Keresés

Részletes keresés

inthewoods Creative Commons License 2008.12.03 0 0 2781
A Totentag, az talán nem utazós, vagy ha igen akkor egy B-52's-el. Vagy egy Viking hajóval, valahol a viharos tengeren.
Előzmény: OkosEnged (2765)
dream007 Creative Commons License 2008.12.03 0 0 2780
Sziasztok!
Ebben az évben igérem ez az utolsó zeném..Gondoltam +osztom veletek,jöhetnek a kritikák is,vagy vélemények.Csak azt ne kérjétek hogy hagyjam abba,mert nem fog menni:D

Apollo
Üdv
Dream
ui:a cica elvitte a végét:)
dream007 Creative Commons License 2008.12.03 0 0 2779
Szia falum!
Miért kérsz bocsánatot,amikor beirsz ide?,Ne viccelj,de télleg:DDD
Azért van ez a topik,hogy megoszd velünk a gondolataidat.
Üdv
Dream
Előzmény: falum (2778)
falum Creative Commons License 2008.12.03 0 0 2778
Bocsánat, hogy beleszólok,de van  olyan zene a kajáldában,konkrétan a Remote Space-re gondolok ami valami FANTASZTIKUS!!!!!!! Mindig ilyen zenékre vágytam. Sokat ástam a neten mire rátaláltam. A többi BS zene sem rossz már amit sikerült meghallgatnom vagy már korábban megvolt.
dream007 Creative Commons License 2008.12.03 0 0 2777
Ja és várom a 2. ajánlást OkosEnged nyitott ügyében.Go guys go:)
Előzmény: dream007 (2776)
dream007 Creative Commons License 2008.12.03 0 0 2776
Volt nekünk 1 tehetséges zenészünk,phaedra,és kezdetben elsö hallgatásra jónak tünt aMit csinált.Sajnos nála is azt éreztem,hogy a szólói mindig ugyanazok,és unalmas lett 1 idö után.Most már értem mi lehetett nála a gond,sztem ua mint nálam.Egyszerüen képtelen volt elvonatkoztatni zenei téren.
chris-nek küldözgetem én is "rendületlenül"a zenéimet,de én is érzem hogy már nagyon unhatja:DDD
Pihenek 1 kicsit,bár az sem biztos,hogy fogok tudni "váltani..Megfog 1-1 hang,és rátekeredek de naon:DDD
Itt kérek elnézést érte.
Üdv

Előzmény: chagaal (2775)
chagaal Creative Commons License 2008.12.03 0 0 2775

... befutott alkotói szinten rettenet nehéz lehet kidolgozott-megszokott-bevált  sémáktól elszakadni, pedig a zene attól tud igazán vonzó lenni, ha valami új hangzást tud valaki eljuttatni az éterbe... merthogy az még nincs agyonhallgatva-megúnva ... általában megállapítható, hogy populáris szinten dögunalom-agyonismétlés szintből akarnak megélni, ezért hallgathatatlan... de pl. KS szinten sokkal szélesebb a variációk lehetősége...

és tartósabb, élvezhetőbb ezáltal...

...más kategória, ha valaki (akár te, vagy mások) magunk örömére próbálunk hallgathatót kreálni adott lehetőségeinkhez képest -------- 0:/Tanderine Dream/Hungarian Tangerine Dream Fan Club/Fanclub tagok saját felvételei...

akkor valahogy mégis az az érzésem, hogy senki sem másolásra utazik, hanem próbálja kialakítani saját elképzelését az általa szeretett zenéről-zenében...

neked is csak halovány közös neveződ van pl. Wollo-val....

na igen, ihlet ritka... nagyjából értem, hogy évenként miért 1-2 cd jön ki akárkitől is...

Előzmény: dream007 (2773)
dream007 Creative Commons License 2008.12.03 0 0 2774
phewnagyonhosszúlettezamondat.sry:)
Előzmény: dream007 (2773)
dream007 Creative Commons License 2008.12.03 0 0 2773
Kedves chagaal!
Nagyon jó amit irsz,az agyatlanokról.De sztem nehéz dolog új dolgokat kreálni.
Ha + szerencsétlen a zenéböl akar megélni,nincs más választása,ha nem jön az "ihlet":)
Mostanában,csinálgattam zenéket,és azt vettem észre,hogy megragadtam 1 témánál,és sehogy nem tudok tovább lépni,és rájöttem,hogy azért hatalmas pl Schulze,mert 10000000 téma van,az agyában,és nem nyúl vissza,csak jönnek az új dolgok,ismétlés nélkül.Amire csak a nagyok képesek,és most már kezdem érteni a copy cat-ek elleni kirohanásait,a valódi müvészeknek,mert az valójában,egy újjgyakorlat és nem saját kútföböl jön.
Üdv
Dream
Előzmény: chagaal (2771)
chagaal Creative Commons License 2008.12.03 0 0 2772

ok, igazad van, ez a topik KS topik, de már ismerhetsz:-) és nézd el nekem lécci:-)

de azért OkEngedre egy szavazat (ha már bevezetted) leadva:-)

hali

Előzmény: dream007 (2770)
chagaal Creative Commons License 2008.12.03 0 0 2771

köszi a türelmedet... szerencsére (általában) inkább olvasó vagyok, mint beíró...

reagálnék az előzöekre...

de hosszú lenne és újra beleesnék a "minek" kategóriába...

a lényeg: a múlt attól múlt, hogy elmúlt és valóban sokkal izgalmasabb zenéket is lehet találni, és a zene fejlődőképes (leszámítva az agyatlanok kényszerét, akik a régebbi akármik feldolgozásából akarnak megélni, na az tud rettenetesen rossz lenni:-)

Előzmény: OkosEnged (2768)
dream007 Creative Commons License 2008.12.03 0 0 2770
Kedves chagaal!
Nem jó dolog 2 teljesen más müfajt keverni,összehasonlitgatni,lehetni lehet,csak értelmetlen dolog sztem.
Üdv
Előzmény: chagaal (2767)
dream007 Creative Commons License 2008.12.03 0 0 2769
Sziasztok!
Off:
Roger Waters - In the Flesh koncertje sztem nem csak a keverés miatt jó,nekem az egyik kedvenc koncert dvd-m.Amit a balkezes gitáros srác nyomat az nem semmi,bár én nem szeretem a gitárt,de ez kivételesen jó,és bejön..
OkosEnged:
A kajáldába jutással kapcsolatban az a javaslatom,hogy ha 3 emberke ajánlja a felvételedet akkor semmi akadálya nem lesz. Elég lesz kettö is,a 3.én vagyok:))
Üdv
Dream
ELECTRONIC MUSIC FOR EVER!
OkosEnged Creative Commons License 2008.12.02 0 0 2768
Én 1973-ban még -5 éves voltam, a Floyd amortizációhoz nálam tíz év kellett... bár ott jóval kisebb az életmű, szerintem a Falig bezárólag hallgatható, plusz egy-két szám (pl. Division Bell), de az igazi tényleg a Dark Side-ig volt.

Jóéjt, lejár a Synthasy és megyek aludni.
Előzmény: chagaal (2767)
chagaal Creative Commons License 2008.12.02 0 0 2767

... és még annyit tennék hozzá, hogy nem tartozom azok közé, akik pl. ma is Pink Floyd-ot hallgatnak, az pl 1973-ra amortizálódott, addig meg agyonhallgattam, de azóta meg minek... KS években mérve tartósabb és jobb...

chagaal Creative Commons License 2008.12.02 0 0 2766

OkosEnged!

99% szemét természetesen nem KS-re értendő...

hangminőség:

... volt idő, amikor én sem adtam a hangminőségre, 1955-ben születtem, 1969-ben első nyári munkám bevételéből vettem egy "táskarádiót" és a "szabad európát" hallgattam (leginkább keddenként egy Erdei(?) anno progresszívnek nevezhető műsor-részt -- rég volt --... de nagyon jó volt, megőrültem azokért a zenékért akkor és ott ( Hendrix, Cream, I.Butterfly, Joplin, Pink Floyd, Santana, stb.)... és táskarádión:-) és megjelent a legyel ZK (Grundig utánzat) szalagos magnó, és csoró volt a family, de ez összejött... rádióból leselejtezett (és beszerezhető) 1000méteres ORWO-szalagra mentettem mikrofonnal (!!!!!) és halgattam  ---- monóban puffogva:-)

szóval tudom, hogy milyen nem HI-FI-ben hallgatni...

feleség nekem is volt ... 26 évig és közben fejhallgatóztam, pl amig a mai Anyátok Közt, meg hasonlóak mentek a tévében, de szerencsére már elváltam...

korlát nincs, zene van, PC-van... meg koromhoz képest (:-) otthon vagyok PC megoldásokban (mármint megoldom)... és időnként rácsodálkozom arra, ahogy huszonévesek nem tudnak mit kezdeni egy mezei telepítéssel (minden jelen lévő kvétel:-)

mára hangolódva:-)   :

KS zenéje (annak akiknek rááll a füle, és remélem idesorolhatom magam) valóban kolosszális tud lenni, ki tudja tölteni azt az űrt, amire zenehallgatáskor vágyunk...

és egyébként tapasztalhatjuk, hogy ezt a szerethetnénket nem is könnyű megtölteni tartalommal... KS mindenképpen a részemről befogadó oldalon..

Előzmény: OkosEnged (2759)
OkosEnged Creative Commons License 2008.12.02 0 0 2765
Melyik Schulze nem utazós? ;-)

Pl. a Blackdance utolsó száma, a hihetetlenül hülye című (a címadásban azért néha el tud szállni a mester) "Synthies have (no) balls?" végén a belassulás kísértetesen emlékeztet egy teljesen más okból bekövetkező belassulásra... ;)

Előzmény: inthewoods (2764)
inthewoods Creative Commons License 2008.12.02 0 0 2764

Mármint a Dreams-ről a  Constellation Andromeda ?

Jó kis utazós zene.

Előzmény: chris83 (2763)
chris83 Creative Commons License 2008.12.02 0 0 2763
Az ION Part 2 a legnagyobb !!!!!!!!!

:)))
Előzmény: inthewoods (2762)
chris83 Creative Commons License 2008.12.02 0 0 2761
Így már vágom.

Lehet hogy most megköveztek érte, de sokáig én is keresgéltem a BS előadók között Schulze mellett, amikor még be tudtam lépnia akjáldába cuccoltam fel sokmindent meg szedtem is le, de valahogy nekem nem álltak a fülemre a többi előadók. Ezt már többször írtam itt, de Schulzénak van egy olyan egyedi hangzása, vagy milye... Valami mélyen gyökerező érzés, hangzás nemtommi', ami minden zenéjében benne van. És ez ejt rabul. Hallgattam én s nagyon sok zenét, rngeteget gyűjtöttem (még Nirvana-t is), de Schulzétól nem tudok szabadulni. Mindig ő szól a fülemben. H már vaami más szól, akkor kezdem érezni, hogy valami hiányzik, és akkor elunom azt a zenét.. Hiányzik a kicsit keserű, szomorkás, őrület. Zseniális ez az ember!
Előzmény: chagaal (2760)
inthewoods Creative Commons License 2008.12.02 0 0 2762

Szia OkosEnged!

A Blackdance- ről A Voices of Syn hatalmas szám, az egyik amely  alapján megkedveltem KS-t. Viszont nem ismerem róla a bonust, de majd utána nézek.

Ne add fel az újabb lemezeinek megismerését sem, hatalmas darabok ezek is:

Kontinuum, Ion, Moonlake. Csodás darabok !!

Az Andromeda-t talán nem annyira. :)

Az Editionon-okból pedig az Ultimate lefedi az összeset. Nagy falat de megéri!!

Üdv.  inthewoods

Előzmény: OkosEnged (2759)
chagaal Creative Commons License 2008.12.02 0 0 2760

chris83!

rosszul fogalmaztam, merthogy én pl mindenféle zenedombon túrkálok (nem csak BS-en)... az a tapasztalatom, hogy majdnem (azért vannak kivételek bőven) mindenhol van találat (és élvezhető), csak sok szemetet kell áttúrni egy-egy aranyrögért... de az onnantól aranyrög:-)

BS... KS... kevesebb a falls, nyilván azért vagyok itt:-)

de 5-6 évnyi restanciát innen nem is tudnék begyüjteni:-) ... nincs akkora lemaradásom:-)

meg ha már arról van szó, hogy mennyi miből és hogy az miért emészthető vagy emészthetetlen... "komolyzenének" titulált anno zenék elérhetőek és mégsem állok neki módszeresen kiszűrni a nekem megfelelő 1%-ot, mert nem éri meg a fáradtságot, kicsi a hátborzongató zene esélye (ami van, az nyerő, pl. Verdi: Requiem), de egyszerüen csak nincs benne az a fülemnek tetsző választási lehetőség, mint pl a BS, merthogy az már behatárolható valami...

Előzmény: chris83 (2758)
OkosEnged Creative Commons License 2008.12.02 0 0 2759
naja, belegondolva tényleg furcsa, vagy minimum igénytelen, dehát ez van :D

Valamiért eddig sosem adtam a hangminőségre, szól ami szól, úgyhogy az otthoni gép össze van kötve egy ősrégi hifivel, azon szól, márha asszony hagyja, de legtöbbször otthon fejhallgatózok, az jó.
mobilon azért hallgatom, mert akkor van leginkább időm rá, munkába menet és jövet, meg néha munkahelyen is, de akkor is mobilról, mert benti gépeken nemigazán lehet zenét tárolni.

A 99% szemét Schulzéra vonatkozott? Bár való igaz, hogy az életmű töredékét ismerem, de nálam egyelőre ez az arány sokkal kevesebb... Lehet, hogy szerencsésebb vagyok? :D

Amik kevésbé jönnek be, azok az újabb albumok, illetve néhány régi valamiért nem fog meg, bár nem érzem szemétnek (pl. blackdance ilyen, ahol kivételes módon csak a bonus trackeket hallgatom, mert az viszont az egyik legjobb :D).

Az Editionök hatalmas falat, tudom, de mostanra végigrágva magam a Historicon, néhány szám kivételével (pl. my virtual principles, from and to, make room, make room ) szinte mindegyik tetszik, remélem a Jubilee-n és Silveren is hasonló lesz az arány :D

Aztán ott van az újonnan "felfedezett" DigIt, és a live felvételek (pl. ez a Bordeaux-i cucc, amit most hallgatok...)

Ezt értettem muníció alatt. Illetve még szerencsére nincsenek annyira anyonhallgatva a számok, hogy ne tudnék bármikor újrahallgatni egy Moondawn-t, X-et, Timewind-et, Irrlichtet :D

(pl. Pink Floyddal sajnos ez a baj, a régi hatás már csak az Echoes-nál működik, de ott stabilan :D)
Előzmény: chagaal (2757)
chris83 Creative Commons License 2008.12.02 0 0 2758
chgaal!

azt most hogy érted hogy 99%-a szemét??
Előzmény: chagaal (2757)
chagaal Creative Commons License 2008.12.02 0 0 2757

PC-t használsz és mobilon halgatod KS-t?

166 MMX óta ez elég furán hangzik... (az egy 1998-as konfig volt)

főleg, hogy flac-ban szeded le elölre, amikorra lesz megfelelő lejátszód?

figyu... ez --- már megbocsáss--- de baromi hülyén hangzik..

kipróbálva: flac majdnem wav, de a csúcsközeli PC-ken sem igazán szól másképpen a 192 v. wav v. flac... de ha egy Ericsson W.-n hallgatod egy jobb fejhallgatóval, ott is tud közelítően jól szólni...

... meg 5-6 évre letöltött munició... ismerve... és hidd el, hogy sosem lesz rá időd, hogy valaha is megfelelő szinten ismerkedj vele, a 99%-a szemét és sosem lesz időd arra, hogy a hallgatható 1%-ot kiszűrjed belőle...

bocsesz az okoskodásért:-)

hali

Előzmény: OkosEnged (2751)
chris83 Creative Commons License 2008.12.02 0 0 2756
Ja és itt is van egy-két lossless album. Regelés után látni a linkeket.

http://www.nnm.ru/
Előzmény: OkosEnged (2754)
chris83 Creative Commons License 2008.12.02 0 0 2755
A Moondawnt feldobom holnap suliból (ne az oroszoktól kelljen leszedned), az En Trance mp3-ban van még meg, de ha kell akkor azt is, a Dark side fullosan megvan losslessben, dehát 4GB-ot feltölteni...

Fenntvan torrents.ru-n, de sajnos darabolva vannak a trackek), egyben nemtudom honnan szedtem le (image-ként), de ha megtudom, akkor szólok. Szerintem jobb ha egyben van a teljes lemez, minthogy felvan darabolva, mert akkor az ugrásoknál kimarad a hang:((

Keresek linket majd.
Előzmény: OkosEnged (2754)
OkosEnged Creative Commons License 2008.12.02 0 0 2754
Köszi!

Moondawn original master (flacban, ha megvan)
en=trance
dark sideok flacban

Na most belegondoltam, hogy hirtelen ennyi, de ezek sem sürgősek, rss-el figyelem torrenteket, ha valaki felrakja, majd leszedem...
Előzmény: chris83 (2752)
inthewoods Creative Commons License 2008.12.02 0 0 2753
Koppenhágában voltam a hétvégén, ott sikerült megvenni egy eléggé eldugott kis lemezboltban, ott is ez az 1 darab volt. Még nem is volt kirakva. A srác nem nagyon tudta mit keresek, a másik boltban pedig a klasszikusok között kezdték el keresni. Hiába no...  :)
Előzmény: chris83 (2749)
chris83 Creative Commons License 2008.12.02 0 0 2752
Segítek, mondd mit keresel?
Előzmény: OkosEnged (2751)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!