Jut eszembe, demagóg leszek, de nem internetkocsi kell ide, hanem sok hypo.
Meg ész, hogy 6231 ne álljon 31 percet Db.-ben, a semmiért.
Nem azért kéne, hogy normális szolgáltatás legyen, mert arról lecsúsztunk.
Hanem azért, hogy aki nem kapott IC-pótjegyet (sokan vannak!!) az ne 4 és fél óra alatt tegye meg a 270 km-et egy alapvetően 120-as pályán.
Tegnap néztem, a tótok meg a csehek közös internetes menetrendi rendszert használnak a buszokra és vonatokra, azt adja meg a rendszer, ami gyorsabb. Nálunk várható ilyen, vagy vegyem ki a kezem a barna anyagból?
5627-re ma reggel 4 kocsit sikerült izzadni, mint a régi sazép időkben, azért bemondták, hogy a vége csak Nyíregyig megy. (néhány utastársnak el kellett magyaráznom, hogy ez ma nem áll... meg ugyan mit lehet erről még lekapcsolni...) A négyből 2 (!!) első osztály, kérdésemre a jv. azt mondta, hogy mindkettő 1. osztályúként megy. Bravó.
Tegnap 6202 késett 30'-et, amit Debrecenben korrektül, percre bemondtak!
A tegnapi 5612 kevésbé volt jó hír, a szokásos 4 kocsi, az utolsónak Db. után végig álltak a folyosóján, nekem jutott az első osztály peronján hely másik 3 T. Utassal együtt. Szintén forró gratulációm a Cégnek! :(
Amíg ilyen Mo-n a hozzáállás, addig ilyen értékű eszközökkel az utazóközöség egy (kis) részét szvsz nem lehet felügyelet nélkül hagyni (bár egy megfelelően magas ár talán távoltartja az ilyeneket).
Az eddigi tapasztalataim szerint az 5 ember közül nincs mindenkinek folyamatosan munkája, megoldható az, hogy egyszerre legalább egy ott legyen. Neked biztosan nagyobb tapasztalataid vannak, és megalapozottaban állíthatod, hogy nincs igazam.
Hamár van az a szegény utazótakarító, akkor csücsültessük le egy kocsiban, hogy sasolja rongálókat...vagy a kocsmában a kiszolgálást tegyük önkiszolgálóvá, mert a személyzet 1 tagja egy másik kocsiban Charlie angyalát játsza??
Ma egy IC(R) vonaton jó esetben van 5 fős kisérőszemélyzet: 2 jv.+2 utasellátós+1 takarító.
Szerintem ezt a kijelentést korlátozzuk csak az ICR-re. Lehet, hogy csak én nem szoktam figyelni, de sem takarítót, sem 2. jv-t nem láttam még (pécsi) IC-n.
Ne korlátozzuk! Szerintem vagy utazz gyakrabban, vagy szemlélődj alaposabban!
Mindettől függetlenül az alap5let több, mint mulatságos:
Hamár van az a szegény utazótakarító, akkor csücsültessük le egy kocsiban, hogy sasolja rongálókat...vagy a kocsmában a kiszolgálást tegyük önkiszolgálóvá, mert a személyzet 1 tagja egy másik kocsiban Charlie angyalát játsza??
Na mára ennyi elég is volt ebből az agymenésből. Belőletek még akár miniszter is lehet!
Szóval az Újszász és Tápiószele közötti "nagy" felújításnak pályasebesség csökkenés lett a vége...... Ezt nem értem. Minek hozzányúlni a 100-as pályához, ha az a "javítgatás" után 60-as lesz?
Ez egy nonszensz..... Kidobok rá x millió forintot, hogy lassúbb legyen? Vagy azoknak a gépeknek dolgozni kelett, nehogy leépítsék őket?
Az ellen talán valami megfelelően erős rögzítés kellene.
Hogyan képzeled azt a rögzítést?
hogy a MÁV-os fülhallgató minőségével (mégha az legalább átlagos is) meg lesz elégedve
Ha a minőséggel nincs gond, akkor vsz. tökmindegy, hogy MÁV van-e ráírva, vagy Sony.
Ma egy IC(R) vonaton jó esetben van 5 fős kisérőszemélyzet: 2 jv.+2 utasellátós+1 takarító.
Szerintem ezt a kijelentést korlátozzuk csak az ICR-re. Lehet, hogy csak én nem szoktam figyelni, de sem takarítót, sem 2. jv-t nem láttam még (pécsi) IC-n.
Gyorsan válaszolok mindenkinek, mielőtt kimennék Kelenföldre nézelődni:
bubu88 (128698)
Bika-szerű sárga... hm... Arra a színre gondolsz, amelyikkel érkeztek, vagy amelyikkel most közlekednek? :)) Az a sampon amivel mossák őket, kifejezetten jó hatással van a festésre. :-/ Az előbbi fotómon már a másfél éves állapot látható előre!!! :)))))
vittufriend (128701)
"...a máv-logóban, legalábbis még nem olyan régen a sárga felül volt."
Hű, ezt nem biztos hogy úgy értelmezem, ahogy gondoltad! A sárga csík pozíciójára gondolsz?
Nohabf (128711)
Szevaa! :)) Köszi, nemsokára mennek fel a másnapi mezőkövesdi és a "közös" veresi képek is! :)
Pedig lehet, hogy a lopásokkal szemben ez lenne a legjobb megoldás.
Az ellen talán valami megfelelően erős rögzítés kellene.
Hogy azt elérjék, senkinek se kelljen a fülhallgató, ahhoz egy tök szabványtalan csatlakozót kell tikalálniuk (a másik megoldás, hogy borzasztó gyenge minőségűek, de akkor inkább az előbbi).
Én ugyan nem vagyok túl vájtfülű, de ha valaki igazán kényes a hangzásra (mondjuk egy plazmaTV mellé kéne is rendes), az nem biztos, hogy a MÁV-os fülhallgató minőségével (mégha az legalább átlagos is) meg lesz elégedve.
Tehát szvsz az igazi megoldás az lenne, hogy egyrészt kialakítanak egy szabvány csatlakozót, másrészt oda is rögzítenek egyet azoknak, akik nem hordanak magukkal sajátot.
A rongálás ellen nem lehet mit tenni.
Talán ez ellen is lenne megoldás. Ma egy IC(R) vonaton jó esetben van 5 fős kisérőszemélyzet: 2 jv.+2 utasellátós+1 takarító. Ha ebből legalább egy mindig az adott kocsiban tartózkodna, és figyelne, akkor legalább az tisztázható lenne, hogy ki volt a rongáló, és így akár a következő állomásra egy rendőrt is oda lehet hívni.
Lenne egy kérdésem. Holnap szeretnék utazni a 49-es vonali vonatpótlóval. Arra gondoltam, hogy Nagykanizsáról 8.00-kor elindulok Lepsénybe, ahonnét a 10.15-kor Dombóvárra induló vonatpótlóval utaznék. Ha jól számoltam az út kereken 220 km. Azt szeretném kérdezni, hogy a vonatpótlóra jó a sima vonatjegy, tehát megtehetem azt, hogy Nagykanizsától Dombóvárig egy jeggyel utazok, vagy pedig a vonatpótlóra külön jegyet kell váltani Lepsényben? A választ előre is köszönöm!
Pár mondat a szombati, vasútparki eseményekről. A nap részünkről csalódás mentesen telt el. A nyugatiból a szentesi BC motorvonat/ csodásan néz ki/ vitt ki a parkba. Ott három osztrák/ köztük a Blau Blitz/, két cseh, és egy szlovák motorkocsi várta a vendégeket. És persze a magyarok is ott voltak/ Desiro, Árpád, Hargita, MÁV 43, Bbmot 640, ABbmot 610, BCmot/. A fordítókorongos bemutató után kívül-belül fotózás, nem akadékoskodtak semmiben, sőt mindenki segítőkész volt. Tehát, részünkről egy igazán élvezetes nap volt, sok érdekes látnivalóval.
csacsaner: Már tegnap este is akartam írni, hogs szombaton és vasárnap a Füstiben 1/2 12-kor jármparádé volt. Ha a tegnapiról le is maradtál, de a ma még esetleg pótolhattad ezt. Csak az Index tegnap este 9 körül bemondta az unalmast, és csak ma késő délelőtt állt talpra. :(((
Biztos, hogy ott tegnap is sokan koint voltak ma is sokan kimentek. Biztosan lett volna ott ismerős, vagy esetleg most is van kint.
Amikor a Pink Floydot odaadtam, nem jöttél ki a Nyugatiba. Pedig ott volt V43 1007 gyönyörűen újrafestve és V63 039! Sőt még V63 026 is! Desirozni is lehetett volna, szeged-rókusi kéregjegyekkel :-))). Amelyik kutya ugat, az nem harap. :-))))
Kedves Isten Fia, ha erre jársz! Küldhetsz a mailemre ismét "körözési listát", hétfőn és kedden Pécsett leszek, délutánonként némi vicinálisozás kéregjegy-beszerzéssel, és mega fővizsga-vadászat.
Hm, nem szeretnék szőrszálhasogató lenni, de a máv-logóban, legalábbis még nem olyan régen a sárga felül volt. A probléma a 60-i felújított bhv kocsik festésénél is létezett. Amúgy nem rossz.