Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Köszönöm a segítséget. Egyébként főleg lemezre kell, és írtam mindkét oldalon,hogy egyfázisú kell.Trafós érdekel, mert az inverteresben már csalódtam régebben vettem egy hegesztőt ami a garancia lejárta után tönkre is ment.
Az E3-as lila binzel "elvileg mindenre jó" gyakorlatilag az alura azért van jobb. Szerintem vegyél 2% lantánost - az tényleg mindenre jó - az alura is ugyanolyan jó mint a zöld, minden másra meg ugyanolyan jó mint a piros ... a színe egyébként világoskék. Méretben az 1,6-ossal meg a 2,4-essel szerintem mindent meg tudsz hegeszteni amit a gép tud.
Én a helyedben csináltam volna egyet .Ha meg ilyent szeretnél akkor meg le hajtatod a lemezt meg a többit otthon meg össze hegeszted vagy csavarozod.Lehet olcsóbb lett volna.
2. IWELD TIG 200 AC/DC Digital Hegesztő inverter (800TIG200ACDCD)
206 900 Ft + Áfa (Listaár: 316 528 Ft + Áfa) KÉSZLETEN!
Persze az árak nincsenek a neten, csak véletlenül kaptam meg, mikor hegesztőkocsit kerestem és arra kértem árat. Végül is a hegesztőkocsi túl drágának bizonyult, viszont az AWI gépre megegyeztünk.
Én hegesztettem vele fűtés csőtől alumínium platóig.
Gép maga nem rossz csak el kell dönteni milyen vastag alumínium anyagot akarsz hegeszteni.Mert ez a gép az én tapasztalatom szerit 8mm-ig korrekt.De azért ide már kell vízhűtéses awi pisztoly.
Pár dolog el van írva web lapon szerintem mert az én gépemnél nincs vagy nem úgy van.
Ja ... ráadásul még azt se tudjuk hogy mit hegesztene a géppel, egy vagy 3 fázisú legyen, csak azt hogy trafós és 150.000 :-) Mi meg itt maclizzal bekavarjuk még az invertert is :-)
Trafósban a Weldi és a Bmax-os gépek nagyon jók azt tudom:)csak elég drágák.
Nekem is Bmax-os van bár akkor még nem ez volt a nevük.Az enyém úgymond a mai bmax-os oknak az elődje.
Használtan vettem de 16éve hibátlanul működik:)(az előző gazdája szerint is).Nállam kb 2-3 éve van.
Akkor talán azt kellene eldöntened először,hogy trafós mindenképpen?vagy inverteres?
Senkit nem akarok megbántani vagy ilyesmi de én egy magyar trafós gépben több élettartamot és megbizhatóságot látok mint az Alfaweld és társaiban.Persze az inverteresnek több előnye is van a trafóssal szembe.Bekapcsolási idő,mobilitás,esetleg több funkció.
Alfa 185, meg az iweld pocketmigek nem rossz gépek, de inverteresek, te meg trafóspárti vagy :-)
Trafósban eddig a ForMig 175-ben senki nem csalódott, korrekt árban van, és ha itt Vaz kollégával felveszed a kapcsolatot, akkor ő megadja a gyártó elérhetőségeit, ahol olcsóbban, vagy személyre szabottan is meg tudod vásárolni.
A 160 asnak jobb a bekapcsolási ideje. Meg olcsóbb is.régebben én is nézegettem. Nem mondtak róla rosszat a fórumon. De végül az alfaweld 185 lett ami kombi és nem drága
Simán megvenném,mondanám is hogy vedd le a hirdetést de hogy jut el hozzám? (333 km). Légyszi ne add már oda senkinek,megpróbálok valakit intézni aki elhozná!Ha nincs rajta a súlya légyszives valahogy mérd már meg,meg a mérete kellene még.KÖSZI!