Jó lenne abbahagyni Platini froclizását - főleg a hivatalos körök részéről. Minden épeszű ember tudja, hogy a három pályázat közül a magyar-horvát pályázat a leggyengébb.
Nemcsak azért, mert jelenleg itt vannak a legrosszabb minőségű pályák, és nem is csupán azért, mert a magyar gazdaság jelenleg olyan, amilyen. A legnagyobb baj az, hogy a pályázók közül egyedül itt találunk olyat, amely ország labdarúgó válogatottjának semmi keresnivalója sincs egy nagy nemzetközi tornán.
Ha mégis nekünk ítéli az EB-rendezést, akkor az isteni ajándék lesz az UEFA-tól, ám egyben igazságtalan döntés a lengyelekkel, ukránokkal és olaszokkal szemben, mert velünk ellentétben ők nem járatták le a sportágat. (Mielőtt valaki a horvátokat emlegetné: férfias dolog az eredményeik mögé bújni?)
bocs de nem tudom eldönteni h Kiralyrol ezt komolyan irtad, vagy maró gúny. remelem az utobbi.
"rutinos" magyar futbalista egyebkent szerintem nincs, mondjuk Gera lehetne az, de a tobbiek maximum nagy "rutinnal" tudjak elveszteni a tetmeccseket. A tobbseg szinten osszeszarja magát a tétmeccsek előtt, ha meg nem akkor is veszítenek, tehat tokmindegy, de ha osszeszarjak magukat az legalabb vicces es az ellenfelnek kellemetlen a szag.
Düsseldorf, január 26., 22.55 Az UEFA új elnöknél nem élvez előnyt Olaszország.
h i r d e t é s
<!--
if (!document.phpAds_used) document.phpAds_used = ',';
phpAds_random = new String (Math.random()); phpAds_random = phpAds_random.substring(2,11);
document.write ("");
//-->
A honi sajtóban több helyütt is megjelent, hogy Michel Platini elnökké választása esetén - nem támogatná a magyar-horvát Eb-pályzatot, inkább az olaszokat segíti majd. A vele készített exkluzív interjúnkban természetesen erre is rákérdeztünk. - Ha ez igaz lenne, érdemtelen lennék erre a posztra - mondta Platini. - Egyébként attól, hogy olasz származású vagyok, még nem élveznek előnyt az olaszok, csak és kizárólag a benyújtott dossziék minősége dönt majd. Hozzáteszem: tavaly éppen háromszor jártam önöknél hivatalos úton, míg Olaszországban csak egyszer voltam. Számtalanszor kijelentettem, hogy mennyire szeretem az önök országát, ahova mindig szívesen megyek. Nem tudom, ki terjesztheti ezt az ostobaságot, főleg, hogy az UEFA elnöke csakis szavazategyenlőség esetén voksol, erre pedig általában kicsi az esély. A teljes beszélgetést "A nap interjúja" rovatunkban olvashatják.
Platini mi mást csinálna ilyenkor, minthogy tagad. Nyilván mki tudja, hogy ő nagy olaszpárti. Olasz származású, ás 5 évig a Juve játékosa volt. Semmi nem szól mellettünk. No meg ilyen gazdasági állapotok miatt most kockázatos lenne nekünk ítélni az EB-t. Győr meg Bp még elfogadható állapotban van infrastruktúrailag, de Debrecen eléggé le van maradva.
Hát igen, Platininek nehéz lesz ellenállnia az olasz kapcsolatainak. Ha csak nem annyira durván fogják környékezni, hogy azért kelljen támogatnia a magyar-horvát pályázatot, hogy ne keveredjen korrupció gyanújába rögtön az elnöksége elején.
Ez mind szép és jó de ezzel holvagyunk előrébb? A mi bajnokságunkbóül indulhatna 2? Vicc lenne.. Az EB pályázat meg sztem nem ettől fog előrbb kerülni vagy visszaesni azzal h Platini lett az elnök.
Sikere rossz hír a 2012-es magyar-horvát Eb-pályázatnak, a két futballszövetség vezetői ugyanis a vesztes Lennart Johansson újraválasztása mellett lobbiztak. Johansson korábban azt nyilatkozta, győzelme esetén a társrendezést fogja támogatni, Platini viszont a nagy rivális Olaszország mellett áll, ami egyedül akarja megrendezni a tornát.
Kevesebb lesz az esélyünk április 18-án
Az UEFA április 18-án a walesi Cardiffban jelenti be, ki rendezheti a 2012-es futball Európa-bajnokságot.
Platininek különleges támogatója volt a FIFA-elnök Sepp Blatter személyében: a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség első embere évek óta védencét, a francia legendát szánta az európai szervezet élére. Blatter befolyása a labdarúgásban így még komolyabb lesz.
Blatter embere az UEFA élén
"Nagyon meg vagyok hatva, de természetesen boldog vagyok. Ez egy nagyszerű kaland kezdete" - mondta közvetlenül megválasztása után Platini, akinek tervei között a Bajnokok Ligája reformja is szerepel. Utolsó, helyszínen elhangzott kampánybeszédében elsősorban azt hangsúlyozta, hogy a labdarúgás inkább sport, mint üzlet.
Es nyilvan az angol csapatok se fogjak azt mondani, hogy ezert a szar penzert, amit kapunk toletek, nem fogjuk strapalni magunkat. Jovore Angliaban a bajnoki 10. helyezett csapat fog kb. annyi penzt kapni, mint amennyit tavaly kapott a Barca, es ha a BL-t "felhigitjak" kelet-europai csapatokkal, akkor bizony ott nem lesz tobb penz.
De szerintem ez csak a maszlag volt Platini reszerol, ahogy beul a szekbe, o is maskepp fogja gondolni hirtelen, mint ahogy a mi kis politikusaink is.
Aha. Gondolom azok a tv-k,akiknek a pénzéből jól éldegél majd az UEFA-vezetés,rábólintanak majd egy jó Levszki-Artmedia valamint egy Croatia-Sheriff Tiraspol meccsre pölö egy Valencia-Arsenal meccs helyett.Választási dumáról hallottál ugye.
Platini sem bontotta ki még az igazság minden szeletét.
Budapest, január 26., 13.40 A korábbi szövetségi kapitány szerint Platini segíthet majd a felzárkózásban.
Az újonnan kinevezett UEFA-elnök, Michel Platini apropóján Mészöly Kálmán, a magyar futball egyik nagy egyénisége is nyilatkozott honlapunknak. - Mind a két elnökjelölttel jó viszonyban vagyunk: Johansson a gyógykezelésétől kezdve rengeteget járt Magyarországon, a révbe ért Platini pedig ugyancsak nagyon kedveli a magyarokat, és Markovicékkal (a horvát szövetség elnöke) is remek viszonyt ápol - mondta Mészöly. - Az UEFA élére kiváló hajdani futballista került, aki profiként nagyszerű eredményeket ért el, és nagyon komoly diplomata. A megválasztásához csak gratulálni tudok neki, és a jelszó itt is érvényes: a fiataloké a jövő. Az Eb-pályázatot illetően nem tudom, hogy számunkra mi a kedvezőbb: Platinivel kapcsolatban megjegyezték, hogy alapvetően félig-meddig olasz is, de nem ő, hanem az elnöksége hoz majd döntést. Az új elnök tisztában van a kisebb tagállamok nehézségeivel is. Ezért bízhatunk benne, hogy - ahogyan azt már előzetesen ígérte - mellénk fog állni, és segít a futballunk fejlődésében, felzárkózásában. (boz)"
Mezey:
"Mezey üdvözli Platini kinevezését
Budapest, január 26., 13.15 Volt szövetségi kapitányunk szakmai előrelépést vár az új UEFA-elnöktől.
Michael Platini kinevezését követően megkérdeztünk több magyar szaktekintélyt, hogy mi a véleménye az új UEFA-elnök személyét illetően. Elsőként dr. Mezey György, volt szövetségi kapitány, a FIFA és az UEFA edzőképző instruktora válaszolt honlapunknak. - A két kandidáló, Johansson és Platini két külön világot, két egymástól eltérő stílust képvisel - kezdte válaszát Mezey. - Az új elnökkel, Michael Platinivel szoros kapcsolatot ápolok, ezért jól ismerem őt, és egyetértek nézeteivel a labdarúgás alapvető kérdéseiben. Nagyon találó volt például a kritikai megjegyzése, amikor a magyar futball rákfenéjéről beszélt, hogy nálunk az edzők olyanokat raknak be a csapatokba, akik nem tudnak focizni. Mindent összegezve úgy ítélem meg, hogy Platini szakmailag jó úton jár, és vezetésével fejlődni fog a nemzetközi labdarúgás. Üdvözlöm a kinevezését! (FLV)"
"Platini korábban elmondta, megválasztása esetén a legerősebb labdarúgó országok, Spanyolország, Anglia, Olaszország és Németország kevesebb csapatot indíthatnának a Bajnokok Ligájában, helyettük a kisebb országoknak adnának bizonyítási lehetőséget. "
Mit csinálhatnak a kiscsapatok? A pénz beszél,a kiscsapatok belátható időn belül csak még jobban leszakadnak.A tehetségeiket a nagy klubok lerabolják,maximum egy-egy gazdag keleti klub juthat a zsírosbödön közelébe.
ezzel a kerettel jó pár évig esélyünk nem lesz még olyanok ellen sem,akiket amúgy megfoghatnánk egy x-re és verhetnénk magunkat,hogy ez a magyar VIRTUS és hogy ismét VAN ESÉLY. aztán jönne a nagy büdös SEMMI.
a közeljövő már úgy is el van cseszve, eb sansztalan ,
ám ha ezek a srácok összenőnek,öt -hat év múlva lehet ,hogy lesz egy nem is olyan rossz csapatunk. az már sokszor bebizonyosodott, hogy hajlamosak vagyunk túlbecsülni néhány kint játszó játékosunk rutinját ,én nem bánom várhidi gondolatmenetét,DE HOL VAN BUZSÁKY ? !
Nyilván azért kellett az állampolgárság hogy válogatott lehessen, de ha félreérthető volt, nem az állampolgárságot kifogásoltam, hanem a beválogatását. Saját tapasztalat is hogy sokszor csak azért értékelődik fel valaki mert külföldről jött.
A Christiano Ronaldo, Farkas félékkel az a baja valakiknek, hogy túlságosan cifrázzák, nem csapatjátékosok, a Bodnár, Csizmadia félékkel, hogy képzetlenek, a nagy átlaggal meg az, hogy se magyarosan (brazilosan) szépen nem tudnak játszani, se nem képesek végig futni a mérkőzéseket. Ja, és mindez egy olyan országban, amit vagy 10-15 éve már nem jegyeznek a futballtérképeken.
Nem láttad még játszani Csizmadiát? (Költői :-) Vannak jó pillanatai de alapvetően képzetlen. Olyan mint aki atlétizált és nemrég kezdett csak focizni. Nem értem minek kell ilyeneket honosítani...