A badoo-n személyes sértésnek vettem a dohányzással kapcsolatos lehetőségeket. Vagy "utálom", esetleg "néha" (rám ez nem igaz, nem kocadohányos vagyok), ezek mellett pedig marad a "láncdohányos". Nos, egyik sem jellemző rám, nem utálom, nem néha, hanem rendszeresen fogyasztom, de uram bocsá' láncdohányos sem vagyok. Elhiszem, hogy az oldal készítője "utálja" a dohányzást (nekem ez jött le a választható lehetőségekből), de akkor így hogy adjak magamról a lehető legjobb indulat mellett is valós képet? Nekem ez burkolt megbélyegzésnek tűnt.
Regisztrációm után összesen három napig bírtam a levélrohamot... Intelligens embernek tartom magam, ha rám köszönnek, visszaköszönök, ha valaki megtisztel levelével, arra természetesen válaszolok. Találkoztam előre megírt sablonszöveggel, amit egy ctrl c - ctrl v kombinációval száz nőnek el lehetett küldeni, és még több, szinte már értelmezhetetlen, "hejjjessirasihibaktol" hemzsegő firkálmánnyal, vagy odavetett mizu, micsi stb.-vel. Először jókat nevettem rajtuk, majd egyre inkább lekonyult a szám széle, és inkább töröltem magam. Amúgy megnéztem az előfizetési árakat: horror!
Az Első találkozásra elsősorban a csevegő miatt járok fel. Nekem sokkal hamarabb átjön az ember valós személyisége egy-egy mondatából, vagy adott reakciójából, mint amit esetleg az adatlapján kifényesítve ír magáról.
Nekem egyébként a Badooban a sok hátránya mellett az tetszik a legjobban, hogy rengeteg cimke jellemzőt lehet megadni magunkról. Én olyan irányba mennék el a társkereső oldalak helyében, hogy valahogy rávegyenek minél több társkeresőt a jellemzőik megadására, mert a fotó csak egy dolog - attól még utána derülhet ki, hogy mennyire nem egyezik az emberek érdeklődési köre. Nem is szoktam olyanokra ráírni, akik csak a két mondatos sablon dumát írják, hogy "ha érdekellek, akkor írj rám! "
Vagy pl kitalálni olyan teszteket, játékokat, amire meg lehet hívni a kiszemeltet a sablon "Szia! Van kedved csetelni? duma helyett - esetleg csak közösen lehet végig vinni a játékot és poénos - oldja a társkeresők feszültségét stb..
Pár hónapja én is regisztráltam az Első Találkozásra és alapvetően az oldalt, a kezdeményezést jónak tartom, de töröltem magam pár nap után, mert a környékünkön vidéken igen gyér volt a felhozatal a társkereső hölgyekből (konkrétan nulla darab volt szimpatikus 30-40 főből) és olyan nekem nem tetsző (értsd: elhízott, alul iskolázott) nők nézegették sokan a profilomat, hogy megrémültem és inkább töröltem magam - nem szerettem volna az elutasításukkal foglalkozni, mert közben más oldalon reményteli kapcsolat volt épp alakulóban. Lehet, hogy egyszer még visszatérek, de most pár hétig pause van megint.
A fővárosban biztos ez is jobban működik, mint mindegyik. Annyi szép, intelligens, nekem megfelelő hölgy van ott, hogy szerintem már hónapok óta járnék valakivel a nagy számok törvénye alapján, de én a boldogságért sem vagyok hajlandó a fővárosba költözni.
Gondolom a külföldi oldalakon nincs olyan komoly moderálás - ennek ellenére igazándiból annyira kiszámíthatatlan, hogy az embernek hol van sikere, hogy nem gondolnám, hogy le kellene írnom. Nekem volt "komolyabb kapásom" Randivonalon, a Tinderen és most épp a Badoo által randiztam a napokban. Itt vidéken sok a közös arc persze az oldalakon, de azért csak-csak akadnak olyanok mindegyiken, amelyek a másikon nincsenek fent. Szerintem érdemes minél többre fellépni, de kétszer meg kell gondolni, hogy mire adjon még ki pénzt is az ember.
Légy férfiasabb, ez az első tanácsom nőként. Egy Férfi nem sértődékeny, hanem stabilan áll a lábain. Más véleményét meghallgatja, tán el is fogadja, de van annyi önismerete, hogy ha nem ért vele egyet, legyint és továbblép. Ez a kisugárzás, amihez a nőknek igen érzékeny szenzoraik vannak.
Társas lény vagyok, és egyedül élek. Ezért igen, esténként keresem a társaságot, akikkel 1-2 órát kellemesen el tudok tölteni.
És ne haragudj érte, de a regényedet nem volt kedvem végig olvasni.
Amúgy miért ingyenes az Első találkozás? Le van írva a kezdőlapon.
Teljesen kamu oldal a flirt, fizikailag nem működik, amit kaptál üziket azokat chat robot küldte de abból is a 0 intelligenciával rendelkező, sőt mintha a valódi tagok nem is látnák egymás üzeneteit vagy képeit.
Vidékieknek minden tekintetben nehezebb, egyrészt kevesebb a merítés, másrészt adott kisvárosban legalább látásból ismerik egymást az emberek és köszönőviszonyban vannak, a társkeresési szándék kinyilvánítása után a jelentkezők elutasítása sértődéshez vezet helyi szinten.
Sziasztok! Szinte minden társkeresőn a Pestiek vannak a legnagyobb előnyben.
Én is vagyok az Első találkozáson, jó oldal szép oldal, a közösség sem rossz esténként a falon, de Nyíregyen, és Szabolcs megyében nemnagyon vannak korombeli lányok nők.
De több Pesti ismerős talált már ott magának párt 2-3 egy jó fél év alatt
Valakinek valami véleménye vagy a flirt. com oldalról? Ma regeltem, még képet sem raktam fel és máris 9 üzi jött, s 16 profilmegtekintés/like. Reggel 9 körül, frissen regelve, kép, leírás nélkül. Persze az üzi olvasásához fizetni kell. 10 online tag vagy 5km-nél közlebb, mikor a többi 25 másik társkeresőn senki, max 1-2. A közelben lévők nincsenek átfedésben a többi oldalon lévőkkel, ez is kicsit furcsa. Elég kamu oldalnak tűnik, csak gondoltam megkérdem, hátha valaki itt használta már és tud róla mondani valamit.
Megadtam a kártyaadataimat Badoo-n, megkaptam a prémiumot, de lejárat előtt 1-2 nappal lemondtam. Nem vett le semmilyen összeget. Nem volt macerás lemondani.
Igens sajna teljesen egyet kell értenem. Pont most eledtem beszédbe egy lánnyal badoo-n, jól elbeszégettünk stb. 4-5 nap után írnák, de látom törölt felhasználó. Szerencsére face-en megleltem, ráírtam hogy mi történt. Ekkor írja, hogy a badoo tele van agyhalotakkal, teljesen leszívták. Nem hiába, hogy annyi inaktív profil van.
Az első találkozás oldalról csak annyit fűznék hozzá, ha már itt vita van róla, hogy jó szép oldal, de ha egyszerűen kevés tag van akkor nem sokat ér. Lehet akármilyen jófej az admin/moderator, ha egyszer iszonyat kevés a találat, s még azok is inaktívak. (nem Budapestről beszélek, lehet ott vannak tagok, de én vidéki(Kecskeméti) vagyok)
Néhány gondolattal kiegészíteném a hozzászólásom, mert legutóbb idő hiányában nem tudtam mindent leírni, amit akartam. Kezdeném azzal, hogy a saját szavaiddal állítottad, hogy TE vagy minden este a társkereső weboldal csevegőjében és engem vádolsz azzal, hogy miután az oldal tagja se vagyok, hogy életformámmá vált az oldalon való lógás? Te gyakorolsz néha önkritikát? Adjak kölcsön egy tükröt, hogy végre elkezdhesd, mint ahogy a sims játékban is fejlesztik a karizmát!?
Illetve hogy ha az általad preferált weboldal házirendjét itt is betartatnánk, és itt is lennének hozzád hasonló rosszindulatú besúgó tagok, akkor a legutóbbi hozzászólásod miatt kitiltásra kerültél volna a saját posztod miatt. Egy vadidegent sértegettél csak azért mert az ő tapasztalata és véleménye eltért a tiedétől. Amit letagadsz, egy hozzászólással feljebb. Hihetetlen, hogy még mindig divat, hogy valaki úgy próbál nyomatékot adni a saját véleményének, hogy a másikat sértegeti. Majd letagadja. Továbbá büszke vagy arra, hogy hozzájárulsz mások kitiltásához. Mert talán úgy hiszed, hogy ez a fajta társadalmi munka előrébb való, mint a saját vagy mások pár találási szándéka. S mindent pénz nélkül és egyéb juttatások nélkül önként teszed és vehemensen védelmezed az oldalad hírnevét. Teljesen hihető. Viszont a problémát nem szünteti meg a kitiltások száma, csak ideiglenesen kisöpri. Majd a szél visszafújja. Erről nekem a szélmalom harc jut az eszembe. Illetve a sziszifuszi erőfeszítések. Az örök időkre hiábavaló erőfeszítések minden apró és nagy kihágásáért. Amikért normál esetben nem járna ugyanaz a büntetés, valamikor figyelmeztetni is illene. Ahogyan a fociban is van sárga és piros lap is. Képzeld el, hogy nem lenne. De ne aggódj, én értettem az első találkozás durva célzását, és nem mennék vissza, ha hívnának se, mert ahol nem látnak szívesen oda nem megyek. Ugyanakkor teljesen megértem és tiszteletben tartom veled ellentétben azoknak a véleményét, akik más okokból beleszerelmesedtek az oldalba. Elvégre, ha velem máshogyan történt volna, és kapásból megtalálom a nagy ő-t mielőtt bárkinek szúrtam volna a jelenlétemmel a szemét, akkor az én véleményem is merőben más lenne. De nem így történt, hogy most milyen mű indokkal küldtek el, az az ő saját szegénységi bizonyítványunk. Nem az enyém. Ha velem volna probléma más oldalak is jelezték volna. (Rajtad kívül!)
Megjegyezném építő jellegű kritikának, hogy hihetetlen a stílusod. Változtass rajta. A saját logikáddal érvelve. Ha én most azt mondanám, hogy a vakok között félszemű a király. S ezzel rád célozgatnék. De nem teszem. Akkor ugyebár te vagy a hibás, ha magadra veszed. Mert, aki nem inge, az ne vegye magára. Ezek alapján állítom, hogy feljogosítottad magadat arra, hogy bárkit sértegethetsz, gondolom meg is teszed, s ha valaki megsértődik, akkor az a másik hibája. Egek segítsetek, még én lettem kitiltva és ő meg tag maradt. Mekkora irónia már!
S ilyen emberek javasolnak kitiltásra más tagokat azon az oldalon, mint TE. S aztán szóvá teszik más weboldalakon, ha nincs sok értelme, annak a kitiltásnak, amihez így-úgy közük van. Nincs hozzáfűzni valóm. De talán még annyi, hogy ezek után továbbra is javaslod, hogy gyertek csatlakozzatok a közösségünkhöz, mert jó a társaság. Vagy épp csak hiányzik az ember, főleg vidéken, mert ugye sok volt a kitiltás, bár ahogy láttam férfi és idős női tagból maradtak még bőven. Hiszen nem mindenki volt olyan szerencsés, lásd jómagam és még néhányan, hogy túlélje az indok nélküli a kiközösítést. Ami saját elmondásod alapján minden este végbemehet, ha éppen úgy van kedved. Mert az adminok adnak a régi közösség tagjainak szavára. Ha igaz, ha nem az.
Itt befejezettnek vélem a véleményem kifejtéséért az első találkozás oldallal kapcsolatban és a továbbiak nem foglalkozok, azokkal akik nem tudták megemészteni az írottakat vagy hazugnak bélyegeznek. S köszönöm, sok minden megmagyarázásra került általad.
Üdv. rotring05 :) Kicsi a világ :) Nincs garancia arra, hogy x vagy y társkeresőn találod meg életed párját, ez csak egy lehetőség a sorsnak, hátha :) De azért mégsem mindegy, hogy 100 regisztráltból, vagy 10-ből 1 a kamu. Sok sikert kívánok Neked a párkeresésben :)
Nos, elolvastam a hozzászólásokat. Teljesen igaz, amiket leírtatok, mert hiába regisztrál valamelyik társkeresőn és 100 lánynak küldesz levelet, hát ha kapok egy választ a 100ból. Igen ám, de többsége offline, mert megtalálta a párját vagy pedig talált jobbat. Az Első Találkozástól félek, mert annyira becsaptak engem, hogy már öngyilkosság jár a fejemben. Ugyanis, 30 vagyok és nem voltam egyik lánynál sem sikeres idáig (nem volt kapcsolatom). Nem volt túl magas a mércem és átlagos férfiként érzem magam. Csak 20-30 év közötti lányokat keresni? Á, ugyan! Szóval lehetetlen. Lassan 7 éve próbálkozok társat találni, de sajnos sosem sikerült. Egy magányos farkas, aki leéli a szingli életét végig. Életben viszont félek megismerkedni, mert volt kudarc. Megpróbáltam ismerkedni olyan lánnyal, aki teljesen egyedül volt, de 5 perc múlva megjelent a barátja. Nagy csalódás volt, és megmaradt bennem ez az örökös átverések. Szerintem az ember lemondhat a párkeresésről és elmehetne gyászolni saját magát. Ha van lehetőségetek, hogy és hol tudok megismerkedni csajokkal, akkor nyugodtan írjatok! Igazából komoly kapcsolatot keresek.
Légy szíves ne engem sértegess diplomatikus formában, miközben semmit se tudsz rólam, vagy a társkeresési szokásaimról. Így nem fogod tudni megvédeni a kedvenc oldaladat. Nem kell hinned nekem. Nem érdekel, hogy mit gondolsz. Én nem vagyok netfüggő. Hébe - hóba felnézek megnézem, amit akarok. Ennyi. Több oldal, több esély alapon regisztráltam. Látom ez téged nagyon zavart. Szélesebb kanállal nagyobbat meríthetsz, abból a vízből is, ahol szerinted a kacsa a hülye. Ami én vagyok, ugye? Köszönöm. Kedves volt tőled így az ünnepek alatt biztosan megtelt a szíved szeretettel, ha itt így fröcsögsz. Most süllyedjek le a te színvonaladra? Kihagyom. Minden úgy történt, ahogyan állítom. De veled ellentétben én nem direkt marketinget képviselek ezen a fórumon, hanem társkeresési élményeim osztom meg, legyen az negatív, vagy pozitív. S mint mondtam nem izgat az-az oldal.
Amit te pozitívnak felsorolsz az oldaladat mellett, azt én a normális alapnak gondolok. Hiszen egy normális oldalnak van működő, együttműködő supportja. Az ott létem alatt nagyjából 4 szer mentem fel a chat-re és soha nem töltöttem sok időt ott. Amit észrevettem, hogy sok a férfi, és sok az idős nő. Számomra furcsa, hogy előfizetések, reklámok nélkül, miből él meg az oldal? De semmi közöm hozzá, nem érdekel. Csak érdekes. Ezek nélkül olyan, mintha én létrehoznék egy nyilvános online klubot, ahova bárki beregisztrálhatna, de csak a szép és vonzó nőket nem tiltanám ki idővel.... vagy más egyéb haveri tényezők mellett, mentén adminkodnék. Vannak ilyen irányú élettapasztalataim régről, s tudom, hogy egy nagyobb jogkörrel rendelkező haver mennyit tud segíteni, akár a büntetések megúszása vagy egyéb terén az ilyen oldalakon. A véleményem továbbra is fenntartom. Nem a kitiltás hozza meg a várva várt sikert. Tanítsd meg őket a te szabályaid szerint játszani.
Meséld el, hogy találtad meg ezen az oldalon az életed párját! Az meggyőzőbb volna, mint mások példájával posztolni. Sok sikert.
A jövőre nézve keress más valakit, akinek beszólogathatnál. Most, hogy te ott jól érzed magadat, valaki más meg máshol, az nem mindegy? Előre is, köszönöm a megértésedet.
Mindenkinek kellemes Békés Boldog Karácsonyt s Boldog Új évet kívánok. Jövőre találkozunk, online.
Én is "tagja" vagyok az oldalnak és valóban, az egyik legnormálisabb társkereső. Persze nem szabad túlértékelni ezt sem, hiszen hiába normális a tulajdonos és jó a szűrési hatékonyság,...itt is rengeteg "idetévedt" unatkozó van, aki elsősorban a sérelmeit, bánatát szeretné itt orvosolni.
Én is "nyakon csíptem" már két kamu hölgyet,...ki is lettek tiltva.
Volt idő amikor gyakran írtam be mindenféle linkeket, mégsem volt belőle soha problémám :)
Meglepődve olvastam az Első találkozás oldaláról írt véleményed, meglátásod. Én is tagja vagyok az oldalnak, és mondhatom, az egyetlen komoly és megbízható társkereső, ahol a kamu regisztráltakat közösen, a tagok és az oldal tulajdonosával együtt takarítjuk ki. Tudsz még ilyen oldalt mondani? Tudsz még olyan társkereső oldalt mondani, ahol a rendszergazdával a felhasználók napi kapcsolatban vannak? Bármi kérdésük, észrevételük van az oldal működésével kapcsolatban, bármikor írhatnak Neki és perceken belül választ kapnak rá? Tudsz még olyan oldalt mondani, ahol a tulajdonos minden este bejön hozzánk a csevegőbe, és megkérdezi, minden rendben működik? És még sorolhatnám... Várom válaszod :)
Linkelés miatt tiltottak ki? :) :) Na neeeee :)
Minden este a csevegőben vagyok és rendszeresen youtube-linkeket mutatunk egymásnak, főleg zenéket, kinek mi a kedvence. Közben pedig jókat beszélgetünk.
A kommentedből nekem az jött le, hogy Neked inkább életformáddá vált a társkeresőkön való lógás.
Gondolom azért kellett ennyi helyen megjelenned, mert sehol sem értél el "sikert". Ezért biztos, hogy a társkeresők a hibásak? Nem lehet, hogy a Te készülékedben van a hiba?
"Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
Szívből kívánom, hogy találd meg életed párját valamelyik oldalon. Én többnek is tanúja voltam az Első találkozáson.
Érdekes, amit írsz, mert én meg idáig csak olyan hölgyekkel cseteltem, akik mind-mind komoly kapcsolatot szeretnének találni, de elegük van már a sok kalandorból és agyhalottból. Szóval hidd el nekem hogy vannak nők, akik komoly kapcsolatra vágynak.
Azzal azonban jó ha tisztában van az ember, hogy ha egy nő a profilja alapján értelmesnek tűnik és viszonylag szépnek is, akkor sokszor megesik, hogy egyszerre akár 10-20 vagy még több férfival is beszélgethet, matchelhet - a saját jól felfogott érdeke, hogy kiválassza a neki legjobban tetszőt. Sőt sokszor az nyer, aki a legkorábban írt rá a regisztráció után, mert mondjuk nincs szíve elküldeni és a többi megkeresésre inkább nem is válaszol. Akikkel én beszélgettem nők egy jó részük az alatt a pár nap vagy hét alatt sem törölték/hibernálták magukat az oldalról, pedig volt akiről tudtam, hogy csak velem foglalkozik épp. Ha te mondjuk ilyenkor írsz rá az adott hölgyre, akkor hiába is várod a válaszát. Sok oldalon látod a hölgy mellett, hogy online van-e vagy mikor volt utoljára online. Ha valaki sokat online, de magasról tojik a leveledre, akkor vélhetően épp valakivel/valakikkel csetelni jár fel az oldalra, mert még nem merte megadni a messenger elérhetőségét az illetőnek a bizalomhiány miatt.
Én azt szoktam csinálni pl a Randivonalon, hogy ha már látok némi reményt a kapcsolatra pár nap után, akkor hibernálom magam addig, amíg a remény még fent áll. Ezt a hölgyek is szokták értékelni - ha megemlítem nekik - hiszen látják, hogy korrekt vagyok velük és komolyak a szándékaim. Sajnos ez fordítva nem mindig működött - volt van és lesz is mindig, aki több lovat akar megülni egyszerre és ezzel nem tud az ember mit kezdeni.
Ezernyi oka van, hogy egy adott hölgy épp miért nem válaszol és nem feltétlenül róható fel neki bunkóságnak szerintem - én így fogom fel.
Szerintem a párkeresésnél is a matek győz - az embernek mindent meg kell tennie azért, hogy minél többen figyeljenek fel rá, mert a sok kudarc mellett több rá felfigyelő nőből több eséllyel talál egyet, aki tényleg érdeklődik is iránta. A leges-legfontosabb szerintem egy jó fotó. Akár érdemes lehet profi fotóst, vagy ismerős körben hobbifotóst is alkalmazni. Én is szinte hetente cserélem a fotóimat - részben az egyre jobb alakom miatt is frissebbre - illetve nézem a reakciókat, próbálom megtalálni a legelőnyösebbeket. Nyilván ez csak mézesmadzag, de valljuk be, hogy minket is a fotó fog meg első körben és utána jön csak az adatlap. Illetve azzal is hamar tisztában lesz az ember fia, hogy a nők is sokszor csúnyábbak, egészen mások a valóságban, mint a fotón. Néha fogom is a fejem :) ..
Nekem amúgy az a titkos fegyverem, hogy ha valakire kiváncsi vagyok - legyen mondjuk "Katalin" és látom, hogy a példa kedvéért Győrben lakik, akkor beírom Facebookon a keresőbe, hogy "Katalin Győr" Kidob egy csomó fajta találatot, de rá kell klikkelni a fülek között az "Emberek"-re és akkor csak az olyan Katalinokat írja ki, akik vagy ott laknak, vagy ott dolgoznak vagy ott születtek. Fotó alapján én a hölgyek 50-60%-át meg szoktam tudni találni face-n és hát bizony sokszor meglepődök, hogy mennyivel másabbak a valóságban, mint a beállított fotókon. Volt, hogy a Randivonalon teljesen belezúgtam valakibe a fotója alapján, aztán megtaláltam face-n és láttam, hogy öt évvel korábbi a fotó és azóta vagy 30 kilóval nehezebb és egy bányarém. Ha nem néztem volna utána és úgy írtam volna rá, akkor nagyot csalódtam volna egy randin....
Az eljön az ideje és tenni érte szorosan összetartozik :)
Igazából csak akkor tudsz tenni érte, ha eljön az ideje :)
Addig csak erőlködés, próbálkozás, kínlódás van. Biztos már mindenki tapasztalta, hogy gyakran még egy lakás eladása is így működik, van úgy, hogy hónapokig hirdeted és senki sem viszi el, aztán egy év múlva amikor újra megpróbálod, az első jelentkező megveszi.
A tenni érte nem makacs próbálkozást jelent, hanem megpróbálni meggyógyítani a saját sebeket, ez pedig általában nem megy egyedül. A pszichológia szerint a felnőttkori lelki sérülések okai a gyerekkorban keresendők. Szüleinktől megtanultuk (legtöbbször sajnos rosszul, rosszakat) azokat a mintákat, amik most is működnek: hogy kell szeretni, hogy kell figyelni, hogy kell kapni, adni, problémát kommunikálni-megoldani, stb.
Az ember nem azért vonz be egymás után szar kapcsolatokat, mert szerencsétlen, meg van átkozva, hanem gyerekkorában egy rossz vagy szeretetlen kapcsolat rögzült, ezért tudat alatt mindig ilyen embereket vonz és ilyenekbe lesz szerelmes, akikkel ezt újra megéli. Még egy "átlagos" gyerekkor is rejthet olyan dolgokat, amikre nagyon nehéz visszaemlékezni, mennyi minőségi időt töltöttek veled, mennyire támogattak, öleltek meg/kaptak fel, számtalan ilyen apróságnak tűnő dolog, de a gyerekben (és így benned is) mély nyomot hagy a hiánya. Másra van szüksége egy lánynak és egy fiúnak, ekkor alapozódik meg, hogy egy nő mennyire lesz befogadó-szeretetteljes, egy férfi pedig mennyire bízik magában, lesz határozott. Ezek nélkül csak felnőttkorú gyerekek lesznek... és ki akar, ki tud egy nagykorú gyerekkel tartósan együtt élni?
Igen, előfordul olyan is, hogy hasonló sérülésű emberek szeretnek egymásba (tudnék róla mesélni), ilyenkor bár ritkán lehetséges, hogy tudatosítják ezt magukban és sok szeretetet tudnak adni, de sajnos a leggyakoribb, hogy az egyik feltöltődik a másik által és szakít/továbblép (már ahhoz az állapotához keres társat), a másik meg még mélyebbre süllyed. Ezért jó, ha két egészséges/gyógyult ember keresgél és talál egymásra.
Tehát valahogy úgy kell várni, hogy nem beletörődve, hanem bízva és közben megtanulni örülni az egyedüllétben is a kisebb örömöknek, nem elveszteni a bizalmat, humorérzéket, megismerni magunkat, hogy miért történt a sok kudarc, milyen minták alakítják az életünket, hogy nem is tudunk róla.
Pont azért kell először magunkkal foglalkozni és erre időt szánni, mert kevés az idő, nincs időnk még egy szar kapcsolatra... :)
Amit könnyű mondani, nap mint nap, esetleg évek óta egyedül tenni igencsak nehéz, én is tudom. Szerintem a karácsonyt még túl lehet élni, azért legtöbb egyedülállónak van testvére, szülei, esetleg bár barát. Én inkább a szilvesztertől félek, szerintem alvás lesz :)
Örülök, hogy más is hasonlóan látja, annak pedig különösen, hogy egy hölgy is :) .. Én a randis hölgy oldali elutasító chat üzeneteknél is meg szoktam köszönni, ha válaszra méltatnak és azt pedig külön, ha az elutasítás okát is írják, mert szerencsétlen elutasított férfi ember fejében teljesen torz okok tudnak tippként megjelenni. A negatív kritika is előre viszi az embert, ha tudja értékelni.
Szerintem egyébként a mai világban megkerülhetetlen a netes társkeresés - ha tetszik valakinek, ha nem. Nem kell leírni annak a lehetőségét, hogy valaki a munkahelyén, környezetében, baráti társaságban, vagy épp szórakozó helyen találja meg a párját - nyilván akad erre is példa. Azonban én azt szoktam mondani, hogy egy munkahely, baráti társaság nagyon belterjes - kicsi a választék. Rátukmálják az emberre az illetőt, mondván, hogy "jó lesz ő neked" - pedig ez sokszor nem igaz. Az ember pedig beletörődik, aztán csodálkozik, ha idővel újra egyedülálló lesz..
Rám is próbáltak már erőltetni hölgyet a környezetemben - kinézetre be is jött volna, de ismertem annyira, hogy tudtam - fejben nagyon nem illünk össze, így udvariasan visszautasítottam.
Én olyan szempontból nem panaszkodhatok, hogy kb két hónapja keresgélem az új igazit és szinte minden héten szóba tudok elegyedni egy újabb hölggyel. Onnantól kezdve általában nem szokott gond lenni, mert jellemzően megkapom bóknak, hogy jé egy férfi, aki nem hülye, tud is értelmesen beszélgetni. Aztán hogy később abbamaradtak a dolgok az már más miatt volt idáig mindig. Jellemzően vagy rájöttünk, hogy nem illünk össze vagy én jöttem rá, hogy a hölgy menthetetlenül szét van esve agyilag és nem tudok vele mit kezdeni.
Ilyen téren egyébként érdemes szerintem az embernek önkritikát is gyakorolnia - mármint, hogy ő maga mennyire van agyilag szétesve pl a válás, ex hiánya vagy a társkeresési kudarcok miatt. Ez ugyanis hamar visszatükröződik a beszélgetések alatt és ki akarná egy agyilag szétesett ember nyomorát hallgatni?
Szerintem az embernek először a fejében kell rendet raknia - anélkül görcsös keresés lesz az egész és kisebb az esély a sikerre.
Egyébként nekem is vannak rosszabb heteim. Pl az elmúlt héten is nagy volt a csend - semmi match, semmi reagálás a levelekre. Azonban mindig a legváratlanabb pillanatokban bukkant nálam fel a következő jelölt - amikor már kezdtem elkeseredni. Most is két napja és a jövő héten randizok is vele elvileg.
Többször gondolkodtam, hogy most kicsit pihentetem a társkeresést, de aztán mindig lebeszéltem magamat róla, mert tényleg a legváratlanabb pillanatban bukkanhat fel a nagy Ő és ha pont akkor nem vagyok fent, akkor lemaradok róla - "aki nem lottózik nem is nyer" :) ..
Szerintem inkább a kudarcot kell tudni fejben kezelni. Először is minél magasabbra rakja az ember a mércét, annál több kudarc fogja érni a társkeresés alatt - kivéve ha egy tökéletes testű férfi/nő magas IQ-val és EQ-val. Én magasra raktam kinézet terén a mércét, mert az exem kifejezetten olyan jó testű nő, aki ha regisztrálna társkeresőre, akkor fél nap alatt meglenne biztosan 50 levele.. Nem kell, hogy olyan jól nézzen ki a hölgy, de nálam nem működik a kémia, ha molett - szóval az a minimum, hogy legalább normál testalkatú legyen és legyen ápolt - emellett agyilag feljebb legyen az exnél, aki elég egyszerűen látta a világ dolgait sajnos. Én az elmúlt öt évben felszedtem kb 20 kilót és úgy voltam vele, hogy ha én elvárom egy hölgytől , hogy jó alakja legyen, akkor ő is joggal várhatja el tőlem, így először a testem raktam rendbe durva napi szintű edzéssel, életmódváltással és három hónap alatt le is adtam, amit felszedtem - sőt tovább megyek, mert még 5-10 kilót le akarok adni, hogy címlapfiú kategória legyen a testem - pont azért, mert jobb kinézettel jobban tudok válogatni.
Emellett teljesen lecseréltem a ruhatáram is igényesebb, de nem horroráron mért divatmárkákra, így egészen más a megjelenésem is, mint előtte. Nagyon sok pozitív visszajelzést kapok a környezetemben a fogyás és a stílusváltás miatt és ez energiát ad - az első hónap volt nehéz fejben.
Ez most így nagyképűen és csúnyán hangozhat, amit leírtam, de szerintem farkastörvények uralkodnak a netes társkeresésnél. Ha vannak igényeim, akkor igen is dolgoznom kell érte - a jól felfogott érdekem, hogy ha van a fejemben egy az én ízlésemnek megfelelő kinézetű és okos, szerető, mosolygós, bújós barátnő képe, akkor felvegyem a harcot férfitársaimmal, mert tisztában vagyok vele, hogy vannak szebb, gazdagabb vagy épp agyban felettem álló férfiak is a "kínálatban". Én nem a legszebb hölgyet keresem, mert szerintem a túl szép nővel sok lehet a gond is és sokszor tisztában is van vele, hogy ő kiemelkedően szép. A nők is sokszor rondának tartják magukat, pedig ahány férfi, annyi ízlés. Engem férfiként sokszor olyan apró dolgok fognak meg egy nőn, mint az arca, mosolya, viselkedése, intelligenciája és többször volt már, hogy nagyon vonzódtam fotó alapján olyan nőhöz, akiben nem is tudom megfogalmazni, hogy mi fogott meg, pedig vannak nála sokkal szebbek, de valamiért a részemről nagyon beindult nála a kémia.
Szóval én Neked is azt tudom csak javasolni, hogy ne add fel ;) ! Tedd fejben rendbe magad, tudd feldolgozni és megfelelő helyre elrakni a kudarcot, kezelni a farkas képeket, hülyéket és ha nem akarod túl görcsösen az igazi megtalálását, teszel azért, hogy megtaláld, akkor előbb-utóbb be fog futni a nagy Ő!
Én az elutasítást, kudarcot próbálom pozitívan felfogni! Ha a tényleg igazit keresem, akkor 1000 emberből 999-et el kell utasítanom és ezzel más is így van. Ez természetes velejárója a társkeresésnek, mert nekem sem érdekem a túl nagy kompromisszum kötése igények terén - abból könnyen újabb válás lehet és ugyanúgy visszakerülők a "piacra" - kinek jó ez?
Akkor van baj, ha valaki 1000-ből sem találta meg az igazit, de én még nem tartok ott :). Ez esetben lehet, hogy átfutottál felette és nem vetted észre vagy ő téged - ezért is kell szerintem mindent megtenni azért, hogy az ember vonzó legyen, hiszen ezen a "piacon" ő maga a portéka testben és lélekben is óriási konkurencia mellett.
Amúgy a gyerek sem feltétlenül hátrány - nekem is van és őszintén szólva jobban örülök, amikor gyermekes elvált hölgyeknek írogatok, mert 35-40 évesen már erősen elgondolkodtat, hogy ha valaminek még ennyi idősen sincs. Kicsit félek tőle, hogy valami nincs nála rendben fejben - másrészt nem szeretnék két helyre tartásdíjat fizetni, így -bár szeretem a gyerekeket - csak annak vállalnék be, akivel tényleg úgy érzem, hogy teljes harmóniában vagyunk lélek terén és holtig tartó szerelem lesz.
Igazából én is ilyen tapasztalatokkal rendelkezem, csak nőként. Bár ennyire részletesen nem tudom levezetni. :) :) Számomra is csalódás ez a fajta társkeresés és esélyt sem látok arra, hogy ez változna. Sokan vannak úgy, hogy kicsit elbeszélgetnek 1-1 emberrel, aztán „jó lesz valamire, amíg nem találok mást, jobbat” alapon, jegeli a beszélgetést. Aztán sosem tér vissza. Jó ötletnek találnám a vakrandikat, ha lenne valaki, aki megszervezné, nem tudom, hogy Magyarországon van-e ilyen? A „társkeresésben csalódottak” facebook csoport is nagyon jó ötlet, itt mindenki jól kipanaszkodhatná magát és akár ismerkedhetne is. :) :) Párt találni itt, ezeken az oldalakon vakszerencse kérdése! De ismerek olyanokat, akik így jöttek össze és boldogan élnek.
Biga Cubensis gondolatára reagálva: véleményem szerint az életben nem úgy működik, hogy „majd eljön az ideje”. Mi van, ha soha nem jön el? Örökké egyedül maradunk? Tényleg ketyeg az óra, és nem csak a biológiai! Nem mindegy, hogy majd 70 évesen találunk magunknak valakit a nyugger klubban vagy néhány hónapon, éven belül, és akkor lesz pár tartalmas, boldog évünk még. Önmagunknak is tenni kell érte. Mindenki azt mondja, hogy pozitívan kell gondolkodni, az majd bevonzza a jót, meg efféle „okosságot” Én ebben sajnos már nem hiszek, annyit csalódtam, hiába gondoltam pozitív dolgokra. És itt van nagy igazságod, hogy már nem tudsz bízni és hinni többé más emberben, a csalódottság és sérülések miatt. Hiába teszed magadban helyre, a sebek ott maradnak. Ezen vagy tovább tud lépni az ember vagy nem. Minél tovább vagy egyedül és magányos, annál inkább nehezebb lesz bízni. Két csalódott ember is lehet együtt boldog, adhat egymás számára akár vigaszt, akár felejtést, gyógyírt a sebekre. Ez mindig az adott emberektől függ. Nem tudok jó megoldást a problémánkra.
Bennem mindig ott van a vágy, hogy találjak magamnak egy szerető és megértő társat, egy boldog párkapcsolatot, de most karácsony tájékán, amikor minden a szeretetről szól, nagyon rossz egyedül.
Mivel nincs két egyforma ember, a szex kérdését is mindenki másként éli meg. Férfiként is biztosan van olyan, aki szeretne lelki társ is lenni, nem csak a testi oldalt látja meg, és nőként is van olyan, aki csak szexre vágyik. Ez az élethelyzetekből és beállítottságból adódik.
Én 30-as éveim elején járó dél dunántúli jóképű srác vagyok. Teljesen normális, gyerek és káros szenvedély mentes. Véget ért a néhány éves párkapcsolatom. Részletekbe nem bocsátkoznék, de a párom elkezdett szellemileg leépülni, s mikor már sikerült úgymond visszahozni a régi énjét és stabilizálni. Akkor a következő tiszta pillanatában nem volt szerelmes belém. Én ezt elfogadtam, tudomásul vettem. Nyilván mást nem is tehettem. Átgondoltam az életem. Muszáj volt. S abban biztos vagyok, hogy már régóta hiányzik a minőségi párkapcsolat az életemből. Eljutottam odáig is, hogy három lehetőségem van a probléma orvoslására. A mindennapi rohanó világban kapva kapni a véletlenszerű találkozások apropóján és valakivel így megismerkedhetek. Vagy próbálkozhatok az online téren is, elvégre manapság mindenki mobillal a kezében közlekedik, lélegzik, él. Harmadik esélyem, ha valaki bemutat xy-nak s ezáltal lelném meg a párom.
Visszafelé minősítve. A harmadik eset egyelőre nem játszik szerepet az életemben. A munkatársaim, más korosztályba tartoznak s a közvetlen ismerősi körömben nincs számomra tetsző szingli. Az online teret mindjárt részletesen kifejteném, de előtte lássuk a személyes élményeimet. Általában vannak időnként lehetőségeim a személyes ismerkedésre. Felkészületlenül érnek időben és különböző helyeken egyaránt. Hiába látom a flört jeleit a női oldalról. Ezek csak sztori élményeknek jók. Azoknak nagyon jók. Valahogyan mindig úgy érzem, hogy nem kellene erőltetni. Mert, hát az embernek vannak alapigényei s egyszeri rövid találkozás nem elég. Hosszú távon szeretnék boldogságot. Link a kép illusztrációhoz.
Az online társkeresés első lépéseit megtettem. Elolvastam, ki mit ajánl s felregisztráltam 12 + 1 társkereső oldalra. A plusz egy az inkább csak online chat. 3 oldalon elő is fizettem prémium plusz előfizetésre. Így tudok írni, ott is ahol más nem, s nekem is írhatna bárki. Máshol is megtehettem volna az előfizetést, de nem akartam. Néhány oldal ilyen szempontból túl veszélyesnek tűnik. Habár én megtettem az elővigyázatosságot és külön kértem e miatt egy bankkártyát az online fizetéshez. 2 hetet kellett várnom rá. Csak akkor teszek rá pénzt, ha tudom, hogy mit és melyik weblapon akarom elkölteni.
S én nem csak vártam a sült galambot, hanem végig gondoltam, hogy mit tehetnék még. Ezt hiányoltam nagyon az itteni hozzászólásokban. Hogy Te mit tettél meg a saját boldogságodért? Így jobb ötletem nem volt, mint elmentem fogorvoshoz, habár nem volt rá különösebb okom. Szépek a fogaim. De fogkőlevétel és fogfehérítésen túl vagyok. Hosszú párkapcsolatban az ember picit lejjebb ad, picit pocakosodik, így most jobban odafigyelek magamra.
Oldalakra lebontva a tapasztalataim:
Egy azon napon regisztráltam mindenhol. S mindegyik oldalon ugyanaz a kép, ugyanaz a normális diszkrét adatlap kitöltésem van, teljes alakos képpel, mindenhol. Általánosságban megfogalmaztam a gondolataim anélkül, hogy bármi konkrétat leírtam volna magamról, múltamról. Így van ok megkeresni, rákérdezni és számos ponton el lehet kezdeni a velem való beszélgetés, erre ügyeltem.
A parom.hu oldalon kapásból kaptam egy levelet. Egészen figyelemre méltó volt.
"Szia "itt az én nevem szerepelt". A nevem "itt az ő neve szerepelt" és mivel közel laksz hozzám én szívesen megismernélek téged. Ha úgy gondolod, hogy tetszem neked, akkor mindenképpen várom, hogy jelentkezz. Nagyon felkeltetted az érdeklődésem. Kedves pasinak tűnsz. Üdv, "itt a neve szerepelt""
Aztán 2 hétig meg se tekintette a válaszomat, úgyhogy szép körítés, csomagolás, de semmi belső tartalom nem volt a hölgyben. Szerintem ez egy sablon levél volt, amit elküldhette nagyjából mindenkinek és aztán nem győzte erővel a válasz levelek hadát, mert mindezt egy jó külsővel rendelkező hölgy küldte. Azóta se adott magáról életjelet. Pedig azóta megtekintette a levelemet. További levelet nem kaptam, de 12 db-ot írtam. Mindegyik egyedi volt, bármelyik megérdemelte volna választ. Akár elutasítást is szívesen olvastam volna. Abszolút jó levelek voltak személy szerény véleményem szerint. Az egyik hölgy mégis reagált rá úgy, hogy tőlem függetlenül pár nap múlva hibernáltatta magát. Aztán vissza.
A következő oldalakon nem volt szerencsém az ottani szabályok miatt.
Az elsotalalkozas.hu az egyetlen oldal, amin kitiltottak azzal a szöveggel, hogy megszegtem a csevegési szabályokat, azzal ,hogy egy beszélgetés során youtube linket küldtem egy hölgynek. Nonszensz. De nem bánnom. Bármikor újra tudnék regisztrálni, ha nagyon akarnék. Manapság se az ip cím, se az email, se a kép nem jelent problémát vagy megkülönböztethetőséget. Visszatérve jól indult a beszélgetés trónok harca, black mirror sorozatokról egy korombéli nővel, aztán olyan filmet mondtam, amit ő nem látott és megrekedt a beszélgetés. Ezért elküldtem a film előzetesét. Erre kitiltottak, de mire kitiltottak, addig kiderült, hogy a hölgy csak a semleges témák terén ilyen közlékeny és barátságos, kedves. Mert amikor megnéztem az adatlapját és rákérdeztem, hogy 29 évesen, hogy - hogy csak 8 általánossággal rendelkezik. Történt e valami az életében? Elhagyta e fiatalon az országot? Nem válaszolt soha többet. Ezen az oldalon kb 5 lánnyal beszélgettem volna. Egy válaszolt ezen a fenti példán kívül, de ő megmondta, hogy nem engem keres. Én meg udvariasan megköszöntem a válasz levelet. Viszont azt megjegyezném, hogy ha nem szabad linkelni, email címet , elérhetőséget megadni üzenetekben, ha tényleg az a szándék, hogy ne lehessen linkelni stb.., akkor miért nem a számos működő script, jquery -t használják a meggátolására? Vagy bármi mást, ami ténylegesen elhozza a megoldást. Ahelyett hogy x nap késés múlva valaki kitilt. Aztán, ha szerencséd van , neked is megmondják, hogy miért tették. S mint a jogászok, úgy fogalmaznak.
A cupydo oldalon, annak dacára, hogy kaptam 13 szív jelölést és ebből 6-an meg is nézték az adatlapomat, senkivel nem tudtam beszélgetni. Van előfizetésem és bárki rám írhatna, de 12 próbálkozás után feladtam, hogy bárki bármit reagálni fog akármilyen stílusban, akárhonnét.
A szívküldi oldalon 36 megtekintésem van. Egyszer kaptam egy sértő levelet. Az volt a problémája egy duci hölgynek, hogy vidéki vagyok és nem Budapesti egy levélváltás során. Nem is értettem, mert az adatlapomon is szerepelt a lakhelyem meghatározása. S egyszer kaptam egy kép nélküli, név nélküli, és bármiféle magyarázat nélkül egy sablon levelet, email cím megadásával, hogy "Szeretnék ismerkedni". Erre nem reagáltam. Ezen kívül 5 levelet küldtem. Egyikre sem érkezett semmilyen válasz. Habár láttam a hölgyeket más oldalon is, ott nem írtam rájuk.
Badoo
Állítólag van egy kapcsolatom egy csinos hölggyel, de életemben nem beszéltem vele. Ráírtam, hogy tisztázzuk ezt a helyzetet, mosolyogjunk rajta, vagy valami, de nem válaszolt. További 6 nővel szerettem volna beszélni. Egyik se reagált érdemben. Bocsánat, egyszer kaptam egy választ "Szia, köszönöm, kedves vagy!" rövid üzenetet formájában. Csak udvarias volt és nem akart ismerkedni. - ezt gondoltam. Úgyhogy nem folytattam. Ezen az oldalon sok a külföldi ebből kifolyólag drága is.
Twoo
21 nap alatt 4 kedvelésem van 12 megtekintésem. 13 üzenetet küldtem és jó néhány beszélgetést kitöröltem. Nagyon zavar, hogy ha kapok rendszer üzenetet, arról, hogy új üzenetem jött és közben semmi. Csak olyasmi, hogy xy a szemét találja legvonzóbbnak magának, beszélgessetek erről. Vagy xy beszélgetős kedvében van, beszélgess vele. S ha rá is írok, hogy van kedved beszélgetni? Szívesen beszélgetek. Akár barátilag is. Semmi reakció. Vagy ami még rosszabb. Hogy próbálnék megismerkedni valakivel. S hiába válaszol úgy érzem, ugyanazokat a köröket futjuk. Semelyik érdemi kérdésre nem kapok egyenes választ. De tőlem se kérdezett senki semmilyen érdeklődést kifejező kérdést. Már vagy 6-szor újra elkezdem ugyanazt a beszélgetést ugyanazzal a személlyel csak pár nap szünettel és mindig szívélyesen köszön, hogy Sziiaaa vagy Szióóó. Van kedve beszélgetni, hisz mindig rákérdezek. S aztán néha mond is valamit magáról, de borzasztó, kínszenvedésnek élem át, hogy eljussak odáig, hogy ő most egy társkereső oldalon ismerkedni akar? Csak beszélgetni? Vagy barátkozni? Vagy igazából mi a csuda van? Hogy lehet, hogy 7143 próbálkozó után még mindig szingli!?
Összességében az a véleményem, hogy online nem akar igazából senki se komolyan ismerkedni a nők részéről se. Tisztelet a ritka kivételnek. Velük nem találkoztam. Csak a lehetőség esélye miatt maradnak fent, hogy hátha mégis jó lesz valamikor számukra. Mondjuk egy nagyon jó képpel, amitől beleborzonghatnak és azok után ténylegesen elkezdene az adott hölgy foglalkozni azzal az illetővel. De addig is komolyabb időt, energiát nem fordítanak rá. Nem egy hölgynek van 10% alatt a válaszadási mutatója. Akár 81 olvasatlan levele is lehet. Több 10 - 20 ezer kedvelés után még mindig egyedülálló, mégis hogyan!? Vagy amit még észrevettem, hogy munka idő alatt fent vannak és hébe - hóba válaszolgatnak, de igazából nem keresnek pár a párt kereső oldalakon.
Ez számomra sokként hatott. Azt gondoltam, hogy jókat fogok beszélgetni. Függetlenül attól, hogy lesz e randi vagy sem. De úgy érzem senki nem akart megismerni, vagy ha igen csak nagyon felületesen. Nem kérdeztek tőlem semmilyen privát plusz adatot, vagy valamilyen személyes kérdést se szegeztek nekem, amitől úgy érezhetném, hogy.: "nah, ő legalább megpróbált közeledni felém." S akkor a kisherceg és a rókától még nagyon messze is vagyunk...
Úgyhogy várom az áttörést. Talán egy jó kép, talán az idő. Nem tudom, hogy hogyan lehet megtalálni a leendő párodat.
Szerintem az elmúlt évben legalább 2-3x fel, majd leregisztráltam négyféle társkeresőről, levonva a tanulságot, hogy ez most nem megy. Én is azt gondoltam, hogy majd valahogy összejön a való életben, nem kell ez a sok reménykedés-csalódás kör, de ez se nagyon vált be. De ez is úgy működhet, mint minden más az életben, hogy eljön az ideje, addig csak erőlteti az ember. Gondolkoztam azon is, hogy ha egyáltalán nem társkeresőzöm, akkor már "előrébb" tartanék :) Tanulni ugyan lehetett belőle, de az önbizalomnak nem tesz jót, ha zsinórban jön a kudarc. Pedig találkoztam szimpatikus nőkkel, de valahogy ők is csak azt tükrözték, ami bennem is megvan, hogy ha valaki megsérült, nagyon nehéz újra bízni. Először ezt kell helyretenni magunkban, aztán valószínűleg társkereső nélkül is megjön a lehetőség. Mert hát összejöhet két csalódott, társfüggő ember, "még ez is jobb, mint egyedül", de ezeknek nem szokott jó vége lenni. Ilyen szempontból talán jobb is, ha hamar kiderül, hogy nem illenek össze és nem rabolják egymás idejét. Persze ahogy már x éve egyedül vagyok, jobban megnézem azokat a kapcsolatokat, amikben az emberek körülöttem élnek. Hát, nagyon kell gondolkoznom, hogy melyik olyan, amilyenben úgy igazán élnék. Szóval talán a hosszabb egyedüllét, persze ha nem önsajnálattal és pánikszerű kereséssel telik :) akkor hasznos tud lenni, és esélyt adhat, hogy tényleg egy alkalmas embert találjunk.
A szex egy nagyon érdekes része ennek, mert a nő és férfi szerintem nagyon másképp áll hozzá. Nem azért mert ne szeretné mindkettő, hanem a férfinak gyakrabban menedék a szex a stressz elől, neki az a bizalom csúcsa, amit a nő adhat. Sok férfi - hibásan - úgy gondolja, hogy ha már megvolt a szex, akkor mélyebb lesz a kapcsolat, de ez töbnnyire nem így működik. Genetikailag ez minden pasiban benne van, csak akiket udvariasabbnak és másnak érzel, azok csak türelmesebbek. :D Nyilván egy inteligensebb férfi szellemi társra is vágyik, de attól még őt is nagyon felkavarja egy csinos 40-es is, főleg ha évek óta egyedül van :) De egyébként jó, hogy írtad ezt, mert erre lehetne jobban figyelni, aki tudatosabb-többet foglalkozott magával, már jobban észreveszi magán, hogy elragadták az ösztönök. Mondjuk ebben a tekintetben is szerintem jó, ha megtalálja a párját az ember, akár ha a hosszú udvarlást szeretik, akár a "minek várjunk annyit" elvet vallják. Én megértem mindkettőt, volt is mindkettőben részem. Talán most már azt mondom, annak ellenére, hogy 40 felett mintha még jobban ketyegne az óra, mégis jobb türelmesnek lenni, mint azt hallani, hogy "ezt elsiettük" attól, akit nagyon szerettél. (Ha van ilyen egyáltalán, hogy elsietni valamit....)
Egyébként alakítsuk meg a "társkeresésben csalódottak" FB csoportját, és mindenki tudna beszélgetni, ha akar, privátban is :)
Elolvasva a hozzászólásod, nagyon-nagyon sok igazságot találtam benne! Sőt, mondhatnám azt is, hogy minden szavad igaz. Ezért gondoltam úgy, hogy reagálnom kell rá, annyira szimpatikus volt az írásod.
Biztosan igazad van abban, hogy sok az olyan nő, aki nem nézi meg a leveleit, nem szán elég időt arra, hogy 1-1 levelet végig olvasson, és még válaszoljon is. Rettenetesen nehéz kiszűrni a rengeteg link, szélhámos embert, legyen az férfi vagy nő, megtalálni azt, aki valóban társat keres. Ebben a rohanó és felpörgött világban egyszerűen alig jut ideje magára az embernek.
Én nőként látom a férfi oldalt és rengeteg negatív tapasztalatom volt a társkereső oldalakon. Először csak óvatosan futottam neki, tapogatódzva ezen az idegen terepen. Nem adva ki magam teljesen, hiszen azt tapasztaltam, amit írtál is, hogy rengeteg olyan férfi regisztrál, aki csak kalandot keres, kamu profilokkal, jobbnál jobb autókat, nagyobbnál nagyobb farkakat villantva. Én nem udvaroltam senkinek, régi elveket vallva, meghagyva ezt inkább a férfiaknak. Amikor leszűkült kicsit a kör, és jobban elmerültem a levelezés világában, megint rájöttem, hogy ezeknek a pasiknak is csak egy a fontos! Minél hamarabb ágyba vinni a nőt! Minden eszközt bevetve a cél érdekében, 100-ból 99-et ez vezérel, nem az, hogy társat találjon. És itt látom, ezeknek a társkereső oldalaknak a rákfenéjét. Persze a szex is fontos eleme egy kapcsolatnak, de véleményem szerint nem az első 3 levél után. Volt olyan, aki már szó szerint zaklatott, eljött a munkahelyemig, mert nem hitte el, hogy azért nem tudok vele aznap találkozni, mert fodrászhoz van időpontom, odáig követett, hogy igazat mondtam-e? Éppen az ilyenek miatt van az, amit írtál, hogy mennyi lelkileg megnyomorított nő van az oldalon.
Próbálkoztam én is azzal, hogy országon belül kerestem, hiszen a távolság a mai világban legyőzhető, és ha az élet úgy hozná, nem okozna gondot a lakóhelyemről való költözés. Ez sem hozott eredményt. Ekkor döntöttem úgy, hogy elég volt! Meguntam a szélmalomharcot, és azt gondoltam, hogy menni fog nekem a társkeresés a virtuális világ nélkül is! Munkahelyet váltottam, kimozdulva a megszokott kis környezetemből. Mégsem talált rám az olyan nagyon várva várt társ. Igaz, hogy én már nem 30, hanem 40plusszos vagyok, nem a legrondábbak közül, normális egzisztenciával, munkahellyel, elváltan, két gyerekkel, akik már nem velem élnek. Normálisan el tudok beszélgetni bárkivel, tudok hallgatni és meghallgatni, érzékeny és érző lélek vagyok. Az életembe belegondolva, a társ találási kudarcokba, nincsenek már nagy igényeim a férfitársadalomtól. :) :)
Aztán, magányosságomat megunva, úgy gondoltam, hogy teszek még egy próbát! Összegeztem magamban a negatív és pozitív tapasztalatokat, hátha hoz majd valami eredményt és megtalálhatom azt, akit nekem szánt a sors, akivel boldog lehetek. Beírtam a google-be, hogy „melyik a legjobb társkereső”, hátha ad fel valami okosságot. Erre a te írásodat dobta ki elsőként. :) :) De azt a lépést még nem tettem meg, hogy újra regisztráljak bármelyikre is. Gyűjtöm a bátorságot, nem jutottam el odáig, mint te, hogy alkalmazkodni tudjak a kialakult társkereső rendszerekhez.
Az még hagyján, de ha valaki túlságosan népszerű, akkor le kell perkálni 1600 Ft-ot, hogy egyáltalán levelet írhassál neki :))) .. Belefutottam már - de vajon az illető tud róla? Nem az összeg kifizetése jelent gondot, hanem az elv, így az én párom biztos nem lesz az illető.
Én csak azért vagyok fent, mert kicsi az átfedés vidéken a randivonallal.
Ez mekkora kamu oldal ez a badoo... Gondoltam előfizetek egy hétre, de olyan előfizut akar rámnyomni, hogy hetenként megújul. Az anyjuk vasporos p..ját terheljék meg hetenként, ne az én bankszámlámat. Gondolom mivel nem lehet előre látni hogy lehet lemondani így csak valamelyik számban nyert olimpiai aranyérem és fizikai nobel díj egyidejű megléte esetén lehet elindítani a lemondási procedúrát ami véletlenül mindig elkallódik az ügyfélszolgálaton, a bankszámát meg fejik folyamatosan. :D