Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Tudtommal - lehet tévedek - ponthegesztésnek a két oldalról csupán az áram által végzett hőbevitellel, hozaganyag nélkül végzett hegesztést értjük. (pld ilyennel)
Amikor az egyik lemez ki van fúrva, és a másikhoz hozaganyaggal (co, awi) hegeszted az már lyukhegesztés. Javítsatok ki ha tévedek!
Ezen azért van ez a fajta huzaltartó, hogy mind a 200-as (5kg) mind a 100-as (0,5-1kg) dobokat használni lehessen a gépben. A kicsinek kell az a vékony rész.
Nekem eddig még egy huzal sem szorult a peremen, se az a lengyel amit ajándékba adtak hozzá, sem az esab porbeles, sem az esab 12.51.
Én azt gyanítom hogy akkor akad a cucc, ha a huzaldob, és ez a fajta tartó túl szorosan illeszkedik. A nagyobb huzaltartónál nincs gond ha a huzaldob vagy a tartó szoros illesztésű, mert együtt forog a tartó a dobbal.
szia, neked nem szokott akadni néha a huzal előtolás? én ma úgy jártam, de kicsit bezsiroztam a huzaldob belső falát a két szélénél. azóta ok. mert a motor az ment de néha kihagyott, olyankor megállt a dob. látszott hogy a súrlódástól akadt.
az alfaweld mig 200 az annyival másabb volt hogy a huzaltartó a gépen teljes szélességében vastag volt, itt a kis alfánál meg van 2 perem arra kell ráültetni a huzaldobot, meg a nagy alfánál ha jól tudom a huzaltartó a gépen forog együtt a huzallal. a kis alfánál meg nem, csak a huzal dob forog a két műanyag peremen.
Ez nem a klasszikus ponthegesztés. Csak van rá egy időzítő hogy milyen hosszan hegesszen a gomb megnyomására. Akkor van jelentősége ha egyforma "lyukvarratokat" vagy fűzővarratokat szeretnél ... megfelelő tartásnál tök egyforma lesz mind.
Hát szerinten a ponthegesztést csak karoszériás melónál tudod kihasználni,pl egy küszöb feltételekor (nem kell kifurkálnod a hegesztéshez),hanem ott a ponthegesztő.Bár adódhat olyan más meló is ahol jól jöhet a ponthegesztő.
Gép ára max 150 ezer kiegészítők nélkül de sok választásom nincs 1 fázis miatt.
For Mig 175 sima egyszerü co gép vagy egy MIG 181 amin van több funkció pont hegesztés szakaszolás. Most a kérdés akarok-e én ponthegeszteni és mennyire jobb a 181 -es
ma utána számoltam a gáznak is, ha csak annyit hegesztek mint szoktam 1 évben. akkor kb 7-8 évig elég a 20 kg os széndioxid töltet, úgyhogy mindegy hogy van e vagy csak kevés a nyomáspróbája.
én ma is 4-5 literrel hegesztettem bent mühelyben viszonylag huzatmentes.
Gorilla, meg alfa simán jó gép otthoni melóra; ár/érték arányban meg verhetetlen. Nem mondom hogy hibátlan, nem mondom hogy nincs jobb ... de ebben az árkategóriában elég nehéz belekötni.
Sajnos nem várt esemény miatt eladó az iWeld pocketmig 205 gépem, gyári csomagolasaban, kb 1 órát használtam eddig. Gyári felszereltségű, tehát awi kábelek nincsenek a csomagban. BP 2.kerben. Új ára 190 -260 között, nem sokkal olcsóbban, de vihető.
Én mig tipusú gépre gondoltam ami azt illeti vastag anyagot amúgy se tudok 1 fázissal hegeszteni ilyen 6-7 mm es kazánlemezre gondolok én a vastagon. Amire nekem kell az többnyire zártszelvény vékonyabb anyagok lemezek ilyesmi. Pálcával mindig az volt a gond hogy éget olvaszt taknyol salakot hagy ebből én már kinőttem.10 éves korom óta hegesztek azóta eltelt 16 év, volt már dolgom inverterrel is amit 2 hét alatt tönkre tettem mert nem birta a terhelést a panelja ropogósra sült apa házilag csinált trafója verhetetlen nyáron 40 fokba egyhuzamba akár 5 kiló pálcát is elolvasztok akkor se ég le nem füstöl le inverteres co sem kell ez miatt.
Egy minősített hegesztő ismerősöm is megnézte a munkáim lát bennem fantáziát, pálcából elküldtem már vagy 100 kilót Sok a munka gép meg nincs ezért kell a CO gép
Nagyon rátok vagyok utalva mert tapogatózok a gépek között de nem tudom melyik lesz a jó nekem. For mig gép is szóba jöhet erről is beszéltek már elég sokat.
Lényegében most fogok megvenni mindent a gépet a munkakábelt palackot nyomáscsökkentőt
Az első gép amit linkeltél a gyártó elmondása szerint magujjul, és már nem lesz kapható ebben a formában csak az újabb verzió. (legalábbis nekem telefonon ezt mondta) Valószínű hogy még a Kranomnál van raktáron ebből a régebbi fajtából. Ilyen lesz az újfajta, nincs rajta fokozatkapcsoló csak a huzalelőtolással lehet szabályozni. Ha érdekel a gép az Elektro mig kft keresd a neten ők gyártják Nagykőrösön vannak. Vagy ha trafóst akarsz még a Formiget is megnézheted, ők Pesten vannak a Fortrans kft. Vagy drágább árkategóriában van a Weldi mig 181-es, és a Bmax mm161-es.