Kérés fordítókhoz: Kérlek ne írjatok olyat a magyar változatba hogy a karakter a "szemét forgatta", vagy plána "megforgatta a szemét"... ilyen nincs a magyarban; tessék a szövegkörnyezettől függően helyettesíteni valamivel, pl: tiltakozott, fanyalgott, viszolygott, ellenkezett, tréfált, mókázott, haragot színlelt, homlokát ráncolta, sokatmondóan kacsintott, felhúzta a szemöldökét stb.
Mayától olvastad a Draco Malfoy, the amazing bouncing ... rat? című ficet? Anno még Enahma oldalán ajánlotta valaki, én nagyon jókat szórakoztam rajta. Több műve is a humor kategóriában van, bár azokat még nem olvastam.
Ezt most olvastam. Nem annyira humoros, mint inkább kedves. Az elején feltűntetett párosítás csak a főszereplőkre vonatkozik, semmi romantikus szál nincs a történetben.
Kösz, ahhoz sajnos nem értek. Egy vidéki egyetemi nagyvárosban dolgozo(ta)m jogászként. De mivel tizensok éve mint közigazgatási jogász ténykedek, hát nyilván nem tudnék elhelyezkedni bíróságon, ügyészségen, ügyvédi irodában. Más képzettséget, gyakorlatot igényel. Egy nagyvárosban, ahol viszonylag behatárolt a közigazgatás (polgármesteri hivatal, megyei közgyűlés, közig. hivatal, munkaügyi központ, gyámhivatal, APEH) és ráadásul mindenhol leépítések- elvégre dübörgünk ezerrel- elég macerás elhelyezkedni. Na meg minden évben n+1 jogász jön ki az egyetemről, akiknek jó része szeretne itt maradni. Amíg Pesten éltem, nem volt gond, a millió kerületi hivatal, meg a minisztériumok mindig potenciális felvevőpiac volt. A gyerekszülés után azonban visszajöttünk anyu-közelbe, mert Pesten egyikünknek sem volt rokonsága. Szóval így jártam.
Mindenesetre nagyon köszönöm a jószándékodat, jól esett.
és a nem off:
szóval amíg újra lesz munkám *nagy sóhaj*, addig szívesen várom a Szefi által ajánlotthoz hasonló jópofaságokat, meg minden bájital profhoz kapcsolódó irást, ami nem slash! Most rengeteg időm van olvasni...
Eta, a könyved hiánycikk. Nem és nem jutok hozzá :( A végén neked meglesz a vágyott eladási mennyiség, nekem meg nem lesz könyvem... Na, húzok még valamelyik Libribe... Csak van még olyan, ahol nem jártam... Bár az Alexandrában megígérték, h hamarosan, hamarosan, hoznak még, ne izguljak...
Nem...nem olvastam mindegyiket (Persze Eta irásai és az EPÉ alap. :D) Azokra gondoltam amiket jelenleg olvasok, csak már régen frissültek. De akkor lehet,h elkezdek egyett az általad felsoroltak közül.
Ide is felírom, bár már átvonultunk az új topikba - hátha valaki azt nem olvassa:
A Csodaidők-találkozó az Alexandra Könyvesház 4. emeletén található rendezvényteremben lesz, először oda jöjjön mindenki, mert valószínűleg külön lesznek rakva a nekünk szánt könyvek. Néhányan jelezték, hogy hoznak magukkal korábban megvett példányt, ők feltétlenül mutassák be a biztonsági őrnek vagy a pénztárosoknak!