Ha már itt tartunk minden amatőr.:) Még a fehéregyensúly sincs a helyén. Majd belejön. Természetesn ne várjunk hatalmas dinamika átfogást ettől a géptől, de az tuti biztos, hogy egy HD kameránál jobb a dinamikája.
lehet látni azért a gyengeségeket, pl a fehét ház totál be van égve... nd filter elkelt volna... focust se nagyon tud állítani a szerző... de lehet nem látta az lcd-n...
Én m42-es obikat használok. Helios 58mm f2. A látószöge kicsi, viszont szép a képe és olcsó. Régi manuál obik közt ritka az olyan ami APSC-re nagy látószöget rajzol. 28-as van, de azok meg nem túl fényerősek. Keresgélni kell.
Egyelőre nem tud változni, mivel ehez nem elég gyorsak és jók az alap optikák. Az autófókuszt el kell felejteni. Ez nem az a téma. Ha szükséges akkor egy HD kamerát ajánlok.
ok, én csak a zoomh4n és az 550d szinkronról beszélek... (http://www.singularsoftware.com/ akinek FCP je van... (nekem CS4, de fél éve igérik a plug int ahoz is)
más, obik... nikontól jövök, tudnátok mondani über kafa canon obit az 550d hez kéne főleg videohoz.... egy 28mm 1.8 at vettem alapnak eddig...
Nem kell ahhoz Arri-val forgatni és feltűnési viszketegség sem kell hozzá. Hidd el, ha van két független kameraképed és egy független hangod, akkor már simán a csapó a legegyszerűbb, leggyorsabban szinkronizálható és a legpontosabb is. Persze a számláló is jó, de csak képre, a taps is jó, de csak hangra pontos... Nekem elfér a kameratáskában a csapó és ha kell, nem szégyen elővenni.
Hang szinkronizálásra ott a csapó. Pár ezerért már nagyon szép csapókat lehet rendelni ebay-ről és ennek van még egy hozzáadott értéke, ugyanis csapóval a kezedben sokkal komolyabban vesznek :-D
Lehet csak az én szemem csal, de az imént linkelt tesztvideót megnézve, úgy tűnik mintha az 550d-nél a rolling shutter hatás kevésbé jelentkezne. A két gép között pedig semmi képminőségbeli különbséget nem véltem felfedezni.
Sztem nem lesz gond az auto hanggal. Ha ráküldessz egy mikrofont, valszeg nem engedi majd túlvezérelni. Persze ki kell próbálni. Remélem vonal hangot is tud fogadni. Nem nagyon szokott gond lenni az automatikával. 200éé ne várjunk már full profi cuccot. Szerintem így is többet kaptunk mint amire számítottunk:D
nem értem. elöször viszed a rekorderbe, utana a kameraba akkor nem mindegy? amúgy a többin is gyárilag auto gain van csak nem? ha nem szamítjuk a hackelt 5D-t.
már látom, hogy a hanggal lesz itt a gond, csak auto level van rajta..hiába állítom be majd a zoom h4n-en, ...marad majd a szinkronizálás. a kép valóban igéretes, like 7D :)
Csatlakoznék hozzád. :) Én kitt obival venném, de alig várom már, hogy a kezembe legyen. Már csak 2-2,5 hónap választ el. :) Készüljön fel a gép, most a bridge Fujimmal a hétvégi 2,5 napos kocsonyafesztiválon Miskolcon 1900 feletti exposzám született. :) Péntek du.-tól vasárnap délutánig/estig. Fotós, sajtós kártyát kihasználva korodonmögül, színpadról, de ez már off. Bocsi.
Német e-bay-ról ideszállítva az 550D váz 192ezerre jön ki és kapható. Némely itthoni webshop is tud hasonló árat, de sehol sem láttam, hogy mikortól szállítják.