Keresés

Részletes keresés

nicko Creative Commons License 2023.02.05 -11 1 9482

Győr elleni meccsre már távozott a hazaiak edzője és a Siófok 2 volt légiósa a török csapattól. Bár Ježić és Böhme ott ülnek a lelátón.

RnD Creative Commons License 2023.02.05 -3 2 9481

DVSC-Sola: 25-21  (végeredmény)

 

 

Nem kezdődött jól a második félidő: Kácsor Gréta beállónak szánt labdáját megszerezték a norvégok, persze rögtön indultak vele és be is találtak. Ezzel először vezetett ezen a meccsen a Sola (13-14 32. perc) Nem sokkal később Tóvizit kiállították és ebből is azonnal gól lett: az ellenfél beállója, Haugseng jobb kézzel ellökte Konit, aki látványosan nagyot esett, de erre most a jv-k nem figyeltek, így aztán Haugseng ott maradt egyedül a hatoson és innét már gyerekjáték volt gólt lőni (13-15 33. perc) Koni ezt nem hagyhatta válasz nélkül, a másik oldalon középen betörésből azonnal kiharcolt egy hetest, ezt belőttük és visszajöttünk mínusz 1-re (14-15) + egy norvégot ki is állítottak. A következő támadást már 6-az-5 ellen – igaz üres kapuval – tudtuk végigvinni, jobbszélre kijátszottuk a labdát ahogy kell, és Costa most (még) nem hibázott.

 

De máris kaptunk egy újabb kiállítást: Vámos Petra ’adott egy pofont’ Knutsennek és ezért leküldték (igaz Knutsen is a kispadra került - amit nem bántunk - mert eléggé megviselte őt ez az eset). Ezt a két percet lehoztuk gól nélkül, a norvég jobbszélső, Magnussen kapu mellé lőtte a ziccert. Utána viszont balszélről már nem hibáztak és megint  átvették a vezetést (15-16 39. perc) Costa újabb gólját újabb norvég kiállítás követte (most Kácsor esett el középen az egyik védő előtt….) [16-16] – a második félidő a ’kiállítások negyedórájával’ indult, a török jv-k az első tizenöt percben ötször fújtak be két percet és a tizenötből csak hat percig volt teljes létszámban a pályán mindkét csapat.

 

Ez volt az a pillanat amikor Köstner Vilmos, a Sporttv szakkommentátora megjegyezte: ’…én már csak egyet kívánok…nyerjük meg a meccset, egy pici góllal nyerjük meg….’

 

Emberelőnyben, 6-az-5 ellen Hámori Koni újra Costát játszotta meg, akinek óriási helye volt és lehet h ez volt a baj, mert a brazil szélső a ziccert a kapusba lőtte. Utána viszont szuperül védekeztünk, az ellenfélnek csak egy gyenge átlövésre futotta, ezt is a kapufára lőtte – vagy inkább ívelte – Rushfeldt Deila (aki ma jóval gyengébb formában játszott mint két hete….)

 

Koni szuperül bepattintott passzából Tóvizi lőtt gólt a hatosról, majd a következő támadásnál egy ugyanilyen helyzetből hetest harcolt ki (= itt Koni mindkétszer középen 7 méteren magára vonta a két hármas védőt és aztán faultból pontosan adta oda a labdát j3 6 méterre Tóvizinek, akire a többi védő nem tudott már időben felzárni…) Töpfner hetesgólja után ismét Koni következett, felhozta a labdát, jobboldalon betört két védő között és újabb hetest harcolt ki (plusz kiállítást is) Így aztán három góllal mentünk (19-16 44. perc), sőt nem sokkal később már néggyel, mert norvég technikai hibát követően Koni egészpályás gólt lőtt az üres norvég kapuba (20-16).

 

A Sola időt kért és megpróbálta rendezni sorait. Ez részben sikerült is: a következő öt percben egyszer sem tudtunk betalálni.

 

Costa hagyott ki egy újabb ziccert jobbszélről – elöl le is cseréltük Töpfnerre -  a nemrég beállt Kácsor Gréta középről kilenc méterről faultból telibe lőtte a kapust – „…majdnem minden lövése kézmagasságba megy” (Köstner Vilmos) – és Vámos Petra b3 talpról hét méterről a védő fölött eleresztett labdája is a kapu mellé ment. A norvégok viszont közben összehoztak két gólt, az egyiket hetesből, és ezzel megfelezték az előnyünket (20-18  50. perc)

 

 

Szilágyi Zoltán időt kért. Beállt Planéta, majd rögtön kiállt két percre és hetest is befújtak róla (a mellette oldalt kapura forduló beállót abajgatta hátulról….) A hetest persze belőtték és ezzel egy gólra zárkózott a Sola, alig kilenc perccel a mérkőzés vége előtt (20-19 51. perc) Ezzel a kiállítással végülis nem jártunk rosszul, mert visszajött Hámori Koni, aki először Bordásnak adott – a két középső védőt maga előtt elzárva – egy szuper asszisztot középre (21-19) majd jobboldalról a vonalról az egyik védő takarásából derékmagasságból lőtt egy fantasztikus gólt (22-20 53. perc)

 

Ezzel beindult a ’flow’: a kiállítás letelt, Planéta visszaállt Koni helyett, Kácsor Gréta középről talpról 8 méterről egy egészen váratlan gólt lőtt (annyira váratlant h a labda Duijndamról pattant a hálóba, ez is ritka…) [23-20 54. perc] Kaptunk egy gólt balszélről, erre becseréltük Giegerich helyett Gabrielt és Gabriel rögtön védett egy ziccert. Planéta is beindult, lőtt egy klassz átlövésgólt, aztán megint kiállították (a mellette bekanyarodó Rushfeldt Deilát lökte rá hátulról Vámos Petrára [j2 védő]).

 

Ez egyben azt is jelentette h a hátralévő három percből kettőben emberhátrányban játszunk majd, viszont háromgólos előnnyel kezdünk (24-21 57’08”) A Sola 6-az-5 ellen de teljesen tanácstalanul támadott, Knutsen b3 12 méteren megállt és csak nézett a labdával a kezében, ezután nem sokkal passzív játék miatt el is vették azt tőlük. Mondjuk utána mi sem brillíroztunk, VP belement baloldalon a védőkbe…. Norvég időkérést követően, még mindig emberelőnyben, Knutsen középen betörésből hetest harcolt ki, de ezt a hetest Gabriel védte (Tveiten első kihagyott hetese ezen a két meccsen, mert amúgy hibátlanul lőtte őket [7/7 illetve 2/3])

 

Az utolsó perc elején mi is időt kértünk és aztán megpróbáltunk két gyors gólt lőni, hátha sikerül ötgólos különbséggel győzni. Egy gólt hamar összehoztunk, Planéta ívelte előre a labdát hat méterre Bordásnak, aki nem is hibázott (24-21 59’27”) Maradt fél perc, a norvégok már csak arra vigyáztak nehogy eladják a labdát, a vége felé Rushfeldt Deila kétszer azért kapura lőtt, az egyikből kapufa lett, a másikat Gabriel védte….. és indulhattunk volna, de erre már nem volt idő (25-21 60. perc)

 

Így az ötgólos különbséget nem sikerült elérni, a mai négygólos győzelem viszont minden dicséretet megérdemel. Legalább háromszor kellett megnyerni ezt a meccset és ez nem volt könnyű. De küzdöttünk elejétől végig és egyre jobban kezdtünk ráérezni arra hogyan is kell védekezni a Sola ellen. Mindehhez jött még Hámori Koni kiemelkedő teljesítménye elöl, mindkét félidőben. Ez volt Koni első igazán jó meccse Debrecenben, reméljük sok ilyen lesz még…

Bamberg58 Creative Commons License 2023.02.05 -11 0 9480

Nem lesz egyszerű, otthon is meredek volt.
Tudom kikaptak, otthon, a norvégoktól, de pl héttel vertėk a Viborgot, csak egy góllal kaptak ki az Ikasttól. Az otthoni is bravúr volt, de képes rá a Debrecen, ha pl Kácsor is jobb állapotban lesz.

4.-kek a dán bajnokságban.

Engem meglepett, de kellemesen,  a Debrecen jó és motivált játéka, meg Szilágyi is.

Előzmény: fulees (9476)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.02.05 0 4 9479

A Lokinál mintha kezdene körvonalazódni egy jó nemzetközi csapat (többen is láthatóan összekapták magukat), a Vác sem vall szégyent, többen visszatértek a Fradiban, vannak jó külföldi teljesítmények (nem csak Szikoráé, de Korsósé is), a Móvárt bevallom, hogy még nem láttam annyit idén, illetve a Siófok nagy kérdőjel (csak talán jobb volt a sorsolásuk), de mintha alakulna valami...

Előzmény: Isthy1 (9478)
Isthy1 Creative Commons License 2023.02.05 0 1 9478

Tegnap lehetett volna nagyobb a különbség, kár volt az első félidő végjátékában visszaengedni a norvégokat. 

Amúgy igen, bíztatóbb a helyzet a EL-ben mint tavaly volt, de azért jobb lenne ha sikerülne továbbjutnia legalább egy csapatnak.

Előzmény: Tonio 2.0 (9477)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.02.05 0 0 9477

Köszi, akkor úgy van, ahogy gondoltam.

 

Egyébként azt mondom, hogy persze fontos az eredmény, de nem minden. Ha így kiesik a Loki, egy szerencsétlen körbeveréssel (utolsó körben a norvégok és a dánok egymás ellen játszanak...), akkor ez van, de ez a teljesítmény eddig nagyon jó, és a Váctól is biztató.

Előzmény: Isthy1 (9475)
fulees Creative Commons License 2023.02.05 0 3 9476

Éppen ezért KELL jövő héten pontot szerezni Dániában! Akkor az utolsó fordulóban már elég egy 1 gólos siker is a Podravka ellen, hazai pályán. Akkor már nem kell számolgatni a skandináv derbin.

Előzmény: Bamberg58 (9470)
Isthy1 Creative Commons License 2023.02.05 0 0 9475

"After completion of the group phase if three or more teams have scored the same number of points:

 

a) number of points in matches of all teams directly involved;

b) goal difference in matches of all teams directly involved;

c) higher number of plus goals in matches of all teams directly involved;

d) goal difference in all matches of the group;

e) higher number of plus goals in all matches of the group;

 

If the ranking of one of these teams is determined, the criteria are consecutively followed
until the ranking of all teams is determined.
If no ranking can be determined, a decision shall be obtained by drawing lots. Lots shall be
drawn by the EHF, if possible, in the presence of a responsible of each club."

Előzmény: Tonio 2.0 (9469)
Süni2 Creative Commons License 2023.02.05 0 1 9474

Gratulálok a Lokinak!

Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2023.02.05 -2 1 9473

'Az idei EL szereplése a csapatainknak sokkal biztatóbb, mint a tavalyi volt.'

 

Ez mindenképpen így van,jó lenne ha ez ma is folytatódna!

A Vác majd nem elkapta a Párizst szerintem az x igazságosabb lett volna.

Előzmény: Tonio 2.0 (9468)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2023.02.05 -3 0 9472

'Na, Hámori valamit mutatott abból, hogy miért igazolták le. Innentől ezt kéne szerda-szombat ritmusban folyamatosan hoznia, kivéve a Fradi ellen. :-D'

 

Az utolsó félmondattól eltekintve,egyetértünk:-)

Előzmény: Tonio 2.0 (9467)
Sanyóca(sanyesz) Creative Commons License 2023.02.05 -2 3 9471

'Szuper meccs volt, nem akármilyen gratula a Lokinak!!!! Ezt a meccset minimum háromszor meg kellett nyerni, a norvégok küzdöttek végig ahogy tudtak.'

 

Nagyon jó meccs volt,mikor azt hihettük volna hogy na most már meg van a norvégok mindig felálltak,de a végén még is csak a Loki volt egyben fejben!

 

A meccs embere Hámori volt ez nem kérdés!

Előzmény: RnD (9466)
Bamberg58 Creative Commons License 2023.02.04 -11 0 9470

Nagyon szélsőséges esetben még kieshet a Loki, ha a dánok idegenben verik a norvégokat

 

A dán győzelem reális, így ez a forgatókönyv nem is olyan szélsőséges.

Előzmény: Tonio 2.0 (9469)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.02.04 0 0 9469

Nagyon szélsőséges esetben még kieshet a Loki, ha a dánok idegenben verik a norvégokat, és mindhárom csapatnak 4 győzelem, 2 vereség lesz a mérlege, akkor az egymás elleni gólkülönbség számít vajon?

Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.02.04 0 1 9468

Az idei EL szereplése a csapatainknak sokkal biztatóbb, mint a tavalyi volt.

Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.02.04 0 1 9467

Na, Hámori valamit mutatott abból, hogy miért igazolták le. Innentől ezt kéne szerda-szombat ritmusban folyamatosan hoznia, kivéve a Fradi ellen. :-D

RnD Creative Commons License 2023.02.04 -2 2 9466

25-21 lett a vége, Bordás góljával.

 

Szuper meccs volt, nem akármilyen gratula a Lokinak!!!! Ezt a meccset minimum háromszor meg kellett nyerni, a norvégok küzdöttek végig ahogy tudtak.

RnD Creative Commons License 2023.02.04 -2 1 9465

Gabriel hetest védett....egy perc még:)

RnD Creative Commons License 2023.02.04 -2 1 9464

Planétát kiállították még egyszer, utána viszont a norvégoknak fogalmuk sem volt h felállt fal ellen mit játsszanak. Szó szerint csak néztek a kapura. El is vették tőlük a labdát.

 

24-21 58'21"

 

 

RnD Creative Commons License 2023.02.04 -3 1 9463

Planétát beküldtük az 50. perc körül, rögtön kiállították (a beállót faultolta).

 

A két csapat között amúgy most is a kapusteljesítmény jelenti a differenciát. Ha ez nem lenne, a Loki 5-6 góllal behúzhatná ezt a meccset gond nélkül.

lunanoctis Creative Commons License 2023.02.04 0 3 9462

Hámori Konszuéla szabályosan imponáló ma.

RnD Creative Commons License 2023.02.04 -2 1 9461

Costa....van vagy nyolc métere a hatoson, oldalt senki, aztán a kapusba lövi a labdát:S

 

16-16 (41. perc)

RnD Creative Commons License 2023.02.04 -2 2 9460

Köstner: '...ha egy szélső mellélövi a ziccert, annak legalább 50%-a a kapus érdeme.....'

RnD Creative Commons License 2023.02.04 -2 1 9459

DVSC--Sola: 13-13 (félidő)

 

Norvég góllal kezdődött a meccs (középről a vonalról...lőtte Knutsen, ki más?) és utána kellett egy-másfél perc amíg elöl összeszedtük magunkat de aztán Vámos Petra középen 8 méterről talpról, majd Koni labdaszerzése után VP indulásból, VP asszisztból Tóvizi a vonalról talált be és Koni lendületből jobboldalon betörésből szintén szuper gólt lőtt. Ennél jobban nem is kezdődhetett volna a meccs (4-1 5. perc)

 

Ezután két Sola-gól következett de aztán Kácsor is betalált (második próbálkozásából) Petra és Koni újra eredményes volt (7-5 12. perc). Koni egészpályás üreskapus gólt is lőtt, heteseket is kiharcolt, más kérdés h az első hetest Töpfner, a másodikat Kácsor kihagyta (igen, itt jön képbe megint a norvégok kapusa,Duijndam .....ma szerencsére bravúrokat nem nagyon láttunk tőle, bár amit kell azt védi).

 

Ennek ellenére negyedóra után mi domináltuk a játékot, általában két-három góllal mentünk, Koni elöl különösen klassz volt ((11-8 22. perc). Az utolsó tíz percre beállt helyette Planéta, ő is két góllal kezdte, az egyiket jobboldalról kisodródott helyzetből ráadásul (13-10 26. perc).

 

Az utolsó négy percet viszont 3-0-ra a Sola nyerte, még úgy is h az eddig semmi extrát nem mutató Gabriel ziccert védett, egy norvég indulásból csak kapufa lett, egy másik indulást meg Szabó Nina le tudott venni...  Szóval van itt még feladat bőven....

 

A kapuban Gabrieltől például sokkal több kellene.....

Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.02.04 0 2 9458

Vegyes, mond kritikát, de dicsér is.

Előzmény: lunanoctis (9457)
lunanoctis Creative Commons License 2023.02.04 0 2 9457

Elégedett a látottakkal?

 

Kommentátor nélkül követve az eseményeket az az érzésem, hogy a Debrecen vígan vezethetne öttel is akár, ha kicsit koncentráltabban játszanának. Azon túl, hogy a Sola gyors, nem igazán érzem bennük az X-faktort, pont ezért nem kéne futóversenyt csinálni a meccsből.

Előzmény: Tonio 2.0 (9456)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.02.04 0 6 9456

Vili bácsi az egyik legjobb szakkommentátor. :)

RnD Creative Commons License 2023.02.04 -5 0 9455

Paris 92--Vác: 28-26 (végeredmény)

 

A második félidő ott kezdődött ahol az előző abbamaradt: Csizmadia védéseivel a kapuban és elöl Kuczora és Marincsák Niki góljaival (13-18 34. perc) Utána nem sokkal két kiállítást is kaptunk: először Kuczorát küldték le két percre egy visszarendeződés végén elkövetett átlagos fault miatt, majd egy perc múlva Ferenczy Fruzsit (ő az induló Flippes-et ütközte le elölről/jobb karral oldalról a mi térfelünkön tizenkét méteren, ilyenekre nagyon ritkán adnak kiállítást....) Akárhogy is, negyvenhat másodpercig kettős emberhátrányba kerültünk és ez nagyon nem jött jól...

 

A franciák kihasználták a lehetőséget: két könnyű gólt lőttek középen a hatosról ezalatt, majd utána már 'szimpla' emberhátrányban kaptunk még egyet... Így aztán máris eltűnt a négygólos előnyünk (17-18 39. perc) Utána francia kiállítás következett, Ballai Anna lőtt is egy klassz gólt balszélről, de még emberelőnyben ki is maradt egy ziccer jobbszélről (Pálffy Anna). Nem sokkal később Kuczora - már egyenlő létszámnál - középen eladott egy keresztpasszt, ebből Blonbou indulni tudott és egyenlített (19-19 42. perc)

 

A következő percekben még vissza tudtunk menni +2-re de aztán a franciák csereátlövője Kanoute kezdett el gólokat lövöldözni és nálunk Pálffy jobbszélről újabb ziccert hagyott ki (a franciák cserekapusa, szó mi szó, jól szállt be a meccsbe) Az utolsó tíz percre már egálból indultunk (22-22 50. perc) és látható volt már a csapaton a fáradtság.

 

Kurucz Aida beállt és rögtön kiállt (igaz, előtte azért összehozott egy hetest...:) Az utolsó nyolc percre Bukovszky Annát cseréltük be a kapuba és ő több bravúrt is bemutatott, de mezőnyben már nem maradtak minőségi cserék. Kuczora és Marincsák Niki is csak 'dúródott' a francia védőfalban, egyedül balszélen Ballai Annára számíthattunk (aki ebben a félidőben három klassz gólt lőtt három helyzetből, ő ma nem tudott hibázni).

 

Az utolsó öt percben is keményen odatettük magunkat védekezésben, a franciák több percen át támadtak amíg két gólt nagy nehezen összehoztak (25-24 58. perc) de mi elöl már teljesen gólképtelenek voltunk. Végül egy utolsó percben lőtt Lassource-góllal a franciák beállították a végeredményt (26-24 60. perc)

 

Gratula a csapatnak, nagyot játszottak és a végjátékban szuperül küzdöttek. Fel a fejjel, ez egy igazán szép eredmény....!

 

 

Tonio 2.0 Creative Commons License 2023.02.04 0 0 9454

Kár, ez a francia csapat verhető lett volna.

lunanoctis Creative Commons License 2023.02.04 0 0 9453

Gondoltam, hátha még egyszer szerencsét hozok a magyar csapatnak, átkapcsoltam a Metz-Rapidra. 36-34 a hazaiaknak a vége, az utolsó durván tíz perc alapján igen kiegyensúlyozott küzdelem zajlott a pályán.

 

Csapata legeredményesebb játékosaként Korsós Dorina hat gólon zárt a vendégeknél. Szegény nagyon sírt lefújás után, komoly ütközetben maradtak alul.

 

Oh, most látom, hogy akkor a Vácnak az ötgólos vezetés ellenére mégsem jött össze. Kár érte, úgy tűnt, kicsi túl jól csapdázott a párizsi védelem a második félidő elején.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!