Szeretitek a kukorica muffint-kukorica kenyeret? Nekem a kedvencem!
Hozzavalok:
2 csesze kukoricaliszt
1 1/2 kakveskanal sutopor
1 kaveskanal so
1 tojas
1 1/2 csesze tej
2 evokanal olaj vagy olvasztott vaj.
Nagyon meleg sutoben 10-15 percig sutni - nem szabad kiszaritani.
A muffint muffin sutoben - a kenyeret ontottvas serpenyoben. A zsiradekot lehet olvasztott szalaonna zsirjaval, keves hagymat meegpoirotvba rajta. . amikor a serpenyo forro, akkor beleonteni a masszat, es ugy a sutobe. . .nagyon finom!
Van aki szeret beletenni kukorica szemeket (fagyasztott, vagy nyers).
Ma jártam egy boltban és megkértem az eladót, hogy mérje meg a laposabbik muffin-lyukat. Nem előttem mérte, igy nem tudom, hogy egyenesen vagy férdén csinálta (valami kis különbség van a kettő között) - de ő 3 cm mélységet mért, igy lehet, hogy tévedtem. Ezért elnézést kérek.
A másiknál 4 cm-t mért. Annak idején, amikor valakivel ősszehasonlitottuk, szemre tényleg csak felének láttuk. Nem akartam senkit férevezetni, boccs.
Lehet, hogy nem is cseh, hanem szlovák, de majdnem egykutya. (Jujj, csak le ne szidjon valaki :-))) ). A nagymamámnak is olyan háromlyukú serpenyője volt, abban csinálta. Erre a laposlyukú tepsire vmi főzős műsorban mondták, hogy tarkedlihez való. Én is csodálkoztam, de ma már minden lehetséges.... :-))
Azt hiszem, lehet kapni ilyen pici kapszlit is, de nem vagyok róla meggyőződve, hogy sütéshez való. Amit eddig láttam, szép színes :-), mintás volt, inkább pici házi készítésü bombonszerű csokik, pralinék csomagolásához való. Múlt héten néztem Olaszországban is, de ahhoz túl drága volt, hogy megvegyem. :-)
Nekem nem ragad bele. :-) A nagyba a papír miatt, ez a mini pedig (szerintem) még jobb anyagból van, mert épp-hogy-csak kipemzliztem olajjal, és tökéletesen kiugráltak belőle :-)))) a muffinok. Egy morzsányi leégett rész sem volt, száraz papírtörlővel áttöröltem és annyi.
ilyet a Metro-ban is es az egyeb Tesco-Auchan-ban is lattam, s nekem is van ilyen de nem szeretem
de elkeseritelek: ha nem kened ki, beleragad
ha kikened szinten
papirkapszli mindenkeppen kell bele, abba meg a teszta ragad bele
en inkabb a szilikonokat ajanlanam...igaz nemelyik nyeklik, de nem kell hozza kapszli, en ki kenni sem szoktam es mosogatni is max. a szeleit kell, ahova veletlenul rakenem a tesztat :-(
es van szilikon amit mikroba is tudok hasznalni, ilyen melegben, ha sutni is akarok valamit nem kell a konyhaba befuteni
"Reggeli egész nap" a címe annak az epizódnak, amelyikben a muffint láttam. Ez egy sós verzió volt: volt benne mustárpor meg reszelt sajt - talán parmezán - de majd ha előkerítettem leírom a receptet.
Szia Zitka, Látom a képen a muffin sütődet. Az enyém hasonló méretű, de nagyobb a lyukak átmérője, így darabra kevesebbet tudok sütni vele. Szeretnék ilyent venni már jó ideje, de nem láttam sajnos sehol. Tudsz segíteni, hol lehet kapni? Vagy ha valaki látott, légyszi, írjátok meg! Köszi!! :-)
én még egyszer sem mosogattam el a muffinsütőmet. sőt, valahol azt hallottam-olvastam, hogy nem is szabad... a kapszli alatt kicsit olajos-zsíros lesz a forma, azt kitörlöm papírtörlővel. ha meg kicsit tésztás lesz, igazából az is lejön papírral.
hol lehet Dr. Oetker kapszlit kapni? legelőször nekem is az volt, egy barátnőmtől kaptam, és nekem is az vált be a leginkább.
Én Dr. Oetker kapszlikat használok - igaz nem a legolcsóbb, de sokáig tart egy doboz - és az teljes mértékben kibéleli a mélyedéseket, nem is kell mosogatnom. Sőt, a Nigella falatozójában láttam olyan kapszlit, aminek a teteje még ki is kandikál a lyukból kb. fél centire, de eddig olyant még sehol sem találtam.
Ja, kipróbáltam Stahl stracciatellás muffinját, és igen jó volt. Én étcsokidarabokat tettem bele - Jutkánk szerint lehet ét- vagy tej- ízlés szerint - erősen gondolkodom azonban azon, hogy legközelebb tejcsokival próbálkozom és inkább kevesebb cukrot teszek a tésztába. Van valakinek tapasztalata a stracciatellás muffinnal?
nem ertem a papirkapszli -> <- kontra mosogatast ... nektek a "kalapja" miatt nem kell ugyanugy mosogatni? nekem orias meretu formam van es a legnagyobb papir is csak a 2/3-ig er, igy mosogatni sajna muszaj.
vettem szilikonos format az egy alom! teleraktam afonyaval a muffint, kifolyt, hagyomanyos formabol tuti ki se robbantom, ebbol meg kicsuszott.
viszony nyaklik es ez eleg kellemetlen ... akarok barkacsolni vmi keretet hozza.
Én is Ausztriában szoktam venni, PAP*STAR márkájú, a Merkur hipermarketekben lehet kapni, EUR 2,39/200 db. Herlitzet itthon még nem láttam, de majd igyekszem nyitott szemmel járni. :-)
Én elsőként Ausztriában vásárolt, Herlitz márkájú kapszlit használtam, szuper volt. AMikor ez elfogyott, itthon vásároltam valami noname vackot, 990 Ft/200 Db, vékony sütőpapír minőség kb. Arra jó, hogy a muffin könnyen kijöjjön a formából, de még a zsírt is úgy átengedi, hogy utána a tepsire égett margarint sikálhatom a formámról. Pedig pont azért használok kapszlit, hogy ne kelljen sikálni...
De ha valaki talál Herlitz-félét (remélem, hogy jól emlészem, írószereket is gyárt a cég), nyugodtan vegye meg, nagyon jó.