Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

G.Gambino Creative Commons License 2009.12.06 0 0 7551

Örülj, hogy nem a 9mm-es Beretta köszön vissza, mert komoly esély van rá, hogyha egy BMW tulajra villogtatsz, annak az lesz az első ötlete az, hogy kötekszel. :) Egyébként az is igen sértő és botrányos, hogy autópályán sem nagyon köszön az előttünk lévő, ha rávillogtatunk. :D

Előzmény: waltherpcp (7538)
Bazsa 525d Creative Commons License 2009.12.06 0 0 7550
Ez az árverseny minden szegmensben meg van. Mindenki tudna példát a saját "szakmájából". Egyben megegyezhetünk, a magyar embernek eladni csak úgy lehet, ha rá van írva hogy: AKCÓ, vagy -50%, vagy last minute...... a lista árat nem szeret(jük). Csak az akcijó....
Pedig tényleg jó lenne tisztességes árrés mellet szolgáltatni/árulni, és így tudnánk minőséget adni tartósan, biztonságban. Mindenkinek jó lenne vevőnek, eladónak egyaránt.
G.Gambino Creative Commons License 2009.12.06 0 0 7549

Veled is csak egyet lehet érteni ebben a topikban. :)

Előzmény: borgasz (7540)
G.Gambino Creative Commons License 2009.12.06 0 0 7548
Szívemből beszéltél. :)
Előzmény: grbv (7530)
not.tomi Creative Commons License 2009.12.06 0 0 7547
hogy lehet egy szolgáltatást összehasonlitani egy áruval?

Szerintem egy szerelőnél nagyon nem az árakba kell válogatni. Hanem a tudásába, mert sokkal fontosabb és itt szerintem inkább megvizetem a drágábbik árat, de jobb minőségű szerelést kapok. Ha egy terméket veszek ugyan az a minősége akkor számit az ár.

Steeef már 2 emailt irtam neked, semmi válasz.
Előzmény: Steeef (7541)
Heckantriebe Creative Commons License 2009.12.06 0 0 7546
Egy olajcserehez melyik tobb millios diagnosztikai muszeredet kell hasznalnod?
Az, hogy egy muhely tiszta az alap. Azzal nem illik kerkedni ugyebar...
Előzmény: Steeef (7541)
Vinati 530d Creative Commons License 2009.12.06 0 0 7545

Én busmant még nem láttam E60-ban. Inkább a pápaszemes mercivel vergődnek.

Akkor hagyjuk a villogást, majd ha egyszer szervez valaki egy találkozót, kiírjuk a nickenveket, aztán majd megismerjük egymást az M7-esen.

Sosem lesz ezt a kocsit olcsó játék fenntartani, reméljük nem ül át minden Suzukis 10 éves E60-ba. (nem bántom a Suzukisokat, csak mint "életérzésre" utaltam)

Előzmény: G.Gambino (7528)
Vinati 530d Creative Commons License 2009.12.06 0 0 7544

Én már kitűztem vindózháttérnek az F10-et. Szerencsére nem kell még megvenni az első 2-3 évben, előbb nőlje ki a gyerekbetegségeit, és jöhet a feceliftes 1-2 évesen. Szóval van 5 év hogy összeszedjem magam, addig viszont ki kell bírnia a paripának.

 

Előzmény: grbv (7530)
atiTDI Creative Commons License 2009.12.06 0 0 7543
Az, hogy mi volt régen, és mi van most, nem csak a gumiknál ennyire éles.
10 éve a szerelő az autósboltban 10%-ot kapott, és meg volt vele elégedve, megélt a munkájából is. Ahogy elkezdtek terjeszkedni a nagyok (bárdi, unix), úgy kezdték el rombolni a piacot.
Saját kisker boltokat nyitottak rá az addig jól forgalmazó kiskereskedőikre, és megölték őket. 30-40% kedvezményeket dobáltak a szerelőknek, csak hogy tőlük vegyenek. Ugyanennyit kapott a boltos is, ezért a szerelők kezdtek is elmaradozni.
Ezt a gyakorlatot szinte már mindenki átvette, aki túl akarta élni. Egyedül az Iharos pórbálja tartani magát, de valamilyen szinten ő még monopólium a karosszéria piacon.

Ha úgy nézzük, a boltosnak sem két fillér fenntartani egy üzletet, alkalmazottakat, az apeh mindenkitől ugyanannyit kér. Ami a szerelőnek szerszám, az a boltosnak árukészlet. Ráadásul az az árukészlet is folyamatosan veszít az értékéből, ahogy kezdenek kifutni a tipusok. A 20.000 forintos fiat regata 1.7d vízpumpákat meg -ha már annyira nem férek tőlük-, szétverem kalapáccsal és elviszem a méhbe...
A különbség csak az, hogy a szerelőnek van egy munkadíja is. Ha hozott alkatrészből dolgozik, akkor többet kér. A boltos mi mást tudna hozzátenni az egészhez, mint hogy letolja a gatyáját, és odaadja olcsóbban?
Felőlem a szerelő kereskedjen is, nem zavar, csak ne mondja már meg, hogy kell széllel szemben hugyozni...:)

Előzmény: Gugu_m (7537)
Gugu_m Creative Commons License 2009.12.06 0 0 7542

Nem fogok ezen vitázni, a 2500as ár, megsúgom, baromira nem a legalja, így az én példámban, aki 2500ért adja, pont az aki már visszaemelte az árat, és nem a legolcsóbb a piacon...

És itt jön be, hogy mindig van akinak nagyobb a farka... Hogy melyik az eredeti, és melyik nem, az megint más kérdés. És az hogy Maszi leírta, hogy lehet bizonyos extra körülmények között olcsóbban beszerezni eredetit, az nem garantálja, hogy mindenki aki ennyiért adja nem hamis/csalt olajat árul. Lehet hogy vki igen, lehet hogy vki meg nem.

 

másrészt egy szóval sem írtam, hogy vki szar kereskedő lenne. Azt írtam, hogy a folyamat nem egészséges... nagy különbség.

 

Ráadásul az olaj egy elég fura kérdéskör, mint ahogy a BMW szervízelés is.

Ismerek egy-két olyan autót (30d) amiben a tulaj állítása szerint soha semmit nem cseréltek olajon kívül, 270ezer van benne és állítólag semmi baja. Ugyanakkor 20x ennyi olyan autót ismerek amik hasonló szervízeléssel szétkoptak már 150-200 ezernél, és majd szét esnek. Igen, lehet hogy adott embereknek az egyszerűbb/olcbb szervizeléssel sem lesz problémájuk, de lehet hogy sokkal komolyabb összegekbe fog kerülni a javítás késöbb.

 

A mi klienseinknek, aki ezt a "semmit nem költök az autóra" mentalitást vallják, azt szoktam mondani, hogy nem vagyunk egymáshoz valók.

Nálunk költenek az autóra, de megmondom őszintén, komolyabb motorhiba az egész kliens körben 1 volt az elmúlt 15 évben (ahol a hölgy minden reggel jéghideg motorral beindítás után tolatott ki egy 25 fokos lejtőn). Turbót sem cserélünk valami gyakran, tehát a tapasztalat azt mutatja, ebben az ellátásban, az autók jó állapotban maradnak. (sorolhatnék még egyébb dolgokat is, de felesleges...)

 

Lehet bizonyos embereknek máshogy is jó állapotban maradt volna, de arra nincs garancia. Na ezért, hogy ezt a "garanciát" megtartsam, nem mernek átvenni 2500 Ft-os olajat... olcsóbbat meg pláne nem.

Előzmény: borgasz (7540)
Steeef Creative Commons License 2009.12.06 0 0 7541
Szia.Akkor hozzászólok én is!
Nem érdekel mennyiért megy a neten az olaj ,a szerelő a munkadíjból nem él meg szóval ha be is tudom szerezni akkor sem adom 2500ért mivel pár ezer FT munkadíjért nem vagyok hajlandó több millióért felszerelet műhelyemet,diagnosztikai műszereim használatát,tisztaságot,hozzáértést adni!
Tudod egy műhelyt üzemeltetni havonta több százezer költséget jelent és sajnos szükséges hozzá az alkatrész nyereségre is mivel felhigult ez a szakma már mindenki probálkozik persze szerencsére Ezek a szervizek kihullanak idővel!
Nem vagyok éhes én arra játszom hogy elégedettek legyenek az ügyfeleim és visszajöjjenek Hozzám! A szakértelem meg a hozzáállásom a tisztasághoz édes kevés néhány ember azt nézi hogy mennyiben áll meg és ha Nálam 30.000 ezer helyett 33000 akkor már nem jön hozzám!
Tudod nem is érdekel szerencsére szaktudásunk illetve hozzáállásunk miatt Nekünk jó szervizeseknek (fórumon láthatod kik értenek ezekhez az autókhoz) van éppen elég munkánk nincs szükségem az ilyenfajta Ügyfelekre! Már bocsánat!
Én nem vitatkozom senkivel ajánlatot adok ha nem fogadja el nem veszünk össze!
Ő dönt hiszen Ő fizet de aki ésszerűen gondolkozik tudja hogy kell cselekedni!
Szerencsére olyan ügyfélköröm épült ki akivel olyan kapcsolatom van hogy nem érdekli őket legyen több de az jó cserébe én olyan hozzállást adok amit csak mi teszünk meg.
Ha szükséges bármikor hívhat bármivel, ha szombat este lerobbanna az autója én kocsiba ülnék és mennék hozzá szó nélkül!! Tudod sztem ez megér ennyit!
És tudod az olcsó szerviz visszaüt egy idő után lásd élő példában amikor egyik ügyfelemnek lecserélték a légszűrőt és másnapra 100.000Ft légtömegmérő hibája lett a szerelésből kifolyólag! Megérte.... Megérdemli!!!!

üdv Steeef.
Előzmény: borgasz (7540)
borgasz Creative Commons License 2009.12.06 0 0 7540
Aha... Ne haragudj, de azert 'szar' kereskedo valaki mert jobb beszerzesi forrasa van es/vagy nem annyira 'ehes' ?
Te most altalanositottal de, hogy topikon belul maradjunk nezd a par napja felmerult olajar kerdeset ahol Steeef kategorikusan kijelentette, hogy az az olaj amit 2500 Ft-ert arulnak az nem lehet eredeti mert o nem tudja annyiert megvenni. Majd Maszi leirta, hogy miert nincs igaza. Termeszetesen nem mondta, hogy bocs tevedtem...
Ja es erdekes modon aki 2500 Ft-ert adja az olajat nem tegnap 'robbant' be ezzel az arral hanem mar evek ota kereskedik es rengeteg visszajaro vevoje van akik csak dicserik.
Előzmény: Gugu_m (7537)
not.tomi Creative Commons License 2009.12.06 0 0 7539
ez tény, hogy az árversennyel nem lehet a végtelenségig elmenni. Mert mindenkinek hatalmas a költségei (mint fix és mind változó téren) De valakinek szükséges lemenni a másik alá, mert csak igy tudja megnyerni a vevőket. Mivel itt ugyanarról a termékről beszélünk, igy persze, hogy az olcsóbbik a nyerő. Max (számomra) a távolság ami számithat mert lehet, hogy üzemanyag és autópálya matricával ugyanott tartanék. De itt erről sincs szó.

De egyszer az egyik ad el valamit máskor a másik. Elhihetitek, hogy mi is nagyon utáljuk amikor egy tenderen a másik cég nyer. de hát ez van:)

Azért is kérek mindig árakat emailben, hogy ne itt témázgassunk róla.
Előzmény: Gugu_m (7537)
waltherpcp Creative Commons License 2009.12.06 0 0 7538
Bizony, ezt mi is megfigyeltük, hiába villogunk, sehol semmi, csak egy iszonyatos értetlen arcifejezés köszön vissza a másik 60-ból.. :( Csoda, ha találkozunk kollégával, aki visszaköszön.
Előzmény: G.Gambino (7528)
Gugu_m Creative Commons License 2009.12.06 0 0 7537

Megint nem akarok komolyabban bele menni a témába, de sajnos a végtelen verseny, hosszú távon soha nem jön jól ki.

 

Élő példa a gumisok üzletága. Régen aki gumikkal foglalkozott elég jól kersett, még akkor is amikor  alig adott el gumit, hiszen jó volt az árrés.

Aztán jött a sok netes gumibolt, és mindenki elkezdte nyomni lefelé az árakat. Jelen pillanatban ott tartunk hogy az a gumis, aki képes megélni, és sokat ad el, annak a haszonykulcs szó szerint pár százalék, így szummában Ő sem keresi agyon magát. Viszont a mindig van vki akinek nagyobb a farka elv alapján mindig jönnek új cégek, akik még lejebb nyomják, és az a vásárló réteg, akit begyűjtött magának, mivel árérzékeny fajta, ha van máshol 5 Ft-al olcsóbban, akkor már át is megy. De ha még tudja is tartani, az ő kicsi árrése miatt amúgysem tud rendesen élni belőle.

Ennek köszönhetően sorra mennek csődbe, ugyanis ezzel együtt vannak még a hihetetlen magas járulékok, bérleti díjak és a többi.

 

A felhasználó ugyan jól jár, hiszen tud olcsón gumit venni, de mivel emberek mennek tönkre, akik emiatt holnap a más emberek boltjaiban nem tudnak költeni, ezért hosszútávon ez nagyon rossz. Nekem a szűk ismerettségi körömben 4 gumis zárt be végleg idén.

 

Számitógép fronton ugyanez lejátszódott már többször,és egyértelműen látszott hogy a hosszútávon nagyon alacsony árakat ajánló boltok nem képesek életbe maradni, csak ha néha kicsit visszaemelnek. (és a megszokásból ott vásárlókból élnek) Gumisokhoz hasonlóan az árverseny miatt olyan nagy 5-6 boltal rendelkező cégek is tönkrementek, akiknek normálisan nem kellett volna, kis boltokról meg kár is beszélni, mert azok tömegesen haltak meg.

 

Volt ilyen vitorlásboltban is, aki bejött hatalmas tőkéből fedezték a veszteséget, mindent olcsón adtak, felépítették az ügyfélkört, hátradőltek, elkezdtek emelni, hogy akkor majd jön a nyereség, csak a vevők addigra már máshov mentek, csődbe is ment az egész, csak vkinek a pénzét közben még el is játszották.

 

És persze lehet mondani, hogy hát miért nem ment lejebb az is az árral, de pont az előbbi pár hozzászólásban láthattuk, hogy milyen amikor az ember alá mennek árban, és ő meg nem tud, (vagy már nem akar) alá menni, és ezért végül elesik adott bevételtől.

 

Aztán holnap jön egy "atiVTI" nevű ember aki még atiTDI alá is tud menni, és akkor ő szívja meg. Szóval jó az ráverseny, csak nem az eszetlen mértékben.

Előzmény: borgasz (7536)
borgasz Creative Commons License 2009.12.06 0 0 7536
Tokeletesen igazad van.
Előzmény: not.tomi (7535)
not.tomi Creative Commons License 2009.12.06 0 0 7535
én is sok mindent odatudok irni:)

Az interneten elég sok mindenki utálhatná egymást, ha arról lenne szó, hogy ki adja olcsóbban. Főleg, hogy vannak ár összehasonlitó oldalak:)

Ha ugyan olyan minőségről és áruról van szó, persze, hogy az olcsóbbikat fogja választani a vevő.

atiTDI ezért nem rossz, csak jobbak a lehetőségei mint Nektek, vagy nem akar annyit keresni rajta:) ki tudja... ilyen kegyetlen ez a kereskedelem.
Előzmény: viso0103 (7532)
Mcrae5 Creative Commons License 2009.12.06 0 0 7534
Egyertelmuen 2 lyuku a "baratno"... :)

Most akkor ezekbol a borapolokbol melyiket is ajanljatok konkretan?
Előzmény: not.tomi (7457)
atiTDI Creative Commons License 2009.12.06 0 0 7533
Magyar szokás?:)
Első körben tiltasd be a tesco-t, hogy ne lehessen 600 forintért trappista sajtot venni.
Utána jöhetnek a kisebb benzinkutak is, nehogy már 10 forinttal olcsóbban is lehessen tankolni.
Gondolom azért Te is régebb óta kereskedsz már, és tudod nagyon jól, hogy az embereknek nagyrészt az olcsóbb megoldás kell. Főleg ha nem szolgáltatásról beszélünk, hanem áruról.

A netes kereskedelem egyik új, dinamikusan fejlődő ága pedig pont a fórumos téma. Nyilván olvasol bimmerpostot, az is teli van akciós új alkatrésszel.

Peace
Előzmény: viso0103 (7532)
viso0103 Creative Commons License 2009.12.06 0 0 7532

Szeretnéd drágábban? :)

 

Oda van írva hogy gyári BMW M csomag,

 

Látod még ennél olcsóbban is adják ha nagyon kell.  ami persze már nem biztos hogy más eladóknak jó, de ez magyar szokás csak másnak ne legyen jó!

 

 

Előzmény: not.tomi (7524)
viso0103 Creative Commons License 2009.12.06 0 0 7531

az gyári M csomag

 

 

Előzmény: not.tomi (7521)
grbv Creative Commons License 2009.12.06 0 0 7530

ez igy van ahogy mondod:)

eleg szornyu,h milyen embereket latok mostanaban e60-ba.de ez mindig igy van minden kifuto tipusnal.legalja stricik meg kamugengszterek veszik, ezert ez a kialakult velemeny mondjuk a bmwrol is.amugy ezt anelkul,h barkit is megsertenek, itt a forumon is eszre lehet venni neha egy-egy hozzaszolasnal ,h nem egy agysebesz az illeto(persze nem arra a par emberre gondolok akik szinte mindennap irnak).azert par eve amikor elkezdtunk forumozni meg mas reteg vasarolta ezeket a kocsikat....nembaj majd elobb utobb csak atmegyunk f10 forumra:))))

mondjuk remelem elobb mint utobb:)

Előzmény: G.Gambino (7528)
ardo Creative Commons License 2009.12.05 0 0 7529
Mennyi az az ennél olcsóbb???DDD
Előzmény: atiTDI (7525)
G.Gambino Creative Commons License 2009.12.05 0 0 7528

Az Alfa tulajdonosoknál ez működik, típustól, évjárattól függetlenül. Az Alfa egy életérzés akár itt, akár máshol, a BMW meg Magyarországon sajnálatos módon leginkább státusz szimbólum. Illetve nem feltétlenül a kultúremberek vásárolják. Ráadásul ahogyan öregszik egy típus, ahogyan olcsóbb lesz a piacon, úgy higul a típus vásárló rétege, a végén pedig, vagy brazil a tulajdonos, vagy valami legalja gengszter, vagy a kettő együtt. Nos, ezért nem fog senki rávillogtatni a másikra.

Az előzékenységet egymással szemben jómagam is gyakorlom, illetve velem szemben is alkalmazzák. :) De én is öregszem. (30) :) 

De részemről bevezethetjük a villogtatást. :) Mindenki fórumozó adja le a rendszámát. :))

Előzmény: Vinati 530d (7508)
atiTDI Creative Commons License 2009.12.05 0 0 7527
:D
Drágán keveset, vagy olcsón sokat, ebből lehet választani. Ez a "válság" pedig leginkább az autós szakmának tett be...
Előzmény: Bazsa 525d (7526)
Bazsa 525d Creative Commons License 2009.12.05 0 0 7526
jóárosítottad, mint a tányérostévét? :-D
Előzmény: atiTDI (7525)
atiTDI Creative Commons License 2009.12.05 0 0 7525
Én ennél olcsóbban is tudom adni..:DDD
(sokat kell vásárolni jó helyről, és akkor van jó ár)
Előzmény: not.tomi (7524)
not.tomi Creative Commons License 2009.12.05 0 0 7524
Akkor hogy tudják a két lökháritot és a két küszöböt ennyiért adni, ha ezek gyári bmw-k?
Előzmény: atiTDI (7523)
atiTDI Creative Commons License 2009.12.05 0 0 7523
Ezeken az oldalakon gyári BMW szetteket hirdetnek.
A gyári lökhárítók ABS műanyagból készülnek, mert az újrafelhasználható.
Előzmény: not.tomi (7521)
Rityifi Creative Commons License 2009.12.05 0 0 7522

Én még itt nem sokat reklámoztam, csak az ezzel kapcsolatos kérdésekre válaszoltam.

De ha már itt tartunk, szívesen foglalkozunk mindenki féltett négykerekü családtagjával :-)))

Előzmény: not.tomi (7520)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!