Félreértés van. Nem hordok semmit sehovà. A rendszàmom karakterei pirosak, ezért nézte a német rendor német kereskedo rendszàmnak, amivel ugye nem lehet àtlépni Németorszàg hatàràt. ;)
Toxic, te gondolom pirossal hordod. Ez cakli pakli mennyibe fáj? Saját magamnak hoztam egy vasat tavaly 30 napossal, az 230 volt akkor.
Illetve ha jól emlékszem, a nevedre is írják a brief-et kint?
"tehàt az eredeti rendszàmàval nem lehet (tudod) elhozni."
Kiegészítés 5008-nak: mivel az a tulajdonosé. Ha betoppanna hozzád egy bolgár*, hogy a te rendszámoddal elviszi a kocsit, otthonról majd visszaküldi postán a rendszámot meg a forgalmit, és út közben becsszó nem fog se gyorshajtani, se autópályadíjat/úthasználatit megspórolni, te odaadnád? Na, hát a németek se. :-)
*: tudom, Schengen odáig nem ér, ezért nem az igazi a példa, de azért valamennyire csak jó.
-mindenképpen kell ideglenes rendszám?(német rendszámmal nem hozhatom el?)
A rendszàm nem autohoz, hanem tulajdonoshoz kotodik, tehàt az eredeti rendszàmàval nem lehet (tudod) elhozni.
-az öt napos rendszám használatához feltétel a müszaki(TÜV)?
A kozuti kozlekedés alapveto kritériuma az érvényes muszaki vizsga (TUV). Az otnapos (sàrgaszélu) rendszàm hasznàlata exportcélra megszunt, csak a hosszuideju (pirosszélu) van. Azt elore megvenni nem lehet, csak az auto megvàsàrlàsàt kovetoen igényelheto.
Egyébként az osszes erre vonatkozo info megtalàlhato ezen a topikon, csak figyelmesebben kell olvasni és nagyobb intervallumot àtolelni a keresés kapcsàn.
Egyébként orral a pályának tipikusan inkább Subennél, a régi határátkelő helyén állnak, mármint kifelé menet, vagyis Németországba belépve.
Magyarország felé jövet régebben a 115-ös kijáratnál (Passau-Nord) álltak orral a pálya felé, közvetlenül a Duna-híd (és a Donautal pihenő) előtt. Az utóbbi időkben azonban nem nagyon láttam őket, mióta Audira cserélték az elfogóautókat :)
Passaunàl van a - ugy emlékszem - Donaustahl, vagy ilyesmi benzinkut, nem sokkal utàna meg egy egyszeru parkolo. No ott szoktak àllni a rendorok orral a pàlya felé. Elso alkalommal egy civil szurke BMW-vel jottek utànam, màsodik alaklommal viszont a kéklàmpàs jàror vàgtàzott utànam, eloszor leàllosàvon, aztàn a suru forgalomban cikàzva villogo làmpàkkal. Amikor beért épp le akartam huzodni, hogy elengedjem - azt hittem megy valahovà - de aztàn lekapcsolta a kéket, pàr màsodpercig jott mogottem - gondolom konstatàlta, hogy szappanra lépett - aztàn lassan kihuzodott és lemaradt.
Karácsony utáni napokban Velencefürdőnél nagy elánnal utánameredt egy Focus járőrautó, egy darabig jött a német pirosszélű rendszámos autóm mögött, gondolom ameddig le tudta olvasni, hogy január 18-ig érvényes volt. Utána félre is állt és visszafordult :)
Nagy màzlid van, a piros betus nem érvényes Németorszàgon kivul. Eddig kétszer jottek utànam a rendorok Passau mellett az osztràk hatàr felé mentemben, aztàn ràjottek, hogy az én pirosbetusommel elhagyhatom az orszàgot. ;)
Mindig sárga 5 napossal jövök, e helyett kellett vna vmi gazdaságosabb vagy "legális". A sárgára is ki mit mond, barátomnak volt decemberbe balesete vele, a rendőr nem szólt semmit. Kollegám meg 2 hete zsebbe adott egy huszast a zsarunak...
A P betüs szintén zenész.
Neked nem kellett wóna hívnod mig kint döglöttem? :)
Pár hete piros betüs német frsz.al jöttem haza, majd ment vissza postán. Azt hittem ez itthon legális...
Ha van itt valaki aki tud segíteni az alábbiban, várok egy mailt tőle.
- Honnan tudok itthon piros betűs "handler" német rendszámot szerezni?
Illetve mi a buktató abban, ha netről bárkitől veszek egy 130 ezer forintos éves P rendszámot egy évre minden papírjával? Nem jövök rá, hogy hol a trükk benne, ugye egy P-s 200e felett van egy évre.....
Hogyan lehet E rendszámot igényelni külföldről tréleren behozott lejárt műszakijú behozozott autóhoz.Hogy szererhetem be az E rendszámhoz szűkséges műszaki alkalmassági kártyát.Köszönöm a válaszotokat.
Na látom olasz, akkor kell lennie egy forgalmi engedélynek, és egy törzskönyvnek nálad, általában ezt kérik majd itthon az okmányirodában. Szerintem ha van ismerősöd intézd vele és a forgalmi bőven elég, elvégre ez Magyarország...
Üdv Urak!
Külföldi renszámos (forgalomba helyezve) autót itthon hogyan lehet magyar rendszámossá tenni? Itthonról kivitelezhető vagy vissza kell vinni? Olasz autóról lenne szó.
Köszönöm