nagyon tud valamit, vagy nagyon nem. :) Szerintem kérj megerősítést!
Rendben, akkor dióhéjban a tapasztalatok és vélemény:
Hol is kezdjem, másfél hónapja van meg a kocsi. A rio után a második kia, ami nekem már konkrétan tetszett formatervre. Kívül szerintem hibátlan. Bár itt-ott fellelhetőek bizonyos formai elemek más autómárkáktól, az összhatás jó benyomást kelt. Az utcán gyakran megnézik. A belseje jól sikerült, igényes gombok, kezelőszervek várnak a kocsiban, talán egy kis kárpit kellett volna az ajtóba. Egyébként ez a gumiszerű borítás szerintem jó, az alapváltozatban egy kicsit színtelen az egész. Tulajdonképpen minden fekete. (állítólag lehet bele ezüst betéteket rendelni, ami rá is férne) A fényes fekete műanyagok, mint pl az ajtó fogantyú illetve a középkonzol kicsit kényesnek tűnik. Nagyon meglátszik rajta a por és ujjlenyomatok. Ami tetszett, hogy minden kézre áll, precíznek tűnik, az autó nagyon tágas, jól el lehet benne helyezkedni (az ülésmagasság állítás nekem is hiányzik). Az mp3-as "hifi" hangja nem rossz, kis magasat kívánna talán. Kicsit nehezen szoktam meg az ablaktörlő kapcsolót, ami pont fordítva működik, mint az eddigi autóimban.(lent van kikapcsolva, és felfelfelé mozdítva vannak a fokozatok) Szerintem külön dícséretet érdemel a többfokozatú szakaszos törlés és a teljes szélvédőt beterítő ablakmosó(permetező). Filléres dolog lehet, mégsem nagyon használják máshol és nagyon bosszantó tud lenni, ha nem jól működik. A világítás hibátlan, bikák a duplaoptikás fényszórók. Ami kicsit zavaró talán, az erős műszerfal világítás, aminek nem állítható a fényereje, illetve alapmodellnél a japán autókból örökölt hátul középen található belsőtér világítás. Nem túl praktikus..
És akkor menjünk vele kicsit:
Csendes, szép hangú az 1.6 crdi. A fogyasztás (computer szerint) 6 liter körül alakul, tankolásnál még nem ellenőriztem pontosan. Tempós autózásnál sem megy nagyon 6.3 fölé, de az 5.8 számomra már az elérhetetlen álomhatár. Végülis ez nem rossz érték egy ekkora autótól. A vége 200 körül van, a 160 kényelmes utazósebesség (lehetne, ha lehetne ennyival közlekedni :) A futómű precíz, talán egy kicsit pattogós, visszarúg a nagy úthibákon, viszont nagy sebességnél és kanyarban is elég stabilnak tűnik. A váltó nekem elsőre bejött, de később kicsit meggyűlt vele a bajom, néha álló helyzetben is nehezen kapja be az egyest. Volt már, hogy duplát kellett kuplungolnom, hogy végre el tudjak indulni.
És akkor jöjjön a (szerintem) nagy hiba, hogy ne legyen minden szép és jó. Nem tudom, hogy a váltó áttételezését nem találták-e el, vagy egyszerűen nyomatékszegény a motor, de alacsony fordulatról kigyorsításoknál előfordul, hogy hosszú másodperceket kell várni, mire összekapja magát a motor. Ha az ember ezt el akarja kerülni, akkor komolyan fordulaton kell tartani (gondolok itt jó 3000-re), amit nem szívesen teszek egy dízellel. Onnan persze meglódul, de egy előzésnél ez komoly gondot okozhat, ha az ember nem készül rá.. A kormányszervo (mások szerint) túlzottan "rásegít", nekem bejön, nagyobb sebességnél felkeményedik. A fékek jól fognak. Ha hirtelen meg kell állni, az autó rendesen kapaszkodik..
Szerintem összességében szerethető, jó autó, ha valóban olyan tartós is, amilyennek ígérkezik, akkor megéri a pénzt, amit kérnek érte..
Nem értem egyeseknek miért annyira fontos a textil az ajtón?! Egy jó minőségű burkolat szerintem van olyan szép, a praktikumról nem is beszélve. Az ismerősöm civic-jén textil van és már tiszta kosz. Elég gányul néz ki! Nekem nem kellene!
Ültél már a Ceed-ben? Nincs mégegy autó a szegmensben amiben ennyire igényes anyagok vannak. Az a puha gumírozott anyag ami az ajtón van lényegesen jobb minőségérzetet ad mint egy tenyérnyi textil
Hi, kezdő fórumozó vagyok, igy kérlek benneteket, ha hülyeségeket irók, vagy kérdezek nézzétek el nekem. Két napja sikerült a pécsi Pappas autónál leelőlegeznem egy Kia Cee'd 1,4 Lx Base-t Pistongray színben, pedig eredetileg feketét szeretem volna. Kérdésem a következő, ha valaki tudja a base belső egy színű vagy felemás és hogy ehhez a felszereltséghez is jár az USB port. Ja, és tudja valaki, hogy ez a szín megnézhető- e valahol.
A Kiának és a Hyundai nak is egy nagy hibája még, hogy a belteret kicsit igényesíteni kellene még. Kicsit sok még a műanyag.Valami más borítás is kellene. Ezt ha megoldanák, akkor valóban japán autók alternatívája lenne. Motorikusan és kinézetre nincs gond.
Hát ma beültem az Aurisba. Még nem volt időm elkérni, de majd alaposan kifaggatom.
Formailag nagyon hajaz a Yarisra és ennek nem örülök, bár nem kicsi, de a formája összenyomja. Egyedi a műszerfal (mint a Corollában), és nagyon igényes középkonzol, kormányhoz közeli a váltó. Nagyon igényes, jó anyagok, összeszerelés. Viszont olyan széles a középkonzol, hogy összenyomja a telteret (valószínű más is teszi). Szűkebbnek, egészen passzentosnak éreztem magamon, és bizony nekem is bántotta a térdemet a kemény oldalborítás a középkonzolon. Sokkal szellősebb a cee'd, bár kevésbé prémiumos a beltér. Hátul viszont még inkább érezni, és tapasztalni a különbséget. Bár csak 5 cm a tengelytáv különbség, de - talán a mély műszerfal miatt is - sokkal kisebb lett a lábtér és szélességében is szűknek érezni. Összességében nem éreztem nagyobbnak a Rionál, pedig a matek biztos, hogy nem erről árulkodik.
Hasonló, én egy bejáratott limo-t repültem be. Jó volt vele játszani. Kategóriához képest volt jó. Persze, vannak sokal jobbak, nemrégiben 300-es BMW dízellel utaztam. 220 ló nem hazudik. : )
Nekem nagyon is bejött a Rio! Én is csak figyeltem az erejét. Azért 5-sből mint a vonat úgy húzott 80-ról egészen 140ig,tovább azért nem pofátlankodtam a sebességgel :) Apu egy kicsit kicsinek találta hátul (a Cee'd után meg egy Scenic után lehet) Én elől jól elfértem,és rohadtul bejött az egész autó. A próbaút végén már nagyon otthonosan éreztem magam benne. Pedig ültem már új Civic Sedan Hybrid-ben is még tavaly. Abban nem éreztem jól magam. De ezek nagyon jól voltak Csak azt furcsáltam egy kicsit a Rio-ban,h fokozatok között ,gáz elvételkor bólintott egy et mindig a kocsi. Pedig direkt figyeltem,h normálisan váltsak. Csak ennyit furcsáltam benne...amúgy minden teljesen korrekt volt benne!!
Annyit tudok a Karácsony-N -tól, hogy a rádión hátul valami sorozat saru van. Valszeg nem ISO.
Vajjjon látott-e valaki gyári rádió hátsót. Remélem lehet rajta valahogy vonal kimenetet lelni, kapcsoló szállal. A Siemens gondolt talán a hifistákra is.
Jó öreg JBL Power erőlködőm már várja a bevetést. Igen jó hangja van, a Phase láda is várja, hogy megszólalhason : )
Zeg-en vezettem Nem hiszem,h spórolás miatt nem mentem vele többet,csak szerintem azt hitték,hogy friss jogsis "suttyó" gyerek vagyok a fiatal korom miatt :) Mert utána a Rio-val meg 38km-t mentem :D
Ennyire spórolnak?? Ha tudnád, milyen COOL egy hosszabb úton... Én a Tatabánya, Környe, Tata, Tatabánya kört nyomtam le vele legutóbb. Az autópálya is tetszett... lelassult az élet körülöttem..:)
Most voltam Kia Cee'd tesztvezetésen :D Igaz,nagyon rövid ideig vezettem,szerintem a korom miatt azt hitték ,h két hetes a jogsim :) Pedig nem :) De nagyon jó volt. Jó gépek ezek. Egy ezüst színű, 16Crdi-t vezettem :) Utána viszont elvittem egy jó nagy körre egy Rio 15 dízelt,na azzal 38km-t mentem (itt viszont már nem szóltak,h na vigyük vissza az autót) :D Az is jó kis gép,de érezni különbséget a két autó között,na nem a motorban,meg az erőben
A gyár maga precíz cuccot csinál (pedig ott is brutál számban pörög a szalag), de a végső produktum szempontjából sajna a beszállítókat jobban kellene szelektálni, és akkor nem lennének bosszantó hibák... persze lehet, hogy a Suzukinak jobban megéri évente két lengéscsillapító csere hátul a most futó modellekben, vagy rosszabb esetben arra apellál, hogy a bárgyú tulajok nem veszik észre, hogy eltkanyol (inkább borulnak az árokba)... (hogy kiemeljek egy minden jelenleg futó modelljükre jellemző típushibát)
gyakorlailag ez az a probléma, ami volt az egykori ignisemen, aztán az új swiftemen is, hallottam kollégáktól, hogy a WR+-ok is taknyoltak, és az sx4-ek dettó...
persze lehet szidni, hogy xarok az utak, ez igaz, de könyörgöm, Ők itt gyártanak, a gyárhoz is xar út vezet, macskaköves, betonlapos... jézusmárja... :(
És mindamellett imádom a suzukit, pedig szokás fikázni, ez építő kritika... végülius kicserélték gariba mindíg, de ugyanazt teszik bele, és előbb-utóbb lejár a gari... akkor mit fog csinálni az épp aktuális tulaj? Vesz bele normális lengéscsillapítót... nemár...
" Mert mindenki tudja, hogy a magyar állompolgár mindig onnan is csöpögtet egy kis pluszt, ahol dolgozik. Ha máshogyan nem hát úgy, hogy nem azt teszi bele, hanem mást, vagy ne adj isten le sem cseréli, amit amúgy kiszámláz! Mivel én, és nem ő fizetet 4 milliót az autóért, így inkább rászánom azt a délelőttöt és saját szememmel bizonyosodok meg, arról, hogy minden úgy történik, ahogy kell! Ne az én káromra mentsen haza 4000 Ft-ot, amiből nekem sokkal nagyobb károm származhat!!!"
dehát az első kb 150000 km-en, miféle alkatrész kellhet az olajszűrőn-légszűrőn-fékbetéten kívül???? Nekem egy fostos swiftem van, de 130e km alatt nem kellett semmi a fentieken kívül. Egy sima olajcsere-szervíz-szűrők meg mitől kerülhet többe 30e Ft-nál??? Semmitől. Ennyit ki lehet bírni évente egy alkalommal.
Mindez nagyon szép, hátha akkor az enyém is hamarabb megjön! De azért ezzel a nagy rohanással kapcsolatban vannak fenntartásaim. Reméljük nem megy a minőség rovására ez a nagy termelékenység! Bízom benne tudják mit csinálnak!
Tényleg hihetetlen tisztaság van egy szalagon. Győrben voltam bejáráson, vittek is a srácok a belső próba-teszt pályán a TT-vel. :) Van 2 srác, az a dolguk, hogy jól megzavanak ott minden kocsit. :D
Hihetetlen logisztika, ahogy megy a kocsiszekrény a szalagon, szépen érkeznek szinte másodperc pontosan mellé a sineken, függőpályákon a részegységek. A poén, hogy pont annak az autónak a motorja, ajtaja, stb. Kódokkal van összerendelve, hiszen ezek különbőző felszereltségű, egyedi autók, adott vásárlónak "cimkézve".
De Zsolna az már nagyon durva, gondolom olvastátok a KIA mai közleményét. Percenként jön le egy autó! Eddig 24.000 cee'd és csak most indul a 2. műszak.
Jó ötlet, készítek egy ilyen menüpontot: "Szerviz, alkatrész" Amint csak lehet töltögetem.
Mezei boltban nem vehetsz alkatrészt, mert elveszted a garanciát :( Ha nem igazolja a szervíz számlával az alkatrész cseréket, elveszted az importőr által biztosított garanciát. Itt nem megy a hozott anyagból munka.
Valószínűnek tartom, hogy egy mai autógyár nem fröcsöghet az olajtól, csak még nem nem láttam ilyen képet. Festőüzem: Valaki mesélte, hogy a garázsban szuperül újrafényezték az autót, örültek neki, hogy milyen jó lett. Másnap, amikor visszamentek, akkor látták, hogy egy bazinagy szúnyog ott vigyorgott, beleragadva a festékbe :)
Esztergomba menj el, ha érdekel, az is ilyen "steril"... mondjuk egy festőüzem az tényleg steril, oda be se engednek a gyárak, bár gondolom a többsége látogatható... :)
Az előző képen a 2. Compass Blue EX felszereltségű autó az a mienk :D de már 7 hete meg is kaptuk :D:D
Az ilyen fogyó(cserélendő) alkatrészekről - mint olaj, olajszűrő, légszűrő, fékbetét, stb. - jó lenne egy összesítőt vagy alpontot készíteni a honlapon. Szükséges lenne a pontos típus(cikkszam) megjelölése. Ha van több használható is megjelölni, melyik ajánlott, melyik premium kategória:D
Azért lenne jó mindez, mert már mezei boltban is olcsóbb minden, mint egy szervízben, és ha ugyanaz, akkor miért fizetnénk többet! Nagyker, üzletkötő ismeretével pedig tovább - sokkal tovább - csökkenthető az ár. A szervyzhez pedig úgy is olyan márka szervízt fogok keresni, ahol dolgoznak hozott anyagból is - ha ez legalább olyan minőségű, mint az övék - és szeretem azt is látni mit csinálnak és cserélnek azon az autón!!! OFF Hogy miért? Mert mindenki tudja, hogy a magyar állompolgár mindig onnan is csöpögtet egy kis pluszt, ahol dolgozik. Ha máshogyan nem hát úgy, hogy nem azt teszi bele, hanem mást, vagy ne adj isten le sem cseréli, amit amúgy kiszámláz! Mivel én, és nem ő fizetet 4 milliót az autóért, így inkább rászánom azt a délelőttöt és saját szememmel bizonyosodok meg, arról, hogy minden úgy történik, ahogy kell! Ne az én káromra mentsen haza 4000 Ft-ot, amiből nekem sokkal nagyobb károm származhat!!!
Még elég képlékeny minden. Havonta változik az árlista, elég kiszámíthatatlan, de ma lekérve a computerből pl: 1,4 olajszűrő: 1.500 + Áfa, CRDI oldajszűrő: 2.800 + Áfa
Nem az első CD-t amit a szervizek kaptak, de mér ez sem nem mond semmit a többi fogyócikkre. (légszűrő, benzinszűrő) :(
Amint tudom összeszedem, az infókat. Tuti nem drasztikus. Az óradíj annyi mint a Riora, és egyébként az olajszűrő is azonos, az olaj megint... :)
Ah, köszi, végre lesz időm megnézni belülről is a Cee'd-et, meg remélem tesztvezetni is. Amióta Fehérváron dolgozom 1 hónap alatt össz-vissz 2 db Cee'd-et láttam, egyet megkukkeroltam kivülről egy parkolóban, de élőben jobban tetszett kivül-belül a beltere mint fotóról szerencsére. Apropó, nincs valami infód a Kia Motors Hungarytól hogy a garis szervizdijak hogy fognak alakulni? Idáig 1-2 elég durva összeget láttam már autós újságokban, jó lenne ezzel is tisztában lenni, mert egy olajcseréért 40-50e Ft kicsit sok. Tudom, hogy szalonoktól függ a szervizktg, de gondolom csak van valami előirányzat a Kia Hungary részéről hogy mennyinek kellene lennie.
A kocsi már megvan, csak a papírja volt téves, vagy mi a szösz? Na szal elektromos csomagot kértél az EX-re... abban van első ablakfűtés... hogy fog kilátni a GPS-ed? Vagy van külső antennád?
Dízel ide vagy oda, azért a benzinesnek is meg van a fílingje. Alapjáraton hang nélkül áll, városban szinte nulla motorhanggal lehet finoman elgurulni. Nagyon süti a cee'd 1.4-ese. Jó volt 1.500-2.000 között forgatva cirkálni vele.
Cselekedj! Nálam is az a helyzet, hogy már 1 hónap is lement a tököléssel. Igaz, közben még egy új autót vettünk, egyszerre nem megy minden. Más tényezők is közre játszottak. Továbbá alaposan körbe néztem a piacon, igaz nem sok típus jöhet szóba:) Pld úgy egész Európát kihagytam.....:-)
Ez a két hónap csak azért tűnik fel, mert más márkáknál nagy a raktárkészlet, és arra nem kell várni. Ha pl. Fordnál olyat akarok, ami nincs raktáron (pl. 115 lovas 1.6-os, pirosban), ott is két hónap a várakozás.
Én május környékén szeretnék venni egy ceedet, asszem beige színű lesz. De ha valóban 2 hónapba telik a megrendeléstől számítva hogy megkapjam, akkor lehet inkább már most meg kéne rendelnem, különben csak júliusban lesz autóm. :(
Az enyém is onnan van, valóban korrektek. A kiegészítők között láttam, van már előkészületben légterelő. A típusát nem írták, tudtok róla valamit? Érdemes felrakni, vagy csak a szélzajt növeli. Egyébként a HEKO-t is felhívtam, náluk már van, 5200 HUF a két első ablakra való.
Tatabánya, Karácsony-Nagy. Végre egy hely, ahol értenek a típushoz, és az emberekhez. Korrektek, türelmesek. Jó a hitel is. Ajánlani tudom, érdemes akár messzebbről is ide jönni tárgyalni.
Nekem a fekete jön be, de nem akarom állandóan sikálni. A piros alapszín is jól mutatna a sötét hidrofób üvegekkel, de korábban már a sötétszürke mellett döntöttem. Olyasmi, mint a grafit. Szép lesz!!
Előtte beleültem az Aurisba. Elől oké,de magam mögé ülve a küllőimet úgy kellett kihalászni. :-) A középkonzol mutatós, modern, kopogós műanyag, és lötyög ha neki térdelek. Alacsonyan van a könyöklő, ha megemelem az ülést, akkor pláne. Fiatalos, annak való, akinek lóg a keze a váltón. Kívűlről nagyon jól néz ki tetszett. Nem vezethettem, még. A KIA nagyobb, tágasabb belül, kevesebbért jobban felszerelt, és erősebb a dízel. Meg is mondtam, hogy köszönöm, jó autó, de most megyek, és megrendelem a KIA-t. Nyugodtan fogok aludni :-)
Szó sincs késésről! Sajna a gép még odébb van! Köszi az adatokat, ami másnak is hasznos lehet, mert vannak kereskedések, ahol előszeretettel vakítják a tájékozatlan vásárlót!
Sajna nem tudom miért csinálta ezt a CIB. A szerződésben leírja, hogy milyen indokok alapján változtathatja a kamatlábat, gondolom meg tudná magyarázni az okot. Sajna nálunk is hasonló történt, miközben a swiftem Erstés hitele mit sem változott. Igazából már nem először tapasztalom meg a CIB meglehetősen cigány hozzáállását a dolgokhoz.
Tettesnek igaza van, azért ezt a szösszenetemet még elengedem, bár tudom, nem enyém lesz az utolsó szó. :)
Nem kellene senkit rémisztgetni a "nyakát önként a tiló alá" című példázattal. Azért ez már durva! :) Ne nézzük már le ennyire a fórumozókat, nem birkák.
Egyetlen bannert nem látsz a klub-oldalon, de ha fogsz is, az azért van, hogy ne neked kelljen fizetni az oldallal kapcsolatos üzemeltetési költségeket. Meg más, esetleges rendezvényekkel kapcsolatos kiadásokat. Majd ha neked számlázok, akkor aggódj! :)
És Tettesnek abban is igaza van, ha lenne rajta szponzorált felület, vagy link, és én tenném zsebre, hát... Másnak is eszébe juthatott volna :) Tudod csak olyan oldalon lehet eladni felületet, aminek van olvasótábora, tehát sokak számára értékes, hasznos :) Az oldal közösségi szerepvállalását persze meg lehet kérdőjelezni, de ahhoz előbb kellene valami rosszaságot csinálnom nem? Tudtommal él az ártatlanság vélelme.
És ugye te biztos nem regisztráltál a klub-oldalon? Nem tudhatom, mert - bár engem bizalmaskodva Tamásozol itt a megadott nevem helyett - Te a fórumon még az ingyenes emailedet sem tetted publikusá, de ahogy látom a post végén már a nickedet is rövidíted :).
Keresd csak vissza, mondjuk itt felettünk a TC-n, a Cee'd-ről szóló cikkeket... a legelső írások minden autós portálon ezen tanulmányt mutatják mellékelt képként, mint majdani autót... és a Párizsi szalonon volt is belőle... lehet máshova is vittek... :)
Nem-nem, Páncélosnak igaza van, ez az eredti tanulmány, ebből lett a mostani széria...
A háromajtós is kapni fog a koptatópadon, ergó az igazán stílusos jegyek sajna le fognak kerülni róla az eladhatóság, gyártási költségek optimalizálása, szélcsatorna, törésteszt, és egyebek miatt... kevés igazán merész autó van, és azok is nagyon megosztják a potenciális vásárlókat... :(((
Ugyanmár kollégák, mindenkinek saját joga, hogy nyakát önként a tiló alá tegye. Olyan ez mint a lottó, lefordítom: önkéntes adózás... :)
Tamás, írtam is, semmi bajom az üzleti dolgaiddal, csak felfogásbeli különbség van köztünk, mi is egy "fanclub", vagy nevezd, ahogy akarod, kifejtem:
ha nekem valaki megemlíti az érdekképviseletet, az társadalmi szervezetként jöhet létre, totál nonprofit alapon. Ha abból bárki is hasznot generál (legyen az akár csak az általad létrehozott portál bannerjéből reklámbevétel, vagy barterek saját célra), annak már sokmindenhez lesz köze elsődlegesen, csak nem az érdekképviselethez... és ha nem mindenki részesedik a "koncból", akkor előbb-utóbb belső feszültésg, és ellentétek generálódnak, majd dugájába dől az egész... nem a levegőbe beszélek, tapasztalatból mondom, volt szerencsém belülről vizsgálni ezeket a dolgokat... átfutásuk cca néhány év...
akinek ennél bővebben ki kell fejteni, mert nem érti, vagy jobban érdekli, azt max privátban, mert nem akarok én senki önkéntes tilójának, se más üzelti vállakozásának elrontója lenni, csak ne emlegessünk akkor olyan szavakat, mint érdekképviselet, mert az olyan, mint amikor a politikusok ígérgetnek...
lehet ide betenni a linket, meg toborozni a tagságot, meg a T. tagságnak regisztrálódni, és tapasztalatokat cserélni, s ez mindenkinek tök jó, Tamás, neked meg különösen... áldásom rája... :)))
Ja és Tamás: besérülés helyett, nekem nem kell semmit bizonygatni, pontosan látom mit csinálsz, nincs vele bajom, amíg nem akarod másnak beállítani, mint ami... ;) Akkor meg úgyis szólni fogok, mert ez az én véleményem, és had szabadjon már nekem is leírni... :)
tanulmány autóból leszz a széria. gondolom erre még várni kell, de szernitem hamarosan piacra dobják, és akkor majd megjelennek a cikekk, "ráncfelvarott ceed" - huh de dögös, itt már nekem fiat bravo inspiráció tünik fel :)
Nagyon kiváncsi vagyok, mennyire szelidül le a 3 ajtós tanulmány formája, mire lejön a szalagról! Remélem mernek nagyot lépni, nem lesz áldozata a sok szabványnak meg piacelemzőnek.
Ugye nem süllyedünk egy bizonyos fórum szintjére! Mert szerintem itt a döntő többség ezt nem akarja! A klub oldal meg igenis szépen és jól meg van csinálva. A másik dolog meg az, hogy engem nem zavar más haszna, ha én is jól járok!
KiberLovag, köszönöm kitüntető figyelmedet, és hogy tanulmányoztad az érdekeltségembe tartozó vállalkozások online jelenlétét. De ez kire tartozik itt?
Mindennek pénz szaga van. Autókról, kedvezményről és hitelekről beszélünk. Mi lenne, ha nem azt keresnénk, hogy a másiknak miért jó valami, hanem, hogy ki mit nyerhet? Nem hiszem, hogy nem bírod abbahagyni. Nem vagy te politikus? :))) Ahelyett, hogy előre haladnánk... Ha problémád van velem, nekem írj, ha a kluboldallal, akkor oda.
Azt hittem már az elején tisztáztuk, hogy nem vagyok sem alapítvány, sem közalkalmazott. Ne kelljen már szégyelni magam azért, mert a cégeim informatikai és média hátterét, az üzleti - főleg autós - kapcsolatrendszeremet igyekszem kiaknázni. Akkor bezz nem panaszkodsz, amikor első kézből sikerül információkhoz jutni meg valamit publikálni, megosztani.
Nem hiszem, hogy még 1x el kell magyaráznom, hogy miért állítottam fel ezt a kluboldalt és mi egy ilyen oldal feladata. (tartalomszolgáltatás, információcsere, és érdekképviselet, érdekérvényesítés.) Ezen minőségében lehet, sőt kell értékelni majd. Lehet részt venni, meg távol maradni. Akinek a klub-oldal nem érték, az ne látogassa, és főleg ne regisztráljon, ha fikázni akar, a "szolgálati út betartásával" lehet, aki átvilágítást akar, menjen tüdőszűrésre.
Jó reggelt! Gábor1970-hez lenne egy kérdésem (mint a ceed topic "kasszása"-hoz) hitellel kapcsolatban. Nekem már van egy futó CHF alapú hitelem a CIB Credit Zrt-nél és egyszer fizettem többet eddig mint a kezdő törlesztőm volt és azóta kevesebbet fiezettem gondolom az erős forint miatt. Kezdtem boldog lenni (ugyebár ki ne lenne boldog hogy kevesebbet kell fizetni és igy több marad) amikor is jött egy levél a CIB-töl hogy megemelik a REFERENCIA KAMATLÁBAT 4,4%-ról 5,5%-ra. Kérdésem az lenne ez pontosan mit is takar? A másik pedig hogy a bankok igy elensúlyozzák az erős forintot, hogy felemeleik a referencia kamatlábat és amit elbuknak az erős forinton azt igy hozzák be? Vagy ez csak egy véletlen egybeesés..... Pontosítom számokkal: 54000-el kezdtem majd a következő 56000 volt (itt volt 290forint körül egy euro, tehát gyenge volt a forint és ez persze a CHF is érintette) majd leugrott 46000 és 49 közé a törlesztőm. Kezdtem örülni hogy beáll max 50000 körülire a törlesztőm erre a mostani csekken (ugyebár most nagyon erős a forint) majdnem 53000Ft kell fizetnem. (gondolom a kamatláb emelése miatt) Erröl még senki nem szólt a fórumban és gondoltam megkérdezem. Amúgy az apróbetűs részt átböngészve ott van benne hogy beválalom az árfolyam különbözetet és a referencia kamatláb változást. Az első még rendben is van de az utóbbival vannak fenntartásaim de lehet csak én nem tudtam eddig erröl...??? Anyám is anno CHF alapún vette fel a hitelt és neki 5év alatt nem jött ilyen levél a banktól. (leglább is sem én sem ő nem emlékezett ilyenre).
Lehet rendelni. Hogy mennyi idő alatt veheted át, azt a kereskedő mondja meg, függ a színtől, stb. hogy a kiválasztott autó merre van készleten vagy úton.
A hiteltáblázat engem is érdekelne. Arról tud valaki valamit, hogy 1.4es LX Plus felszereltséget lehet e jelenleg rendelni, és ha igen mennyi idő alatt érkezik meg? üdv bias
Átjött! Köszönöm! Egy kis magyarázat kellene azért, a kódoknak mi a jelentősége? Azt látom, hogy ugyanakkora összegnél változó a havi törlesztő, de mi alapján dől el, hogy melyiket kapom?
Szeva Pancelos! Köszi a gyors reagálást és segítséget! Egész nap nem voltam net-közelben ezért nem tudtam írni. Az üzembehelyezés kapcsán 1,4-es az autó. Ha a finanszírozási táblázat publikus lesz várjuk azt is!
1.4 EX esetében érdemes a felszereltségre figyelni, mert márciusig nem tartozék a bőr kormány és váltó. Ezek áprilisi gyártástól lesznek benne. Ettől az ár nem változik, így érdemes kicsit várni. Tehát a készleten lévő EX-ek miatt egyelőre lekerül ez a két tétel a felszereltség-listákról, később kerül vissza, amikor kikopik a készlet és már az áprilisi gyártású autók lesznek szalonban.
Szó nincs árkedvezményről. Arról van szó, hogy a KIA egész európára szerződést köt GE vel amely szerint a GE tulajdonu bankok lesznek a KIA hivatalos finanszírozói. Magyarországon a Budapest Autó! Ez a hitelajánlat alapban jobb mint a szokásos. Az, hogy én már a januári nyilt hétvégén ilyen ajánlatot kaptam a Karácsonyi-Nagynál lehet a véletlen műve is. Bár az ajánlat pontosan megegyezett azzal amit a KIA most kínál a nyílt hétvégére speciális Ceed ajánlatként. Ezért inkább azt mondom, hogy tudtak valamit.
Volt nálam egy 1.6-os szid egy hétig, és a fogyasztása hozta azt, amit vártam: 8-9L/100km. Ez picivel kevesebb, mint az 1,4-es tetűlassú 307-es, ami 9-10L-t evett alattam. Nem gyilkolom, csak dinamikusan közlekedek (90-110km/h).
Kollégámnál a régi Swift 7L alatt fogyaszt. Alattam 8-9-et. És tényleg nem vagyok egy állat, nem húzatom ki 3000 fölé, stb. Egyszerűen csak máshogy csináljuk.
Ettől még a tesztek hazudhatnak persze, teszik is.
De ha már FTPzni tudsz, akkor - miután felraktad - meg is tudod linkelni közvetlenül a file-t: http://domain.hu/konyvtar/akarmi.pdfA látogatónak nem kell ftpzni. (erre nehogy kattintsatok :D )
Hát nem is azzal van a gond, hogy vársz egy percet, bár az is elég idegesítő... maga a használat egész addig értelemszerű, amíg a várakozás után megkapod a szerverlistát, amiből választhatsz... no itt random bekínált egyet... az első 8 próbálkozás elérhetetlen szervert adott... aztán 9.-re jó szervert fogtam... ez így több, mint szutyok... :))))))
Egyáltalán nem szívtam mellre :)))) Azért használom (és sokan mások) mert magyar megfelelője nem nagyon van, és az FTP-t sokkal kevesebben merik használni. Nem vitatkozni akartam :D
A GE - KIA Europe megállapodásról szóló körlevél 2007. március 19-i keltezésű. A hitelt a Budapest Autófinanszírozási Zrt. mint hazai leányvállalat nyújtja, van már KIA táblázat hozzá és külön cee'd táblázat.
A GE-s ajánlatot, hogy lehet érteni? mert a fordnál alapból van kedvezmény a GE-seknek, ugyan erről van szó vagy csak hitel ajánlat a Budapest Bankon keresztül.
Nem hiszem, hogy mellre szívta, sőt, éppen úgy láttam, hogy Te mérgelődtél többet a kelleténél..:) Sztem (is) pofon egyszerű a rapidshare használata - persze elsőre nem biztos, hogy egyből egyértelmű, de amíg nem megy rutinból, el kell olvasni az instrukciókat..:) Seperc alatt 2-3 klikk + 1 perc várakozás és már jön is a cucc. Más - zenei - topicon is ezt szoktuk használni. Egyetlen hátránya, hogy account hiányában nem lehet egymás után többször is donwloadolni, várni kell kb. fél órát (de asszem talán ezt is ki lehet valahogy kerülni).
Áhzó, Te ezt most mellre szívtad... jó rendben, lehet besérülni... :))))))))))))))
Én egész máshogy értettem a dolgot, az ilyen szutyok külföldi bőrlehúzós dolgokat azért találták ki, hogy megkeserítsék az emberek életét... lehet nekik hódolni, szabad világ van... :)
Az említett Mazda- Popel, Ford Kia tesztből látszik, hogy úgy átverik a népet, mint az átcímkézett élelmiszerel. Át lett faragva, hogy ez az eredmény jöjjön ki, amit a szponzorok akarnak. Csak beleolvastam néhány helyen, láttam, hogy csalás az egész, nem volt gyomrom hozzá. Nem vagyom elfogult, de értékesítéssel foglalkozom, láttam már szép dolgokat. Nekem ne dumálja senki, hogy sz öszvér egy versenyló.
Karácsonykor azon röhögtem, hogy a 82-es LCD TV-ket 300.000Ft felett adták, vette a nép ész nékül, kiséárúhitelbe (26%-32% THM ) 400.000Ft körüli összegbe megy a projekt, mire kifizetik..:) Januárban megjelent a cikk, hogy a nagy gyártók, (Philips, LG, .. ) lenyomják az árat, növelik a termelést. Most ugyanaz 178.000Ft :-)
Végül levarázsoltam a 8. random szerverről, amit felkínált, de hogy ez mit szopatja az embert ennyit, azt nem tudom... :( Lehet a többieknek mákuk volt és elsőre jó szervert kaptak... :)
Nem preferálom az ilyen szutyokságokat, már bocsi, akit ez bánt, feltolom FTP-re, vagy egy tárhelyre, és onnan szedhető direkt... persze lehet, nem árt ehhez kis informatikai ismeret...
Na ON: Szóval a cikket elböngészve, semmi extra... német autó kellett, hogy nyerjen, az is nyert... szerintem adott mezőnyben nem csak a KIA ver rá... de ez van... :)
De megcsinálnám: A cee'd hűtőmaszkot lecserélni egy embléma nélküli rácsra, a kormányról, farról szintén eltávolítani a KIA logot, aztán megmutatnám az Überokosnak a vasat. Csapkodja csak az ajtót, menjen vele egy karikát aztán mondon okosságot. Kíváncsi lennék az arcára, amikor megmutatnám a gépkönyvet a "Made in Korea" felirattal. :)
Ez a teszt nekem nem mond semmit. Az újságoknak a szponzorok muzsikálnak...
Én kipróbáltam a Ceedet többször is, nálam nyerő. Fordom, Opelem már volt, akkor megfogadtam, hogy soha többé GM származékot. A japók, koreaiak jöhetnek szóba csak. A Ceed nálam tökéletesen vizsgázott, ezt elfogulatlanul állítom. Álmomban sem gondoltam volna egy fél éve, hogy ezt a márkát fogom preferálni.
A napokban járja körbe a bankos a kereskedéseket. A GE Capital és a KIA Motors Europe kötött szerzősést, várhatóan "KIA Finance" lesz a konstrukció neve. Már a gépemen vannak a szorzótáblák :)
Cee'd üzembehelyezést kiszámoltatom holnap. Melyik autóra?
Én sem gyilkoltam még, és nem is szeretném, de az átlagfogyasztás még mindig 6.8l - ez vidéki város (2500km) 110-es tempónál kb 6,4 a pillanatnyi (állandó sebességet tartva) 130-as tempónál kb 7 légkondival (állandó sebességet tartva)
Egyszerű ez a rapidshare, főleg annak akinek accountja is van :D
A lényeg, hogy nekem ez a teszt érdekes volt, nem biztos, hogy mindenben egyetértek, mint szövegben, mint pontozásban. 1.6 EX tulajként lehet elfogult vagyok, de nekem a CEED a No 1., főleg, hogy a H Astra volt a másik kiszemelt és teszteltük is! Teljesség igénye nélkül pár nekem nem tetsző pontozás: - menetzaj nálam kimagaslóan nagyobb volt egy Astrában, ennek ellenére azonos a pontozás - a jóval nagyobb biztonsági felszereltség nincs kellő módon értékelve (vagy egyáltalán hol van értékelve?) - a fogyasztásban - teszt és üzemanyagköltség - 27 pontot szerzett az Astra és 18-at a Cee'd - szerintem ez is irreális különbség
Átolvastam a tesztet. Egyáltalán nem nyűgözött le, szerintem elég érdekes a tesztkészítő gondolkodásmódja. No de ez is csak egy vélemény. Gondolom a hondásoknak is forog a szeme:-). Ja, szerintetek hogy lehet ilyen fogyasztásokat produkálni??? Teszt volt, vagy gyilkolás?
Az látszik hogy az Automagazin német újság, nem véletlen az Astra győzelme. Nem vagyok elvakult KIA-s, most van életemben először, de hogy ezek mit műveltek ezzel az autóval nem tudom. Tesztfogyasztás: 9,8 l !!! Az 1,6 (benzines EX) autómmal Pesten nem tudtam ennyi benzint megetetni.
A Rapidshare-n nem kell regisztrálni, simán letölthető anélkül is. Ha a másik linkről (http://fileho.com/download/13c64e823796/Alapjarat.pdf.html) sem tudod letölteni akkor jelezd, 2,2Mb elküldöm mail-ben.
Az értékvesztés és az eladhatóság az eddigi tapasztalatok alapján van. És ez valóban nem rózsás, de meglehet, hogy a Cee'd majd megcáfolja ezt. A Liana is nagyon értéktartó a többi suzuki modellel ellentétben.
Akinek nem megy a Rapidshare itt egy másik link : http://fileho.com/download/13c64e823796/Alapjarat.pdf.html Nem kér kódot, a download link-re kell kattintani és már jön is, ez tök egyszerű!
Köszönjük Sanja :) És nem kell regisztrálni, egyszerű, gyors megoldás :) Astra H rávert a ceedre :) érdekes, az értékvesztés, eladhatóság, költség kiábránditó.
Érdemes várni szerintem, több okból is. Lesz talán akció, jön majd a kombi, lesz kedvezőbb az árfolyam....persze akinek sürgős, és belefér, lelke rajta.
Tökre érdekelne ez a teszt, de ezen a helyen regelni kell... nem hiszem, hogy ezt nem lehetett volna valami értelmesebb helyre feltolni... :( ha nem túl nagy a pdf, vagy esetleg tömöríthető, akkor a nickem kukac nickem pont hu címre elküldenéd? Persze minden csupa picivel... :)
Lehet, én nem vagyok tulságosan képben azért is gyüjtöm az infókat. Akkor nincs mese marad a jen! A forint alapúval az a baj, hogy sokkal több a havi törlesztő mint devizában!
Tudomásom szerint a CHF hitel aktuális törlesztőrészletét Eurora azt pedig FT-ra számolják át. Legalábbis a Kereskedelmi Banknál. Tehát a Ft- EURO árfolyamot nem lehet megkerülni, akármit is mutat a Ft-CHF árfolyam.
Én is így gondolom. Annak idején kissé kevés volt a pénzem 1 jó, néhány éves használtra, a használtra hitel+a jó néhány éves, (pl 6) autók árai nem vonzottak, így lett új, persze nem drága meg fullos, és kb fele hitel, fele kifizetve.
És ez ma sem lenne másként, jó, a bukta megvan persze, de a gondtalan autózás is. Főként, ha megmarad még jó néhány évig.
A Ford Focus - Honda Civic - KIA Cee'd - Mazda3 - Opel Astra összehasonlító teszt innen letölthető : http://rapidshare.com/files/21968231/Alapjarat.pdf.html Az Autómagazin legújabb számában jelent meg. A KIA lett a második.
viszont 4 mill kp-vel a zsebben, könnyen lehet, hogy nem egy új KIA-ba ül az ember. Érdekes, de az új autó vásárlása általában a hiteles vevők territóriuma, míg a kp-re vásárlók jobbára pár éveset választanak. Mindezt épp az új-használt autók hiteleinek különbözősége indokolja. Hitelre egyszerűen értelmetlen 2-3 éves autót venni, mert az értékcsökkenésből adódó nyereséget szinte elviszi a rosszabb hitel miatti többletköltség.
Forintban sajna nem lehet 6-7%-os hitelt felvenni. Ezért jellemző a deviza alapú kölcsön. DEviza alapon egyszerű a számolás, ha a felvétel pillanatában érvényes árfolyamhoz képest 10%-al gyengül a forint az adott devizával szemben, akkor a havi törlesztőnk is 10%-al emelkedik. Pl 155Ft/CHF árfolyamról 170Ft/CHF-re való gyengülés esetén egy 45000Ft-os havi törlesztő durván 49500Ft-ra emelkedik. Tavaj ősz elején lazán megvolt a 175Ft-os CHF árfolyam. Igazából a másik irányt kellene megcélozni. Aki pl a 175Ft-nál vette fel a hitelt, az most ugyanilyen arányban kevesebbet fizet. Persze nem egyszerű ahhoz igazítani az autóvásárlást, hogy épp hogy áll a forint. Amit még fontos tudnivalónak gondolok ezzel kapcsolatban, hogy a hitel havi törlesztőrészleteit sem mindegy, mikor fizetjük. Én pl mindíg igyekszem egy-egy erősebb forint árfolyamú napon fizetni. A havi törlesztő mindíg a felvett deviza nemében van meghatározva. Pl havi 200CHF, nos pár napon belül is szokott lenni 3-5Ft-os mozgás. 5Ft esetén épp egy ezres marad a zsebben. Ez csak átutalásos vagy bankba befáradás esetén működik, hiszen a posta kb 4-5 napot ül a pénzünkön, és nem az számít, amikor feladod, hanem amikor a bankba beér!
Nem az 1 vagy 5 forinttal van gond, hanem ha a mostani 245 helyett elmegy megint a 275-280 forintos irányba az árfolyam, akkor a 30ezres törlesztő helyett fizethetsz 34-35ezret!
Kedves Pancelos72: A másik fórumon most olvastam a hozzászólásod, szerinted külföldön népszerü a ceed. Honnan vannak neked ilyen információid? Most kerestem (nem hazai oldalakon) ceed vs auris vs Bravo tesztet, véleményt - és találtam is, és nem tünik annyira népszerünek. Ne tévesszük össze azért a népszerüséget, azzal hogy a KIA nak, évről-évre sikerül jobb eladást produkálni, ami nem meglepő, hiszen köztudott hogy jó uton járnak. És Én még megvárnám a törés tesztjüket is, ha jól tudom elődje a cerato 4* el végzett.
Régebbem mikor nézegettem a kia márkakereskedéseket(ceed-re fájt a fogam), valahol láttam, EURO NCAP törésteszt -5* - mutatta be a ceed-ed, habár még nem is esett át a teszten, ezt nem is minősiteném.
Érdekes autó ez az új Nissan. Bemutatók/képek alapján nagyon nem tetszett. Néhány hete láttam azonban a kecskeméti Malom központban egy réz-bordó metál "keveréket" üvegtetővel... Gyönyörűen nézett ki, kellemesett csalódtam az új "kaskaj"-ban:). Kár, hogy a lökhárítókat nem fújják színre, de ez biztos a "természetjáró" jelleg miatt van így.
Egyszer utaztam egy Santa FE-ben is, de az nekem nagy. Vagy én nőttem kicsire :D
De olyan érzésem volt, mint amikor Ford Rangerben ültem, hogy a beszállásnál azon tanakodtam, melyik ülés alá rejtettek el egy kivehető kisszéket, hogy be tudjak szállni :))))
Nembaj, kipróbálni jó lesz. Bár sose vennék. Akkora nagy... micsináljak vele? Nekem semmi szükségem ilyen méretű autóra. Sőt terepre sem járok.
De ha nem euro alapút, hanem mondjuk chf alapút veszel fel akkor nincs akkora gáz nem? Nekem ajánlottak japán jen alapút, szerinted abban érdemes gondolkodni?
Tudom, hogy ez sokminden (törlesztő- és hitelösszeg, THM, stb.) függhet, de lehet egy nagyjábóli általánosítást adni, hogy mondjuk 1, 5, v. 10 Ft romlás hány %-os emelkedést jelenthet egy hónapra?
Tényleg, erre nagyon odafigyeljetek! Ilyen árfolyam mellett nagyon bukta lesz a hitel! Az erős oldal szélén van az árfolyam, innét már csak gyengülhet, és vele együtt emelkedik a havi teher!
Hát azért új dologgal kell megkűzdeni a kereskesőknek. Eddig ugye leginkább árat adtak el - más érv kevés volt. Most már más érvanyagokkal kell élni. Fel kell nőni, felvállalni a terméket, nem megrémülni a "nagy" európai és japán nevektől. Igaz, hogy a jó autó eladja magát, de nem elég könyökölni a bútoron, be kell hozni az embereket, pl. élni a meglévő címlistával. Aki meg betéved beültetni a bal elsőbe, aztán már Zsolnán múlik :). Ja meg persze nem elengedni az "áldozatot" a szalonból egy mail cím vagy telefonszám nélkül.
Panaszkodtunk itt a múltkor a Kia marketingre. Erre tessék! Ma kaptam egy e-mailt tőlük, hogy igaz nem nyertem tesztvezetést a nyereményjátékban, de felkínálnak egy lehetőséget. Telefonszám, lakóhely és majd keresni fognak, egyeztetés céljából. Nekem úgy tűnik az új modellel új szemlélet is érkezett! No persze most lehet fanyalogni /de ez nem az a hely/ de ez akkor is egy nagyon pozitív dolog!
Ma megerősített információ, hogy továbbra is rendelhető az LX, már a komfort csomaggal bővített változatban. A 3.463 e induló ár még mindíg nem hivatalos.
Cascóban nekem nem kérte a színt, nincs felár. (Aegon) Mindenesetre felejtős. Van már egy terrakotta off Yaris a garázsban. Jól mutat majd mellette a sötétszürke KIA. :-)
Volt egy piros szinű autónk, Minden kereskedő húzogatta a száját. Nem értem miért nem szeretik a pirosat?
Egyszer megnéztem, képzeld a piros szin miatt drágább a cascó. A szin miatt külön felárat számolnak. Állitolag a szürke/ezüst a legkedvezőbb. A franc se érti ezt!
Nézd, ha ezt általánosságban nem is lehet(?) kijelenteni, de egyes összetevőkre bontva azért igen: erősebb motorok egyre kisebb fogyasztással és károsanyagkibocsátással, időtállóbb fényezések, jobb futóművek, biztonságosabb kasztnik, stb. Természetesen a gazdagabb technikai háttér több hibalehetőséget is rejthet magában. Így egyes újítások magukban hordoznak némi kockázatot, ergo az autók megbízhatóságát akár márkán belül pl. nem minden típusváltásnál sikerült javítani (sőt..).
Na ezt mondtam, bár még visszaigazolást várok. 3 főtől állítólag már flottakedvezményt lehet érvényesíteni. Van egy ember aki a napokban venne egy dízel LX-et, meg is van az autó.
A francba! Erről beszélhettünk volna korábban, én a héten foglalóztam le az enyémet! Mondjuk kérdés, hogy merre vagy, mert nekem csongrád-békés az ideális. De már úgy is mindegy.
Persze, sok minden függvénye a dolog - itthoni úthasználat, vezetési stílus, stb. De sztem az egyes újabb és újabb szériák folyamatosan jobbak lesznek. Lehet, hogy csak szerencsém van, de a néhányszor már emlegetett F Astra-m nevét sokszor áldom a mai napig is. 12,5 éves, 152 ezer km-rel, eddig mindössze egyszer hagyott úton és a futóműve is még elmegy. OK, össze sem hasonlítható a mai fejlesztésekkel, de az én stílusomnak megfelelő az úttartása, egészen egyben van a gép. Nyilván vigyáznak az autógyárak, hogy azért ne évtizedekre tervezzenek egy autót;), de azért természetesen megfigyelhető a javulás. Pl. a 90-es évek elején egy akár csak 7-8 éves GolfII futóműve sztem annyira szar volt, hogy ihaj, nem versenyezhetne egy mostani 10-15 éves kocsival. Persze tisztában vagyok vele, hogy az idők során nem minden új fejlsztés tett jót a megbízhatóságnak, de hossztávon azért összességében javul a szinvonal.
Egy szó mint száz, nekem értelmetlen pénzkidobás lenne, ha 3-4 évenként kiadnék 2-3 milliót csupán azért, hogy új autó legyen a seggem alatt..:)
Páncélos írta, hogy a Kia Hyundai kézben van - én nem ismerem a konkrét üzleti hátteret, de azért sztem nem arról van szó, hogy a Hyundai pimaszul lekoppintja a Kia-t... Gondolom már 1-2 évvel ezelőtt elkészítették a pontos menetrendet közösen: melyik, mikor, milyen árral jön ki. Sztem vmi hasonló együttműködésről lehet szó, mint a Suzuki és a Fiat esetében (SX4 - Sedici), de sorolhatnánk a példákat. Egyébként pedig nem is dél-koreai, hanem európai fejlesztésről van szó, ilyen alapon akár Hyunadi "rendelésű" is lehetne a Cee'd..:)
természetesen. Ez a fr. fikázás abszolút viccnek indult.
Én egy Megane II dCi-t nyüstöltem minden nap, 186.000km -ig. Egy frontális ütközetbem nyúlt ki szegény bocikám. Még ma is megy, az új gazdija összeszögelte.
Egy keveset. Ha még 2 fő csatlakozik a flottához, akkor holnap adom a választ a kedvezményt illetően. Igazából nem toborozni szeretnék...de ha már rákérdeztél.
és mindíg vannak kivételek. A mi családunkban suzukik és renaultok vannak. Meglepő módon a két rönyóval sincs semmi baj! (4 éve használva egy diesel thalia)
Nyissunk, egy " miért jó fr, autót venni" c. topikot.
Érvek: * benne van a neved a tréleres telefonjában * a munkafelvevő fejből tudja a szül. dátumod,és a rendszámot * benne vagy a szerelők családi albumában * az alkatrész kereskedő felhív a születés napodon * seprűt, kislapátot kapsz az EÜ , és a biztonsági csomaghoz * törzsvásárlói kedvezmények a javíttatásokból * sorsolás minden javíttatásnál, hogy ki melyik alkatrészt fizeti( gari - ügyfél ) * ..
Nyissunk, egy " miért jó fr, autót venni" c. topikot.
Érvek: * benne van a neved a tréleres telefonjában * a munkafelvevő fejből tudja a szül. dátumod,és a rendszámot * benne vagy a szerelők családi albumában * az alkatrész kereskedő felhív a születés napodon
Tudom, hogy nem azt írtad, hogy hülyeség 10 évre autót tervezni - nem is utaltam arra, hogy ezt írtad volna. Ettől függetlenül az érveket továbbra is hiányolom a véleményedből..:)
Le van már tárgyalva a vas a kereskedéssel. Aminrt van zseton, megyek foglalni. (nem vok végrehajtó :)
-A cascó az Aegon-nál a legolcsóbb. Vidék, C07 -35 % együttkötés 10% üzleti kedv. mint volt kollega -5%,mert megérdemlem :-) 56.088Ft / év. ez nincs 5000Ft / hó!
Anno a Peugeot 307-re 192.000ft volt az éves díj. (Húúú, mennyi pénzt kilapátoltam már az ablakon, rég nyugdíjba mehetnék...:-)
Ezek után nem kell parázni a KIA szervíz költségei miatt,ha a cascvó alapáta 100.000Ft / év.!! :-) Amúgy is csak karbantartásra kell bevinni. Nézz meg egy KIA ügyfélparkolót. Üres. A szervíz: üres. Esetleg néha valaki karbantartásra megy be. Ennyi.
Ellenben más német, francia márkák:már a büfés előre tudja, hány cukorral iszod a capuccinot, és megkérdezi, hogy sikerült Pistike gitár vizsgája. :-)
Eleinte még csak elment, de később mutálódott! És ez köszönhető annak, hogy a szavaiddal élve pár "önjelölt" szakértő? elkezdett okoskodni. Kár, hogy sokan nem tudnak tárgyilagosan véleményt alkotni. Mondjuk én sem vagyok teljesen tárgyilagos vw témában, mert ki nem állhatom ezt az istenítést, egyszerűen bosszant! De a mai világban mindenki megtalálja a magának való autót az biztos. Az opel nekem nem tetszik /astra H/ még a ford-al kacérkodtam, de a népítéleteket olvasva le tettem róla, olasz, meg francia kizárva. Mégsem megyek át hozzájuk fikázni! Ami meg a Cee'd tulajokat illeti! Gúnyolodnak odaát, hogy még senki nem vett Cee'd-et, vagy legalábbis tulajként nem írta le a tapasztalatait. Most ezen van mit csodálkozni.....ott? Még ráfognák, hogy kereskedő!
Már a cascó kedvezmények is le vannak zsírozva, össz: 50% , berögzítve a gépembe, csak a motor, és alvázszám kell..: ) Volt pár váratlan nagyobb kiadásom (APEH :) és nem tudtam lefoglalni sem a vasat. Holnap talán már jön a többi pénz.
Pyston Gray, vagy fekete, ez a további dilemma. Az alap sötét piros is szép.
Én mondtam a múltkor! Azért az előbb már majdnem írtam odaát, úgy felcseszték az agyamat, de áááááá....... Reménytelenek, kiábrándítóak stb,stb...... Egyébként gondolkodom rajta, hogy nyitok ott egy "Fikázzuk a Cee'd-et" topikot :-)
Jobb ez a fórum. Már csak én vergődök. : ) Lehet az a gáz, hogy méééég mindíííg nincs autóóóóm. : ) A csajom már átvette a Yarist.(1.3 luna, AC ) tetszik. én pedig továbbra is a Wagonnal vergődök. Egy kínzókamra!
Nincs tudomásom róla, hogy az LX ne lenne rendelhető. Elvárás, hogy az 1,4-es autók 50%-a EX kell legyen, ennek függvénye lesz az LX elérhetősége majd. Ha egy kereskedő fellicitálja az ügyfél igényét, az valószínű köszönhető annak, hogy az LX árrését le, az EX-ét feljebb vitték.
Jut eszembe, nem tudatosan maradt ki, hanem a magam igényét néztem a csomagok választásánál. Kényelem, és el. csomag nélkül nekem sivatagos lenne a Ceed. :-)
Én csak 38 vagyok, még gyerek. :-) Inkább a compact jön be, mint a limo corolla.
A ceed ezért is nőtt a szívemhez, és mert hibátlan! Az Auris csak felmerült.... mint lehetőség, a Corollát már kizártam.
Ügynök lévén, mindennapos használatra, évente 45.000Km... hmmmmm melyiket?
Az Aurisban az MMT váltó lehetősége tetszik, de csak a 90 le dízelre futja 5 mille alatt. Így is sok pénz. Az MMT pedig rizikó faktor, de kényelmes. Egy hosszabb futamra lehet kevés nekem a 90 ló, nincs ülésfűtés.
Szóval kissé dilemma, de sztem, a KIA-val utazva semmi szégyelnivalóm nem lenne a Toyo-hoz képest. A gari megnyugtató.
Hát akkro rajta, a dízeleket számolom metál nélkül:
KIA Ceed CRDI LX Limited: 4.428.000Ft
Auris 5a 1.4 D4-D 4.335.000Ft Luna csomag : + 220.000Ft =4.555.000Ft Ezek kaphatók most. A Ceed már csak 127.000Ft-al olcsóbb egy új Auris -nál, de erősebb a dízel, több a garancia, és alig több a felszerelése. Sőt, kb azonos falysúlyú. Az Auris esetében említésre méltó a térd légzsák, a törésteszt, a biztos érétéktartóssága, a hírnév.
Szóval elgondolkodtató, az alsó szegmens könnyen lehet, hogy Aurist választ az LX megszűnése miatt. Az eltűnt LX +kényelem, és +el. csomaggal:4.191.000Ft volt. Versenyképes az AURIS D4-D LUNA-val: 4.555.000Ft most.
Ha a Ceed CRDI EX-et nézem: 4.668.000Ft Auris 5a D4-4 SOL: 5.050.000Ft
Tehát, ha növeljük a felszerelést, akkor növekszik a Ceed előnye. Aki nem felszerelést akar, hanem egy alap dízelt, az könnyen lehet, hogy AURIST VESZ! Elcseszted KIA! :-) Remélem olvassák ezt a marketingesek.
Nekünk 2 hete áll már a garázsban egy új Yaris. Ha alap dízellel megelégszem, és meggyőz az Auris, akkor könnyen lehet, hogy még egy Toyo lesz a mellette, ráadásul 9% kedvezményt is tudok szerezni. Ha a sok felszerelést vásárolom, amit szintén szeretek, akkor a Ceed nyer, de sokat veszítek eladásnál, mert az Ceed extrákkal ellentétben a Toyo hírnevéért jobb értéktartósságot vásárolok, akkor is, ha kevesebb a felszerelése. (kissé pesszimista a megözelítésem)
Az Aurisban nincs ülésfűtés, ami nekem bejön, de elgondolkodtató az MMT kényelme. Akkor le kell mondanom az erősebb dízelről.
A Ceed-et igazából a 125 le-s Auris dízellel lehetne összevetni, de akkor már további 680.000ft-al drágább. Nagyon sok.
Odébb van az még, hogy tudjuk az árat. Éppen csak megjelentek a gyári képek, nem hogy a hazai forgalmazásról bármi. Nagyon kíváncsi leszek én is. Készítem a honlapját egy Hyundai képviseletnek, majd tudakozódok, hátha kiszivárog valami.
A KIA tűnik a kreatívabb, innovatívabb csapatnak, nem véletlenül került Hyundai kézbe. Látszik, hogy honnan kerül át a műszaki tartalom (Accent, i30,...)
Próbáltam utánanézni a neten, de nem találtam sehol, hogy vajon mennyi lesz az új C30i ára és milyen felszereltséggel? Főleg az 1.6-os 115 Le-s diesel árára lennék kíváncsi!Persze a bemutató fotókon - a Ceed-hez hasonlóan - a "csúcsfelszereltségű" modell van fényképezgetve navigációs rendszerrel, digitklímával, bőrkormánnyal, könnyűfémfelnivel stb!
Szerintem is szolgai másolat már-már pimasz a hasonlóság!
Egyetértek kiajobbal az új Accent a rió klónja és szerintem a "II-es" Accenthez képest borzalmasan elszarták csináltak egy jellegtelen "gyurma" autót, aminek se füle se farka!Pedig a II-es Accent kifejezetten pofás kis dög!
Nos, ceed 1,4 fogyasztás: Amit a kocsi átvételekor láttam: Tesztautó lévén többnyire a városban botorkált kiszemelt áldozataival, néha körgyűrűn vissza, sok esetben nem túl cizellált vezetési stílussal. A teszt utakat gyakran gyorsításokkal, fékhatást próbálgatva tette meg a ceed. Tankolástól számítva a komputer 8.5 litert mutatott, ami szerintem a körülményeket figyelembe véve igen korrekt.
Én a városban kíméletesen (2.000-nél felváltva) a lendületet okosan használva, 7,2-t mértem. Aztán lakott területen kívül, KRESZ-t betartva mértem a két város között 5,8-at. Utána nulláztam a számítógépet, majd városban 40%, kívül 60%, nem nagyon óvatosan, nem is sportosan, amúgy lendületesen (városban 50-60, kívül 90-100) így jött ki 6,6 liter.
További tapasztalatok: Mivel a váltó fokozatai elég rövidek, szépen alulról, nyomatékosan húz a motor, 2.000-nél már nyugodtan el lehet váltani, ilyenkor sem gond ha esik a fordulat, 1.500-tól szépen lehet gurulni, nem vérszegény. Emelkedőn is viszi a motor a kasztnit, tartja felfele a lendületet, gyorsulni azért nagyokat nem kell még vízszintes úton sem. Azért ez csak 1,4 literes. Tehát kényelmes, lendületes autózáshoz tökéletes az autó, kemény előzésekhez pörgetve sem igazán jó partner, kell az a +2deci hengerűrtartalom esetleg az a dizel ?. Nem emléxem a kategóriában olyan 1,4 literes autóra, amely ellenfele lehetne kifinomultságban, menetteljesítményekben.
Zaj: Városban szerintem csendesebb a Corollánál. Alapjáraton annyira halk és rezzenéstelen, hogy csak a műszerről tudod, jár. (A tesztautóban 1.500 km van). Az értékesítők is mesélik, hogy a próbaúton a sofőrök jellemzően megijednek a kereszteződésben, hogy leállt a motor és már nyúlnak is a kulcshoz ?. A motort 2.600-ig (ötödikben 90 km/h) nem venni ki a gumihang mögül, itt kezdi hallatni magát, de nem agresszívan. Fokozatosan erősödik a hangja, talán 4.000-nél (140 km/h) kezd kissé keményedni, bár ekkor sem tolakodó, de azért innen már kezd határozottabb lenni. (140-nél a dízel csak 3.000 pörög, így jelentősen csendesebb).
Egyéb benyomások: Az autó nagyon stabil, megrángatva a kormányt billenés nélkül azonnal fordul, szinte kapaszkodik a betonba. Előbb engedi el a gumi, a betont, mint hogy a felfüggesztés engedne a fizikának. Hatalmasat mentem éjszaka egy körforgalomban, kitörés nélkül.
Minél több időt töltök az autóban, annál inkább nem hiányolom a textilt a ceed ajtaján. A borítás nem kopogós műanyag, hanem ugyanaz a puha, szivaccsal tömött hatású, mint a műszerfal, így B-oszloptól B-oszlopig, egységes képet nyújt, nem vagyok meggyőződve, hogy a nem bontaná meg egy újabb alkalmazott anyag ezt az összhatást.
A rádió vételével továbbra sem vagyok elégedett, ahogy a magas hangokat is kevesellem. A lejátszó az írott MP3 lemezeket gond nélkül olvassa, lehetnek azok akár könyvtárakba írva a lemezen, a track címeket így szépen mutatja.
Az ülések oldaltartását kell még dicsérnem, az ülőlap és hátlap így szépen kiegészíti a masszív futóművet.
Nézd meg a mostani árakat. Picanto-Atos, Rio-Accent. Nem ismerem a munkamegosztást a két márka között, de úgy tűnik, hogy KIA-nál vannok a merészebb jobb szakemberek. A Hyundai valahogy mindíg a KIA után jön ki egy tök ugyanolyan modellel. Nézd meg az új Accentet. Közel egy évvel a RIO után jött ki és belülről és műszakilak a RIO klónja. Külsőre hozzányúltak egy kicsit de ez a kárára vált. Nekem a RIO jobban tetszik. Ugyanez a helyzet a Ceed i30 esetében is. 6-8 hónap csúszás és szolgai másolás. Mintha a KIA tervezőibe több spiritusz lenne. A dolog azért érdekes mert ebben a házasságban a méreténél fogva a Hyundai a góré.
Úgy tudom (lehet, hogy rosszul), hogy a két márka pozicionálásánál nem az alá-fölérendeltség a fő szempont, hanem a Hyundai a konzervatívabb, a Kia pedig a sportosabb, fiatalosabb "imidzset" fogja követni.
Az ignisklubnál, és a swiftklubnál a kedvezményt adó cégeknek a rovatba bekerüléshez is 10%-ot kellett adniuk alsóhangon... de volt, akik 20-25%-ot is simán megadták... no persze ott a működtetés abszolúte nonprofit alapon működött, akik tudták, és bírták felvállalták, de ezért semmi nem járt nekik, max hátbaveregetés, de a tapasztalat szerint ebben se nagyon volt részük, sőt... ;)
Igazad van! Épp számolgattam, egy D4-D Aurist... hát, sokkal több, mint a Ceed. Az off Auris: 4.335.000 a dízel alapára Ebben nincs semmi, csak a klíma, lufik, stb. Egy Luna csomag még 210.000Ft, a metál 100.000Ft, az 5 ajtós felára 100.000t, az már.:4.645.000FT
Ennyiért van mnár Ceed EX is ESP vel, mindenfélével.... nem is folytatom :)
A cég ahol dolgozom fontolgatja a Ceed miatt a KIA vásárlását. A dolgozók egy része saját névre venné az autót és km pénzt kapna ami fedezné a költségeket. A flottaajánlaton egyértelmüen az szerepel, hogy flottakedvezmény csak a cég nevére vásárolt autókra jár. Ekkor megpróbáltak egy flottakezelőt bevonni az üzletbe de a KIA kijelentette, hogy csak akkor ad flottakedvezményt ha a flottakezelő a saját nevére iratja az autókat. A tényleges üzemeltető még üzembentartóként sem kerülhet a forgalmiba. Ja és a flottakedvezmény ebben az esetben 11-12% lenne. Szóval ez a vásárlói csoport nem biztos, hogy működhet. Vagy maximum egy kereskedő saját kedvezménye lehetne ahonnan jutna még 1-2 % a szervezőnek is.
A megrendelésekre, azokat összefogva a cee'd klub flottakedvezményt tud érvényesíteni, ami ha jól tudom 4%, vagyis 150 ezer körüli spór. De ezt konkrétizálni akkor tudom, ha meg vannak a pontos igények. A kluboldalon indítsunk ennek egy topicot?
1. Nagyobb vásárlóerőt mutatva mindenhol lehet komolyabb engedményt érvényesíteni. Ehhez információkat kellene megosztanunk egymással a vásárlási elképzelésekről.
2. Nem hiszem, hogy a KIA bánja a dolgot. Kereskedelmi oldalról egyébként leginkább az ő érdeke a különböző márkaklubok, egyesületek, stb. épülése. Az így szerveződött közösségeknek nagy szerepük van a márkatudat, a lojalitás erősítésében, bővülhet az ügyfélkör. Nem is értem, miért hagyják a vezérképviseletek marketingesei, hogy annyi gagyi "hivatalos" FUN oldal higítsa a netet, mint amennyi. Léteznek olyan online marketing eszközök, amelyek okosan képesek kiaknázni az ezekben rejlő lehetőségeket. Bár az én kezdeményezésem nem fentről indult, de természetesen szeretnék az információ-cserén túl, valós közösségi életet (találkozók, stb.), kereskedés vagy akár importőr által támogatott nyereményjátékokat, és ahogy említettem már további előnyöket, kedvezményeket érvényesíteni. Ehhez persze erősíteni kellene tagságot.
Tettestárs, ma turnézok egy százasz az 1,4-essel, úgy, hogy tojást teszek a jobb talpam alá. Kiváncsi vagyok, mit rajzol a számítógép. Méginkább, hogy a szintén 1,4-es RIO-hoz képest milyen a rugalmassága. (erősebb, nyomatékosabb motor de ugye nagyobb test). Este beszámolok.
díler, egy barátomnak van 2 éves Focus Kombi dízele, odaadtam neki a bal elsőt, amikor a dízellel jártam. Folyamatosan csak hümmögött. Az ajtócsapódás, hang és rezgésszigetelés, rugalmasság. Nem nagyon akarta elhinni, hogy ez KIA motor, azt feszegette, kitől van az erőforrás. :)
Múltkor írtam, hogy Ceed mellet szóba jöhet a Focus is. Ma kipróbáltam a Focust, azóta nem. Az 1.6-os 100lovas benzinessel mentem. Mármint mentem volna, de annyira erőtlen szegényke, hogy ihaj. Ráadásul valami dízelszerű berregés is jön belőle. Visszaültem a 9 éves renómba, és szinte repült, amikor 2-esben 20-30-as tempónál megnyomom a gázpedált, akkor elindul, nem pedig kerregés mellett unottam mászik fel a sebességmérő. Persze lehet, hogy a 115 lovas 1.6-os mivel már az is valami változó szelepvezérléses, az jobb, de azt nem tudom kipróbálni. Az 1.4-es Ceed jobban megy, mint az 1.6-os Focus, erre se gondoltam volna.
Én minden esetre maradok itt, a véleményemet már leírtam! Ha van új tapasztalatod nyomd azonnal! A fogyi engem is érdekel, mivel én is ilyet rendeltem, vadászok is az adatokra, ahol tudok!
A nyomaték görbéket küldeni akartam, de scenic megelőzött. :-)
Ha erősítenénk kicsit a tagságot, akkor komolyabb vásárlóerőt képviselve tudnánk diszkontált árakat, vagy egyéb előnyöket érvényesíteni. Össze kellene szedni a komolyabb igényeket.
Látom, hogy azok milyen népek, egy kísérletet tettem, rákényszerítve nem vagyok. Hátha életre kel ott egy kemény mag. Itt elég jó a B-közép :)
1.4 benzines van nálam. Tartottam tőle, hogy teljesítményre hangolt motor és így nyomatékszegény lesz, de nem. Mondjuk a váltó elég rövid, ezzel segít, hogy mélyről húzzon a vas, de pörgetve sem tolakodó a hangja. A fogyasztására leszek kiváncsi.
Mit nem adnék cee'd nyomaték görbékért?! :) Valaki?
A Genfi tanilmányt láttam képeken, az nagyon tetszett. Ami sorozatgyrtásba kerül,az kevésbé. Mindenesetre semmiképpen nem várok. Ünnepek után rendelek egy EX-et el. csomaggal. :-) A szín még kérdéses.
Szeva! Ebben osztom a véleményedet, ezt a műszerfalat elfogadnám a Cee'd-ben is! De nekem a sajátja is tetszik. Ami az i30 külső dizájnját illeti nekem nem igazán jön be, hozzám közelebb áll a Cee'd! Látom próbálkozol a másik forumon is egy kis pörgetéssel! Hát nem akarlak elszomorítani, de ott vissza lehet nézni a hozzászólásokat, talán ha 40-50% foglalkozik azzal amiért létrehozták! A többi sárdobálás, egymás csesztetése, meg mindenféle csip-csup marhaság! Az itt összegyűltek sokkal kútúráltabbak! De hátha...... Most milyen gép van nálad, 1,4 vagy 1,6 benzin? Benyomások?
Ráadásul kívül is. Igen innovatív. Tegnap megmutattam a családnak a genfi Hunday képeket, nagy sikere volt, nekem is tetszik. El tudnám képzeli, szívesen beleülnék. Ez a jövő. Ezek után pld egy F. Fusion kissé unalmas.. ..lehet számomra csak? Kapaszkodhat a konkurencia ebben a szegmensben.
Daciaból is készül egy olcsóbb változat, de azt európában nem lehet árulni, mert a biztonsági szabályoknak nem felel meg. Gondolom megy Indiába, Kínába.
A biztonsági oldala engem nem érint, de az, hogy a károsanyag kibocsátásra is szarnak, az már dühítő. Persze ha minden kínai lecseréli a 40 éves tragacsát egy olyanra, ami nem Euro IV, csak Euro III, már az is rengetetget jelent.
ABS nélkül nemigen adnak ma autót. Csak az az autálatos, és aki ért hozzá megerősíthet ebben, hogy az ABS mellé már nem sok kell az ESP-hez. (Olyan mint az automata klíma. Ugye otthon nem ki-be huzogatjuk a hűtő dugóját?)
Hogy néhány éve nem adtak hátsó fejtámlát? a BIZTONSÁGUNKON SPÓROLNAK FILLÉREKET! Meg a rövidebb megállást lehetővé tevő fékerőelosztó, és a vészfékasszisztens. MINDBE KÉNE!
Hyundai belseje képen király.
Az új Toyota "gyenge eresztés", na magukat adják, azért nem olyan rossz, Toyotától azt kapja az ember amit vár, kissé konzervatív tán, de megbízható. VW meg megbízhatóság nélkül (ahogy hallom) szürke, de jó, mert el lehet adni (ha nem lopják el).
Amúgy érdekes, mind a VW, mind a Toyota olcsóbbítana (VW új Golf olcsóbb lesz, utóbbi meg alapjaiban akar spórolni-nem Dacia).
HA a gyorsításkor csak 12-13-ra ment a fogyimérő, az nagyon jó! Amiket én vezettem, egy-egy rendesebb gyorsításnál 20-25l a pillanatnyi. Volt 3,0-ás senatorom, no az 70-nél kiakadt :-)))) Az 20-22 között evett városban :-)))
Szia!Gabor! 70% város a tőbbi normál országút nem pálya. Egyébként mikor kipróbáltuk érdekes volt a fogyimérő. Gyorsítás fázisa:12-13 liter. majd motorfék:3 liter. normál gázpedál tartás folyamatos haladás 120km/h-6-7 liter. Az az igazság én csak igazából a a saját teletank majd ismét tele és számol. Ebben a mérőben bízok. Egyébkét nagyon tetszik a járgány csak sajnálom, a hogy olvastam a hozzászólásokat nem kapható az alaptipus(base). doki
Igazad van, én vok ilyen gyangya. :) Tavaly a haverommal úgy beestünk az árokba, hogy csak úgy zörgött. Havas, latyakos úton kitört a kocsi hátul- megfogtam.. megint kitört, nem sikerült visszahozni. Mákunk vóót, hogy nem jött szemből senki. :) Szal, aki sokat megy, annak jól jöhet vészhelyzetben.
Mi magyarok a statisztika szerint inkább veszünk klímát, mint légzsákot, esp-t.
Ternészetesen... Nem akkora a külömbség, nekem tűnt így. Egymás után vezettem mindkettőt. A helykülömbség- lábtér észrevehető. A Ceed süketszoba.
Elfogult pedig a Corollával vagyok :) jobban tetszik, de nem vok elég öreg hozzá. :) a KIA számomra abszolút racionális választás, a vezetési élmény mellett. :)
No akkor ma megrendeltem a kicsikét! Kicsit elszomorító, hogy április vége, május eleje a várható érkezés! Mondjuk az ügyintéző azzal vígasztalt,hogy szándékosan írt ilyen hosszú időt biztos ami biztos! Szerinte hamarabb meglessz! Hát úgy legyen! Ámbár nem is tudom mi lenne a jobb! Ha betévedek a szalonba állandóan benne ülnék, ha megérkezik és haza hozzuk nem tudom az asszony mit fog szólni... :-)
Ami a fogyasztást illeti az egyik tesztben 8,3-at írtak az 1,4-esnek szinte csak városban és gondolhatjuk mennyire kímélték! Mazsola tapasztalatai szerint 6,5-6,9 vegyesen, ezek azért nem rossz értékek!
Amúgy hol használnád, milyen körülmények közt? Csak azért kérdem, mert nekem is volt olyan kollegám, aki büszkén mondta, hogy neki városban 6,8-al megy az Astrája, majd kiderült, hogy azért "városban" mert Zalaegerszegről nem megy ki, de gyakorlatilag a teljes utat a várost elkerülő 8 km-es gyorsforgalmún teszi meg munkába jövet-menet. Hát akinek ez a városi használat......
nagyobb motor, hengerűrtartalom, elvileg nagyobb fogyasztás. Nyilván a0,2 kiter nem nagy különbség, de 1,4 és 1 feltételezett 1,8 között érezhető lenne. Természetesen vannak estetek, amikor 1,4 fogyaszt többet, mert ahhoz, hogy menjen, ki kell taposni szegényt.
Ceed esetében ez talán kevésbé játszik, norm. vezetési stílushoz ha nem is bő, de elegendő az 1,4.
Szia! Köszi így már értem.:) Viszont tettszett a hmvhelyi ker. hozzállása. Már az elején +mondtam, hogy mostanában nem tervezek ótó cserét, csak kipróbálnám, de mégis profi bánásmódban volt részem. Üdv.Ben
vettem a bátorságot, mert jópárféle autóval volt már közeli tapasztalatom, és nem 7végi autós vagyok, hanem évi kb 40000-et megyek. A motorok hatásfoka a különböző mai típusoknál közel azonos, a súlya meg 1200 kg körül van, ebből hidd el, hogy kb az általam felírt értékek jönnek ki!
Az ABS-el kapcsolatban meg nem azt mondtam, hogy ABS nélküli autókat árulnának, hanem azt, hogy nem kötelező!
Városban még inkább ott a különbség a vezetési stílusok között. Nem forgatva a motort, hamar felkapcsolva 2.000 körüli fordulaton elcirkálhatsz még az 1,4-essel is, akkor városban is 8 liter. Agresszívabban gyorsítva és persze jól elfékezgetve a drágán szerzett lendületet simán több literrel magasabb.
Bocs de szerintem a KIA minden tipusában széria az ABS. Szerintem az EU országok többségében kötelező az ABS. Van még olyan eladott újautó magyarországon amiben nincs ABS?
Nem arról van szó, hogy máshol nem lehet tesztvezetni. Szerintem minden szalonban lehet tesztvezetni azonnal. Azok akik a Ceed kampány elején interneten regisztráltak egy Ceed nyeremény játékra személyes meghívást kapnak. A KIA Motorstól felhív egy callcenteres hölgy , udvariasan megkérdezi hogy hol karsz tesztvezetni, majd felhív a kiválasztott kereskedés és a megbeszélt időpontban várnak. Nem egy nagy csoda de jól esik. Ettől függetlenül bármikor bemehetsz egy kereskedésbe és vezethetsz.
akarom mondani: autóvásárlástól. Én is azt a véleményt osztom, hogy nem fog a hiánya miatt eladhatatlan lenni egy autó. Klíma nélkül tényleg nem vennék, de még az ABS hiányát is el tudnám nézni (mondjuk nem szívesen)
honnét veszitek, hogy az ESP kötelező lesz 5 év múlva? Még az ABS sem az! Mondjuk nekem az ESP hiánya a legkevésbé sem venné el a kedvem az autóvezetéstől.
Majd ha az Aston Martin hív tesztvezetni! :) El kell adni a cee'd-et, és hát itt meggyőző próbaút, ezzel lehet fogást találni a Golfos - Astra fertőzött embereken.
Jó volt "cirkálni" az új Corollával. Egyáltalán nem zajos, nagyon összerakott, már már Avensis-es érzetek néhol. És szerintem ez az, ami a cee'd mellett szól. A Corolla komfortos, de nekem már túl "steril". Sokkal jobban együtt voltam a cee'd-del. Az Auris más lesz, jobban a vezetőnek, mint az utasnak szól majd, kiváncsi leszek az első próbaútra.
Már kismilliószor megemlítetted ezt az ESP témát..:)
Nem tudom, nekem az elmúlt 12 évben még nem volt szükségem rá.
Természetesen tudom, hogy hasznos dolog, sajna bármikor szükség lehet rá (és nem biztos, hogy az én hibámból), de nem tartom olyan volumenü dolognak, hogy ennek hiánya miatt "ne lehessen majd eladni" egy autót.
Egyébként ha vkinek nincs pénze az EX-re, az szarik rá, hogy 5, v. 10 év múlva az ESP hiánya miatt ér majd esetleg kevesebbet a kocsija..:)
Nem hiszem, hogy olyan drámai amortizációs különbségek lennének egy típuson belül. Az ESP ilyen szintű jelentősége sztem majd csak több éves átmenet után valósul meg.
Uez volt a szervóval, vagy az ABS-szel is. Kellett egy kis idő...
Már többen is írtátok, hogy vártok a tesztvezetésre, és bevallom nem értem.
Vagy csak itt délkeleten lennének ilyen rugalmasak a kereskedők? Szeged, jónap kiv. tesztvez. Egy héttel később Hmvhely jónap kiv. tesztvez? Persze, azonnal hozzuk az autót. Merre, meddig és mennyivel? Bármerre, forgassam csak, és addig amíg ki nem fogy az 5-7 lityi.:)
Ma reggel engem is hívtak a Kia Motorstól, tesztvezetés ügyében :) Várom a kijelölt szalon jelentkezését, bár 90% hogy inkább elutazok Tatabányára a Karácsonyi Nagyhoz, annyi jót hallottam róla, bár biztos van más kereskedés is, amiről jó a vélemény :) Egy ilyen alaposabb teszt is jó lenne (kiszolgálás, rugalmasság, alkudozási lehetőség, korrektség stb. szempontok alapján)
Kedves díeler! Ahogy látom(előző megszólalásban is) elég elfogult vagy a ceed melett, természetesen egyrést megértelek. De nem hinném hogy a corolla annyira rossz lenne a ceed mellett.
Mennyivel szűkebb? 1-2 centi? mennyivel hangosabb? -nem hinném hogy annyira hangos lenne hogy ezt is meg kellene emliteni. A drágaság meg attól függ- ki hogyan tudja magának megszerezni :-D
Én is ezt tetten, már 3-szor is tesztvezettem mindkettőt. A cori vesztett: hangosabb is a motorja, gyengéb, szűkebb belül,drágább.
Nálam a Ceed EX felszerelés el. csomaggal dívik. Az ESP miatt preferálom, fő a biztonság, és úgyis kötelező lesz. Másképp úgysem lehet majd eladni 5-8 év múlva a használtat, csak alacsony áron.
A Ceed nek nem biztos hogy az Auris-nál kell jobbnak lennie. Elég leht ha jobb mint a Focus az Astra, P307, Megane. Megngedhető, hogy az Auris jobb legyen.
Látom nem csak engem bosszant ez a felszerelés váltás ami az elmúlt napokban történt a Ceed-nél. Én már eljutottam odáig, hogy egy 1.6 crd LX -et + kényelem + komfort csomag , megrendeltem a helyi kereskedőnél és akkor jött a pofáraesés , hogy nem lehet , pont március 6.-án adták volna le a megrendelést és akkor is szűnt meg. Most erősen tipródok ezen az EX limited felszerelésen, de sajna ez már jelentősen drágább és hitelben is roszabbul jönnék ki. Lehet várok még egy kicsit, de mióta volt alkalmam immáron kétszer is kipróbálni, már nagyon belelovaltam magam :)
Off Toyota témához:
Közben hirtelen felindulásból én is benéztem a toyota kereskedésbe és gurultam egyet az új corolla sedannal ami1.4 d4d. Hát... corolla ide vagy oda nem mondom biztos jobb autó meg értékállób meg minden , de akkor sem tetszett anyira mint a ceed . Belméretében is kisebbnek tünt , a hátsó helyről meg már nem is beszélve . Érdekes, hogy a kereskedő akivel kimentem kipróbálni elárulta, hogy kiváncsiságból ő is kipróbálta a Ceed-et és neki is tetszett főleg a dizel :-O Még ilyet nem nagyon hallottam, hogy egy másik márkát egy márkakeresdkedő nem húz le azonnal, sőt még dicséri is.
Egyszóval maradok a Ceed-nél és remélem minél hamarabb irhatok majd a pozitív tapasztalatokról. Bár ez a nemsoká nemtudom mikor lesz mert állítólag a legjobb esetben is két hónap az autó érkezése a megrendeléstől számítva.
Addig is szivesen venném, hogy a meglévő tulajok sűrübben irkálnának a tapasztalotokról, meg véleményekről.
:) Jah csak ez a corolla az idősebb korosztálszt célozza, a ceedhez az auris áll közelebb . És olvastam, hogy a németek összemérték a golfot az aurisszal és a japán győzött :) ami nem nem semmi a németekhez képest, azt hiszem a ceed-el is összemérték már a golfot.
A bogarhatu.hu-n garázdálkodtam úgy 2004 vagy 2005 decemberében, ott (is) rontottam a levegőt, de mintha más topikról is ismerős lenne a nickneved, de passzolom. :)
Sztem pedig az a hülyeség, ha vki 2-3 évente váltogatja a kocsiját (persze, ha megteheti). Nem leszek bolond erre költeni, én is inkább 5-10 évre tervezek egy kocsit.
biasmaster, a most még opciós komfort csomaggal bővül a mostani LX, így az a jövőben alapban benne lesz 3.463.000 forintért. Szóval ez lesz az induló modell.
Azt mondom, meg kell venni hosszú távra a számodra legjobbat. Akkor nincs bukta a csere-berével 3 év múlva. -Az ESP életet menthet.
Anno az off Punto volt az első új autóm. Mindent kispóroltam belőle, meg is bántam. Se motor, se klíma... pedig egy jobb felszerelésért inkább 2 évvel tovább fizettem volna. SZÍVESEBBEN. Bár eleve a típussal is baj volt..:)
Aurist? Drágább, gyengébb. Épp itt van a Corolla http://totalcar.hu/tesztek/corollavvti!2#poll teszt is. Most hogy olvasom, nem vacilálok többet. Gyenge,drága,szűkebb is belül. A corollával már többször mellényúlt a toyota, de hát a legenda... A ceed-el kapcsolatban úgy tűnik nekem, túl sok az előítélet, annál sokkal jobb verda. A dízel esetében kicsit zsebbe kell nyúlni, de akkor már EX, mert úgyis kötelező lesz az ESP azautókba 5 év múlva, és legalább el tudom majd adni, ha akarom.
Szia! Többféle szóba jöhetne, de fő csapásirány a Ceed. Persze, ha nagyon elszállnak és 4M környékére jön ki egy ótó, és még alkudni se lehet, akkor inkább veszek olyat, ami 4M és lehet alkudni. Mostmár megvárom az Aurist, az új Fabiát is. Talán még a Focus. Az a szempont, hogy nem akarom 2-3 évente cserélgetni, olyat keresek, amiben megbízok, hogy akár 8-10 évig kibírja. Namármost, sajnos a franciák nem ilyenek.