Keresés

Részletes keresés

Márklár Creative Commons License 2005.03.11 0 0 4820

Mail ment!

Előzmény: _AiRMAN_ (4819)
_AiRMAN_ Creative Commons License 2005.03.11 0 0 4819
úgy értem, dobj egy mailt.. :)
Előzmény: _AiRMAN_ (4818)
_AiRMAN_ Creative Commons License 2005.03.11 0 0 4818
Na, akkor elvileg nincs nagy akadálya. Mailemet megnézheted, ha nem a fórumot akarod terhelni a részletekkel. Mailbe megírom a számom, ha kell.
Előzmény: Márklár (4817)
Márklár Creative Commons License 2005.03.11 0 0 4817

Nagyon megköszönném!

Én is Bp.

Előzmény: _AiRMAN_ (4816)
_AiRMAN_ Creative Commons License 2005.03.11 0 0 4816
Én vetnék rá egy pillantást! De te vagy az, aki Kecskemétek lakik? Mert én Bp.
Előzmény: Márklár (4815)
Márklár Creative Commons License 2005.03.11 0 0 4815

Azóta is rossz. Arra a megállapításra jutottunk, hogy nem érdemes megcsináltatni,

már csak a kora miatt is. Szerintem, a legolcsóbb javitási ajánlat is meghaladná az

értékét.

Előzmény: _AiRMAN_ (4814)
_AiRMAN_ Creative Commons License 2005.03.11 0 0 4814
És most mi van azzal a kamerával?
Előzmény: Márklár (4813)
Márklár Creative Commons License 2005.03.11 0 0 4813

A barátom, karácsony előtt elővette a kameráját, hogy leellenőrízze, hogy az ünnepekre minden rendben van-e. Ezután felhívott telefonon, hogy a felvételeken

és a lejátszáson is vízszintes csíkok látszanak, mit tegyen? Javasoltam, tisztítsa meg

a fejet. Vett egy tisztító kazettát, behelyezte, első kísérletre semmi, sőt még a képminőség is romlott. Még kétszer betette a kazettát, a végén teljesen elment a kép. Ezek után átmentem hozzá, kézzel megtisztítottam a fejet, de az eredmény

változatlan maradt. Ez egy 11-éves kamera volt, lehet ennyi kellett, a fejnek. (Mármint, a szárazon tisztító kazettával történő próbálkozás.)

Előzmény: VChris (4811)
_AiRMAN_ Creative Commons License 2005.03.11 0 0 4812
Jaj bocs tényleg, ha belegondolok, a folyadékos a jobb! Jó az, amit régebben írtál, csak nem akartam mondani ezt a kézi módszert, mert ha valaki nem ért hozzá, akkor baromi könnyen el lehet törni a fejet, ráadásul nem is veszel észre semmi, mert olyan kicsi, csak amikor nincs kép...
Egyébként én is így szoktam tisztítani, csak zsepivel, mert szerintem bármilyen szálas anyag beleakadhat abba a kicsi vacakba, azt letörik! De kamertát nem is nagyon szoktam, ha elmegy a kép emiatt, inkább járatom, általában max 10 perc alatt kitisztul a kép. És sima 8-nál nem zavarja a felvételt, csak a lejátszást, tehát rendesen felvevődik, csak nem tudom lejátszani. Viszont ha nem kapsz sehol folyadékosat, akkor nem tuds mit csinálni!
Előzmény: VChris (4811)
VChris Creative Commons License 2005.03.11 0 0 4811
Értem én, de ettől a választól nem nagyon lettem okosabb :-)
Előzmény: Márklár (4810)
Márklár Creative Commons License 2005.03.11 0 0 4810

Sajnos, ha valami jó, az még nem garancia arra, hogy az fog elterjedni a világon.

Így volt ez anno, a Betamax rendszerű videómagnóval, ami sokkal jobb képet

produkált mint a VHS, mégis a VHS terjedt el. Volt a folyadékkal tisztító kazetta,

mégis a szárazon tisztító terjedt el. Ez van, ilyen világban élünk.( Az erősebb kutya

b....k!)

Előzmény: VChris (4808)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.11 0 0 4809
Kevés fénynél a panasonic gs140 3CCD-s kamera kevésbé  zajos képet ad, mint a JVC DX28 1,2-es lencsével, ez biztos, a Canonról nem is beszélve, az produkálta a legzajosabb képet. Kültérben szürkületnél  is igen , amit más kamera szinte meg sem érez.
Előzmény: piramis1 (4784)
VChris Creative Commons License 2005.03.11 0 0 4808

Hogy van-e kérdésem? Van: most akkor mi az igazság, mi a jó tisztítókazi?

Merthogy most már minden elhangzott.

Amit vettem, ahhoz nem volt folyadék. Rá is volt írva, hogy dry cleaning. Meg hogy non-abrusive.

Most akkor ez hogy tisztít? Jó ez, vagy nem?

VChris

Márklár Creative Commons License 2005.03.11 0 0 4807

Egyszer már írtam erről, ha valakit érdekel, itt van olvassa el.

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=42089764&t=9024180

Előzmény: Márklár (4806)
Márklár Creative Commons License 2005.03.11 0 0 4806

"Ja, még annyit, hogy elvileg a nem folyadékos az kevésbé rongál,"

Pont fordítva. Ha folyadékost használsz, ott a folyadék feloldja a szennyeződést, és

igen kíméletesen tisztít. A száraz egyszerűen ledörzsöli, letörli (ha tudja).

Előzmény: _AiRMAN_ (4805)
_AiRMAN_ Creative Commons License 2005.03.11 0 0 4805
Ja, még annyit, hogy elvileg a nem folyadékos az kevésbé rongál, másik meg, hogy mivel már előzőleg kitisztult a kép, a tisztítókazi nélkül is egyből jó lett volna, mikor visszatrekerted! :)))
Előzmény: _AiRMAN_ (4804)
_AiRMAN_ Creative Commons License 2005.03.11 0 0 4804
A 3k nem is volt olyan sok érte! Az a non abrasive szöveg az parasztvakítás! :))
Mindegyikben olyan "vászonszerű szalag" van, szerintem mindegy, milyet veszel, nem hiszem hogy a lényeg (a "szalag") más lenne. Nem volt hozzá folyadék? Mert ezek folyadékosak szoktak lenni. Akkor van átitatva, ha te előtte beletöltesz a kaziba a hozzáadott folyadékból. A VHS-esek ilyenek szotsk lenni. De mondjuk asszem van száraz is, mindegy... Szzóval az abrasive az nem azt jelenti, hogy csiszolós!! Jól is néznénk ki! Mikor az a kis ferritmag a szalagtól is elkopig egy idő után, még elkezdjük csiszolni! :) Meg azán ha belenézel a kamerába, tele van krómozott dolgokkal, hogy mást nem mondjak, a fedob is, az sem tolerálná nagyon... Szóval ezt felejtsd el! Meg aztán értelme se volna, mert a feritmagok két szára közötti mikrométeres résben szokott felgyűlni a piszok, a felületet hiáb a csiszolod. Ha van még kérdésed mondjad!
Előzmény: VChris (4803)
VChris Creative Commons License 2005.03.11 0 0 4803

Most már mindegy...

Egyébként nem csak azok a tisztítókazik árthatnak a fejnek, amik olyanok, hogy lecsiszolós módon tisztítanak? Ez a felirat szerint nem olyan. Akkor úgy tisztíthat, hogy valami anyaggal van átitatva az a vászonszerű szalag benne?

VChris

Előzmény: _AiRMAN_ (4801)
VChris Creative Commons License 2005.03.11 0 0 4802

Körbementem a város összes műszaki boltjába, beleértve a Tesco-t is. Nem volt tisztítókazi. Az egyik helyen (ahol kamerát is forgalmaznak) még csak nem is hallottak róla, hogy ilyen van, sőt azt mondták, hogy ilyen nincs is. Na ennyit a nagyon tájékozódott és hozzáértő műszaki eladókról.

Végül egy fotóboltban volt egy fajta. Hát nem volt ismerős a márka, de megvettem. 3000 pénzt hagytam ott érte. A neve: T-NB. Ez egy francia márka. Hallott már róla valaki? Ugye az nem fordulhat elő, hogy ártana a kamerának. Az van ráírva, hogy Non-abrasive system, ami annyit jelent, hogy nem csiszolós rendszerű. Kinyitottam a kazetta elejét, és ilyen vászonszerű a szalag benne. Ez normális? Ilyen a többi is?

Aztán amikor beraktam a kazettát, bekapcsoltam lejátszás üzemmódba, elkezdett ész nélkül csipogni a kamerám, és sárgán villogott a display-en az eject ikon. Kivettem, visszatettem, és akkor már nem volt ez, megjelent, hogy a kazettát 8 percesnek látja. Viszont amikor beraktam a kazit, és behúzta a kamera, olyan érdekesen nyöszörgős hangot adott ki. Végül lenyomtam a play-t, és kb. 10 másodpercig ment. Közben a kazettából már csak 6 perc maradt hátra. Érdekes.

Na utána visszatettem azt az ominózus kazit, amire nem volt jó a felvétel, visszatekertem a legelejére, ahova nem sikerült a felvétel, újra vettem rá, és most jó volt. Hát nagyon remélem, hogy nem árthat a kamerának. Esetleg ha valaki ismerné ezt a márkát, és megnyugtatna, hogy nem gagyi, az jól esne.

Bocs, ha kicsit hosszú voltam.

VChris

Előzmény: csite (4799)
_AiRMAN_ Creative Commons License 2005.03.11 0 0 4801
Na megint egy nekem való probléma! :))
Ha a kazetta koszos lenne, akkor leírásodból ítélve gyárilag kellet koszos legyen, az meg az előző felvételnél is látszott volna. Egyébként a szalagot szemrevvételezéssel meg lehet vizsgálni, többféle szögben a fény felé tartva minden olyan probléma kiszűrhető, ami elő szokott fordulni. Egyébként velem még soha nem fordult elő, hogy gyárilag kocsos lett volna a szalag. Persze apróbb gyűrődések lehetnek rajta, de az max pár centi hosszban. Hogyha valami gáz van, akkor úgy állítsd meg a lejátszást, hogy legalább 10-15 másodpercre benne legyen már a rossz részben, mert kb ennyit visszatekerhet a kamera kiadásnál, aztán nyomd csak az ejectet. Hosszabb rész problémája esetén így nem is kell kihúzni a szalagot, csak felnyitni a fedelet. Ha meg a fej volt piszkos, akkor talán pára lecsapódott rá hőmérsékletváltozás miatt. A tisztítókazit nem nagyon javaslom, mert állítólag elég durva, meg sztem sokba is kerül, ahhoz képest, hogy mennyit használod. Ész nélkül meg nem használd, mert szétkoptatja a fejet. Egyébként láthatod, hogy egy idő után a normál szalagtól is megtisztult a fej, csak járatni kell valamennyit. És ha van a kamerában ilyen kis automata tisztító, az akkor szokott rámenni a fejre, mikor playt, stopot, vagy ejectet nyomsz, tehát ezeket is lehet csinálni, akkor hamarabb tiszta lesz.
Ja, és nézd meg, hogy ha mégegyszer ráveszel oda, ahol nem törlődött le rendesen, akkor jó-e!
Előzmény: VChris (4794)
Márklár Creative Commons License 2005.03.11 0 0 4800

Az új áránál lényegesebben ólcsóbban érdemes csak megvenni, persze ha meg tudsz barátkozni, azzal a kis esztétikai hibával.

Előzmény: _Pisti (4797)
csite Creative Commons License 2005.03.11 0 0 4799

bocs, a balf@szságért!

szóval a kamera volt koszos, tisztítókazit vettem azonnal, tisztítottam, és azonnal rendbejött

Előzmény: VChris (4796)
Alfa Hold Creative Commons License 2005.03.11 0 0 4798
Ha nem XXX, akkor kazival együtt szervíz.
_Pisti Creative Commons License 2005.03.11 0 0 4797

Szabad-e (erdemes-e) megvenni egy olyan kamerat, ami egy boltban volt (van) kirakva mintadarabkent?

Jelenleg eppen vitrinben van, de van rajta egy kis esztetikai hiba (kopott a muanyag egy kis reszen).

Konkretan egy Sony HC20-as, es 99990 ft lenne.

VChris Creative Commons License 2005.03.11 0 0 4796

A kazi volt koszos?

1. Honnan lehet tudni, hogy koszos a kazi?

2. Mitől lenne koszos egy kazi, amikor három napja bontottam ki, akkor rávettem valamit, és most arra akartam rávenni? Nem lenne szabad koszosnak lennie.

VChris

Előzmény: csite (4795)
csite Creative Commons License 2005.03.11 0 0 4795
nekem akkor csinált ilyet, amikor koszos volt a kazi
VChris Creative Commons License 2005.03.11 0 0 4794

Ma nagyon elkeseredtem. Vettem fel délelőtt a kamerámmal egy olyan kazira, amire előtte csak egyszer lett felvéve. A kazettát teljesen az elejére tekertem, és ott kezdtem el rávenni újra. A visszanézéskor ért a meglepetés: az első 5 percen ott volt a régi felvétel, semmit nem vett rá. Csak néha bekockásodott a kép, meg becsíkozódott. De a régi felvétel volt ott! Ott, ahova rávettem az új anyagot. Aztán 4 perc körül néha pár másodpercre bejött az újonnan felvett anyag, aztán megint a régi, aztán megint az új, és így ment ez kb. 1 percig, és onnantól volt meg folyamatosan az új anyag. Na ez miért van??? Van valakinek ötlete? Még garanciás, vigyem szervízbe, mert rossz a fej? Vagy vegyek egy fejtisztítókazit, és az segíthet? Lehet, hogy csak koszos lenne a fej? Normális dolog ez fél év után? Volt már valakinek hasonló? Még annyit, hogy a kezdetek kezdete óta csak Sony Premium kazit tettem bele.

Most nagyon ideges vagyok.

VChris

chgergo Creative Commons License 2005.03.11 0 0 4793

"a most általános 800kpixeles CCD-nél olyan 387 effektív képsor a legnagyobb jóindulattal is, így majdnem hiába a DV formátum, ha a CCD még az SVHS szintjét sem éri el...)"

Ez hogy jön ki ebből? 800e-es CCD, 680e effektív pixel. /3=226e. 4:3 képaránnyal ez 550x413-as elméleti felbontást ad.

Erre jön még rá az a trükk, hogy az éles vonalak esetleg "félbe vágják" az egy képponthoz tartozó 3 alapszín pixeleit, ezért az ilyen helyeken értelmesebb a szomszéd pixelek színét használni, az adott pixelekből meg 3x-os felbontással a vonal helyét pontosan kiszámolni...

Sokkal inkább attól tartok, hogy az optika a szűk keresztmetszet, ill. nincs is igény jobb felbontásra...

Előzmény: CiluHS (4777)
chgergo Creative Commons License 2005.03.11 0 0 4792

Az 1 CCD szerinted színesben lát?

Ott is ugyanaz az elv, mint 3CCD esetén, alapszínekre bontják a képet, mert az eszközben keletkező elektron-lyuk pár mennyisége lényegében az elnyelt fény intenzitásától, nem pedig a frekvenciájától függ. Csak 3CCD esetlén prizmával szedik szét a képet, 1CCD esetén meg egy RGB maszkot tesznek az érzékelő elé.

Ezért írom mindíg, hogy 1CCD esetén a pixelek számár 3-al illik osztani, ha képpontokról beszélünk.

Előzmény: VChris (4785)
LuigiT Creative Commons License 2005.03.11 0 0 4790
A digitalko -n történő vásárlással kapcsolatban van valakinek már tapasztalata ? Megbízhatóak ? Garanciális ügyintézés ?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!