Én is többször találkoztam már ezzel a problémával. Nekem arra is szükségem volt, hogy pontos keyframe-ekre bontsam a kameramozgást. Több video szerkesztő progival is próbálkoztam aztán a legjobb eredményt a Boris RED-el értem el. A panorámaképet ráhúztam egy gömbfelületre, a kamera nézőpontot a gömbközéppontba állítottam, aztán már csak a gömböt kellett forgatni tetszőleges irányba... Nagy látószögű nézetnél sajnos elég halszemes lett az eredmény.
halihó laleeee! szerintem nagyon sötét c illesztési hibák is vannak benne. A lámpákat jól kiexponáltad, viszont minden más borús! Úgy is fogalmazhatnék, nincs élet a színekben. Ahogy a szakvezetés mondaná: ezen van még mit csinálni... Ui.: Te vagy a képen?
Van-e valakinek ötelte egy olyan feladatra, ami a következő : - egy gömbpanoráma fotóból szeretnék videót csinálni úgy, mintha a kamera svenkelne körbe az adott helyszínen. kb. azt kéne videóba átrakni, mint amikor kézzel mozgatjuk a kész panoráma képet valamelyik nézegetőben.
Lehetséges megoldás lenne, ha paraméterezni lehetne valami nézegetőt (hány fok eltérés legyen) és az jpeg-eket állítana elő, amit aztán a videoszerkesztőben folyamatos videóvá alakítok.
Kicsit lassan sikerült de azért csak elkészült a Pano2VR új verziójának (2.1.1) fordítása.. a Pano2VR honlapján még nincs kint, gondolom majd a következő verzióval teszi fel a frissített magyar fordítást.
Akinek van egy kis ideje és szeretné megnézni az innen letöltheti a Pano2VR magyar fordítását. Ezt a Pano2VRtranslations mappába kell másolni és a következő indításkor már azt fogja használni (remélem :) ).
Két fordítási kérdés: Externalize: (Flash kimenet beállításainál van ez) => Ne ágyazd az SWF fájlba: oversampling => túl-mintavételezés(?)
Sajnos az ominózus kiégett ablak már igy is -2-vel alulexponált, a helyszínen nem néztem vissza mindegyik képet, azt hittem hogy elég lesz a -2 FÉ. Ha egyszer arra járok pótolni fogom. A vöröses árnyalatot én a falakról visszavert fénynek tulajdonítottam, és már nem volt szívem többet kiszedni , és ahogy írtad is, nekem így melegebb hatású és ezért jobban tetszik. Kösz hogy foglalkoztál a képpel !
Nem tudom láttátok-e, hogy az új enblend verzióval együtt megjelent egy új program is, az enfuse. Ez a program expozíció sorozatok, illetve fókusz sorozatok összefűzésére használható. Képes panorámaképeket is feldolgozni. Én csak olyan képekkel tudtam kipróbálni, melyek egy raw képből lettek konvertálva. Véleményem szerint nem tűnik rossznak. Kíváncsi lennék rá, hogy valós expozíció sorokkal hogyan boldogul?
megnéztem, klasszissal jobb, világosabb, belátni a hajókba, meg az eddig sötétbe burkolódzott részekbe, (de lehet, hogy csak a mi monitorunkon!), de nekem még mindig túl vörös minden. A padlókövekben is inkább a bíbor látszik, mint a szürke vagy nem is tudom milyen szín az, de hogy nem bíboros az tuti, talán a "bézs" vmilyen árnyalata. Szóval "fehérebb" az életben, mint a Te képeden. Pl.: a fehér szobrok az oltárkép mellett is enyhén rózsaszínűek meg a zászló is! Viszont így van egy melegebb hangulata a képnek. (Geschmack Sache, ahogy a művelt francia mondaná!) A Páromnak is van egy panója a bazilikából, az színhelyesebb, de ezáltal ridegebb is az egész, olyan templomosos, olyan: Nyáron sincs benne meleg. Mondaná a szakvezetés! :-)) Én mindig cudarul érzem magam a templomokban, pont a ridegségük miatt. Komolyan mondom sokkal jobb ez a változat, gratula. Ja & még vmi, a kezdésnél szemben fönt van egy félkörös ablak, kicsit távolabb a kamerától, annak nincs brackettje? (beégett) Ui.: ez csak egy vélemény, ami nem "szentírás", A Párom is mindig mondja, hogy: - Neked kell, hogy tetszen, ha ránézel! Jó érzés töltsön el a látványtól... Bocs a hosszúságért!!! :-))
Sikerült expó sorozatot csinálni, de a túlexponált sorozatot csak kb. 20% -os átlátszósággal tettem rá a normálra. Mindenképp csinálok egy másik változatot és próbálom javítani amit Takocával jeleztetek.
Egyébként a sok látogató miatt több mint 20 percig tartott a fotózás, néha a csoportok úgy körbefogtak, hogy védeni kellett az állványt, nehogy felborítsák.
Nekem nagyon tetszik.........nem tartom sötétnek, illetve így jobban kiemeli a lényeges látnivalókat. És az én monitoromon nem tűnik úgy, hogy kicsit is sok a vörös. Egyszóval nekem bejött! : )
Meg fogom próbálni amit javasolsz, mert ugyan nekem így nagyon tetszik, de azt én is látom, hogy főleg világosabb környezetben és nem a saját monitoromon a bebukott részek valóban sötétek.
Ha nem haragszol én úgy fogalmaznék, hogy bizonyos részei tényleg szépek, de nagyon sok a túl sötét terület! Egy kis fill light-t elbírnia! Ettől függetlenül tényleg szép munka.