Mert mi volt a baj az emberanyaggal? Sokan voltak, igen, de ez szerintem pont, hogy örömre ad okot, nem kell azon szűrni semmit, főleg nem ilyen brutál árakkal. (Éppen elég volt, hogy a kaját aranyáron adták...)
Nem kellene átesni a ló túloldalára. Volt egy megjegyzés itt, kapott rá választ, majd beletörődik.Viszont többezren ott voltak, és a hozzám eljtutott visszajelzések alapján igen nagy buli volt és jól is érezték magukat az emberek.
Egyébként amit én ismerek rendezvényeket, itthon és külföldön, nem nagyon szokás közzétenni a járműveket, gondolom, azért ennek van oka.
Egyetértek! Én a youtube-on néztem többek között azt a videót, amelyen már a felvonulást láttam, és milyen jó volt látni, hogy Ikarus már lényegében nem is létezik, mégis mennyi frankó, remekebbnél remekebb, újjáépített magyar jármű maradt meg a jelen- és az utókornak. Ezek a buszok egyszerűen szépek. A zöld Farost rendszeresen látom a Népligetben is, nem tudok annyira sietni, hogy ne álljak meg mellette, előtte pár percre mindig.
Durvi, hogy megy a finnnyogás, elégedetlenkedés a találkozóval kapcsolatban.
Lett volna pl.: 2800 szívenszúrt Forint a belépő es a buszokra is pl.: egy ezresért lehetett volna felmászni, akkor lehet, hogy szűrtebb lett volna a megjelenő emberanyag.
A Volánbusz kétajtós Ikarus C80 buszában ültünk leghátul. A leghátsó két üléssorban jó társaság jött össze: balszélen mi ketten ültünk a busz sarkában, velünk szemben egy kedves gyerek fiú testvérpár, mellettünk az anyukájuk, az apukájuk a folyosón állt, jobb oldalon pedig négy kedves lengyel buszfanatikus vidámkodott egymással. 😊 A felvonulás kétharmadától már a nap is kezdett kisütni, hátrafelé kinézve pedig a végeláthatatlan messzeségbe nyúlt a buszok sokszínű hosszú sora. 😊
📷 Képek sorban, csak a legérdekeseebbek:
A Volánbusz replika emeletes busza ‒ hatalmas sor állt előtte, így csak kívülről láttam.
Angliából jött Ikarus 480! 😱
Angliából jött Ikarus 481! A második ajtóval szemben a másik oldalon is van egy plusz ajtó! 😱
A Volánbusz Ikarus C80 busza, melyben a felvonuláson utaztam. 😊
Lengyel ráncajtós Ikarus 260.
Vettem egy plüss "7-173 GYORS" csuklós "Ikarus 280.40A"-t is, szépen néz ki. 😊
Áttekintő panorámák egy képen. Nagyon sokan voltak, hatalmas volt az érddeklődés és a fanatizmus!
Ott voltam a III. Nemzetközi Ikarus találkozón Tapolcán, nagyszerű volt, rengeteg busz volt jelen, még a Volánbusz ritka replika emeletese is látható volt! Hatalmas volt az érdeklődés, sok buszban egyedi tábla volt az eseményre vagy a kijelzőt programozták be. 😊 Az emeletest csak kívülről láthattam, mert nagy sor kígyózott előtte. Még Angliából is jött egy 480-as megy egy 481-es is, valamint egy lengyel ráncajtós piros 260-as is látható volt! 😃
Képeket sajnos nem tudok ide mellékelni, nem tudom, hogy másnak megy-e... 😐
Írtam én olyat, hogy ott lakom? Nem. Írtál te olyat hogy nehezemre esik elhagyni a várost és elmenni Tapolcáig? Igen. Egyéb tudományos megjegyzésed van? A sok szép képből linkelj már párat, légyszíves. Videó nem érdekel.
Ha közzétennének egy listát hogy mi lesz ott, aztán valamelyik rendszám mégse megy el mert a gép előző nap ledöglik, a tulaj lebetegszik, mégse ér rá, stb., akkor meg menne a kurvaanyázás a szervezőknek hogy miért nem volt ott, pedig azt mondták hogy ott lesz, mennyi pénz és idő ment pocsékba miattuk.
"Jó fotókat senki nem tudott csinálni, én legalábbis elenyésző számút láttam, így nem is bántam meg."
Az ilyen rendezvényeken jó képeket a felvonuláson lehet csinálni aminek én a közel negyedét se jártam be mégis közel 100 emberrel találkoztam aki hozzám hasonlóan igyekezett a legjobb/legszebb helyeken megtalálni az útvonalon. És jórészt ez sikerült is mindenkinek. Csak senki se ér rá 0-24-ben a hobbijával foglalkozni ezért nem láthattál még nagyon olyan képeket amik nem telefonnal a kiállítási időben készültek.
Te írtad korábban, hogy 400 km-t kellene vezetned, jó gyorsan hajtasz, ha ezt negyed óra alatt teszed meg :P De szerintem lépj túl ezen, mi is túléltük, hogy nem voltál ott, gondolom biciklizgettél helyette a lezárt rakpart flaszterén, kinek mi... A jelenlévő több ezer ember meg szerintem alapvetően jól érezte magát, én még szép képeket és videókat is láttam, úgyhogy a jelek szerint ez sem volt lehetetlen.
Ha valamit, egy volánsárgára festett Farost megnéznék... láttam belőle egy párat, mindenféle színben, de ebben a sárgában sehogy se tudom elképzelni...
Van legfontosabb küldetése az ilyen találkozóknak? Ami neked a legfontosabb, az másnak érdektelen és vica verza. Te saját döntésed alapján arra költöd a pénzedet és az idődet, hogy régi buszt üzemeltess. Én meg arra, hogy nem tömegben lihegve és falban egymás mellé tolatva megnézzem, hanem valahol a zút mellett csináljak róla fotókat. Nem mentem el, mert nem voltak olyanok a körülmények és xar helyen volt (torqmatic mindenhez is értő polidili topiktárs szerint azért, mert nehezemre esik elhagyni a várost, mivel lövése sincs arról, hogy negyed órára Tapolcától van házam, de attól még messze van). Mások elmentek, megtapogatták, jó volt nekik. Jó fotókat senki nem tudott csinálni, én legalábbis elenyésző számút láttam, így nem is bántam meg. Mindezektől a rettenetes problémáktól továbbra is független az eredeti felvetés, hogy közzétehetnék a résztvevők listáját. A mellékelt beszélgetés szerint még akár utólag is, valakinek az is jól jönne.