Nálunk is lesz internetes jegyváltási lehetőség, 2004. augusztus 1-től!
A Volánbusznál:)
A Floyd Kft. esetéből okulva:
GONOSZ ON
Kéne egy vasúti személyszállító társaságot alapítani, nagy csindradrattával bejelenteni, hogy nálunk könnyen, gyorsan, tisztán, szárazan, biztonságosan lehet jegyet venni interneten és SMS-ben, hátha a MÁV ekkor képes napok alatt megoldani a problémát :)))
Ti már találkoztatok a hatalmas propagandakampány legcsekélyebb jelével is, amivel a 70-es vonal - talán - augusztus 29-én életbelépő új menetrendjét kell majd népszerűsíteni?
A múltkor ugye nem volt elég idő az óriásplakátok kinyomtatására, tv-reklámokra, Danubius Rádió "zónázós hétvége a Dunakanyarból" műsorokra, stb-re, de most is vészesen fogy az idő.
Lassan megint el kell halasztani emiatt a bevezetést?
Freizeit-Ticket
Ha valaki igénybe szeretné venni a július 10-től szeptember 12-ig bármely szombaton, vagy vasárnap a teljes Stájerország tartományra érvényes 8 EURO-ba kerülő Freizeit-Ticket nevű napijegyet, annak figyelmébe ajánlom, hogy Szentgothárd felől jövet az első megálló Stájerországban Hohenbrugg an der Raab táblás megálló.
A Stájerországi Tarifaközösség ( www.verbundlinie.at ) tájékoztatása szerint a Freizeit-Ticket Hohenbrugg an der Raab megállóhelyen a vonaton a kalauztól megváltható.
A jeggyel 2 felnőtt utazhat egész nap a tartomány vonatain, helyi és helyközi buszain. Maximum 4 15 éven aluli gyereket is ingyen vihettek magatokkal.
Vigyázat! Július végéig pályaépítési munkák miatt a Szombathelyről Grazba induló 2 Euregio vonat korábban indul Szombathelyről.
Kavalecz: Valóban csak a vonatok első és utolsó peronján, összesen négy kerékpárt lehet vonatonként szállítani, az utasok áthaladását nem korlátozhatjuk.
A MÁV-nak 58 kerékpárszállító kocsija van, ebből tizennégy kifejezetten a Budapest-Keszthely közlekedésben vesz részt. Több kerékpárszállító kocsira lenne szükség, mert a többi üdülőhelynek is kell, hogy jusson.
Jól értem, hogy Kavalecz szerint közlekednek ma kerékpárszállító kocsik a magyar vasúton? És mind az ötvennyolc?
Benbe
"És ami nagyon tetszett van működőképes internetes és SMS-es jegyvásárlási lehetőség! Az internetes foglalást láttam, hogy működik, a www.intercity.pl oldalon foglal az ember (angolul is lehet), a megerősítő e-mailt kinyomtatja az ember, a vonatra felszáll, a kinyomtatott mailt odaadja a kalauznak, akinek kifizeti a jegyárat. Varsóban a pénztárban is át lehet venni ezeket a foglalt jegyeket... Jó reggelt SZESZA!"
Nálunk is lesz internetes jegyváltási lehetőség, 2004. augusztus 1-től!
A Volánbusznál:)
Idézet a Volánbusz internetes hírleveléből:
"Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy honlapunk megújulásának újabb lépcsőfokához érkeztünk. 2004 augusztus 1-jétől lehetőség nyílik utasaink számára, hogy nemzetközi menetjegyüket honlapunkon, bankkártyás fizetés útján vásárolják meg. "Elektronikus pénztárunk" bármely időpontban rendelkezésére áll, Önnek csupán internetes oldalunkat kell meglátogatnia. Az új értékesítési csatorna által gyorsan, kényelmesen, sorbanállás és utánajárás nélkül vásárolhatja meg menetjegyét. Következő Hírlevelünkben részletesen beszámolunk a bankkártyás fizetés technológiájáról és feltételeiről, hogy augusztustól Ön a menetjegyváltás legegyszerűbb módját választhassa. "
Amúgy a Transbalkánon a mellettem ülő román utas Aradon számítógéppel kiállított nemzetközi jegyet szorongatott a kezében, úgyhogy kíváncsian várom, hogy a MÁV mikor nő fel a mai kor jegyértékesítési színvonalára.
A globáldíjat, mint új módit nem várom, de az internetes jegyeladást már több európai vasút sikeresen megvalósította. Saját rendszer kifejlesztése helyett nem lehetne valamelyiként megvenni/átvenni?
CFL-kocsik:
Elnézést kérek a tájékoztatás elmaradásáért, és köszönet a segítségnyújtásért, amit itt többektől kaptam a témában!
A CFL-kocsik korban és komfortban a mi eredeti Bhv kocsijainknak felelnek meg, igaz kissé megkíméltebb állapotban. Új, hazánkban ismeretlen típus bevezetése a hálózatra nagy kockázat, hatvanegynéhány ilyen szintű kocsi esetén nem éri meg. Hazahozataluk és fővizsgájuk költségét saját kocsijainkra fordítva többet érhetnénk el.
Ennek ellenére főnökeim kedvéért futottam egy kört a luxemburgiaknál, de árat nem akartak mondani, úgyhogy ad acta. De mint írtam, ingyen is drágák.
A 180-as vonalon a ruzsini alagút után Abos fele, a 125,8 km szelvénynél lévő hídról készült a kép.
Érsekújváron két etapban kb. fél órát töltöttem, mindkétszer a gyomrom megtöltése volt a fő cél, csak a peronról néztem be, de nem láttam leállított 735-ösöket.
>>Ahogy mondod: nem azok. Nem véletlen, hogy a GYSEV sem vette meg tőlük a következő >>10 db-os etapot....hát ezt kell rajta vizsgálni.///
ABy akarnak eladni,mint a BDZ - nek?
Vagy két hónapja belinkelte (talán rm40 ???) a CFL ajánlatát, itt meg és kitrgyaltuk, hogy ideális tűzoltó megoldás lenne ( pl.Pécsnek) erre rá két napra irt ide egy MÁV illetékes, hogy főnökeitől feladatul kapta : nézzen utánna.
Gondolom teljesitete a parancsot.
Vagy nem ?
Mi lett a megállapitása ?
Igazán megtisztelhetne az úr bennünket két sorral.
Igen vagy nem ?
Ha igen miért igen ha nem miért nem ?
Pontosítás: Lényegében Te megtárgyaltad, és eldöntötted.:)) Én akkor is leírtam miért nem megoldás.
A részleteket ha akarja leírja az "illetékes", de a végeredményről annyit, hogy még árajánlati konstrukció sem érkezett.
A budapesti elővárosi vasút gördülőálománya" cikket,/// A DB által felajánlott kocsik, nem azok, amiket a DB állítólag alig akart eladni a GySEV - nek? Ilyen kocsikat vett a BDZ is, mit kell ezen megvizsgálni?
Ahogy mondod: nem azok. Nem véletlen, hogy a GYSEV sem vette meg tőlük a következő 10 db-os etapot....hát ezt kell rajta vizsgálni.
Vagy két hónapja belinkelte (talán rm40 ???) a CFL ajánlatát, itt meg és kitrgyaltuk, hogy ideális tűzoltó megoldás lenne ( pl.Pécsnek) erre rá két napra irt ide egy MÁV illetékes, hogy főnökeitől feladatul kapta : nézzen utánna.
Gondolom teljesitete a parancsot.
Vagy nem ?
Mi lett a megállapitása ?
Igazán megtisztelhetne az úr bennünket két sorral.
"Az 1994-ben*, német–magyar kooperációban** gyártott, ám az emlékezetes, isaszegi trélerütközésnél megsérült vagonok*** balesetes javítását már elvégezték****, a berendezésük azonban még várat magára. A Bombardier Kft., valamint a szolnoki jármûjavító munkadíj felszámolása nélkül *****elvégezi a teljes felújítást."
* 20-70 062 és 20-70 064 gy. év: 1995
** nagyértékű magyar beszállítással (forgóvázak, ablakok), de nem kooperációban. Az egy másik mese (19-91.3 és 21-91.3).
*** személykocsik
**** ???
***** Évek óta próbálom megfejteni, hogy hol van ekkora biznisz a személykocsi-javításban :-) Úgyláccik még tanulni köll...
Az elmúlt pár nap terméséhez:
Köszönetnyilvánítás Ezúton köszönöm mindenkinek a névnapi jókívánságokat!
Külön köszönöm manhattani-nek az elbirtoklás lehetőségét. Életemben még ilyen úri módon nem figyelmeztettek arra, hogy valamit elfelejtettem... :-)) Köszönöm!
Köszöntés
Sok boldogságot és hosszú életet kívánok a születésnapot ünneplőknek, különös tekintettel DGKUm-re és rg7-re!
Leopoldov Az állomás Lipótvár, a város Újvároska.
20-35 014
Itt némelyest a medve bőrére történő előreivás esete forog fenn, mert holnap lesz a futópróbája. A felírt vizsgálati jel a jövőbe vetett töretlen optimizmus megnyilvánulása, közelebbről szemlélve azért az i-re a pont nem került fel... :-)). Két kiegészítő adat: Db/Db 120
off
DGKUm Köszönöm az Ínség-szikla képét, én tavaly lecsúsztam a fotózásáról két nappal.
on
"Szentesen meg már csak négytagú a rakodóvágány melletti dögsor: két teherkocsi, MDmot 3035 és 3042. Ott állt egy Bobó is, hová tűnt?"
Legutóbb M44 072 volt ott. Engem inkább az a kérdés foglalkoztat, hogy MDmot 3041 hol volt?
Sajnálom, Nagyszénásra nem tudtam elmenni... :-( Telekgerendásról viszont hoztam csemegét.
http://wlab.freeweb.hu/0706/IMG_0955.html
Ez hol van?
Érsekújváron nem láttál leállított 735 - ösöket egészen hátul ? Régen szénszerelő lehett az a hely.
>>Ma magjelent az új Vasutas magazin, ami ismét kötelezően olvasandó:-)))
>>Ezek közül ajánlom: "A budapesti elővárosi vasút gördülőálománya" cikket,///
A DB által felajánlott kocsik, nem azok, amiket a DB állítólag alig akart eladni a GySEV - nek? Ilyen kocsikat vett a BDZ is, mit kell ezen megvizsgálni?
Hétfőn kerékpárral megyünk egynéhányan az 5:20-as Szeged-Budapest gyorssal, ma elővételben megvettük a jegyeket és a pénztáros nem volt 100%-ig biztos benne, hogy arról a vonatról nem kell-e buszra átszállni Kiskunfélegyháza és Kecskemét között. Nyugtassatok meg, hogy nem kell!
Egyébként kerékpárszállító kocsit mostanában nem nagyon látok a 140-en (igaz nem is utazok túl sokat), de az Elvira sem jelzi, ellentétben a tavalyi évvel. Nem járatják őket, vagy csak olyan esetlegesen, hogy meg sem hirdetik? Egyedi esetre azért még lehet rendelni ilyen kocsit?
Kupleráj volt ma mindenütt! A 762 (Bp-Ny - Sg gyors) több, mint 20 perces késéssel érkezett Szegedre. A 7052-re (Fh-Sg személy) szintén 20 perces késés volt kiírva. A 762 késésének következményeként a 7722 (Sg-Bc személy) is jókora késéssel indult. Orosházától Mezőtúr felé kívántam csatlakozni, majd vissza Orosházára, és így kívántam folytatni utamat a 7714-gyel. A 37315 (Mh-Mt személy) már nem várta meg a 7722-t. Hehe... Így hát 80 km-es jeggyel voltam kénytelen utazni Telekgerendásig (90 km).
A 7713 (Bc-Sg személy) M62 194 vontatásával közlekedett. A 7721-gyel jöttem haza, akkor viszont már M40 113 virított a vonat élén.
Az M40 113 vontatta vonat holnap 7710-ben indul vissza Békéscsabára.
Ja, MDmot 3004 nyomásőre szorult javításra.