Szerintem az nem jelent semmit igazából, persze sarkítva. Tömeg, karakterisztika, váltó...
Vezettem skyactive -ot, az én ősrégi 2.5 motoromnak a skyactive verzióját 170 helyett 192 lóval és elég meggyőző, de ezt is vártam. Már az enyém is nagyon kellemes, rugalmas, városban ugyanaz a rugalmasság mint a kis t-jet, azzal a különbséggel, hogy 4500-5000 -től megjön az ereje, ott lelépi a kis t-jetet. Szóval a rugalmasság bőven jó egyébként is. A skyactive, pláne automatával pedig nagyon finom. Alma vs körte összehasonlítás lenne. A zsiguliát kellene kipróbálni a ~200 lovassal, gondolom jó az is egyébként.
"egyébként is alig gyártanak már 4 henger felett..." Meg turbó nélkül.
Nem mondom, hogy túl erős lenne a Bravom, de a következő kocsimnál meg kell lenni a 2000 fordulat környéki 230 Nm.
Kíváncsi leszek, hogy a Nemet piacokon milyen motorral vesznek pl 5-ös BMW-t a 3000-es dízel helyett. 6-7 mp gyorsulás 8-10 liter fogyasztás mellett? Nincs mese, megszoktuk, hogy megy a turbós.
Vezetett már valaki skyactive motoros verziót? Érdekelne a turbóshoz viszonyítva, természetesen nem 0-100, mert a Szentendrein már nem akarok gyorsulni:)
Én hosszútávon már nem lőnék turbó benzinesre. Csak ha nagyon erős autó kellene.
Egy erősebb, hibrid érdekelne inkább, legalábbis olyan, ami tisztán vagy majdnem tisztán elektromosan képes kielégíteni a városban megtett távot. Városban csendben, környezetet kímélve, keveset fogyasztva. Városon kívűl pedig a legtöbb mai szívó benzines már szépen ki van optimalizálva mind teljesítmény mind fogyasztás terén, lásd skyactive motorok. Már csak a sokhengeres motor hiányzik a képletből, de van olyan is, csak az a kategória engem annyira nem érdekel, meg egyébként is alig gyártanak már 4 henger felett...
Üdvözlet, kézifék rolót tényleg nem lehet venni, vagy csak én nem találtam? Sajnos már volt forgatva, így az nem jött be. Deltara kellene, de gondolom ugyan az. köszönöm
Én dízelellenes ellenes vagyok, de nem ugrálok különösebben a dízelekért.
Ezeket az okfejtéseket levezették és levezettük már 1024^2 alkalommal, és nem csak ezek a költségek merülnek fel, nem beszélve saját időd és türelmed értékéről.
Megint "hazavittük" egy kicsit a Deltát. Odafelé felerészben klímával 5,1 l. Vissza végig klímával, szlovén dízellel 4,9 l. Tempomat 130 km/h. Nincs mit hozzáfűzni. Eszembe jutott a nagy dízel ellenesség. Számolgattam, 100ekm-en 700-800eFt az üzemanyag differenciája a benzineshez képest. Ne mondja már nekem senki, hogy akár csak megközelítőleg is ennyivel többet kell költeni a dízel motorra. Ennyiből százezrenként kitelik akár egy turbó és injektor sor csere.
Egy kis ízelítő: Mintha abban a pillanatban gurult volna le a szalagról. Még fólia is volt a szőnyegen! Majdnem becsokiztam...
Én ilyet rendeltem,ami rajta volt nem tudom hogy gyári volt e,ja és 2hete raktam csak eső nem volt még vele :) de csak töröl :) https://alkatreszek.hu/3397007187_la
ja a motor az lehet rendben de hakézzel tudod most állítani akkor mint általában törött a közdarab!!! ekkor motorcserés is kell lenni mert azért tört mert sokáig nem volt végállás érzékelése ---de a facén is vannak szakértők akik itt is és ott is vannak :) https://www.facebook.com/groups/1767935416756756/?ref=bookmarks
Ha azt a motort mozgatod (ablakra terelés) akkor ha teljesen kitekered az ablakra akkor pedig erősen kellene fújnia pedig--ezt még szétszedés nélkül is ment volna--de ha szétszedtétek akkor ügyesek vagytok ti :)
na most az van, hogy szét van bontva, a motorok rendben, a terelővel volt baj, de cserélve lesz az alkatrész, viszont úgy néztük, hogy ettől függetlenül nem akar különösen erősebben fölfelé fújni, de akkor ezek szerint kellene...lehet a pollenszűrőbe fennakad vagy, valahol eltűnik, na de ezt még kutatjuk :)
balra a keresobe usd be hogy terelomotor es rogton latni fogod hogy mirol beszelnek a tobbiek illetve hogy mi a baja a klimadnak. jo hir h van megoldas a rossz h nem olcso.