Keresés

Részletes keresés

Ep128 Creative Commons License 2002.03.29 0 0 237
Hali SaGa!

Ment mail!:-)

Előzmény: SaGa (236)
SaGa Creative Commons License 2002.03.28 0 0 236
Hali!

Hozzajutottam egy zsir uj EP-hez. Ket dolog hianyzik belole: a magno es a kezikonyv (meg a joystick kupakja, de anelkul meg elvagyok valahogy).

Van valakinek IS-Basic kezikonyve, amit valamikepp le lehetne masolni/scannelni?

Van PC-n vagy 9 meganyi (tomoritve) EP programom. Az EPTE alkalmas arrra, hogy atjatszam kazettara oket, ugye?

Van valakinek floppyvezerlo rajza EP-hez? Olyan, ami meg is epitheto. Valamikor csinaltam ilyet, de annak mar csak az emleke van meg. Raadasul azt hiszem manapsag mar olyan driveot nem is tudnek szerezni, ami ahhoz kellett (720k 5.25").

SaGa

Ep128 Creative Commons License 2002.03.23 0 0 235
"És az enyémmel?"
Ott szerintem "csak" egy gond van (már egy ideje:-) :
"Nemsokára magyarul is!"
Ez a sor...;-)
Lassan definiálhatnád mi az a "Nemsokára"...:-)
(Egyébként tényleg jó, ez ettől független...)
Előzmény: Stocker (232)
Ep128 Creative Commons License 2002.03.23 0 0 234
"hat... ooo... ize... kicsit igenyesebbre kene venni :)"

Na ja..:-) De ehhez tudni kell, hogy:
1) Az oldal általában valamikor éjjel készül ALVÁS HELYETT,
2) Tulajképpen én sík hülye vagyok a HTML-szerkesztéshez, (kb. fél éve van oldalam) úgyhogy amit ott látsz, az (tőlem) egy kész csoda!:-)))))

De (mint mondám) ráadásul úgy lopom az időt az oldalam (néha-néha bekövetkező) frissítéseire, így erősen támogatok minden ilyen felbuzdulást!:-)
Szóval lehet ám nyomulni srácok, amiben tudok segítek! A saját lapom továbbra is mellőzni fogja a "csicsát", bár egy design-váltás nem sokára bekövetkezik azért...
"Szebbre" nem nagyon lesz sem időm, sem "fejem", de továbbra is LESZ, és FRISSÜL EZT viszont ígérem!;-)
(Értsd.: Amíg én élek, és egészben vagyok az oldal is élni, frissülgetni fog, még ha nem is lesz "Java-s csilivili"...:-)

Előzmény: Törölt nick (231)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.22 0 0 233
No igen, ez NAGYON cool! De kene egy 'gallery' oldal vagy ilyesmi. Nekem mar nem igazan van kedvem toltogetni az emulatorba se a progikat, bezzeg, ha lenne a neten egy jo kis galeria, esetleg animokkal (animalt gif is eleg lenne), akkor sokszor nosztalgiaznek ott. :) Meg mutogatnam a haveroknak.
Stocker Creative Commons License 2002.03.22 0 0 232
És az enyémmel?
Előzmény: Törölt nick (229)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.21 0 0 231
hat... ooo... ize... kicsit igenyesebbre kene venni :)
Ep128 Creative Commons License 2002.03.21 0 0 230
Miért mi bajod az enyémmel?:-))
Előzmény: Törölt nick (229)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.21 0 0 229
Csinaljunk mar egy normalis EP-s weblapot!
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.20 0 0 228
En is ennyit tudok a BAM-rol.
A Big Demoban irtak valami keszulo jatekukrol, tudtok valamit arrol?
rainman Creative Commons License 2002.03.20 0 0 227
> Még mindig keresem a BAM softot.

Ha nem tévedek, BAM Softék két miskolci srác volt.
A Technika házában jöttünk össze talán kéthetente szombatonként...

De hogy mi lett velük???

Előzmény: GÁBOR (210)
GÁBOR Creative Commons License 2002.03.20 0 0 226
csald ide őket is... gondolom van internetjük :)
Ep128 Creative Commons License 2002.03.18 0 0 225
Ork!

A Gnome-sorozat, és a Mad Ork demo "gyanús", a többi BIZTOS MEGVAN!:-)
Az említetteknek is utánanézünk egy barátommal!
Szólj, ha tudod pontosan mid van meg, és mi veszett el, akkor küldöm ami hiányzik!

Gábor!

Ez már túlhaladja az én képességeimet...:-) Megpróbálom Zozosoft fülét rágni a kérdésed válaszát illetően, ha valaki, ő nagyon profi!:-)

Előzmény: Törölt nick (223)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.17 0 0 224
Ja, a Gnome 3 az platform-kaland jatek.
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.17 0 0 223
EP128!
Ime az osszes progi, amit EP-re irtam. Csillaggal jelolom, ami biztos megvan nekem.

Gnome 1 (platformjatek)
Gnome 2 (platformjatek)
Gnome 3 (platformjatek)
Magics (platform-kaland)
Bestiak mestere ? (szoveges)
Trollok vara * (szoveges)
Mutant Test * (izometrikus maszkalos kaland)
Dwarfs' Land (ezt egy baratom irta) * (szoveges)
Pacman City 1 * (advanced pacman :)
Pacman City 2 * (advanced pacman :)
TNT * (aknakereso)
Book of Life * (mini rpg)

Mad Ork demo
Ork Megademo 1 *
Ork Megademo 2
Ork Megademo 3

Remelem egyet se hagytam ki. :)

GÁBOR Creative Commons License 2002.03.17 0 0 222
na megoldottam a magnós jelenséget... tehát alapból piros (sötét) a négyzet. ha érzékel egy bizonyos jelszintet akkor zöldre (világosra) vált. ha mégnagyobb jelszintet kap akkor átvált ismét pirosra és kimozdul balra. ezt azért nem tapasztaltam idáig mert a bemenetre a pc-m line-out-ja van kötve ami nem ad ki akkora jelet, hogy ezt előidézze. Csak azt nem értem, miért lenne ilyen feleslegesen nagy jelszint az optimális amikor én ennek a szintnek a töredékével használom és tökéletesen működik. Feltehetőleg a betöltő rutin sem használja ezt, ugyanis amikor akkora jelszintet kap hogy kimozdul a négyzet olyankor lesz a $B6 port 6.-ik bitje (level input) nulla és én állandóan olyan alacsony jelszinttel táplálom, hogy ez a bit soha nem megy egyről nullába és mégis tökéletesen működik a betöltés. Hogy miért pont akkor lesz 0 ha "nagy" jelet kap azt nem tudom. Ezekről a portokról soha nem találok 100%-os leírást, talán a kapcsrajz segítene a megértésbe. Gyakran találkoztam az ilyen jellegű leírással, amit nem tudok értelmezni:

R21 W #B5 Active low strobe on WR0.
R21 R #B5 Active low strobe on RD0.
R22 W #B6 Active low strobe on WR1.
R22 R #B6 Active low strobe on RD1.

Most az érdekelne igazán hogy a $B6 port 7.-ik bitje (data input) hogyan is működik pontosan. Mikor 0 mikor 1? Szeretném megnézni az exos tape rutint hogyan csinálja. megtudjátok mondani milyen címen van?

Előzmény: GÁBOR (214)
GÁBOR Creative Commons License 2002.03.17 0 0 221
Bezúztak vadi új epket? Istenem! :( Hát ez szomorú. De jó volna egy jó állapotban levő ep. Megpróbálom az enyémet visszaszerezni, dehát ki tudja mi történt vele a következő gazdájánál. Ami most van ep-m annak sajna a kurzorjoynál katasztrófa a fóliája. Ha kézbe veszem a fóliát akkor nem tűnik nagyon érzéketlennek, de ha le van téve akkor már nehéz nyomkodni bizonyos irányokba. Gondolom nem lehet vele csinálni semmit. Az a tervem, hogy készítek egy mikrokontrolleres pc bill. illesztőt. Ezt a 16 bites ep-t hol gyártották? Szerintem tuti hogy volt a magyaroknak valami kontaktja az intelligent felé, kéne hogy tudjanak adni valami hasznos infót. Arról tudtok valamit hogyan készíthették az exos-t?
Előzmény: Ep128 (220)
Ep128 Creative Commons License 2002.03.17 0 0 220
Gábor!

Évekig kutattunk Intelligent-esek után, és a legnagyobb "eredmény" ez az Angol srác volt. Vele Zozosoft levelezett egy ideig..SEMMIT nem találtunk különben, pedig eget-földet megmozgattunk! Az a srác is csak egy "műkedvelő" volt, és valahonnét szerezte a részvényeit még a felszámolás előtt, de egyébként semmi érdemlegeset nem tudott...:-(
Kopácsi Istvánnal pedig (VTGE Kft.) én beszéltem utoljára (telefonon) tudtommal úgy 4-évvel ezelőtt. Ezt a telefont is (nem túlzás!) úgy másfél hónapig tartó keresgélés előzte meg akkor...
(Elérhetetlen az ürge, legalább is úgy csinál!:-)
Akkor annyi derül tki, hogy a "logot" hivatalosan csak ők használhatják gépeken, tehát a mai napig is ENTERPRISE-logoval ellátott PC-ket dobálnak piacra...(Keveset...)
Hogy mikből állítják össze ezeket fogalmam sincs...
Kérdeztem még a mi gépünk "utáni" Ep-ről is, erről az derül tki, hogy valóban létezett, de csak a hadver. 90'-körül gyártottak le pár darabot, de a bekapcsolás után várta az Op-rendszerét, ami sosem készült el. A mi gépünkben is "körbe van bástyázva" a 8-bites alap egy rahedli 16-bites IC-vel, de abban már minden 16-bites volt. Egy Hitachi Z80C volt a CPU, és egy "átlag-Amiga" VGA-tudásával rendelkezett volna, 4-csatornás 16-bites hang, stb...
De ez hosszú, valahova fölvéstem a lényeget, majd bemásolom ide, ha érdekel valakit részletesebben...
Egy szó mint hű de sok: Gábor, ha találsz valakit,aki anno a fejlesztésben, gyártásban résztvett, szólj, én leszek a legboldogabb!:-)
De szerinted milyen nyomra bukkanhatunk, amikor 1995-ben (NEM TÉVEDÉS!) még ott tartottak "hírzárlatilag", hogy 25000 ORIGINÁL (bontatlan) Ep-t zúztak be Skóciában, amik addig egy raktárban csücsültek...?
Nagyjából ilyen hírtelen és nyomtalanul tűnt el az Intelligent Software, hogy még a raktárkészletek is "úgy maradtak" évekig, míg útban nem lett valakinek...:-(((

Előzmény: GÁBOR (215)
Ep128 Creative Commons License 2002.03.17 0 0 219
A magnón "hivatalosan" (Nekem mai napig is így van...Igen, működik a Magnóm is, bár 4-floppy-meghajtó van rákötve az Ep-re, nem dugtam el ezt sem azért...:-) akkor optimális a jelszint, ha villog (ide-oda mozog, és hol piros, hol zöld) a kocka...Ha teljes hangerőre tekered, akkor (gyári állapot szerint) torzítani fog, túl erős lesz a jelszint, és nagyon hamar hibás lesz a töltés...(Jó esetben ez kiderül, mert kiírja, hogy :"Load error! Re-Satrting system!" és újraindul a masina egy automatikus hideg-reset után. Rosszabb esetben "darál", de nem lesz semmi a végén...(Mit nem adnának a Win-t használók manapság egy ilyen hibaüziért a "Kék-halálok" helyett...:-))
Bár ilyenkor is látni, mert ha nem vezérli az Ep a magnót, (PAUSE -megállások töltés közben) akkor "elvesztette a fonalt", csak a magnó pörög, de a jelet a gép már nem veszi...

Ork!
Össze írom neked, hogy mik vannak meg, de ha nem dobáltad ki az Enterpress-eket, akkor látod te is!:-) Ami abban van, azok vannak meg! Így hirtelen fejből: A 3db. Mega-demo, egy "Mega" -nélküli demo, a Mutant Test, az Aknakereső, a Book of Life, a Dwarts Land, stb...
(Hű...Ha van köztük amit mégsem te írtál, akkor bocs! Ezek ugrottak be a nevedre valamiért...:-) Miért mid hiányzik? Amit "ki adtál a a kezedből", az nekem biztos megvan, így a legegyszerűbb, ha mondod mid veszett el, és küldöm is!;-)

Előzmény: Törölt nick (218)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.16 0 0 218
EP128! Milyen Ork soft programjaid vannak? Nekem sok megvan, de parat mar nem tudtam megmenteni.
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.16 0 0 217
Ja, hogy ROM-tol fuggene, azt nem tudom. Egy ido utan floppyt hasznaltam, es gyorsan elfelejtettem a magnot. :)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.16 0 0 216
Asszem a hangerotol fuggott a kocka villogasa. Legeloszor azt hittem, villognia kell, akkor a legjobb a toltes. Aztan utana rajottem, hogy ha max. hangeron megy a magno, akkor a legjobb. :)

Egyszer megprobaltam 2 bites digitalizalot csinalni ennek a "hangero erzekelonek" a segitsegevel, de nem lehetett. :)

GÁBOR Creative Commons License 2002.03.16 0 0 215
Esetleg a "részvényesen" vagy a Enterprise VTGE-n keresztül el lehetne indulni valamerre. Én nagyon nagyon kiváncsi lennék a forrásra és szeretnék levelezni azokkal akik fejlesztették annó. Olyan kapcs. rajz lenne jó amit be lehetne scannelni szép és használható minőségbe.
Előzmény: Ep128 (213)
GÁBOR Creative Commons License 2002.03.16 0 0 214
egy aproság: Amikor az ep tölt magnóról... akkor a kis négyzet elmozdul a sarokban vagy nem? Elmondom miért kérdezem. Én úgy emlékszem, hogy az első ep-mnél a hangerőt változtatva a négyzet elmozdult, de ami most van annál nem. Ha ez így van akkor lehetnek különböző romok 2.1 -es verzió alatt.
Ep128 Creative Commons License 2002.03.16 0 0 213
Aha-aha...Köszi Gábor, ismerjük!:-)
(Csak nem tudtam melyikre gondol Ork a név alapján...)
Igen van ott pár progi, azok már megvannak, de még így is van olyan program, ami nincs meg, holott írásos dokumentumok őrzik, hogy létezett! Összeírom majd, hogy mik is. Persze bizti van még egy jópár amiről nem is tudok, de egyelőre az legyen meg amit "névről ismerek"...:-)
Az Enterpress (Valahai Ep-s újság) programküldő szolgálata alapján indultam el ezügyben anno, ott EGO (aki szervezte ezt az egészet) klasszul begyűjtött minden fellelhetőt...Persze előkerült azóta még pár, de kiindulási pontul az szolgálhat.
(Ezért tettem ki először a lapomra az "1-es játék-lemezt" a valahai programküldő szolgálatból...)
Az Intelligent Software-nek nincs címe tudtommal, lévén nem létezik egy ideje mán' a cég....:-(
Zozosoft-al sikerült találnunk egy embert, akinek van pár százalék részvénye az Intelligent-ből, de rögtön meg is kérdezte tőlünk a srác, hogy akkor most szerintünk nullának az akárhány százaléka, az hány százalék is?:-(
Azt tudtátok, hogy a valahai itthoni "képviselet" (Enterprise VTGE) a mai napig is létezik?
(Persze köze nincs úgy 10-éve a mi gépünkhöz, PC-ket rakosgatnak össze tudtommal...)
A "fejes" ugyanaz az ürge, aki anno is...
A kapcsolási rajz valahol megvan nekem, de az is már fénymásolat fénymásolata...Szóval nem igazán minőség...Mivel jó ideje (Hála Istennek) üzembiztosan megy az Ep-m, és mostanság nem is "fejlesztgettem" a hardvert, így nem volt rá szükség, de ha gombolod előkerítem a napokban valamikor...(Idő kérdése...)
Előzmény: GÁBOR (212)
GÁBOR Creative Commons License 2002.03.15 0 0 212
http://www.mumm.ac.be/~cammejpm/enterprise.html
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.15 0 0 211
EP Depository, a cimet most hirtelen nem tudom elokeresni. Van ott fen sok jo nagy RAR, rengeteg progi.
GÁBOR Creative Commons License 2002.03.15 0 0 210
Tudja valaki az egykorii intelligent software cimet? Mit gondoltok be lehetne szerezni a 18 éves exos forrását? Még mindig keresem a BAM softot. Ha tudja valaki az elérhetőségüket szóljon! Ezen kívűl nagyon keresem Várady Ferencet akivel a Fehérvári úti klubbol ismerjük egymást. Ha valakinek megvan a rádiótechnika amiben benne van a kapcsolási rajz, az legyen szives szóljon.
Ep128 Creative Commons License 2002.03.14 0 0 209
Áhááááááá!!!!!:-)

Na "így" már persze hogy "ismerlek"...:-))
Szuper dolgokat írtál, asszem a szoftveres oldal örökös dobogósa maradsz nekünk!:-)
A Spectrumos dolgok is "Ep-s dolgok" lettek az idők folyamán, ezt nem érdemes különválasztani szerintem... Természetesen NEM úgy értem, hogy a SPECTRUM PROGIKAT is kutyuljuk az Ep-s progik közé, de a SPECTRUM ÁTIRATOKAT igen is ide kellene sorolni!
Arányban (ahogy említettem) az Ep-n futó (EMULÁTOR NÉLKÜL!!!!) progik 2/3-át ezzel az erővel ki sem rakhatnám az oldalra, holott épp az a célom (hosszabb távon), hogy MINDENT kitegyek, ami (Emu nélkül!) futott valaha is Enterprise-on!
Képeket én is gyártok minden kitett progihoz, ezt láthattad (láthatod) is az oldalamon...
Ezután is valahogy így szeretném kitenni őket, segít a kép talán beazonosítani picit az adott progit...:-)
http://www.tar.hu//garfield_laci/index.html

Előzmény: Törölt nick (208)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.14 0 0 208
spectrummal szerintem azert nem erdemes foglalkozni, mert arra ott vannak a speccy oldalak. van tokeletes emulator is, le lehet minden programot tolteni
stb...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!