Keresés

Részletes keresés

.motorhead. Creative Commons License 2016.01.14 0 0 12712

Van itt egy tag akinek két asztala van. Egy aprócska N-es és egy elég nagy H0-ás. Érdemes megnézni a videókat.

Törölt nick Creative Commons License 2016.01.14 0 0 12711

Papír, ceruza, körző, vonalzó én ezeket használom :-) 

Előzmény: NS Jocek (12704)
Törölt nick Creative Commons License 2016.01.14 0 0 12710

Enyém most 70x350cm. Persze semmi végleges csak lábakon van, hogy ne szőnyeg vasutazni kelljen, és semmi nincs rögzítve, még a sínek sem. 

Előzmény: .motorhead. (12702)
manta66 Creative Commons License 2016.01.14 0 0 12709

Az lenne a lényeg, hogy hosszú legyen.

A hozzászólásokat meg majd igyekszem tömörebben írni.

Előzmény: .motorhead. (12708)
.motorhead. Creative Commons License 2016.01.14 0 0 12708

Uh... ez elég hosszúnak tűnik, még elolvasni is.

Előzmény: manta66 (12705)
.motorhead. Creative Commons License 2016.01.14 0 0 12707

Ezt nem tudom látta e mindenki??

.motorhead. Creative Commons License 2016.01.14 0 0 12706

SCARM. Szerintem tökéletes, én is azzal terveztem az én asztalom. Bár nem ezzel kezdtem neki, hanem az ATLAS saját tervező programjával de áttértem erre. 

http://www.scarm.info/index.php

Előzmény: NS Jocek (12704)
manta66 Creative Commons License 2016.01.14 0 0 12705

Óhh, az enyémek nem sérülékenyek, túlnyomórészt Athearn Blue Box-ok :-)

Lapátolhatod rájuk a homokot...

Egyébként el lesz zárva a pálya, a fedelek csak akkor lesznek kinyitva, ha játszok vele.

Én pont azért nem építem bentre, mert ott nem csinálhatnék olyat, ott, és akkorát, amekkorát elképzeltem.

Kint azt ütök ki, amit akarok.

Hurok és egyéb úri huncutság nem lesz, mert úgy értettem, hogy a pálya közepe, hogy a két végéhez csatlakozik egy nagy állomás egy alsó tárolóval.

A két helység között van egy garázs, azon meg keresztülmegy a pálya, szintén a falon.

Oda egyenlőre nincs tervezve terep.

Az csak a műhelyben és a terepasztal szobában lesz.

A szobában is körben megy a pálya, tároló+ állomás először, később, pedig egy onnan kiágazó második szinten egy branch, ami csonkában végződik.

A szobát kb. megcsináltam, tavasszal indul az asztal építése.

Egyenlőre így állok, de amint lesz mit fényképezni, fogok feltölteni képeket, ígérem.

Előzmény: .motorhead. (12699)
NS Jocek Creative Commons License 2016.01.14 0 0 12704

Nem tud valaki egy jól használható ingyenes tervezőprogramot?

NS Jocek Creative Commons License 2016.01.14 0 0 12703

hasonló méretűre gondoltam én is,legalábbis addig amig rendbe nem lesz minden a lakás körül és meg nem tudom csinálni a padlást mert igazábol oda álmodom az én kis hobbyszobámat!Igaz nem gurulósra hanem plafonba felhúzósan!

Előzmény: .motorhead. (12701)
.motorhead. Creative Commons License 2016.01.14 0 0 12702

Ránézésre neked ilyesmi méretű lehet az asztal amin van most a pálya letéve nem??

Előzmény: Törölt nick (12700)
.motorhead. Creative Commons License 2016.01.14 0 0 12701

Egészen pontosan 2760mmX1070mm. A lábak behajthatóak, guruló kerékkel vannak szerelve. A legmagasabb pontja 430mm. Ennek függvényében falhoz állítva is majdnem elfér egy normál belmagasságú lakásban, és mindössze ugye 43cm-re áll el a faltól. De ha pl. fektetve megy egy fal elé be tárolás szempontjából, akkor elé tolva egy megfelelő bútorral akár el is lehet "tüntetni" egy kisebb lakásban (is). Nem állítom, hogy ennek tudatában építettem ilyen méretűre, de olyan sokan küzdenek a helyhiánnyal pedig nagyon sok féle megoldás létezik egy ilyen szerkezet tárolására.

Láttam fotót olyan asztalról, ami olyasmi méretű lehet mint az enyém de középen félbe halytható, és úgy már mint egy "bőrönd" oda tehető ahova akarja az ember. Mindenre van megoldás. Persze egy ilyen szerkezetet precízen kell megépíteni, de minden terepasztalt úgy kell(ene...) 

Előzmény: NS Jocek (12697)
Törölt nick Creative Commons License 2016.01.14 0 0 12700

Nagyon szép lesz!  na ilyenkor látszik, hogy az N-es mennyivel barátibb helyen elfér. 

Előzmény: .motorhead. (12678)
.motorhead. Creative Commons License 2016.01.14 0 0 12699

Igen azt láttam, hogy egy műhelyben van.. Én nem merném ott tartani ezeket a sérülékeny modelleket. Meg nekem valahogy a lakásban ha tényleg szép az egész megjelenése olyan jó látványt nyújt. De ugyan ez vonatkozik az én szememben ennek a shelf layout-nak is amiben gondolkozol. Én is gondolkodtam anno ilyen megoldáson. Ebből is látszik, hogy annyiféle alternatíva létezik a terepasztal építésre. És ezzel a megoldással tulajdon képen olyan keskeny helyen lehet üzemeltetni az egész rendszert ami sokat nem zavar a lakás berendezésen. Bár én egy a két végére visszafordító hurkot minden képen tennék bele ha ilyet építenék és mehetne a folyamatos üzem. Sajnos a hurok ami nagy helyet foglal ebben az esetben (is). Pl. az én asztalom is lehetne keskenyebb picit másabb elrendezéssel a középső részein. És azzal is sok hely nyerhető ha kicsi a szobában a hely.

Előzmény: manta66 (12698)
manta66 Creative Commons License 2016.01.14 0 0 12698

Mutatnék képeket szívese, de egy nagy marha üres polcon nem sok mutogatni való van.

Évek óta azon melózok, hogy helyet csináljak az asztalnak, mert én viszont szétvertem és befalazgattam a melléképületet, hogy jó hosszú pálya legyen.

Most ott tartok, hogy tavasszal hozzá tudok fogni a terepasztal lapjának a megépítéséhez.

A kép, ahol a polc van, az a közepe lesz a pályának, egyenlőre csak terv van:

Ment már rajta vonat, de csak azért, hogy lássam, lehet-e rajta játszani, mert nagyon magasan van, 160 centin.

Muszáj volt, mert "alatta" van a műhelyem.

Szóval, ha lesz miről, fogok képet feltenni én is.

Előzmény: .motorhead. (12692)
NS Jocek Creative Commons License 2016.01.14 0 0 12697

Amúgy méretileg mekkora?

róbertke Creative Commons License 2016.01.14 0 0 12696

Rendes terv alapján analóg üzemre lesz elkészítve a két színt, a spirálnak is megvan a helye. 

Előzmény: .motorhead. (12693)
cargokill Creative Commons License 2016.01.14 0 0 12695

Azt látom a műveden , hogy élvezed az építését .  Látszik  a minőségén , hogy szívből jön ! Remélem majd nekem is sikerül hozni ezt a minőséget . Az íves modulom is azért kezdtem el mert nagyon kíváncsi voltam , hogy tudom elkészíteni a terepet . Hibáztam sokat az anyagok felhasználásánál de akkor is hasznos volt mert az elméleti felkészülés azért kevés ennél a hobbinál . Az elkészült részen pedig tudom tesztelni a felhasznált anyagok időállóságát , eléggé rossz körülmények között és az új technikákat is kitudom rajta próbálni . Természetesen szeretem én is ha mozognak a vonatok de a végcél , hogy az általam megtervezett környezetben mozogjanak és sajnos amibe én beleszerettem az a hegyek között haladó vonatok . Számomra az a fontos , hogy valahogy érzékeltessem azt mintha a szemben levő hegy oldalában futna a vonat . Ez sajnos nagy hely igénnyel jár de amíg lehet kitartok az elképzelésem mellett . Olyan méretü hegyeket szeretnék mint amit Paksinuti épített a Miniversumban . A   modul nekem kevés mert nem a pálya hosszúsága csak a cél és pont amire vágyom az marad le róla . Fő ihletőm a kárpátaljai hegyi átkelő szakasz , az egy gyönyörű táj . Lehet , hogy soha nem valósul meg de azért rajta vagyok ! :) 

Előzmény: .motorhead. (12694)
.motorhead. Creative Commons License 2016.01.14 0 0 12694

Nálam kb 60-40 százalék az eloszlása a készítés és a használat közt. Előbbi 60 maga az építés, talán ezt ennyivel jobban élvezem mint a használatot. De azért jó hátradőlve nézni ahogy köröznek a vonatok az elkészült művemen. Sőt, volt olyan hogy hetekig nem is láttam a  modelleket mert annyit kellett bajlódni a terepépítéssel. Ilyenkor már vártam mikor lehet végre egy kis játék is a dologban. 

Előzmény: cargokill (12676)
.motorhead. Creative Commons License 2016.01.14 0 0 12693

Akkor ha jól értem a te asztalod ott tart az építésben, hogy fel kellene fogatni a falra a polcokat? Van valami terv is milyen lesz a vágány hálózat, vagy milyen stádiumban van ez a dolog?

Előzmény: róbertke (12668)
.motorhead. Creative Commons License 2016.01.14 0 0 12692

Erről az asztalról mutatsz fotókat, vagy már volt csak lemaradtam róla?

Előzmény: manta66 (12671)
.motorhead. Creative Commons License 2016.01.14 0 0 12691

Az épületeknek nincs meghatározott funkciója, nem kapcsolódik az egyik a másikhoz bármiféle gyártási folyamat szerint. Nincs rálátásom ezekre a dolgokra, az asztal alapvetően inkább a nyílt vonalra van kihegyezve, de mivel ekkora terepen rengeteg a szabadon maradó hely, muszáj beletenni egy kis változatosságot ipari jellegű részekkel, il. a yard-nál lesz még néhány épület a mi a vasútüzemet szolgálja ki. Nálam valóban nem lesznek túlzsúfolt dolgok, csak annyi épület lesz és egyéb játékra vagy ha úgy tetszik rendezgetésre szolgáló hely ami még egészségesen elfér. Ezeket ha elhagytam volna akkor már annyi sziklafarigcsálás lett volna amit magam is megunnék, nem beszélve az egyéb terepi dolgokról ahol nem árt a változatosság. Így itt van igazából minden ami nekem elegendő látványt nyújt. De persze az összképet nézve szerintem más is talál rajta bőven érdekességet.

Ha lenne egy napos hétvége akkor szebb fotókkal még nekiszaladok a bemutatónak. 

Ami az üzemeltetést illeti, nem igazán értem a kérdést. Üzembiztosság szempontjából nem látok semmiféle kivetnivalót, de azért pontosítsuk le mire gondolsz. Minden kocsin knuckle kuplung van, bár nem egyforma mind szépen csatlakoznak, és manuálisan szét tudom őket kapcsolni, de veszek majd ehhez speckó szétválasztó piszkafát mert én most hústűvel szedem szét őket. Az összekapcsolás természetesen rátolatással simán megy.

Előzmény: RhB (12683)
róbertke Creative Commons License 2016.01.14 0 0 12690

Ja, ja Danke Schön!! 

Előzmény: .motorhead. (12689)
.motorhead. Creative Commons License 2016.01.14 0 0 12689

Így már te is láthatod!

Előzmény: róbertke (12677)
róbertke Creative Commons License 2016.01.14 0 0 12688

Hogy te milyen undi tudsz lenni!! :-)))

Előzmény: RhB (12686)
manta66 Creative Commons License 2016.01.14 0 1 12687

Persze, nagyon vigyázok.

De ha teszem azt, véletlenül ráfolyik, ugye.....

:-)

Előzmény: RhB (12686)
RhB Creative Commons License 2016.01.14 0 0 12686

Csak óvatosan azokkal ajtókkal, nehogy véletlenül beleessen egy lágy állagú szilikongumiba! .-)

Előzmény: manta66 (12682)
cargokill Creative Commons License 2016.01.14 0 0 12685

Nem kell , csak július 23.-át modellezem ! :)

Előzmény: RhB (12684)
RhB Creative Commons License 2016.01.14 0 0 12684

Akkor neked majd negyedévenként át kell alakítanod a tájat: tavasz, nyár, ősz, tél, tavasz, nyár... :-)))

Előzmény: cargokill (12676)
RhB Creative Commons License 2016.01.14 0 0 12683

Nem vagyok fent a fészen... :-)

Nagyon jól néz ki, gratula! :-) Eddig mindig csak a viaduktról meg az elkészült részekről láttam képet, így az egészről még nem. A rajz alapján sem állt össze teljesen a kép...

Azoknak az ipari épületeknek megvan pontosan a funkciója, vagy ez majd kialakul, hogy melyikben mit gyártanak? :-) Lesz külön tolatómozdony ezek kiszolgálására? És még mindig nem tudom, lehet-e N-esben üzembiztosan le- és összekapcsolni a kocsikat?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!