Keresés

Részletes keresés

olhado Creative Commons License 2000.03.30 0 0 92
Igen, olyan. Ettől még megtehetik. Ahogy a lefoglalt kazettákon, floppykon is átmentek időnként úthengerrel, és nem letörölték őket. Németországban előfordult olyan is, hogy a polizei rajtaütött egy számítógépes klubon és összetörte a gépeket.
Előzmény: enginer (91)
enginer Creative Commons License 2000.03.30 0 0 91
Ugyanis ha egyetlen nem jogtiszta program is van rajta, megsemmisítik. Ezt írja elő a törvény.
Mit semmisítenek meg??
A wincsit vagy a programot?
Mert, ha wincsit akkor az kb. olyan lenne mint amikor a rendőr a gyorshajtáson elkapott pasinak a Mercijét a helyszinen felgyujtaná!!
Előzmény: SaGa (70)
Piszkos Fred Creative Commons License 2000.03.30 0 0 90
Igen, a RedHat 6.1 tokeletesen ingyenes, szabdon masolhatod. Akar azt is megcsinalhatod, hogy masolod es TE arulod.
Az egyetlen dolog amit nem csinalhatsz vele az az, hogy akinek te eladtad/odaadtad, annak nem tilthatod meg a tovabbmasolast, illetve nem tilthatod le a forraskodrol, tehat ha belejavitasz valami progiba, akkor a javitott forrast is elerhetove kell tenned.
Ja, van is egy ceg, a linuxcentral, ahol kb nyerscd aranak megfelelo osszegert + postakoltseg megrendelheted barmelyik linux disztribuciot, igy a RedHat-et is. (Nem tudom szallitanak e USA-n kivulre, azt meg kell nezni.)`
Előzmény: typhoon (89)
typhoon Creative Commons License 2000.03.30 0 0 89
Hello! Tudom, hogy nem szorosan ide tartozik, de azert rakerdezek. Haverom cegenel egyetlen egy szamitogep van, azt is csak szovegszerkesztesre hasznaljak. Egy Redhat 6.1 es egy Staroffice tokeletesen megfelelne az igenyeinek. A kerdes az lenne, hogy a Redhat 6.1 is teljesen ingyenes? A weboldalon nem talaltam semmilyen korlatozast. Akar le is tolthettem volna. Szoval ha letolti a Redhat-et es a Staroffice-t akkor mindkettot legalisan hasznalja, meg akkor is ha uzleti kornyezetrol van szo?
Előzmény: psimon (88)
psimon Creative Commons License 2000.03.30 0 0 88
bocs, de igen sok hülye gyűlt itt össze - tisztelet a kivételnek. nem arról van szó, hogy linux, v. windows, meg hogy vedd meg a progit, hanem arról, hogy a magyar köztársaság rendőrsége bármikor rádtörheti az ajtót illegális szoftverhasználatot vélelmezve, még ha nincs is otthon számítógéped.

gondold el: ülsz otthon este a pohár borral a kezedben, arcodon bárgyú mosollyal szemléled kis családod tevés-vevését, és akkor rádverik az ajtót, mert néhányan - sokan - ebből élnek. innen nincs már messze, amit valamelyik sliders-ben láttam, aki nem fizetett elő telefonra, azt a helyszínen kivégezték.

EZ NEM VICC, TE HÜLYE KÖCSÖG FIATALKORÚ !

egyébként lenne néhány kérdésem?

1. ha nem engeded be őket, tényleg rádtörik az ajtót ?
2. ha nem vagy otthon, akkor is bemehetnek ?
3. ha nekik megy a kutya, akkor lelövik ?
4. ha a vincsi(ke)t rackben tartod és használat után beteszed őket a maciba, akkor a macit kirobbantját a betonból? vagy addig vernek, amíg kinyögöd a kombinációt ?
5. utána perelhetsz, nemcsak kieső munkaidőért, hanem tudtommanl "nem vagyoni értékű" kárért is. pl. ha pofánvág a rendőr, az nem vagyoni kár, mégis perelhetsz kártérítésért.

szóval konkrétumokat kérnék, lehetőleg egy, a témában járatos ügyvéd tollából (billentyűjéből)

TaXiN Creative Commons License 2000.03.01 0 0 87
azt csiripelik a verebek, hogy a Soproni Egyetemen BSA ellenorzes lesz.
A Rektor engedelyt adott a kolesz atvizsgalasara.

Panik nincs, csak munka.

Vaklarma, kiszivargas, vagy kiszivarogtatas ?

Red Dawn Creative Commons License 1999.11.18 0 0 86
Üdv

megint jól leült a téma :(

Nekem ez az egész dolog olyannak tűnik (nem mint az említett ÁVH, mert akkor szerencsére még nem rontottam itt a levegőt), mintha embereket kapkodnának el a villamoson a Sony, EMI stb cégek emberei, és megnéznék, hogy vajh eredeti kazit hallgat-e... ha nem, mennek házkutatni...

Képzeljétek el mi lesz a Yeppből és társaiból? Ez az egész dolog pimaszul illegális (aha, bekódolom az otthoni cd-m felét, mert annyi fér csak rá, és hallgatom, peeeersze), de ebből legalább egy csomó yeppet eladnak, úgyhogy senkit sem érdekel komolyabban. Gáz!

RD

nagykutya Creative Commons License 1999.11.02 0 0 85
Jo nagy hulyesegeket irtok, de nem baj. Hamis vad: aki mast hatosag elott bcs. elkovetesevel hamisan vadol. Tehat, ha szemely szerint megnevezi, hogy te voltal es megsem akkor az hamis vad.
Ha ismeretlen szemely ellen tesznek feljelentest - ez agyakori, a feljelentesekbe a rendorok mindig ezt gepelik, akkor is ha tudjak ki volt, mert igy "felderitenek" statisztikailag egy buncselekmenyt - szoval ha az ismeretlenes feljelentes nem igaz az a hatosag felrevezetese.

Egyebkent egy tanacsom van vegyetek meg a szoftvereket, vagy zarjatok be a boltot. szeva

Előzmény: corporal (83)
initex Creative Commons License 1999.11.02 0 0 84
corporal:
Ez azt jelenti, hogy egy bankrablast latva a TV-ben bemehetek a rendorsegre, es elejthetek egy megjegyzest, hogy valoszinuleg X.Y. volt (a haragosom), minden kovetkezmeny nelkul?

Ezt azert te se gondolod komolyan...

Előzmény: corporal (83)
collateral_damage Creative Commons License 1999.10.23 0 0 82
>nem perelhettem be ragalmazasert vagy barmi masert.

Dehogynem: "hamis vád bűntette"

Előzmény: corporal (81)
micu Creative Commons License 1999.10.23 0 0 80
Az M$ programjai most is hasonló módon müködnek, csak ez nincs deklarálva. Ha anno valaki vett egy W$31-et, mostanság lassan dobhatja kifelé, és nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy elörelássuk, igy fog járni idövel a 95, 98 is. De a programot amúgy is csak használni van jogod, de nem módosithatod, fejtheted vissza, stb.
Üdv: Micu
Előzmény: SaGa (79)
SaGa Creative Commons License 1999.10.22 0 0 79
Üdv!

Jól lesüllyedt, ami nemis oly nagy baj. Viszont ma találtam valamit az index hirlevélben:

"Pálos György, a BSA elnöke szerint a törvény módosításával elébe lehet vágni egy
Magyarországon még nem tapasztalt jelenségnek, a szoftverzártörésnek. Ennek
ényege, hogy azoknál a programoknál, melyeknél a jogtulajdonos csak
meghatározott számú vagy meghatározott ideig tartó felhasználást engedélyezett, a
felhasználók feltörik a korlátozást biztosító programzárat. Ezt a törvényjavaslat
ugyanúgy büntetné, mint az illegális dekóderek készítését."

Ebben a kis hirecskében vegytisztán kimutatható, hogy a BSA-nak nem _általában_ a szerzők jogi védelme a célja, hanem kizárólatgosan "gazdáik" jólétének biztosítása. Aki olvasgatta mostanában a híreket, az tudja: a Microsoft a közeljövőben a programok "eladása" helyett a "bérbeadást" tervezi. Vagyis azt, hogy egy-egy M$ termékért rendszeresen fizetni kelljen a licenszdíjat, míg világ a világ. Most megpróbálnak elébe menni a dolgoknak.
Mivel olyan törvény még nincs, ami ezt lehetővé tenné gyorsan hozatnának egyet. Ez is része a szokásos taktikának: addig kell a kormányokat gyúrni, míg azok őket szolgálják ki és nem az ország lakóinak érdekeiért hoznak törvényeket. Jó lenne ezt nem elfelejtenünk!

SaGa

SaGa Creative Commons License 1999.10.05 0 0 78
Iko!

Figyelj! Nem tudom, melyik szoftvercég képviseletében vagy jelen itt, de mitsem tudsz az ominózus esetrďl, az tisztán látszik. Ha a szoftverek helyzete nem olyan lenne amilyen (beetetď magatartás a cégek részérďl, majd rendďrileg támogatott eladás, túlzott haszon (nem is akármennyire túlzott)), még akár igazad is lehetne. Akkor sem lenne, csak lehetne. A pécsi rendörségrďl indult esetben (a 91-ek) nem Office 130000 Ft vs 3000 Ft-os tételek forognak, hanem valamilyen játék 8-10 e Ft vs 2-4 e Ft. Ami még egy akcióban is el szokott menni, sďt én hosszú ideje boltban veszem a 2-4 éves játékot (mert ha jó, akkor 2-4 év múlva is jó lesz) hasonló árarányokkal. Jogtisztán, dobozban.
Ha postán utánvéttel jön, én is csak utólag tudom meg, ha átnyomtak. Volt rá eset: egy neves cég, a mai napig van üzlete több helyen az országban, postai utánvéttel is árusít katalógusból, a BSA szabályainak nagy támogatója (konkurrens céget buktattak már le az ď feljelentésük alapján) eladott nekem olyan programot, amiben volt egy cetli. Csak a felbontás után vettem észre: Sale Only with Hardware...
Vagyis olyan program, amit hangkártyához, CD-hez, hasonlókhoz szoktak adni bonusként. Ezek kiszedték a csomagból és külön eladták. Ugyanaz a játék, mint a CD sokszorosító, csak ez pofátlanabb, mert jogtisztának álcázza a saját stiklijét. Ha nem értek angolul, nem is viszem vissza nekik, hgoy szivassák ilyennel a nénikéjüket...

Ha az Interneten vagy újságban hirdet valaki egy listát, amin szerepel 30-50 program, a bolti (újkori, mert a boltban is pár hét vagy hónap múlva mér fele haramada az ár) árának 20-40%-áért, nem feltétlenül fogok én sem a másolásra asszociálni rögtön, pedig igen sok disznóságot láttam az elmúlt másfél évtizedben, amit a szakmában illetve környékén hivatásszeršen eltöltötem eddig.

Ha ennyire vakon akarod leélni az életed, tedd azt, nem zavar, de ne állj neki meggyďzni arról amit nem igazán ismersz.!

Köszi.

Ha folytatnád, kénytelen leszek az Ignore On hoz folyanodni.

SaGa

PS: senki nem sír a CD másolókért. A vevďket viszont nem kéne zargatni... Azt a dumát, hogy az egyik nincs a másik nélkül ne fejtsd ki. Igaz, de nem ugyanaz a kategória, ezért ebben a kontextusban demagógia. És ez az egész törvényesnek álcázott rablás nem errďl szól.
Terry Pratchet egyik könyvében van egy jó szöveg. nem tudom szó szerint, de valami olyan az értelme: abban a korban még nem találták fel a zenerögzítď ipart, így akik munka nélkül akartak sok pénzt ennél becsületesebb módon kellett hozzájutniuk: útonállás, rablás...

A zenerögzítďk mellé besorolhatod a szoftvercégeket is. A Szerzďi jogi törvény e két tásaság érdeke és védďje. Egyikért sem fáj a szivem.

Előzmény: Iko (74)
TaXiN Creative Commons License 1999.10.05 0 0 77
Most esik-e az M$ Office ára, vagy nem ?

SZVSZ az ingyenes SO 5.1 - baromira fel fogja kavarni a SW állóvizet.
Én most nyomatom ahova csak lehet, biztos, hogy nem veszünk M$ Office 2000-t, ha van ingyenes SO. Én emacs+LaTeX -ben utazom, de az a (teszt) user aki már több mint egy éve használja, azt mondja, hogy jobb mint az M$ Office.

SZVSZ az alapprogramok (oprendszer, böngésző, irodai programcsomag, régebbi játékok) ingyenessé, és legalábbis részben nyilt (ha nem is szabad) forrásúvá válnak.

A gépek is olcsóak lesznek. Ára csak a kimondottan üzleti programoknak lesz, azoknak viszont nagyon nagy.

Vélemény ?

Kei-Satu Creative Commons License 1999.10.05 0 0 76
Hja, azok a régi szép idők... Talán nem ennek az eredménye, hogy ennyire knurazs visszafele bele az egész "legális" halandzsába?

Amikor a Saboteurt 12 utcányival arrébb szereztük a GAMFról frissen lopott Plus4-esre, akkor valahogy a mélységesen nemtisztelt hatóságok nem nagyon törték magukat, hogy a "sarki dealereket" lekapcsolják, utána pedig a "hivatalos képviselő" teli torkból verje a nyálát, hogy megint letartóztattunk három veszélyes bűnözőt.

Én mondom, nagyon bűzlik az egész. Amíg nem volt pénz belőle (annyi), addig nem volt BSA, a mikrofososok pedig zsebpénzért könyörögtek apucianyucinál.

John Zero Creative Commons License 1999.10.05 0 0 75
Iko:
Ez nem ilyen egyszerű!
Boltban lehet RedHat Linuxot kapni (dobozzal, könyvvel) kb. 15000 Ft-ért, és lehet venni másoltan, amennyiért sikerül, mondjuk 2000 Ft-ért.

És ez legális!

Most akkor hogyan igazodjon el egy jóhiszemű átlaguser?

Előzmény: Iko (74)
Iko Creative Commons License 1999.10.05 0 0 74
Kedves SaGa!
Ha valaki nem árulja a lopott szoftvert, hanem megveszi tudván, hogy lopott, akkor az orvgazda. Nem hiszem, hogy az "ártatlan" vásárlónak nem tűnt fel, hogy egyik helyen 100.000.- az Office, a másik helyen meg 3.000 Ft-ért megkapja. Ez nem ugyanaz a kategória, mintha a piacon vettél volna Adidast, hanem inkább az, amikor listáról kiválasztasz egy autót, s másnapra ellopják neked. Szerinted ez esetben sem megy ki a rendőrség hozzád?
Előzmény: SaGa (66)
Öki Creative Commons License 1999.10.03 0 0 73
initex!

Mivel nekem van rálátásom a dologra, hidd el, hogy a rendőr nem döntheti el a helyszínen, hogy amit ott neki "vetítenek" az jogtiszta, vagy sem.
Abszolúte nem döntheti el. Ennek eldöntése a szagértő dolga. Gondolj bele a következőkbe:
1. A rendőr kimegy, szabályosan, házkutatási paranccsal, illedelmesen stb. Talál egy számítógépet, amin mondjuk a winkszksz fut. Te mutatsz egy beszerzésről szóló számlát. OK. Ezen kívűl a gépen futó progijaidhoz mondjuk az OSCAR 2000-ből szereztél serialt. Mind a nevedre van "regisztrálva". Ezt pengén ki is írja a monitoron. Ezzel nem tudod bizonyítani, hogy ezek jogtiszta szoftverek és jogosan használod őket. Az meg már eleve gyanús, hogy ezekről nem tudsz hitelt érdemlő bizonylatokat felmutatni...

2. Ha valaki felnyomott, akkor már eleve gyanús vagy. Még akkor is, ha tényleg minden szoftvered jogtiszta! Ha mindegyikről számlát mutatsz, akkor sem a rendőr mondhatja ki azt, hogy minden OK, maximum egy olyan jelentést mellékel a tőled elhozott cuccokhoz, hogy mindenhez mutattál számlát.

3. A rendőrök között is vannak guruk és vannak abszolúte lámák.

4. Hiába mutatod a Linuxot a gépeden, ez még nem bizonyíték arra, hogy nincs olyan progi a gépeden, amely "jogtalanul" dekkol a vinyódon. Mivel a rendőrnek is egy csómó minden más, fontosabb dolgot a fejében kell tartania, nem biztos, hogy a felhasználóknál előforduló kalóz szoftverek neveit is betéve tudná. Sőt köztük is akad olyan, aki mondjuk nem is tudja mi az a Linux. Esetleg összetéveszti annak grafikus felületét a win9x-el.

Szóval ne legyél te abban olyan biztos, hogy nem spájzolják be a cuccodat!

Na és mi van akkor, ha a vinyódat kiszereltetik veled? Akkor esetleg ott maradsz vinyó nélkül, jobb esetben csak a jogtiszta programjaid nélkül.

A vinyó sérülékenyebb kiszerelve, mint a házban.

Hiába tudnád pótolni a programjaidat, hogy esetleg tovább végezd a melódat, biztosan vannak olyan fájljaid, amikről nincs biztonsági mentésed (esetleg azt is elviszik), és tuti, hogy azokra lenne a legnagyobb szükséged.

Egyébként még mindezek mellett is én azt hangsúlyozom, hogy ebben az egészben az a leg_elszomorítóbb, hogy elég, ha egy rosszakaród van, aki felveszi a telefont, vagy tollat ragad!!!

SZÓVAL EZ A VESZÉLYES!!!!

A rendőrségnek minden szabálysértésre és bűncselekményre utaló bejelentésre reagálnia kell!!! Tehát, ahogy a BSA fütyül, a rendőrség úgy táncol...

Előzmény: initex (71)
initex Creative Commons License 1999.10.03 0 0 71
SaGa:
Ahhoz, hogy megnezzek, hogy van-e adathordozo a gepben, nem kellett volna bekapcsolni a gepet, es nem kellett volna megmutatnia az urgenek, hogy milyen programok vannak rajta.
Eleg lett volna egybol kinyitni a gepet, es kiszerelni a merevlemezt.

Olvasd el megegyszer az idezett cikket es a kiemelt reszletet.

Előzmény: SaGa (70)
SaGa Creative Commons License 1999.10.03 0 0 70
initex!

Mi ebben az érdekes? Ez is arról szól, amit írtam.

Nem mérlegeltek, csak azt nézték meg, hogy egyáltalán van-e adathordozó a gépben. (másképp nem indul el, az meg nagy blama, ha egy vincsi nélküli masinát visznek be, bár vittek el scannert és nyomtatót is eleinte...). Miután meggyőződtek róla, hogy van, kiszereltették amit akartak. Függetlenül a tartalmától. Vagy esetleg szerinted nem ez történt?

Nem azt nézték meg, hogy mi van a gépen, csak azt: van-e benne vincsi.... Azt elvitték. Majd a szakértő eldönti (néhány hét alatt), hogy visszadható-e. Ugyanis ha egyetlen nem jogtiszta program is van rajta, megsemmisítik. Ezt írja elő a törvény.

Ha neked lenne igazad, a fentlevő programok demo voltáról, illetve a DOS jogtisztaságáról meggyőződvén megírták volna a jelentést és elnézést kérve a zaklatásér jobbra el. Nem ez történt.

SaGa

initex Creative Commons License 1999.10.03 0 0 69
SaGa:
Erdekes...
http://internetto.hu/cikk3/email/
"[...] Az én számítógépemben (szerencsére) nem volt winchester, de ott volt a régi kis 486-osunk, ill. javításon két másik kisgép. Be kellett kapcsolnom, megmutatni, hogy mi van rajtuk. Hát, volt rajtuk Dos 6.22, NC 4, AMOBA, RAPTOR, SUPAPLEX, DINO, meg talán még 5-6 hasonló kis játék, szerintem többségében demo, dehát nem tudom, ezeket még az első géppel kaptuk, és őrizgették őket a fiúk, ill. én is átmásoltam, ha ki kellett próbálni egy gépet.
Kicsit gondolkozott a két nyomozó, majd úgy döntöttek, szereljem ki a HDD-ket, elviszik."

Aha.
Es szerinted ezekutan megnezik a gepet, vagy nem nezik meg?
Mert nekem ebbol a reszletbol ugy tunik, hogy igenis MEGNEZTEK.
Persze lehet, hogy te ezt mashogy ertelmezed.

Előzmény: SaGa (67)
SaGa Creative Commons License 1999.10.03 0 0 68
Ja: szakértď a helyszinen nincs, ott ugyanis nincsenek meg a feltételek, illetve annyira magas a díjszabása, hgoy nem érné meg...
Marad a nyomozó és a rendör, plusz a hatósági tanu. Ezek vagy tudják mi az a PC vagy nem...

SaGa

Előzmény: SaGa (67)
SaGa Creative Commons License 1999.10.03 0 0 67
initex!

Jó lenne, ha igazad lenne! De nincs. A rendďr, ha házkutatási parancsa van, mindent elvisz (kötelessége) mérlegelés nélkül (ehhez ugyanis nincs joga, a paranscot kell végrehajtania. Maximum annyit tehet, hgyo nem az egész gépet viszi, csak az adathordozókat. Vincsit, CD-t, lemezt, sďt ha kicsit tájékozott, akkor a video kazettákat is, mert arra is lehet menteni). Majd a szakértď eldönti, hgyo igaza volt-e vagy sem.

Úgy látom besorolhatlak iko mellé: Te is csak írsz és nem olvasol!

SaGa

Előzmény: initex (62)
SaGa Creative Commons License 1999.10.03 0 0 66
iko!

Tévedsz! Pistike, akiról a 91-ek esete szól vásárló. Abban a sztoriban egyetlen olyan muki volt, akiról Te beszélsz. A nála talált feladóvevények alapján mentek ki a többi 90-hez. Azokhoz, akik tďle vette CD-t Még olyanhoz is, aki _üres_ CD-t vett a pasastól. És válogatás nélkül mindenkitďl elvitték a gépet, de minimum az összes fellelhetď lemezt (a nyilvánvalóan nem PC-be valóakat is).

Mielďtt sületlenségeket írsz, tájékozódj! Herótom van azoktól, akik úgy nyilvánítanak véleményt, hogy fogalmuk nincs a témáról.

Ha Te is olyan Pistike voltál, akiról írsz, a Te dolgod. Ha csak velük foglalkoznának éber rendďreink, senki sem pattogna. De nem így van.

Az ügyben szereplďk vettek programot. igaz, olcsóbban, mint a bolti ár, de vettek. Néhányan még azt sem tudták, amit veszenk nem legális. Honnan a fenébďl tudták volna? Vannak interneten hirdetď cégek is, akik valóban legális árut forgalmaznak. Ha meghozza a postás a csomagot, csak akkor nézhetsz bele, amikor már kifizetted. Csak ekkor derül ki, hogy a lemez egy írott anyag.
Ugyanaz a kategória, mintha a piaco vettél volna hamis Adidast. Azért sem tartanak a vevďnél házkutatást, csak az eladónál. Itt a difi...

SaGa

Előzmény: Iko (57)
micu Creative Commons License 1999.10.03 0 0 65
Van amit igen, van amit nem. Sok olyan játék van, amit csak megnézek, játszom vele egy kört és eldobom, mert rosszul leszek tőle. Tipikus ilyen a quake, doom és társai. Van ami jó, pl anno a Lemmings, az speciel jogtiszta. De ezen kivül is van néhány százezer forint értékű jogtiszta szoftverem, amiért kipengettem a zsozsót, és már nem használom. Ilyen egyébként az NT wokstation-öm is. Egyébként sem érzek mérhetetlen gyűlöletet senki iránt, még B$ iránt sem. Inkább kissé aggódva figyelem az IT világ sorsát, hogy mi lesz még ebből...
Más. Szerintem a BSA azért CSAK ennyire szopatja a népet, mert egy lopott W$ felhasználó még mindig sokkal jobb B$ számára, mint egy linuxos.
Előzmény: ttime (59)
Yfel Creative Commons License 1999.10.03 0 0 64
Természetesen a RedHat Linux 6-ot boltban megvásároltam és amiket leírtam egyedül az alapcd-n található dolgok. Mindezek mellé kapsz egy Application CD-t is, amit még mindig nem volt időm végignézni, annyi minden van rajta. Na ennyit a Win-Linux csatáról. Kéretik kicsit kevesebb MS marketinget beszopni. Én rögtön kihányom, úgyhogy rám már nem hat :)

Yfel

Előzmény: Yfel (63)
Yfel Creative Commons License 1999.10.03 0 0 63
Nem tudom már, hogy ki írta, hogy a RedHat6 bolti ára is majdnem annyi mint egy Win98-é.. legközelebb légyszíves nézd meg, hogy mit írsz, hogy ne röhögjelek ki ennyire.
Win98: CAD$249 + adó (15%)
RedHat6: CAD$144.99 (adó az árban)
Win98 tartalmaz: 0
RedHat6 Tartalmaz: Office csomag, Perl, C, C++, Objective C Assembler, FORTRAN, BASIC, Python, SendMail SMTP server&client valamint Apache, DHCP, DNS valamint képszerkesztő és még a jóisten sem tudja mi. Akkor nézd már meg légyszives, hogy mekkora értéke van a RedHat6-nak és mekkora értéke van a Win98-nak és legközelebb ne írj ekkora baromságokat mint most mert idegbajt kapok.
A RedHat és a legtöbb Linux Disztrib megvásárolható mint egy könyv CD melléklete és mindezek a dolgok rajtalesznek amiket ha összevetsz akkor az értékük jóval CAD$1000 fölött jön ki (és akkor a programozási nyelvekről még nem is beszéltem amik alapban felkúsznak a rendszerre installáláskor)

Yfel

initex Creative Commons License 1999.10.02 0 0 62
Öki:
"...hiába mutatod a megjelenő különítménynek kaján vigyorral, hogy hehe nekem pl. tuti tiszta Linux rencer fut a gépemen csupa FREEEEEE alkalmazással, mert akkor is elviszik a gépet!!!"

Szerintem ez nem igaz.
Meg kellene nezni a hazkutatasi torvenyt, de csak akkor vihetik el a gepet, ha gyanus dolgot talalnak rajta (pl. egy Windows, stb.).
Szakerto a helyszinen is van, a vizsgalat nem ugy tortenik, hogy gepeket osszepakolni, es csa'.

Előzmény: Öki (60)
WAN Creative Commons License 1999.10.02 0 0 61
Az is érdekes, hogy mig egy program az USAban pl. 249 USD (60ezer HUF), itthon meg akciósan 90ezer HUF+ÁFA (112ezer). Majdnem a duplája... De miért? (ennyivel jobb a magyar support?:)
Én fizetésből is az amerikai dupláját szeretném :)
Öki Creative Commons License 1999.10.02 0 0 60
Miért kell micuról feltételezni, hogy a játékot nem vette meg! Egyébként remélem eljön az idő, hogy ha egy jót akarunk játszani egy klasz játékkal a gépen, akkor nem kell hozzá az M$ és nem kell konzol játékketyerét sem venni.

Egyébiránt a problémát én is abban látom, hogy a BSA megteremtette azt, amit az ÁVH-s időszak óta kezdett elfeledni ez az ország.

Azt ne feledje senki, aki a BSA-t a keblén akarja melengetni, hogy ha bemókszerolnak, akkor hiába mutatod a megjelenő különítménynek kaján vigyorral, hogy hehe nekem pl. tuti tiszta Linux rencer fut a gépemen csupa FREEEEEE alkalmazással, mert akkor is elviszik a gépet!!! Miért? Mert véleményt csak szakértő mondhatja ki. A rendőr nem szakember és még ha szakember lenne, nem mondhatja ki a szakvéleményt. És a szakértői vizsgálat időbe telik. Te meg addig ülsz és nézhetsz ki a fejedből! Ha tiszta vagy, akkor jobb esetben törheted valami kártérítési peren a fejed. Azért jobb esetben, mert ha speciel bedolgozol valahová alkalomszerűen, mondjuk webre és ezért hivatalos számla ellenében még pénzt is kapsz, az alkalomszerűség miatt nem biztos, hogy valamit is legombolhatsz...

Egyébként mi van akkor, ha az XY, miután a BSA megbuktatta és arra próbálja rávenni, hogy a B$&Tsai progikat vegye meg, azt mondja, hogy köszöni szépen, de ezen meghurcoltatások miatt inkább áttér egy teljesen más és szabad OPra?

Egyébiránt nekem is az a véleményem, hogy nem kell itt egymással háborúzni, mert nem ez a lényeg. Viszont azért mindenkinek egységesen kellene fellépnie, hogy senkit se kötelezzenek egy konkrét OPrendszer, vagy alkalmazás használatára valaminek a megoldása céljából! Lehet (sőt valószínű), hogy egy másik alkalmazással sokkal jobban meg tudod oldani a feladatot (meg esetleg olcsóbban)!

Előzmény: micu (58)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!