ma mentem a barkassal 90 nel.Aztán mondom, na legyen meg a 100 km/h.Hát szépen finoman adtam csak a gázt,aztán 100ra mikor ráment az óra éreztem hogy innentől keményebb picit a gázpedál.Szóval 100 körül nyit a második fuvóka ha jól tudom, amugy 90 fölött eltünk a csörgő,ciripel hang,100nál már egyáltalán nem volt,és 100nál ráléptem még a gázra,egy pici ciripelés volt abban a pár pillanatban ,és ahogy nyitott a második fúvóka eltűn a ciripelés,és megindul a barkas:D 100 tól elkezdte tolni az órát,és éreztem hogy erősebb lett a motor és kezd gyorsulni,105 ig nyomtam neki,de sajnáltam szegényt,nem akartam jobban meghajtani,meg a hétvégén hosszu utra mennek vele szüleim nem akartam hogy esetleg baja legyen.Tök jóóóó. Nagyon örülök neki,erre csak most jöttem rá,tudtam hogy van ilyen a karbiban,de eddig még nem hajtottam meg ennyire,és domboknál se nyomtam be ennyire a gázt.És még hazafele mikor jöttem fel nagyobb dombokon 80-90nel,és kezdett visszamenni akm óra,ráléptem annyira hogy nyisson a 2. fúvóka,szintén erőre kapott a motor.Nagyon állati találmány. :DÉs akkor most már tudom mért van a ciripelő hang,kevés benzint kap amig csak az egy fuvókáról üzemel.
ma beállitottam az előgyujtást a motoron. pontosan 3.68 ra,vagy 3.7 re.Örültem neki hogy sikerült.1-2 es sebességben még van is ereje meg nem csörög,de 3-4ben mikor odalépek neki csörög,ciripelő hang van.Szóval mégse jó a gyujtásom.Vagy pedig kevés benzint kap a motor.Most számoltam 750km es összesitett uton 8.6 literes átlagfogyasztás jött ki,ebben aztán minden van,város,hosszu ut,sok gyorsitás,dombok.6 személyel utazás stb.Ennyire jött ki a fogyasztás.Szerintem adnom kellene neki még benzint.Egyébként jól megy csak ez a hang nem szünik meg ha rálépek a gázra.Egyenletes gáznál semmi hang akár 80-90 nél sem,csak ha gázt adok méég.
a karbihoz nemtudok most mondani semmit,de van barkasos könyvem majd megnézem valamikor hogy mekkora benzinszint a hivatalos. Amugy picit tudsz állitani ezen a leállásos dolgon.A karbi oldalán jobb oldalról ha jólemlékszek egy ilyen 1-2 cm hosszu kiálló csőszerű furatban van a csavar talán észreveszed,és abban van egy csavar.Na azt lehet állitani hogy be tudjad állitani azt hogy alapjáraton milyen legyen a keveréked.AZ a csavar a levegő mennyiségét szabályozza.Ha kifele tekered,akkor több levegőt kap a motor az ideális keverékhez képest.Ha befele tekered akkor dúasbbat,tehát több benzint. Meg van adva hogy kb azt a csavart a teljes betekeréstől mennyit kell kifele hajtani hogy körülbelül jól menjen a motor.Nemtudok pontos adatot de sztem bentről kihajtva 2-3 kört már jó lesz kb-ra.De azt ugy tudod jól beállitani hogy alapjáraton járo motornál pici gázfröccsöt adsz hirtelen.Ha hörög akkor tekersz ide vagy oda,amerre javul a gázreakcio ott lesz jóó.
No az van hogy a karbit be kellene állítani de nem találtam róla semmilyen leírást hogy mit hova kell csavargatni. sajna ha huzamosabb ideig megyek vele és leszállok a gázpedálról akkor nincs alapjárat és leáll. illetve ha mégis pöfög alapjáraton és lenyomom a gáz pedált akkor egy picit behörög majd felpörög. a karbi típusa BVF 40 f11 vagy f12. van némi infód hogy hogyan kell beállítani? kicseréltem a gyertya kábeleket mert sötétbe úgy nézett ki a dolog mint dart véder budoárja :) villogott össze vissza. szóval áthúzott mindenhol :) keresgéltem gyertyákat de eddig semmi értelmeset nem találtam. azt hiszem piacozni kellene :)
tényleg eltünt a ciripelő hang??UU akkor nekem is rá kell néznem a gyujtásra.Nekem domboknál szokott előjönni az a hang.Hát öszintén megmondom,gyári gyertyát tényleg nemhiszem hogy lehet kapni,nekem sikerült piacon aszthiszem 200ft ért venni gyári uj volt műanyag kupakkal.Na de ez csak a szerencsén mulott.Hát vettünk belem i boltban olyan 5-6 éve isolatort,megy vele azóta is.ez idő alatt 2 évet nem ment a barkas mert le volt állitva.SZerintem vegyél bele,legalább ez legyen benne ne az a másik még a nevéről sem hallottam.Aztán majd később veszel bele valami mást.Amugy nekem van mz-m is,és találtam papám gyertyagyujteményei közt 1-2 bosch gyertyát,hőértékben jó.és beletettem az mz be és teljesen megváltozott a motor,akármi mást tettem bele nem ment ugy,a boschal megy a legjobban,nagyon érezni a különbséget.Szóval ha lenne pénzem,és ha tudnék venni ha kapható még az a fajta gyertya,vennék a barkasba is bosch-t. Most keresgéltem picit neten,eddig nem találtam rá,különben amit használtam az mz be bosch 7 wc ha jól tudom.sima egyérintkezős ott alul,nem az a sokpólusu.A nyomást mi 2.7 re szuoktuk állitani.Nekünk a sárvédőivekre fel van festve hogy 2.5 bar,2.7 re tesszük ,matador 185/70 es gumi van fent.
Mivel nincsen indikátor órám így Tolómérővel lett az előgyújtás belőve. valahol 3,6-3,7 között. Megszakítókat 0,4-re állítottuk. valószínű hogy jól sikerült a beállítás mert dinamikusabb lett az autó illetve eltűnt a ciripelő gyűrű hang. ezen felül 1 db gyújtótrafót kellett cserélni mert lógott a bele neki és néha nem ment a 2. henger. még gyertyákat kellene cserélni mert ami benne van az valami ittrium super c15y jelű gyertya. isolator 175-öst meg nem akarok venni mert ezek az után gyártottak semmire nem valók. eredetit meg ugye már nem nagyon lehet kapni. esetleg van tipped hogy milyen gyertyát vegyek bele? meg a gumi nyomás érdekelne hogy mennyire fújjam fel a gumikat.
megszakitóhézag 0.3-0.4mm az előgyujtás 3.68mm gyári érték szerint,és valahol tényleg itt megy a legjobban. Először a hátsó hengerrel (váltó felőli)kezd az ellenőrzést mert annak a hengernek az előgyujtás állitása az alaplapra rögzitett megszakitóval lehet.Ha ez megvan utána a másik kettőt lehet állitani,azok viszont már tekerhetők külön külön alaplaptól függetlenül sorrendjük már mindegy.De 1-3-2 azthiszem a sorrend,és ha igaz a váltófelöli az 1 es henger,de nem biztos.
Boldog tulajdonosa lettem egy Barkas-nak :) Az lenne a kérdésem hogy a gyújtás beállításról hol találok némi infót ( megsza hézag előgyújtás mértéke stb stb )? szeretném végig ellenőrizni a gyújtás rendszert.
Sziasztok! Sajnos meg kell válnom szeretett Barikámtól. Másik teherautó vásárlása miatt. 6 éve van meg , jó állapotban van. 1. 1/2 év vizsgával. Ha valakit esetleg érdekelne közületek nagyon örülnék , hogy továbbra is jó helyre kerüljön, gondos kezekbe. T: 0630-223- 1209