Keresés

Részletes keresés

FarkasGyurka Creative Commons License 2013.07.13 0 0 40951

"Amikor a szakbizottság megalakult, benne mindenkivel, "aki számít", akkor úgy döntött, hogy rövid távon, 1-2 éven belül, nem kell változtatni az útvonalat."

 

Feltételezem, hogy a kb. egy évvel ezelötti eseményre utalsz. Nos, itt is kavarodások vannak az emberek agyában, ami hosszú távon nem előnyös.

Egy éve az Elnök úr megfogalmazott egy kérdést az OKT nyomvonalával kapcsolatban. Ez a pályázat beadása előtt volt. A fő motívum az volt, hogy ha változtatni kell, akkor most (akkor) tegyük meg, mert utána a leadott pályázatban már ne módosítson senki nyomvonalat.

Ezt a kérdést P. Vencel a kéktúra szakbizottság akkori vezetője nem kívánta egyedül megválaszolni, így a közösségi döntéshez felkérte azok tudását, akiknek a véleményére számított az útvonallal kapcsolatban. Tehát már volt szakbizottság, de az útvonal kérdésében egy "munkabizottság" alakult, olyan összetétellel, amelyet a szakbizottság vezetője javasolt. Az ezt követő "munkabizottsági" megbeszéléseken nem volt teljes egyetértés, de tényként elfogadták a résztvevők, hogy az OKT nyomvonalát nem kell módosítani, bármiféle módosítás magával hoz számos hátrányt is. Ezt a többség elfogadta, a bizottságvezető az Elnök úrral közölte, hogy nincs szükség nyomvonalváltoztatásra.

Az egy más kérdés, hogy a nyomvonalban szakértőnek felkért emberek szeretnének kitörni a meghatározott szerepből, ennek kezelése nem idevágó kérdés.

 

Visszakanyarodva a többi gondolatodhoz: tény, hogy rendre előjön az útvonalváltoztatási javaslat, bármiféle konkrét elképzelés és realitás nélkül. Ez idegesítő, de nem végzetes, eltörpül a többi anomália felett. Jelen pillanatig nem volt módosítás, a meglévő útvonal megegyezik a jövőbeli útvonallal. Az Elnök úr nem szeretné megmondani, hogy merre menjen az OKT. Erre ott van a már régi szakbizottság. Amennyiben felmerül egy konkrét javaslat, úgy a szakbizottság vezetője megkapja azt véleményezésre és javaslattételezésre. Ilyen eddig még nem volt.

Előzmény: Güsziológus (40949)
Güsziológus Creative Commons License 2013.07.13 0 0 40950

"Azért ilyen gyorsan nem lehet rendbe tenni az egész kéktúrát, hiszen a felméréshez is kell vagy egy év, és mire az állapotok alapján megszületik a terv, hogy hol kell változtatni, addig is el fog telni némi idő."

 

Ezt a hivatkozott hozzászólásból idézem.

Lehet, hogy aki megfogalmazta, az sincs képben?

 

Ennyire titkosan van kezelve a felmérés?

Netán "belső ember" nem írhat le olyat, hogy idő kell?

Előzmény: olahtamas (40909)
Güsziológus Creative Commons License 2013.07.13 0 0 40949

No, ezt épp "elkaptam".

 

"Az OKT változni fog."

 

Itt kezdődött.

 

Amikor a szakbizottság megalakult, benne mindenkivel, "aki számít", akkor úgy döntött, hogy rövid távon, 1-2 éven belül, nem kell változtatni az útvonalat.

Egyhangú döntés volt.

Benne az alapítók, a "rendszert" évek óta "működtetők", és mi is (Hörpölin és én) úgy gondoltuk, nem ez a legfontosabb.

Meg is fogalmazódott az alternatív útvonal.

Mi lett belőle?

Semmi.

 

Lassan egy fél éve, mióta az elnök felkérésére összeültünk és eldöntöttük, más sem hallok, csak hogy erre, vagy arra hivatkozással változtatni KELL.

Egyre hangosabban!

 

Ezek szerint a háttérben már el is van döntve.

 

Valakik tehát változtatni akarnak, és úgy látom, van hatalmuk, és befolyásuk.

Ez így normális?

Előzmény: FarkasGyurka (40948)
FarkasGyurka Creative Commons License 2013.07.13 0 0 40948

Az OKT változni fog. Szerintem sajnos, de pl nem ismerem az ős- lokósok véleményét (az 1960-ast, nem azt, amit most mondanának, hogy akkor mi volt), amikor belső rendszerből nyilvános lett az OKT. Valószínű, hogy ott is voltak különféle vélemények. 

 

A jelenlegi erdőtörvényt teljesen félreértelmezik. Az alaposság sajnos nem a hangos emberek műfaja. Össze fogom rakni a törvény rövid értelmezését, de a kerékpárosok és a lovasok számára kiábrándítóan kevés változás történt. Teljesen tévúton járnak a változások értelmezésében. Pl védett természeti területen (nemzeti park, tájvédelmi körzet, stb) nem mehet a ló vagy kerékpár le az útról, csak a közforgalomnak átadott földúton haladhat (ha sorompó van, akkor az ugye nem átadott), jelzett túristaúton csak akkor haladhat, ha ezt a gyalogos jelzés mellett külön piktogram feltünteti (ilyen még nincsen sehol).

Előzmény: HIMBALA (40944)
FarkasGyurka Creative Commons License 2013.07.13 0 0 40947

nos, akkor abban megegyezhetünk, hogy az önként végzett, közérdekű tevékenység megfizethetetlen. Így kell megítélni a fociban felbukkanó reklámokat is. Az elvégzett munka megítélése, mérlegelése meg teljesen szubjektív, ergo nem összehasonlítható. Kb mint a gyereknevelés.

 

 

Lehet, hogy egyáltalán nincs szükség rá. Lehet, hogy ez az, ami előremozdítja a "mozgalom" helyzetét. És hogy ez kinek a munkájának a kritikája? Bármelyikünké:-)

 

A felmérésről nem szeretnék beszélni. Sem a kialakulásáról sem az elvégzett munkáról. Halad, hamarosan teljesen kész lesz.

A TUHU vs MTSZ is kb ez a kategória.

Előzmény: Güsziológus (40943)
FarkasGyurka Creative Commons License 2013.07.13 0 0 40946

Amenyiben nekem címezted azt, hogy a hozzáállásodat destruktívnak tartom, úgy sajnos ellent kell mondjak neked, mert nem annak tartom. Nagyon sok dologban egyezik a véleményünk, még ha a megfogalmazásuk el is tér egymástól. 

Előzmény: Güsziológus (40942)
HIMBALA Creative Commons License 2013.07.13 0 0 40945

Az előző hozzászólásom első bekezdése fogalmam sincs micsoda, nem én "tettem" oda.

HIMBALA Creative Commons License 2013.07.13 0 0 40944

Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

Előre bocsátva: jóhiszemű vagyok, remélem azokkal „beszélgetek” ismeretlen ismerősként itt, a fórumon, akik ugyancsak semmiféle rossz szándékot nem feltételeznek a másikról. (És ne felejtsük el, hogy a kommunikációnk során teljesen hiányoznak a nonverbális eszközök, amik adott esetben lényegesen megváltoztathatják a leírt mondanivaló konkrét jelentését.)  

 

A jelzések hiánya tárgyában beírt példám teljesen tetszőleges volt, konkrétan senki felé semmiféle bántó, rossz szándék nem volt bennem!

 

Nekünk olyannak tűnik, hogy „úri mulaccság” felé akarják fejleszteni… Ez bizony felveti, hogy igenis elveszik a „bennünk született érzést”.

 

Tudjátok, eddig nekünk csak rossz élményeink voltak az erdőn-mezőn a biciklistákkal, no és a lovasokkal. Azokkal végképp. A gyalogot semmibe veszik, majdhogynem szó szerint lesz@rják. Annyira konkrét példa volt legutóbb is, ami már szinte „megrendezettnek” tűnhet: a Vértesben, éppen a fába vésett Rockenbauer képnél jöttek szembe a lovasok. Mi szépen lehúzódtunk, köszönésünkre válasz nem volt, ugyanakkor az egyik lóra rájött a szükség, és a ló pontosan a képet rejtő fa elé tálalta a lócitromot. Pont oda. (És ugye mindegyikünk tisztában van vele, hogy ezután mi történt: az (úri)lovas leszállt a neki fellegeket jelentő nyergéből, és a nemzetközi jelentőségű turistaút kellős közepéről a magával hozott rafiazsákba belelapátolta a kis kerti lapátjával a lósz@rt. Persze.)  

 

A másik. Nemrég jártuk be a Vállus és Balatonhenye közötti részeket. Erről jutott eszembe, most lesz éppen időszerű, jön a „balatoni szezon”. Komolyan gondolja bárki, hogy a reklámok, prospektusok rávesz majd valakit is, hogy nekiálljon a túramozgalomnak?? Ha eddig nem volt meg benne az ilyen irányú késztetés, akkor majd az fog eredményt hozni?: a balatoni nyaralása közben egy ilyet megpillantson, kézbe vegye, és emiatt célzottan nekiálljon? Ugyan már! Aki a nyaralása során pl. felment a Badacsonyra, vagy megnézte Szigligetet, eddig is megtette, ezután is meg fogja, de nem a Kéktúra miatt. Vagy bárki is el tudja képzelni, hogy apuka anyukát és a két gyereket ezek hatására ráveszi: a.) példa (jó az idő): fürdés, napozás, vizibiciklizés helyett menjünk, izzadjunk egy jót a forró betonon, és aztán ugyancsak izzadva, a szúnyogok és a (nem tudom milyen nevű) iszonyúan idegesítő kis legyek hadával kísérve bandukoljunk az erdőben, b.) példa (rossz idő): punnyadás, számítógépezés, plázázás helyett menjünk, ázzunk szét a bokrok között, csúszkáljunk a sárban… Hát nem tudom.  

 

Az valószínű, hogy megnő az igazolófüzetek eladási statisztikája. De a befejezések száma ugyanaz fog maradni, mint eddig. És akik befejezik, eddig sem és ezután sem azért kezdték el és csinálják, mert most van pénz, és fejlesztés lesz (de konkrétan mi?).

 

A végén pedig visszakanyarodok az elejére. Érdekes módon, jól átgondolva, annak ellenére, hogy mi tartunk attól, hogy számunkra – a legszorosabb értelemben véve csak magunkról írok - esetleg rossz felé akarnak változtatni, nincs meg bennem az optimizmus, de az „úri mulaccság” célközönsége nem lesz vevő erre a „termékre”.           

Előzmény: hadidoki (40911)
Güsziológus Creative Commons License 2013.07.13 0 0 40943

"...Güsziológus aprólékos adatgyűjtésének árával"

 

Ennek nincs ára.

Megfizethetetlen:-))

 

Ráadásul nem is lenne szükség ekkora energia befektetésére, ha az MTSZ nem versenytársat látna a TUHU-ban.

 

Természetesen megértem, hogy az MTSZ jobbat akar (én is el tudok képzelni jobbat), és azt is megértem, hogy az MTSZ úgy gondolja, kötelessége, hogy legyen hiteles és pontos nyilvántartása.

 

DE.

A részeredmények birtokában már egyre biztosabb vagyok abban, hogy nem ez volt a jó döntés.

Sokba kerül (még akkor is, ha más fizeti a cehhet) és nem biztos, hogy sokkal több információ lesz az útvonalról.

 

Egy a biztos.

Ami lesz, annak "jogállása" egyértelmű, azé, aki felmérte.

 

 

Mivel a hiánypótlás napokon belül befejeződik, az MGKE "le fogja gyártani" azt a felületet, melyhez hozzáférést biztosít mindenki számára.

Én már láttam, és nekem tetszik.

 

Ez az útvonal nyilvántartásának a gerince.

Nem pontos, de ki tudja, mi a pontos?

Miért pontosabb az, amit egy olyan készülékkel mértek fel, mely nagyon drága, és nagyon pontos?

 

Se az országút nem változik (kb. 300 kilométer), se az erdészeti szállító utak nem változnak (kb. 500 kilométer).

Maradnak a turistautak (kb. 300 kilométer), de ezek jó része igen pontos most is, hisz Nemzeti Parkok, vagy megbízható egyesületek kezelik.

 

Az aprólékos munka pedig már csak olyan, hogy vagy elvégezzük, vagy nem.

Az is megoldás, hogy bizonygatjuk, felesleges, és akkor nem kell elvégezni.

 

Azért akkor, amikor majd nyilvános lesz a kb. 500 pont koordinátája és köztük az útvonal, meglehetősen részletes résztáv adatokkal, akkor majd vitatkozhatunk, hogy felesleges-e a hiánypótlás.

Az MTSZ adatbázisába se kerül be "magától".

 

Bocs, hogy belementem a részletekbe, de úgy éreztem, hogy figyelemmel kíséred "munkásságom".

 

 

Előzmény: FarkasGyurka (40937)
Güsziológus Creative Commons License 2013.07.13 0 0 40942

Bár a válasz már megtörtént, de a saját stílusomban is leírom:-)

Úgy értem, ahogy írtam.

 

A helyben csak cigányvajdának nevezett, amúgy rokonszenves ember (beszélgettünk) házának kerítésén van egy szelence, és ebben van a pecsét.

Feltételezem, hogy ez így mindenkinek jobb.

 

A ház egyébként TASZ pont is.

 

Romhányi-hegy

Itt is változtak az állapotok.

Nem volt pocsolya, és én bizony nem vettem észre a TUHU térképén lévő - kerülő - utat.

Egy tábla lenne a fontos, de hogy mikor lesz ez a legfontosabb, azt nem tudom.

 

Más.

"Már azt jelzésértékűnek éreztem hogy "Hegylakó" elsőként az MTSz vezetők közül lejött közénk a "hegyekből" ide a topikra is,..."

 

Ahogy jött, úgy ment.

Nem tudom, miért jött, gondolom úgy gondolta, hogy ha sokszor leírja, milyen hatalmas a feladat, melybe belefogott, akkor itt sorakozni fognak a lelkes támogatók.

Egyesek fel is sorakoztak, ha ez volt a cél, akkor érdemes volt energiát fektetni a megszólalásba.

Mivel üzletemberről van szó, egész biztos, hogy megszólalásának célja volt.

 

De miért távozott?

Miért nem ír senki mostanában arról, ami történik?

Csak a jövő időt ismerjük?

Engem érdekel a múlt is.

 

Mi lett a felmérés eredménye?

Mi történik a bizottságokban?

Az nem válasz, hogy ott a helyem.

Az lenne a kívánatos, hogy az érvek és az ellenérvek fogalmazódjanak meg.

Én ezt hiányolom.

 

Már másodszor fogalmazódik meg az, hogy destruktív hozzáállás.

 

Miért destruktív a kétkedés?

Miért destruktív, ha valakinek más a véleménye, és azt leírja?

Miért destruktív, ha valaki nem fogadja el azokat a kereteket, melyet kialakítottak?

Miért destruktív, ha bizottsági tagként nem értek egyet egy döntéssel, és csak egyet tehetek, távol maradok?

 

Hogyan történhet az meg, hogy egy bizottság megválasztja a vezetőjét (ez történt az alakuló ülésen), majd azt leváltják, és KINEVEZNEK egy másikat?

Én bármikor készen állok, hogy fentiekről szót váltsunk, bár szerintem ez inkább OFF.

 

Az alapállásomat már megfogalmaztam.

Nem gátolom mások tevékenységét, de én nem így gondolom.

Mivel engem sem gátolnak, teszem, amit jónak tartok.

Az idő majd eldönti a vitákat.

 

 

Előzmény: Törölt nick (40939)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.13 0 0 40941

Nekem olybá tűnik, hogy az MTSz civil szervezetből kezd átalakulni egy jl mükődő kft-vé. Profi marketingesek, grafikusok és cégek kezdenek rajzani körülötte.

Előzmény: Güsziológus (40932)
hörpölin Creative Commons License 2013.07.13 0 0 40940

"Güsziológus! Hogy érted azt a pecsételőhelyek fórumán Abaújszolnoknál hogy "A pecsét a kerítésen, szelencében.""

 

Bocs, hogy én válaszolok Güszi helyett erre a kérdésre, de bennjártam a központban két hete és akkor hallottam, hogy páran végigjárták nemrég az OKT keleti felének egy jó részét, ellenőrizték a pecséteket, pótolták őket, ahol kellett, és akkor született az abaújszolnoki új pecsételőhely is. Állítólag a házban lakó személye garantálja, hogy a pecsét nem fog eltűnni, megrongálódni. Én személy szerint örülök ennek, mert így, a kerítésre kihelyezett pecséttel talán meg fog oldódni a már sok éve tartó pecsételési mizéria Abaújszolnokon.

 

Mindenkinek szép túraidőt kívánok a hétvégére! :-)

Előzmény: Törölt nick (40939)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.12 0 0 40939

Egyetértek. Kicsit egyértelműbben is fogalmaznék: én ízléstelennek érzem ezt firtatni.

Még akkor is ha alapvetően "annyi baj legyen"-nel értek inkább egyet az egészet illetőleg, akkor is történik valami, látszik az akarat, ki tudja mi lesz az egész projektből, lehet hogy jó lesz a kéktúrának, a túrázóknak, lehet hogy nem lesz belőle túl sok minden, de előre nyafogni, destruktívan hozzáállni, meg ilyeneket célozgatni minimum nem szerencsés.

Már azt jelzésértékűnek éreztem hogy "Hegylakó" elsőként az MTSz vezetők közül lejött közénk a "hegyekből" ide a topikra is, nagyon mérges voltam azokra akik beszólogattak neki. Mi szükség volt erre? Látszott a jó szándék, az akarat a részéről, erre mit kapott egyesektől? Nettó fikázást. Már azt sem kellett volna.

Na mindegy...

 

Güsziológus! Hogy érted azt a pecsételőhelyek fórumán Abaújszolnoknál hogy "A pecsét a kerítésen, szelencében."

Változott valami?  Mert eddig egy idősebb hölgynél volt, és vele szemben a túloldalon a 4.számú házban, a középkorú roma emberkénél.

Az a cserháti "terelés" a tarvágás miatt meg inkább a "merről kerüljük a pocsolyát" esete, mi végig ezen az úton mentünk a vadászház felé, csak mikor már odaértünk (Romhány felől jövet) akkor vettük észre ezt a kurflit visszafelé nézve.

közeledik a vadászház, talán 150 méter. valahol jobbkéz felől van az elterelés

 

Előzmény: FarkasGyurka (40937)
FarkasGyurka Creative Commons License 2013.07.12 0 0 40938

egy jól működő civil szervezetnél fontos az aktív tagság és az, hogy az aktivitás teljeskörű legyen, ergo legyen része az ellenörzés is. Fontos azonban, hogy az aktivitás ne csak ellenörzésből álljon de az sem jó, ha csak adományozásból vagy valamilyen önkéntes munkavégzésben merül ki.

Bízz, de ellenőrizz - én ezt az elvet vallom Reagan után szabadon. Az óvatos gyanakvást megértem, szerintem van is rá ok

Előzmény: Törölt nick (40935)
FarkasGyurka Creative Commons License 2013.07.12 0 0 40937

egyszer majd rá fogunk jönni

szerintem az ára meg fog egyezni a te önkéntes tevékenységedért kifizettet összeggel vagy Güsziológus aprólékos adatgyűjtésének árával

 

sokan próbálnak segíteni az önként beleadott munkájukkal. ő ezzel tud segíteni. biztos, hogy ennek ára van, de azt ő fizeti ki és nem a közösség. 

az más kérdés, hogy melyik önkéntes tevékenységnek mekkora az értéke - ami nem összekeverendő azzal, hogy mennyibe kerül.

Előzmény: olahtamas (40933)
FarkasGyurka Creative Commons License 2013.07.12 0 0 40936

teljesen igazad van

Előzmény: Güsziológus (40932)
szotske-cs Creative Commons License 2013.07.12 0 0 40934

Vasárnap délelőtt a Csicsói eh. környékén az OKT le lesz zárva.

olahtamas Creative Commons License 2013.07.12 0 0 40933

Manapság semmi sincs ingyen!

Csak néha nehéz átlátni, hogy hol is fizetjük ki valaminek az árát :)

 

Előzmény: FarkasGyurka (40930)
Güsziológus Creative Commons License 2013.07.12 0 0 40932

Biztos, hogy ezért köszönettel tartozunk?

 

Én például nem örülök ezeknek a reklámoknak.

És ez nem kötözködés, ez a véleményem.

Magyarországon a vélemyén kinyilvánítása szabad.

Ezt deklarálták sokszor.

 

Aki úgy gondolja, hogy ez fontos, és el tudja intézni, az egy dolog.

De miért kellene ezt megköszönni?

Előzmény: FarkasGyurka (40930)
Güsziológus Creative Commons License 2013.07.12 0 0 40931

Fogalmazzunk pontosan!

:-)

 

"...térkép szükségessége nélküli turistaút lekövethetőség."

 

Én évek óta nem használok térképet:-)

Nem használ az se, aki túravezetővel közlekedik.

Na és nem használ térképet az se, akinek ott a GPS a keze ügyében.

 

Aki meg szereti látni a térképen, merre jár, az úgyis előveszi, és megnézi.

 

Ahogy az előbb megfogalmaztam, az a baj, hogy vannak pontok, ahol kéne jelzés, de nincs.

Mintha nem annak a fejével gondolkodnának a jelzésfestők, akik nem ismerik az utat.

A Romhányi-hegy nyerge előtt, a ház után van egy hármas útelágazás.

 

Eléggé nyilvánvaló, hogy a középső, a felfelé vezető a kék, de ha egy keskenyebb út "kiágazik", akkor azt jó lenne jelezni.

 

Sajnos a konkrét elágazásnál hibát követtem el.

Azt hittem hogy a TUHU térképe a valóságot ábrázolja.

Itt, sajnos, nem igaz.

 

Az irtások miatt új út van, ez jól látható a google térképén.

Ezt most majdnem megszívtam, de azért jelzem, hogy rögzítve legyen.

Csodálkozok kicsit, hisz a CsBT-re ez nem jellemző.

 

Na mindegy.

 

 

 

Előzmény: olahtamas (40928)
FarkasGyurka Creative Commons License 2013.07.12 0 0 40930

A TV-ben látott reklámokért az MTSZ egy fillért nem fizetett illetve semmiféle ellenszolgáltatást nem vállalt, azokat kizárólag az Elnök úrnak köszönhetjük.

Előzmény: HEV (40927)
Güsziológus Creative Commons License 2013.07.12 0 0 40929

OKT

Alsópetény - Romhány

 

2013. július 12. (péntek)

 

Maradok a kaptafánál.

Legutóbb kimaradt ez a "nyúlfarknyi" szakasz, ezért fontos volt, hogy minél hamarabb befejezzem a Katalinpuszta - Mátraverebély szakaszt.

Alig 2 óra volt a túra, ennek duplája a közlekedés.

 

A kávé a kocsmában nagyon finom, a bélyegző megvan, tiszta a lenyomata.

 

11:00 és 14:00 között nincs "élet" Alsópetényben bár 12:00-tól nyitva van az étterem.

A bolt is zárva van.

 

Alsópetény "nevezetessége", hogy a buszváróban a pad úgy van kialakítva, hogy nem kell levenni a hátizsákot, elfér az is, és az ülés még így is kényelmes.

Az ökölszabály: a széles, keréknyomos, agyagos úton kell maradni, se jobbra, se balra.

Egy két bizonytalanság van, de nehéz eltévedni.

 

A vadászház környezete rendezett, kellemes perceket tölthet itt, aki nem rohan.

Innen még egy kis kapaszkodó, és már a nyeregben vagyunk.

 

Lehetne jelzés, de csak később van.

 

A nyeregben tábla, távolságadatokkal, tiszta, olvasható szöveg, a fa is ép.

Remélem, sokáig így marad!

 

Tisztelegtem a régi kék "becsatlakozásánál", majd irány lefelé.

Teljesen jó az ösvény, nehéz eltéveszteni.

A hatalmas árok kereszteződésénél is van egy kis bizonytalanság, de ha valaki figyel, akkor "kimászik" és már látja is a jelet.

 

Szépen nőnek a fák, mikor először jártam arra, bizony-bizony még rémes állapotok uralkodtak.

Sok jel most sincs, de más út sincs, irány a széles szállító út.

 

Azt követően, hogy erre rákanyarodunk, már csak menni kell.

 

A sorompótól, mely a TUHU térképén is beazonositható, már zúzott kővel van megerősítve az út, javítjuk is a nyilvántartást iziben.

 

A sör finom, volt túrós "pite" is.

A kocsma gyakorlatilag nonstop, a bélyegző OK.

 

A buszok az egykori állomás "előtt" fordulnak, itt lehet felszállni, a régi megálló megszűnt.

Barátságos a csatlakozás is, az egyetlen kellemetlenség a baleset, melynek következtében jó fél órát késtünk.

 

Az idő csodás volt, örülök, hogy "leintéztem" ezt a szakaszt is.

olahtamas Creative Commons License 2013.07.12 0 0 40928

Látom te a végletek embere vagy, de annyi baj legyen, mint ahány napelemes információs oszlop fogja a fenekem alá tolni a széket ha elfáradtam :)

Az erdő telepingálása pedig nem cél, csak a régi szabvány általi irányelvek, és a térkép szükségessége nélküli turistaút lekövethetőség.

 

Előzmény: annyi baj legyen (40923)
HEV Creative Commons License 2013.07.12 0 0 40927

az MTSZ végre nyitottabb a civilek, a külső segíteni szándékozók felé is.

Ez úgy hangzik mintha az MTSZ nem egy közhasznú, pártoktól független civil szervezet lenne. Pedig az alapszabálya szerint az.

Ami a pénz helyét illeti, azért a Galyatetőre épülő ‘turistaház’ valószínűleg pár száz milliót elvisz, nyilván nagyon kell is mert a Mátrában ‘nincs’ szállás lehetőség. Aztán ott van az a sok kéktúrás póló  és reklám amit mostanában főleg focistákon illetve a kéktúrához  nagyon messze lévő embereken lehet látni.  Szóval majd csak elfogy valahogy :-) 

Előzmény: nagypapi (40926)
nagypapi Creative Commons License 2013.07.12 0 0 40926

"Sőt, javaslom a bér kéktúrázást is, olyan emberek, akik végigjárják helyettünk a kéket, fényképeznek, pecsételnek, mert nem csak a tájékozódás lehet fárasztó, a gyaloglás is."

Feltehetőleg már most is vannak olyanok, akik csak végigautózzák, végigpecsétel(tet)ik, aztán elteszik a jelvényt a fiókba. Esetleg néha-néha szóbahozzák dicsekvésképpen, de csak óvatosan, hátha vki még belekérdez.

Lelkük rajta.

 

A közpénzek elköltésével kapcsolatban egyetértünk.

Most viszont úgy áll a dolog, hogy kb. 2,5 milliárd Ft van a Kék-kör fejlesztésére, ez már meg van ítélve, és valahogy biztosan el lesz költve.

És ha már el lesz költve, akkor már mindannyiunk érdeke, hogy minél nagyobb arányban a turisták, a kéktúrázók érdekeit szolgálják a megvalósuló fejlesztések.

 

Ezért alakultak a munkacsoportok, ezért lettek szervezve a találkozók, megbeszélések. Lehet ezt fikázni, lehet gittegyletezni stb., de sok ember mozgatott meg, akik így vagy úgy, de segítik a természetjárást.

És örülök, hogy az MTSZ végre nyitottabb a civilek, a külső segíteni szándékozók felé is.

Az érem másik oldala viszont, hogy nem örülök, hogy a projekteket még mindig nagy homály fedi. Egy-egy dolog már kiderült (pl. felmérés, jelzésfestés, honlap-fejlesztés), de azért ez mégsem 2,5 milliárd. Legalábbis remélem.

 

 

Előzmény: annyi baj legyen (40923)
kalika000 Creative Commons License 2013.07.12 0 0 40925

Azért nem kell túlzásokba esni :D Lehet valaki annyira ügyesokos, hogy jel nélkül is odatalál akárhova, irigylem őket. De van aki nem, vagy ki van számolva az ideje és nem szeret plusz kilométereket menni ha eltéved, mert besötétedik, elmegy a vonat, stb. Én ilyen béna vagyok, de attól még szeretek túrázni. Nem kell minden fára jel, de mikor már 1 km-t megyek és még mindig nincs jel, azért elég zavaró. 

Előzmény: annyi baj legyen (40923)
hadidoki Creative Commons License 2013.07.12 0 0 40924

Én jóléreztem magam a Keszthelyi kiránduláson. ...és Te hogy fogod érezni magad?

 

A pénz elverése egyenlőre csupán a Te fikciód, amiben lehet igazad, de nem biztos. Akár jó helyre is kerülhet!

Előzmény: annyi baj legyen (40922)
annyi baj legyen Creative Commons License 2013.07.12 0 0 40923

Jó.
Akinek meg ez sem elég, húzzunk ki egy sodronyt végig a kéken, és a túrázókat kapcsoljuk rá karabínerrel.
Esetleg napelemes információs oszlopok is lehetnének, mozgásérzékelővel felszerelve, amik automatán bemondják, hogy merre kell menni, megkérdezik, nem fáradt-e el a kedves túrázó, ha igen, akkor egy széket tolnak a segge alá.
Sőt, javaslom a bér kéktúrázást is, olyan emberek, akik végigjárják helyettünk a kéket, fényképeznek, pecsételnek, mert nem csak a tájékozódás lehet fárasztó, a gyaloglás is.

Előzmény: kalika000 (40921)
annyi baj legyen Creative Commons License 2013.07.12 0 0 40922

De én azért csak foglalkozom a pénzzel. A lekiismeretemnek tartozok annyival, hogy szóljak, ha úgy érzem, hogy pazarlás folyik. Egy magánember a magánpénzével azt csinál, amit akar, de úgy érzem, ha közjó számára félretett pénz elköltésének csak az a célja, hogy költsük el, akkor ott szólni kell. Mert lehet, hogy demagógia, de vannak fontosabb célok is, ha értelmesen nem lehet felhasználni a pénzt, akkor oda kell adni olyannak, ahol segít. Csak azért elkölteni, mert van... abból lesznek a méteres kilátók.

Előzmény: hadidoki (40920)
kalika000 Creative Commons License 2013.07.12 0 0 40921

Hát nem tudom, engem valahogy megnyugtat, ha belátható távolságon belül van a következő jel. és nem azon kell idegeskedni 100 métereken keresztül, hogy már megint lementem az útról, vagy csak jel nincs...

Előzmény: annyi baj legyen (40919)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!