Keresés

Részletes keresés

tutubaba Creative Commons License 2007.10.11 0 0 1383
Goldberger-Ferencváros avagy lázban a kerület

Sok- sok év telt el azóta, hogy csapatunk a Ferencváros ellen bajnoki mérkőzést játszhatott. A zöld-fehérek, mint a tavalyi év bajnokai, az országban bárhol lázba hozzák a helyi közönséget is, mindig kiemelt érdeklődés kíséri idegenbeli fellépésüket. Egy fővárosi csapat szurkolói számára hétköznapi esetben nem jelentene különös érzést a „Fradit látni játszani” hisz akár semleges szurkolóként bármikor kinézhetett eddig is a Népligetbe .A Goldberger életében, és  hozzá kötődő szurkolók életében mégis különleges lesz a holnapi első hivatalos mérkőzés. Egyrészről számos Goldberger- szurkolóvá vált nézőnk ismert, bérlettel rendelkező Fradi-szurkoló is egyben, akik csapatunk NBI-be kerüléséig bizony a zöld-fehérek mérkőzését látogatták. Ebben az évben ezen a mérkőzésen egész biztosan „dilemmába” lesznek, hiszen családtagként, hozzátartozóként már a Goldbergerhez tartoznak, de az elmúlt éveket biztosan nem lehet kitörölni belőlük. Másrészről a Goldberger újjászervezésében, tavalyi évben történt feltámadásában, óriási szerepe volt a zöld-fehér klubnak, és különösen Maglódi Lajos segítségének. A Goldberger újbóli életre hívó szavaiban először ugyanis a Cornexi mérkőzésein vetődött fel a saját csapat alapításának gondolata, de a végső lökést egy Ferencváros-Győr találkozó adta meg. Ezen a mérkőzésen tapasztalható szenzációs hangulat vezetett végül oda, hogy néhányan összefogva saját csapat alakításába vágtak. Sok más segítő mellett Maglódi Lajos volt az, aki bármikor rendelkezésre állva tanácsokkal, ötletekkel, kapcsolattal segítette a Goli vezetőit, és bizony a Fradi elnökének állandó közreműködése nélkül ma a Goli sem létezne. Ez az alaphelyzet további különlegességet kölcsönöz a találkozónak, amelyet már a XI. kerületi lakosok is kezdenek átérezni. Azzal, hogy a Goldberger a Sportmaxba költözött, az óbudaiaknak ugyan jóval távolabb került, de elérhető közelségbe az Újbudai Polgárok részére. Tekintve, hogy fővárosi szinten ez a két legnagyobb táborral rendelkező női kézilabda-csapat (természetesen itt nem magának a klubnak a dicsőségmértékéről van szó, hiszen abban mind a Vasas, mind a Spartacus előttünk jár) feltehetően holnap este is kitűnő hangulat lesz a sportcsarnokban.

A szervezők ugyanis - számítva a nagyobb érdeklődésre- az idei bajnokságban először a mobillelátó részt is kihúzzák, hogy ezzel is kényelmesebbé tegyék a szurkolók részvételét. A belépő ezúttal is ingyenes lesz mind a hazai közönség, mind a Fradi-tábor részére, hiszen mint azt hírül adták, a tulajdonosok tartoznak annyival a Fradinak, és személyesen Maglódi Lajosnak, hogy ne a zöld-fehér szurkolóin akarjanak bevételre szert tenni. Ehelyett arra buzdítanak minden ferencvárosi szimpatizánst, hogy jöjjenek el gyönyörű, minden igényt kielégítő csarnokunkba, a Sportmaxba, sportszerűen buzdítsák csapatukat, legyen minél nagyobb a hangulat.

De nagy szeretettel várnak minden semleges, sportot szerető embert, családokat, ha szeretnének egy jó hangulatú fővárosi „derbin” résztvenni.

A csarnok egyik oldalát 500 férőhellyel a vendégszurkolók tölthetik meg, ez a fix lelátói oldal. A csarnokon belüli eligazodást hostessek segítik. Az igen impozáns mobil-lelátóra települnek majd a hazai szimpatizánsok és drukkerek, így a csarnok egyik fele zöldbe, a másik fele világoskékbe borulhat.

Nagy nap lesz tehát ez a többszörösen is újjászerveződő Goli életében: 30 év után (méltó körülmények között) fogadhatjuk a Ferencvárost.

www.goldberger.hu

rezike Creative Commons License 2007.10.11 0 0 1382
Hát mit mondjak! Nem egy egyszerü dolog egy ujonc edzőnek épp a Fradi ellen debütálni Ennél már talán csak egy rosszabb lehet. Ha az ETO ellen kezdene. ))))
Előzmény: Attila G. (1381)
Attila G. Creative Commons License 2007.10.11 0 0 1381
"Gondban van a Goli edzője a Ferencváros elleni derbi előtt

Alig több mint egy hete, hogy a Törökországban szerződött Kerékgyártó Zsolt átvette az Óbudai Goldberger női kézilabda-csapatának szakmai irányítását. A szürke hétköznapok, az ismerkedés és az edzések után pénteken tétmérkőzésen is debütál a szakember, a Goli ugyanis a bajnoki címvédő Ferencvárost fogadja. Az óbudaiak számára egyébként is nehéznek ígérkező összecsapás előtt nehezíti Kerékgyártó dolgát, hogy az egyik leggólerősebb játékosa, Vakarcs Krisztina (a képen) kisebb sérüléssel bajlódik.

- Sajnos Vakarcsnak fáj a csípője, ezért egyelőre kérdéses, hogy számíthatok-e rá a Ferencváros elleni mérkőzésen – mondta a Goli edzője. – Ha nem játszhat, az ő góljai nagyon hiányoznak majd, nem is tudom, hogyan pótolhatnánk. Persze ezen a találkozón nem mi vagyunk az esélyesek, de azért szeretnénk helytállni, s lehetőleg minél jobban megszorítani a Fradit, ám ehhez minden kulcsemberre szükségünk lenne.
A csapat tagjai egyébként – az összecsiszolódást segítő program keretében – néhány napja a székesfehérvári Vörösmarty Színházban járt, ahol a világszerte nagy sikerrel játszott Aida című musical magyar változatát nézték meg. Kerékgyártó Zsolt szerint az edzések monotonitását megtörő színházlátogatás nagyon hasznos volt, miként az is, hogy a bajnoki kiírás szerint most két hetes szünet van, így volt lehetőség arra, hogy jobban megismerje a csapatot.
- Egyelőre nem tervezek különösebb változásokat, azt a munkát folytatom, amit Kovács Péter elkezdett – magyarázta. – A válogatott programja miatt azonban két hónapig nem lesz forduló, azt az időszakot szeretném felhasználni, hogy egy kicsit a saját elképzeléseim szerint alakítsam a felkészülést és persze a csapat játékát."

forrás: www.obudaisport.hu
Attila G. Creative Commons License 2007.10.09 0 0 1380
Hello!

Ez a hozzászólásom most két embernek válasz. Szeretnék némileg változtatni a :))-os álláspontomon. Mert szerintem az alábbi idézet az 1306-os hozzászólásból azt igazolja, hogy Pagare mégiscsak ért valamennyire a szurkolók viselkedéséhez :)) :

"Ahogy látom, mára a szurkolás is sokat fejlődött, kezd kialakulni a szurkolói identitástudat."
Előzmény: skyvóker (1356)
tommy d'angelo Creative Commons License 2007.10.08 0 0 1379
Ha jól emlékszem Kiss Szilárd Hétfő délután mondott le és akkor már megvolt az új edző .
Előzmény: rezike (1377)
rezike Creative Commons License 2007.10.08 0 0 1378
Kiss természetesen
Előzmény: rezike (1377)
rezike Creative Commons License 2007.10.08 0 0 1377
kiss Szilárd
Előzmény: skyvóker (1375)
Attila G. Creative Commons License 2007.10.08 0 0 1376
Gunyólodok? Én?? Legfeljebb zrikállak. :))
De azt hittem, ezt a részét már megbeszéltük. :))
Előzmény: pagare (1373)
skyvóker Creative Commons License 2007.10.07 0 0 1375
Esküstöm, semmi kötekedési szándék nincs, de te ismersz most nagynevű, szabad és kiscsapatokkal foglalkozni tudó edzőt?
Előzmény: pagare (1374)
pagare Creative Commons License 2007.10.07 0 0 1374

Kevés az ismeretem és a tudásom ahhoz, hogy erre válaszolhassak. Kerékgyártó úr neve bennem nyilván fel sem merült volna, mivel abszolút nem ismerem a kvalitásait.

Persze elsősorban a nagy tapasztalatú, eredményeket elért és egy kiscsapat vezetésére is motivált szabad, illetve leigazolható edzők névsorát néztem volna végig először.

Ha itt nem találtam volna senkit, illetve senki nem vállalta volna a feladatot, akkor vettem volna elő az NB1/B hasonló névsorát.

De remélem a döntés így is telitalálatnak bizonyul majd.

pagare Creative Commons License 2007.10.07 0 0 1373
Most gúnyolódsz? Csak hogy értsem a célzást.
Előzmény: Attila G. (1358)
rezike Creative Commons License 2007.10.07 0 0 1372
Mikor lesz a Győr-Goli? Ugy hallotta a BL miatt uj időpontokról egyeztetnek
V-Man Creative Commons License 2007.10.06 0 0 1371
a Makót valóban sajnos időszerű levenni, a Szpari oldal tartalma viszont még elérhető, ha nem is frissül már, legalább az archívum látható.
Előzmény: skyvóker (1365)
maresz2 Creative Commons License 2007.10.06 0 0 1370
:))))))) De mikor fogok eljutni egy Goli meccsre? Mostanában sajna nem. :((((
Előzmény: V-Man (1362)
Attila G. Creative Commons License 2007.10.06 0 0 1369
Hmm. Amúgy biztos, hogy félnünk kell ettől a Békéscsabától?

Jó, a Győr ellen kaptak ki ma, s idegenben. Na de 13 góllal? Attól a Győrtől, amelyik cirka 1 hét alatt az 5 tétmeccset játszott, s amelyik 3 nappal ezelőtt 2 gólos hátrányban volt a Derecske ellen az első félidőben?

Hmm. Mi történt? Eladták egy erős játékosukat külföldre? Jah, az fociban szokás.
Attila G. Creative Commons License 2007.10.06 0 0 1368
Mondassz valamit.

De a Tökölben sem él tovább? :)))
Előzmény: skyvóker (1367)
skyvóker Creative Commons License 2007.10.06 0 0 1367
Hát a Spartacus már nem él, legfeljebb a honlapja. Az utolsó szeget épp a Goli ütötte be a koporsójába azzal, hogy vállalta a feljutást, és ezáltal már nem volt lehetösége a kézilabda-történelem nagy élősködőjének, Pazár úrnak konzerválnia a hatalmát, tovább becsapnia játékost és edzőt az NB I hamis igéretével. Szerintem aki valaha volt Goli meccsen, az örül, hogy egy jóhangulatú új pesti, bocsánat : budai :-) klub került a helyére.
Előzmény: Attila G. (1366)
Attila G. Creative Commons License 2007.10.06 0 0 1366
A (Tököl-)Spartacus honlapja elvileg még él. Legalábbis szeptember 22.-én került fel cikk... Utoljára. De az igaz, hogy kicsit fura honlap így.
Amúgy én a konkurens kézis honlapról szoktam belépni a magyar csapatok honlapjainak többségére. :)))
Előzmény: skyvóker (1365)
skyvóker Creative Commons License 2007.10.06 0 0 1365
Kedves V-man! Én nagyon sokszor a te oldaladon keresztül szoktam fellépni a különböző kézilabda oldalakra, és feltűnt, hogy néhány oldal már nem is él. Nem kéne legalább a megszűnt csapatok oldalait levenned ? Makó, Spartacus. Már nem is léteznek...
Attila G. Creative Commons License 2007.10.06 0 0 1364
Jah, bocs. Most látom, hogy ez nekem ment. Vagy mégis? :))
Attila G. Creative Commons License 2007.10.06 0 0 1363
Jah. Végülis miért ne? Meccs után, amikor még rajta van? :))))))))
V-Man Creative Commons License 2007.10.06 0 0 1362
az lesz a legjobb ha elkéred Anditól :)
Előzmény: maresz2 (1360)
Attila G. Creative Commons License 2007.10.06 0 0 1361
Most hogy mondod, engem egy játékosmez érdekelne. Csak még nem tudom, kié..:))
Mondjuk azt hiszem, Matus Adriéra tenném le a voksom.:))
De szóba jöhet pl. Huszák Nikié, Baross Zsuzsáé és Tápai Andié is. ;) :)))
Előzmény: maresz2 (1360)
maresz2 Creative Commons License 2007.10.06 0 0 1360
Továbbra is szeretném megtudni, hogy hogyan lehet beszerezni az Goli idei mezét? Aki tud valami információval szolgálni, az írja ide le.

Köszönöm :)
Attila G. Creative Commons License 2007.10.06 0 0 1359
Jéézusom! De irigylem a Bodrogi Gyulát!... :)))
Előzmény: tommy d'angelo (1353)
Attila G. Creative Commons License 2007.10.06 0 0 1358
Tudom, hogy nem nekem szól a hozzászólás, de remélem, érted, miért írok erre egy
:)))-t. :)))
tutubaba Creative Commons License 2007.10.05 0 0 1357
okés értem...
Előzmény: tommy d'angelo (1355)
skyvóker Creative Commons License 2007.10.05 0 0 1356
Mondjuk azt itt senki sem hiszi,hogy te laikus lennél, legfeljebb néhány Vasas szurkoló :-)))) Na jó, a szurkolók viselkedését nem érted, de a sportághoz szemmel láthatóan nagyon is értessz, ezért vagyunk kiváncsiak a te véleményedre sokszor. Nem indult ugyan túl jól a kapcsolatunk, de ez már a múlté :-))) Szóval ne szerénykedj, tényleg érdekel a véleményed : személyesen TE mit tanácsoltál volna, ha téged megkérdeznek?
Előzmény: pagare (1352)
tommy d'angelo Creative Commons License 2007.10.05 0 0 1355
www.goldberger.hu
Előzmény: tutubaba (1354)
tutubaba Creative Commons License 2007.10.05 0 0 1354
Hova, mikor, kivel? Megyek!
Előzmény: tommy d'angelo (1353)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!