Keresés

Részletes keresés

killertom Creative Commons License 2011.07.01 0 0 12381

Téves. Nem tartozom neked elszámolással, téged se csesztetne senki ha nem az ajtót berúgva nagy fegyvermesterként harangozod be magad.

Előzmény: sztotyi (12379)
sztotyi Creative Commons License 2011.07.01 0 0 12380

Ja és a mérnök tervezéssel foglalkozik, és nem javítással! De már unom a veled való vitát! Csakhogy boldog legyél, én egy ostoba vagyok! Oszt ennyi!

sztotyi Creative Commons License 2011.07.01 0 0 12379

Fegyverműszerész=fegyvermester! A puskaműves a puskákon lévő berakásokat, illetve véséseket végzi! Még mindig nem mondtad, neked milyen van!

killertom Creative Commons License 2011.07.01 0 0 12378

Nincs magasabb??? Lássuk csak, sorrendben:

Fegyverműszerész,

Vadászpuskaműves,

Vadászpuskaműves mester,

A gépészmérnők a törvény alapján végezhet ilyen tevékenységet úgyhogy ideírom,

Fegyverzettechnikai mérnök.

Előzmény: sztotyi (12376)
killertom Creative Commons License 2011.07.01 0 0 12377

Megnéztem a ZMNE weboldalán, 16 hónap. Én tévedtem hogy csak egy évet mondtam :-). De azért 16 hónap nem is két év...

Előzmény: sztotyi (12375)
sztotyi Creative Commons License 2011.07.01 0 0 12376

Nu és neked milyen van mesterem?

Előzmény: killertom (12374)
sztotyi Creative Commons License 2011.07.01 0 0 12375

2 éves és bizonyítványt ad! Plusz 5 év BRFK fegyverműhely! Látod ha egy kicsit tájékozottabb lennél, Magyarországon nincs magasabb képzés! Esetleg fegyverműves! De az egész más szakma!

killertom Creative Commons License 2011.07.01 0 0 12374

Mondom, fegyvermester baszki! :-))))))

Ez egy egyéves alapfokú szakképesítést adó tanfolyam, és a legalacsonyabb fegyveres végzettség...

Fegyvermester...

Előzmény: sztotyi (12372)
killertom Creative Commons License 2011.07.01 0 0 12373

Namost nem igazán érdemes azon vitatkozni, hogy egy internetes fórumon ki milyen stílusban ír. Ha nem bírod a meleget nem menj a napra!

Nem tudom miért vagy meglepődve a reakciókon, azután hogy beállítottál egy ilyen szöveggel hogy "fegyvermester vagyok lehet kérdezni"... Kinek képzeled magad? Mert tisztázzuk, ilyen hivatalos szakmai megnevezés Maygarországon, hogy fegyvermester nincs. Állításod szerint a Bolyain végeztél. Ha elvégezted volna a négyéves gépészmérnökit, utána pedig a 2 éves fegyverzettechnikai mérnökit akkor nem azt mondanád hogy "fegyvermester vagyok". Következésképpen a Bolyain elvégeztél egy fegyverműszerész tanfolyamot ami a legalacsonyabb fegyveres végzettség ebben az országban, és most akkora az arcod mint a Bécsi kapu. A hozzászólásaid 90%-a nettó hülyeség (vetőkengyel... ugyanmár!), ezért is mondtam, hogy inkább hagyd abba amíg még nem égetted porig magad. De már késő.

Előzmény: sztotyi (12371)
sztotyi Creative Commons License 2011.07.01 0 0 12372

sztotyi Creative Commons License 2011.07.01 0 0 12371

Igen hallottam a Colt 1903-ról! Ellenben én nem a külsőségekre gondoltam, hanem a zárolás módjára! Ha jól emlékszem Colt 1911-nél alkalmazták először a vetőkengyeles megoldást! Külsőleg tudom, jobban hasonlít, attól eltekíntve, hogy a TT-nek van kakasa!

Sose írtam, hogy tévedhetetlen lennék! Amit nyugodtan le is írhatsz nekem! Csak a stílusoddal vannak problémáim! Ez nem vitatkozás a részedről, hanem megalázó leugatás! Simán meg lehet győzni engem ész érvekkel! Lásd 2 bejegyzéssel lejjebb a tömegzár kifejtését, ami teljesen meggyőző magyarázat! Ámbár mindenhol használják, és elfogadják a súlyzár használatát! Úgyhogy szépen kérlek normális stílusban fejtsd ki a nézeteidet velem szemben! Nem hinném, hogy részemről pimaszság, vagy lekezelő stílus fogalamazódot meg veled szemben! Csakhogy tudd a fegyvermeseri feladat nem abból áll, hogy tudod mit miről koppintottak, hanem zömében egy reszelőből, illetve fémes munkából! Gondolok itt az elsütés finomítására, egy zárolás beállítására idomszerrel, szép barnításra, vagy egy távcső százados pontosságú felszerelésére! Olyan fegyvermester nálunk nem igazán létezik(vagy csak én nem tudok róla, természetesen gondolom te tudsz), aki a létező összes fegyvert szerelgette volna! Úgyhogy szívesen elvitatkozom veled, emberi hangnembe! Előre is köszönöm!

Előzmény: killertom (12370)
killertom Creative Commons License 2011.07.01 0 0 12370

Először is nem vagyok köteles neked igazolni magamat és bármilyen előéletemet. Másodszor, attól hogy egy olyan nevetséges hazugsággal indítasz, hogy te vagy a fegyvermester még te se mondtál semmi olyat ami a te szakmai előéletedet bizonyítaná.

Ráadásul ha tényleg lenne közöd a dologhoz nem írnál ennyi hülyeséget, pl.:

TT pisztoly mint M1911 klón... Hallottál már a Colt Model 1903-ról? Ugye hogy jobban hasonlít? A TT nem klónja egyiknek se, az M1903 formavilágát egy nagyon egyszerű saját tervezésű külsőkakasos elsütőszerkezettel kombinálja.

FÉG kovácsolt csövek? Ja, a GV vadászpuskáknak volt ilyen, de ne hasonlítsunk már össze egy hadifegyvert egy vadászpuskával! Megnézem azt a hadsereget amelyiknek van pénze és ideje a milliós mennyiségben gyártott fegyverei csövét hidegenkovácsolással gyártani. Szóval amikor a PPS csővel jössz, annak nincsen ide semmi relevanciája.

A kaszálós hülyeségedre meg már nem is reagálok semmit.

Előzmény: sztotyi (12361)
NattyDread Creative Commons License 2011.07.01 0 0 12369

Előzmény: Törölt nick (12350)
NattyDread Creative Commons License 2011.07.01 0 0 12368

... arról nem is beszélve, hogy ha tényleg súlyzár lenne, akkor a fegyver nem működne fejjel lefelé, vagy oldalra fordítva :oDD

Előzmény: NattyDread (12366)
NattyDread Creative Commons License 2011.07.01 0 0 12367

Ja, a tollat egyébként azért nevezi tollnak a "többség", mert az a neve :oD Vagy te még az "irón"-t használod? :oDD

Előzmény: NattyDread (12366)
NattyDread Creative Commons License 2011.07.01 0 0 12366

"A golyostoll sem toll es abban sem latok kivetni valot, hogy tollnak nevezi a tobbseg. "

Ennek ide semmi köze, tök szar hasonlat, már megbocsáss! A tömegzár azért tömegzár, mert a zár tehetetlen tömegének gyorsításához szükséges erő fékezi a lőszerhüvely hátramozdulását a lövés során. A súlyerő ebben a kinetikai rendszerben elhanyagolható tényező, sőt a fegyver súlytalanságban is működik, ami "súlyzár" esetén lehetetlen lenne.

Előzmény: r1 (12320)
*Alex Raps Creative Commons License 2011.07.01 0 0 12365

upsz: .. nem úgy hogy AK-ként 7-800 ezeres beruházási..

Kicsit lemaradtak a nullák. :)))

Előzmény: *Alex Raps (12364)
*Alex Raps Creative Commons License 2011.07.01 0 0 12364

Félreértesz. Nem szolgálok az S.A.S-nél, de ezen a - "mindent visz az igénytelen fegyver egyszerű karbantartása" - dolgon túl kellene már lépni és mindezt valahogy úgy ahogyan ők csinálják és nem úgy hogy AK-ként 7-8 ezeres beruházási költséggel tervezve a régi szart fejlesztjük a például sehová.

Egy hidegtűrő nagy pontosságú mesterlövész puska teljesen felszerelve ~8 ezer €uro. Ezt a pénz el kell elkölteni ahhoz, hogy például a tundrán (vagy a kárpátokban) haladva ne folyton a könnyű karbantarthatóságról, hanem a céleszköz hatékonyságáról mint valódi előnyről beszélgessünk.

A nagyapádat sajnálom, megértem és a hősiességéért rendkívüli mértékben tisztelem, de előre kellene inkább nézni és nem hátra. Szóval vattagatya helyett neoprém, pps helyett pedig TPG-1 legyen inkább a cél. :) 

Előzmény: Törölt nick (12360)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.01 0 0 12363

Münchausen báró kalandjai...)))

Előzmény: sztotyi (12361)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.01 0 0 12362

halinacsizma, a vattanadrág és a pps géppityu 60 éve volt jaszkari. Máma ilyesmikkel operálni ezért már nem életszerű. :)

Nono kéremszépen, nono !

Én nem volnék benn biztos, hogy ha ma vinnének ki száz-kétszázezer magyart hazátvédeni a messzi Donkanyarba, akkor jutna-e mindnek tisztességes fegyver-felszerelés.

Előzmény: *Alex Raps (12359)
sztotyi Creative Commons License 2011.07.01 0 0 12361

Nekem meg a barátom mesélte, neki pedig a nagyapja, mert ugye lehetett választani melyik seregbe vonul az ember, német vagy magyar. Szóval neki azt mesélte a nagyapja, hogy a német cucc volt a legjobb! Mikor befejeztem a Bólyain a fegyvermesteri sulit, elvittek minket a FÉG armyba gyárlátogatásra, ott láttam a kovácsolt csőgyártást, ami nagyon jó csöveket eredményez! Ellenben a ruszkik a húzási módszerrel gyártották a csöveket a PPS-ét is, és állitólag az ablaknál állt grísa és átnézett a csövön majd egy kicsit kalapált rajta, majd megint átnézett és így tovább! A PPS kaszálásra való és nem pontos célzott lövésre!

Törölt nick Creative Commons License 2011.07.01 0 0 12360

Ja, hát ha Te a SAS-nál szolgálsz, az más. Úgy könnyű.

Lentemlített nagyapám a dicsőséges magyar királyi honvédség tagjaként ábrándozott egy becsületes, hó-és fagyálló lábbeliről.  

Előzmény: *Alex Raps (12359)
*Alex Raps Creative Commons License 2011.07.01 0 0 12359

Ezek nem álmok, hanem például az S.A.S-nél mostanában így rendszeresítik a mesterlövész fegyvereket. Ráadásul a halinacsizma, a vattanadrág és a pps géppityu 60 éve volt jaszkari. Máma ilyesmikkel operálni ezért már nem életszerű. :)

Előzmény: Törölt nick (12358)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.01 0 0 12358

Meg az is igaz hogy amikor az északi sarkon vetnek be akkor olyan puskát viszek magammal ami ott működik pontosabban és persze ugyanúgy bírja a hideget, mint a hanyagul összekendált orosz

Anyai nagyapám valahogy úgy mesélte, hogy minden amit használni tudtak az az oroszoktól volt; halinacsizma, vattanadrág, pps géppisztoly.

Azért Te csak merjél nagyot álmodni...)))

Előzmény: *Alex Raps (12355)
*Alex Raps Creative Commons License 2011.07.01 0 0 12357

:D

Előzmény: Törölt nick (12356)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.01 0 0 12356

amig Juba a Dragunov klónnal max 800 méterig kombinál** (és 4 éves gyerekek tartják karban a fegyverét), addig álcázott fedezékből 1000 métere egy lövéssel kiszedem úgy, hogy azt sem veszi majd észre, hogy már odaátról néz a keresőjébe.

Nézd, ha majd csak egyetlen háborút is megnyertél (-tünk) már Juba ellen (vagy úgy egyáltalán bárki ellen; nem vagyok ám én maximalista !) akkor majd újratárgyaljuk ezt a dolgot...)))

Addig tuggyisten de valahogy nyugtalanná tesznek az ilyen magabiztos megnyilatkozások.

Az én koromban ugyanis már erősen ellenjavalt a hadifogolykoszt.

Előzmény: *Alex Raps (12353)
*Alex Raps Creative Commons License 2011.07.01 0 0 12355

Ez igaz. Meg az is igaz hogy amikor az északi sarkon vetnek be akkor olyan puskát viszek magammal ami ott működik pontosabban és persze ugyanúgy bírja a hideget, mint a hanyagul összekendált orosz (amihez adnak egy 4 éves karbantartót) és ha a sivatagba, akkor meg olyat. Igaz ehhez gazdag hadsereg kell, de a hadászatban a pénz nem számít csak a cél. Mindaddig amig nem fogunk erre törekedni, addig egy katonai konfliktus esetében győzni is kisebb eséllyel fogjuk megállni a helyünket. 

Előzmény: Törölt nick (12350)
sztotyi Creative Commons License 2011.07.01 0 0 12354

Bezony! És ezt a tény mindig elfelejtjük! Egy finommechanikai eszköz ápolást igényel! Az amcsi seregben úgy tanítják: ápold a fegyvered, hisz az az életed! Nem való oda homok, no meg harckocsi alá sem kell tenni!

Előzmény: *Alex Raps (12353)
*Alex Raps Creative Commons License 2011.07.01 0 0 12353

A katonai alkalmazásoknál is fontos egy mesterlövész fegyver esetében, hogy nagy távolságokon kicsit szórjon (tehát lágy legyen a cső anyaga), jó legyen az optika és a lőszered pedig kézzel készüljön*, stb. Ha pedig erre törekszünk akkor a kényszerűen erre a célra használatos alkalmazott anyagok és fegyverépítési technologiai megoldások diktálnak. Azok pedig azt sem bírják ha leejted, nem hogy tank, meg mocsár, meg 4 éves korú fegyverkarbantartó meg izé. Viszont amig Juba a Dragunov klónnal max 800 méterig kombinál** (és 4 éves gyerekek tartják karban a fegyverét), addig álcázott fedezékből 1000 métere egy lövéssel kiszedem úgy, hogy azt sem veszi majd észre, hogy már odaátról néz a keresőjébe. Csak ez számít.

*a Lapua Scenar és a Norma Diamond Line 15 m/s szórásképet tud gyári dobozból. Mindenféle különösebb (értsd 1 óránál nem hosszabb) képzést követően kézzel ugyanezekből a lőszeralkatrészekből és egy(több) cseh gyártmányú lőpor elegyéből valamint egy patikamérleg segítségével 8 m/s szórásképet tud a katona elérni. Ismerek olyan embert aki ennél jobb lőszert is tud csinálni. :)

**minden más urban legend, meg szerencse

Előzmény: Törölt nick (12349)
sztotyi Creative Commons License 2011.07.01 0 0 12352

Bocsi Eugene Stoner

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!