Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2015.04.24 0 0 19

Köszi a tippeket mindenkinek, megpróbálom az elállást / cserét.

 

Jáááájjj .... miért nem ide írtam előre ...

Előzmény: Rahed Lee (16)
Rahed Lee Creative Commons License 2015.04.24 0 0 18

Ez a 80A-15%-os bekapcsolási idő már a gyakorlatban is gátolná a normális használatot. 80A már határeset a 3-as acélvastagságnál is, ha alapul vesszük a 30A/mm ökölszabályt. Ha feltekeri az ember 80A-re, akkor gyakorlatilag másfél percig megy a gép és kikapcsol hűteni. És tételezzük fel, hogy nem kozmetikázták az adatlapot. Vékonyabb lemezre meg necces az MMA.

Előzmény: megadex (17)
megadex Creative Commons License 2015.04.24 0 0 17

Szerintem is van elállási joga, még akkor is ha leszállították.  Nem kell indokolni sem. Csak a sajat költségén  kell visszaküldeni  és ki kell  várni amíg vissza utaljak az árát. Ez maximum  30 nap, de nem kötelező betartani, visszautalhatják  a csomag átvétele utan egy két hétre is már

A helyében fel se  bontanám az átvett csomagot, ugy visszaküldeném ahogy  van

a 80A - 15% az tényleg nagyon karcsu.. :(

Az ember nem  fél évre vesz egy ilyet otthonra sem, az a két hét várakozás meg intézés, ami ezzel jár, bőven  megérné, hogy a linkelt ALFAWELD készülék  legyen aztán helyette.

Előzmény: Rahed Lee (16)
Rahed Lee Creative Commons License 2015.04.24 0 0 16

Ezzel a géppel az a baj, hogy baromi kicsi a teljesítménye. Gondolom az alkatrészek minősége is ennek megfelelő. A 120-140 A számít manapság kis teljesítménynek. De nem kell elkeseredni, hegeszteni ezzel is lehet, csak lassan, mert valszeg gyakran kikapcsolja a hővédelem.

 

Nem tudod visszamondani a rendelést? A törvény értelmében úgy tudom, hogy 14 napig meggondolhatod magad és a hibátlan, (ha bontatlan csomagolású akkor még jobb) terméket köteles a forgalmazó visszavenni.

Előzmény: Törölt nick (14)
maseratisti Creative Commons License 2015.04.24 0 0 15

Szia!

 

Az az igazság hogy ez a gép sokkal drágább, mint amennyi teljesítményt nyújt. Ha jól tudom 35 körül lehet megvenni. Sajnos annyiért jobb gépet lehet venni :-(

 

Nézd meg az adatait:

http://www.megatool.hu/einhell_inverteres_hegeszto_bt_iw_100_5109?utm_source=argep&utm_medium=cpc&utm_campaign=direct_link

 

Aztán hasonlítsd össze ezzel:

http://hegesztestechnika.net/spd/H-389340/ALFAWELD-MMA-130-130A-230V-inverteres-hegesztogep-

 

Ugyanannyi pénzért dupla teljesítmény, 2x annyi garancia :-( (ha vissza tudod mondani az einhellt, akkor nem lenne rossz döntés helyette az alfaweld)

 

Nagy gond nincs, mert 2,5-es pálcával otthon az einhellel is el lehet hegesztgetni, csak keveset. A 2,5-s pálcának kell 75A minimum, tehát 2 pálca után 10 perc szünet lesz. Nekem is volt güdém, elég használható is volt, nem panaszkodom. Aki keveset/néha hegeszt annak megfelel.

Előzmény: Törölt nick (14)
Törölt nick Creative Commons License 2015.04.24 0 0 14

Üdv minden hegesztő topiktársnak!

Majdnem a másikba írtam, látván ott nagy a pörgés, de ide beleolvasva inkább itt a helyem, egyelőre :)

 

" bár hobbizni azért egy einhell, güde, is több mint a semmi"

 

Most nagyon elszontyolodtam. Mondjuk megérdemlem ...

 

Az van, hogy mostanság minden érdekel ami nem IT (az a kenyérkereső elfoglaltság), és kipattant egyik nap, hogy meg akarok tanulni hegeszteni. Nem a NASA-nak űrhajót, hanem egyszerűbb dolgokat, pl. zártszelvényből korlátot, muternak virágtartó konzolt, hobbiasztaloskodom és ehhez táblásító szorítót ... ilyesmiket. És igen, nem olvastam különösebben utána, így berendeltem egy ilyet: Einhell BT-IW 100.

 

Akkor ez a kis cucc nagy hiba volt? :-( Mondjuk már mindegy, majd kiderül. Nem napi 8 órában használom majd, és tényleg első darab, egy első bálozó hegesztőnek. Haver (karosszériás) még nem tudja, de ő tanít meg majd hegeszteni.

Előzmény: maseratisti (2)
Rahed Lee Creative Commons License 2015.04.23 0 0 13

Azt tudom tenni, hogy nem tolom át teljesen a fúrót, így lesz egy kis kúpossága.

Előzmény: maseratisti (12)
maseratisti Creative Commons License 2015.04.23 0 0 12

Ja, és ha a furatot kúposra csinálod, akkor könnyebb lesz hegesztened. 

Előzmény: maseratisti (11)
maseratisti Creative Commons License 2015.04.23 0 0 11

Értettem elsőre is :-) Csak az átmenő csavarral nem kalkuláltam :-)

 

Oké, szerintem jó lesz a lyukvarratos megerősítés.

Előzmény: Rahed Lee (9)
Rahed Lee Creative Commons License 2015.04.23 0 0 10

Biztosan nem miattad csinált Maseratisti új topikot, emiatt ne izgulj :-)

 

A gépvásárlással és egyéb technikai kérdésekkel kapcsolatban nagyon sokan szóltak hozzá, ez örökzöld téma az amatőrök között. Néhány hete én is kérdeztem és azóta sokan mások is. Voltak akik rendszeresen szóvátették, hogy itt csak gépvásárlással és mindenféle kezdőket érdeklő témákkal, meg fals információkkal van tele a fórum. Ettől függetlenül felvethettek volna komoly szakmai témákat is, el is magyarázhatták volna, hogy hogyan kellene jól csinálni, simán megélt volna egymás mellett mindkét réteg. Max nem olvasta volna el azt ami nem érdekeli, vagy hülyeségnek tartja. Volt is ebből nagy csetepaté két hete, ha elég mazochista vagy, akkor visszaolvashatod odaát :-)

 

Ezért vetődött fel a gondolat, hogy le kellene választani a magunkfajták részére egy hasonló tematikus topikot, hogy ide jöjjenek azok, akik nem tudnak hozzászólni a komolyabb szakmai témákhoz, vagy olyan szinten nem is érdekli őket, illetve az olyan profik, akik szívesen segítenek a kezdőknek, amatőröknek. Ennyi a történet.

Előzmény: megadex (6)
Rahed Lee Creative Commons License 2015.04.23 0 0 9

Az a gond, hogy nekem masszívan rögzíteni kell a késtengelyt, ehhez 12-es átmenő csavar kell.

Lefirkantottam, így talán jobban érthető az elképzelésem.

Előzmény: maseratisti (7)
maseratisti Creative Commons License 2015.04.23 0 1 8

Dehogy miattad :-)

 

Régi probléma ez, hogy a topic 80%-ban gépvásárlásról szólt. Páran szeretünk erről is beszélni, páran meg nem. Ez a topic meg pont erre való. Tessék mindkettőt olvasni :-)

 

Gratula a BLM-hez. Kiváló gépet vettél. Ide nyugodtan tehetsz fel fotót róla, leírhatod a tapasztalataidat, mi tetszik benne, mi nem, ezzel másokon segítesz akik hasonló cipőben járnak.

Előzmény: megadex (6)
maseratisti Creative Commons License 2015.04.23 0 0 7

Nem egyszerűbb ha a terezett szögvasat fordítva hegeszted fel, és a megerősítendő szakaszon kvázi "zártszelvénként" működik ? Esetleg + erősítésként vastagfalú csövet hegesztesz a mostani merevítendő szögvas részbe, majd azt borítod be a fordított szögvassal "zártszelvényként"? Mondjuk szerintem elég lenne a vastagfalú cső is magában. Szerintem erősebb lenne mint a lamellás szögvas megoldás. Homogénebb a terhelés elosztása.

 

 

Előzmény: Rahed Lee (5)
megadex Creative Commons License 2015.04.23 0 0 6

Miközben olvastam az írásod, a megoldandó helyzetet, még nem értem a  végére, de már akkor ez jutott az eszembe nekem is, hogy én megfurkálnám és ott is  hegesztenék.

De én nem vagyok profi, majd ök rábólintanak  jó e ez az elképzelés, vagy halott ötlet.

(Kicsit ugy érzem miattam is jött létre ez a topic, én voltam most legutóbb az utolsó sokadik, aki vásárlás kapcsán kért   véleményt a  másik helyen.

Lehet nem kellett  volna offolni vele.. Egyébként a BLM1600 mellett  döntöttem, ma hozza a  futar) 

Előzmény: Rahed Lee (5)
Rahed Lee Creative Commons License 2015.04.23 0 0 5

Lenne egy szerkezet-lakatosi témakört illető kérdésem.

 

Folytatom a gyalugép építést és az üzemi próbák alatt arra jutottam, hogy kicsit alulméreteztem a gépváz azon részét, ahová a késtengely van rögzítve. A késtengely kb. 20 kg és a gépváz 50x50x5-ös szögacélból készült. Ráadásul ez volt az első hegesztési projektem, ami meg is látszik néhol. Például pont ott, ahol nagyon fontos lenne a tökéletes sík (a késtengely csapágyházak felfekvési felülete) no, pont itt nem volt az. Emiatt kicsit feszültek a csapágyak. Ezt már megoldottam, síkba van köszörülve, szépen fut a tengely.

 

Az 5500-as fordulat, a 20 kilós késtengely miatt úgy gondolom, hogy meg kellene erősítenem a váz felső részét a késtengely felfogatásnál. Arra gondoltam, hogy megduplázom, felhegesztek a szögvas belső felére még egy 250 mm-es 5-ös szögvas elemet, amit még néhány bordával tovább erősítek. Ez így biztosan elég lesz, 10 mm-es acél, merevítő bordákkal több, mint elég. Az, hogy az új szögvas elemet körben a széleinél körben rávarrom a vázra az evidens, de szeretném nem csak a széleknél, hanem az illeszkedő lapoknál is odahegeszteni. Arra gondoltam, hogy az új elemet megfúrkálom és a furatokon keresztül is áthegesztem a gépvázhoz. Mintha oda lenne szegecselve, ezáltal még erősebb a kötés.

 

Ez így kivitelezhető lenne?

Pete-weld Creative Commons License 2015.04.22 0 0 4

 attila-79-nek:

 

A barátnőm intézte Amerikából, kint van egy ismerőse és az küldte! Nem volt olcsó, de a szállítás az még egyszer annyiba került mint a két vonalzó!

Jövőhónapban megy ki a barátnőm nem tudom megígérni, hogy tud majd hozni, de szét fog nézni barkács áruházakban. Mert nekem szögbelövő kell.

A napokban beszéltem az Irwin magyar képviseletével fa-és fémipari cuccok miatt. Esetleg Őket meg lehet kérdezni, mert az amerikai piacra gyártanak az biztos. Igen sajnos ez az Empire ez csak coll-osban volt.

maseratisti Creative Commons License 2015.04.22 0 0 3

MMA, azaz bevont elektródás gépből otthoni barkácsolásra egy valóban 130-160A-es inverter mindenre elég (nem a barkácsáruházas saját márkás, mert azon lehet 10-25% bekapcsolási idővel van megadva ez a teljesítmény)

 

Ebből a fajtából egy jobb hazai márkás darab 40-60.000 között megvan. Utóbbi árkategóriában már van kijelző, és egy liftes awi funkció is.

 

Awiba beszállni 100.000 alatt nem nagyon lehet.

 

Inverteres "CO2" azaz fogyóelektródás hegesztők 100.000 környékén kaphatók tisztességesek (IWELD 165-185, Alfaweld 185)

komolyabb gépek 160-200 körül. Itt viszont érdemes a magyar trafós gépekkel is számolni (ForMig,Weldi) ha nem feltétel a kompakt méret.

Előzmény: maseratisti (2)
maseratisti Creative Commons License 2015.04.22 0 1 2

Sok fiatal cseréli le a nagypapa hegesztő trafóját a modernebb, pici, kompakt inverterekre. 

 

Tegyük akkor ezeket tisztába. Invertert szabad venni, de azzal kalkulálni kell hogy az előnyök mellé hátrányok is társulnak (nem fog addig tartani mint a nagypapa trafója) szerencsés esetben ezt nem az első felhasználó tapasztalja meg.

 

MÁRKÁK! Ha nagyon gazdag/igényes vagy és nem számít a pénz (ha profi vagy ... akkor rossz fórumot olvasol) a KEMMPPI, ESAB, FRONIUS, MAHE, ERGUS, EWM, MERKLE, REHM, LORCH, MILLER, MIGATRONIC, LINCOLN ELECTRIC, lehet valamit kihagytam... közül érdemes válogatni.

 

Ennél lentebb van a befutott saját márkás kínai, illetve európai cucc RILON, JASIC, STAHLWERK ... hirtelen több nem jut eszembe. Ezek nyugodtan megvehetők.

 

Árban kicsit lentebb vannak hazai márkák amik szintén Kínában készülnek, nagyon jó minőségben. WELDI inverterek, IWELD, BLM, ALFAWELD, ez is nyugodtan megvehető mert rendben van a termék és a szerviz/garancia háttér is.

 

Ennél lentebb nem nagyon kéne menni, bár hobbizni azért egy einhell, güde, is több mint a semmi :-)

maseratisti Creative Commons License 2015.04.22 0 0 1

Pont azért tettem hasonló címet mert nem szeretném nagyon elkülöníteni, hagy olvassák a másikat is. :-)

Előzmény: Rahed Lee (0)
Rahed Lee Creative Commons License 2015.04.22 0 0 0

Talán jobb lett volna a "Hobbi hegesztés..." indítani topik címét, így jobban elkülönülne a másiktól. Nem tom, hogy át lehet-e utólag csinálni.

maseratisti Creative Commons License 2015.04.22 0 1 topiknyitó

Nagyon sok segítséget kaptam a "Hegesztés MIG/MAG, WIG, AWI, stb" fórumról kezdő hobbistaként.

 

Komolyabb hegesztésbeli trükkök, kérdések, praktikák megtárgyalására kérem továbbra is azt a fórumot használjátok. Maradjon ez a banális kérdések, és a gépvásárlási segítségnyújtás fóruma.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!