Nos az a baj, hogy az epitett kabelekkel az ujabb vagcom-ok mar egyaltalan nem mukodnek. Lehet hogy valamelyik regi verziot (4-alatt) lehet regisztralni magyarul is.
Uwe, aki irta a programot, ove az egesz koceraj. A felesege intezi a megrendeleseket, stb. O nekem sem irt, aztan egy kulfoldi forumon osszefutottam Uwe-val, mondtam mi a helyzet, es o mar normalisan intezkedett. Anyuciba bele kene rugdosni egy kicsit ;)
Ja, meg péntek óta kétszer megpróbáltam a regisztrációt, de semmi válaz nem érkezett. Legalább írnának, hogy öcsi ezt így, meg úgy csináld, de semmi válasz.
Nos en is rendeltem mar toluk, de nem kartyaval fizettem, hanem sima banki atutalassal. Kuldtek egy invoice szamot es a bank infot (hogy hova es pontosan mennyit) bementem a bankba, atutaltam es kuldtek is.
Magyar verziot pont most rendelunk egy havernak, ha esetleg kell valakinek rendelhetnenk egyutt, mert akkor felezodne a FedEx postakoltseg (ami nem olcso).
Ugyanezt játszottam el én is anno. A kártyát nem "elektronikus" úton fogadják el, hanem "mechanikusan". :) Nem t'om pontosan hogyan megy, talán értesítik a kártyatársaságot, hogy terhelje meg a számlád, és fizessen nekik. Elég sokat leveleztem velük róla, átutalást nem fogadtak el, Western Union nem kellett (két sarokra van pedig tőlük a helyi iroda...). Megkértem egy haverom, hogy fizessen be Uwe számlájára Németországban x eurót, és írja a mélcímem a közleménybe. Így már simán ment.
Segítség! Segítsen valaki. Nem megy ez a regisztrációs dolog a Ross-Tech honlapján. Beírom az adatokat, ahol kiválasztom, hogy kártyával fizetek, erre kijön a következő ablak, hogy a regisztráció OK, és hogy fizessek, de a lapon a VISA-ECMC link nem aktív, de valami oda van írva, hogy faxoljam el a kártya számát?
EZ van a lapon:
OK, your registration request has been sent to Ross-Tech.
If your payment method was "Prepaid Certificate from Distributor" and have entered a valid certificate number, you're done. You should receive your activation code via e-mail within 24 hours. Otherwise, it's time for:
Step 2: Pay...:-)
...
US:/Canada: Call us with your credit card info.
Monday-Thursday: 9:00 am - 6:00 pm EST Friday: 9:00 am - 5:00 pm EST
Phone: 215-361-8942
Overseas customer only: Please FAX credit card info (Account Number and Expiration date) Fax: 001-215-893-3816 Note: DO NOT SCAN THE CREDIT CARD ITSELF! Type or NEATLY print the Account Number and Expiration date.
Nekem van ilyen progim ASLE-nak hívják (tükörben!!!). Elvileg nyomtatásban rendelkezésre tudom bocsátani a kért rajzot, de ha kéred, van progi is, de csak telepítve!
Na ez már korrekt volt. Ha meg van a regisztráció, akkor már ez e másol-beilleszt
dolog is megy, amivel a programot aktiválni lehet? Másik kérdés: Át lehet vinni másik gépre a programot, vagy újra telepítéskor nem veszik el a regisztráció?
Az átváltást a bankod automatikusan elintézi, a bank honlapján látható éppen aktuális árfolyamon. Szóval Neked semmi gondot nem okoz az átváltás. Csak az a fontos, hogy a hitelkártya ne "elektron" típusú "bohóckártya" legyen, hanem rendes dombornyomott, mert a neten át az elektron kártyákat nem szokták elfogadni, azok elvileg csak automatából történő pénzfelvételre használhatóak. Persze idehaza a legtöbb helyen korlátozott összegig vásárolni is lehet velük, de külföldön csak nagyon ritkán fogadják el, ott ezek a bohóckártyák nem szokásosak. Viszont ha dombornyomott kártyát használsz netes vásárlásra, nem árt megbeszélni a bankkal, hogy csak a Te hozzájárulásoddal (mondjuk felhívnak és megkérdik) engedélyezze a külföldinek a pénz lehívását.
Nézd, én megvettem, nem érdekel van-e okosabb megoldás.
Állítólag voltak hozzá törések, de csak látszólag vált tőlük regisztrálttá a progi. 20kHUF nem túl nagy pénz, nekem ez az egyetlen program, amit megvettem. Persze a gépem céges...
Elindítod, kipróbálod (Options/Test vagy valamelyik vezérlőre rányitsz). Ez után az Aboutban megjelenő sorozatszámot elküldöd a Ross-technek (asszem most már csak webes felületen teheted meg, nem mélben), onnan meg 1 napon belül megkapsz egy kis fájlt, amit be kell másolni a VC könyvtárba. Kész.
Ma végre kipróbáltam a kábelt, de valami meglepőt tapasztaltam: 46-os Central Convenience nincs a kocsiban, csak 35-ös ZV Pumpe (Zentralverriegelung), holott el. ablakemelős és ott az adaptációs menüben nem is létezik 3-as, illetve 4-es csatorna, amivel az automata kp. zárat állíthattam volna be. :( Találkozott már vki ilyennel? Mennyiért lehetne mondjuk a 35-öst 46-osra kicserélni? Másik furcsaság a 33-as címen vmi ismeretlen cucc, de obd2-kompatíbilis, ez mi lehet?
Na, az érdekes! :-O
Ha valami gond volt a kábellel, _egyáltalán_ nem látott egyetlen vezérlőt sem. Félig sosem működött.
Nálad mit csinál? Feljönnek a vezérlő adatai, utána pedig szürkék maradnak a gombok?
Azon kívül, hogy felismeri a vezérlőegység VAG kódját és kiírja a számát, nem történik semmi. Próbáltam magyar és angol verzióval, a magyarral abszolút semmi.