Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2012.11.15 0 0 28578

Az egészben csupán az volt a bosszantó, hogy folyamatosan jöttek részedről a vádak, de semmiképpen nem árultad

el, kiről is van szó. Egy kezünkön meg tudjuk számolni, hányan foglalkoznak amatőr rádiók javításával és

nagyjából azt is be lehetett lőni, közülük ki lehetett az illetékes. Ha fogadni kellene, nekem is lenne tippem.

De a lebegtetés, újabb tények közlése vs. az illetékes eltitkolása szerintem érthetően bosszantotta fel az egyébként

is igen labilis lelkiállapotú fórumgazdát. Én azt gondolom, mindketten rosszul kezeltétek az ügyet, viszont Te voltál

függő helyzetben és ezzel a másik fél élt is (mondhatni visszaélt).

Előzmény: radio08 (28569)
ha7at Creative Commons License 2012.11.15 0 0 28577

Pedig könnyű felmenni és minden Magyar aki felmegy nyeldesni fogja könnyeit:-)

Előzmény: schlumbergerr (28575)
ha7at Creative Commons License 2012.11.15 0 0 28576

Nem volt gond a kivitellel 9A ba de még nem Sota tagország tengerpartról használtam egy picit.  Ukrajnába is kivittem de használni nem mertem külön kaland volt az a pár nap gyönyörű ország ,de sajátautóval egy darabig tuti nem megyek. :-) 

Erdélyben nem gond a zászló nem is piszkálják: 

http://www.geocaching.hu/caches.geo?id=809

Nem vagyok spíler, csak jók az ismerőseim ,és könnyen eljutok szép helyekre .

Tervek vannak bőven , pl Marokkóról jót meséltek de egyedül nem vágnék bele a kalandba ismerősnek meg nincs 80e Forintja kijönni, annyiba kerül egy hét. 

Hétvégén ide megyek igaz csak 25 táv :

http://www.teljesitmenyturazoktarsasaga.hu/tura?id=4174előtte utána ott alszom

kihazsnálom hogy egy  sőr áráért van szállás.  

schlumbergerr Creative Commons License 2012.11.15 0 0 28575

A Madarasi Hargita miatt irigyellek. Én csak a Csicsóira másztam fel, az átjátszóhoz, és onnan akartam átmenni a Madarasira, de a nőtanács kétharmaddal leszavazott :-(

Hiába no, sok liba disznót győz :-)

Előzmény: ha7at (28572)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.15 0 0 28574

Hát én. :) "Régimódi" vagyok.

Nem semmi amiket leírtál, tudom hogy spíler vagy ebben.

Tavasszal - kicsiben - csatlakozom Zsoltékhoz én is.

Az idén volt szerencsém Szlovénia, Horvátországhoz, - mint túrista.

Néztem a kopár Júliai Alpok csúcsait, magasak, gyönyörűek, de mind 2000m- feletti, ott már (hegy)mászni is kell.

A Horvát hegygerincek, lefelé Omis felé a pálya mellett már egy szál bakancsban is járhatónak tűntek.

Nem tudom hogy megy a motyó kivitele mondjuk 9A-ba. Egyáltalán novice-vihet e ki..?

Erdélyhez minden jót, - nehogy a zászló miatt birizgáljanak!.. A mai felfordult világban.

Előzmény: ha7at (28573)
ha7at Creative Commons License 2012.11.15 0 0 28573

Lemaradt direkt lapot küldenek de ki kér olyat? :-)

Előzmény: Törölt nick (28571)
ha7at Creative Commons License 2012.11.15 0 0 28572

Az nem zacsi hanem valami hegyikristály (üveg) egyik legértelmesebb csak ahhoz 1000pontot kell gyüjteni . Rengeteg pénzt jelent és időpocsékolást. 4 év alatt összejön de 

ehhez az kell ,hogy minden évben végigjárni ugyanazokat a csúcsokat .

Első évben 300pontot szedtem össze de 15e Km autóztam miatta.  

Unalmas lenne ugyan azt az utakat végigjárni, inkább külföldre járok két éve Erdély , Bosznia,tavaly Csehország, idén Szlovákia. 

Izgalmasabbnak találom a szűz csúcsok meghódítását, és maradandóbb az utókornak.

Idén még két utam lesz a hétvégén Irottkő, aztán Szilveszterkor Erdély Madarasi Hargita csúcs ahová kirakok egy Sota magyar zászlót.  

Törölt nick Creative Commons License 2012.11.15 0 0 28571

A "hegyi kecske" státusz teljesen jó!

A zacsiban mi van? Ha az zacsi? Sota víz? QSO víz?

Amúgy direktben sem küldenek lapot?

Előzmény: ha7at (28570)
ha7at Creative Commons License 2012.11.15 0 0 28570

QSL lapot azért nem küldenek mert még kevesebb a mrasz tagok aránya közöttük.  

Sőt pont azért vadásznak a Sota diplomákra mert igazolásukhoz nem kell qsl lapot csatolni elég a qso adatait feltölteni . Szép diplomák vannak érdemes megnézni kipróbálni:

http://www.sota.org.uk/Awards

Előzmény: Törölt nick (28568)
radio08 Creative Commons License 2012.11.15 0 0 28569

Vita  az  sosem baj,  egy  csomó   dolgot   készitek   ami  viszont  csak  műszerrel  mérhető ,  pl :  rh vevő  bemenő  sávszűrők  behan-

golása  , rh  vfo , bfo ,  antenna, stb...  ezekről  rendkivül  szeretek  vitatkozni   mert  a  műszer  mindent   eldönt,  tehát  nem  én.

off

/még egy utolsó mondat  a pokolba  kivánt  témához, az általam elmondottakhoz  még , véletlenül volt  egy  hivójeles  tanúm  is  az

állitásomhoz , na  ezt  az  ellenfél  végképp  nem tudta  megbocsátani/

on

Előzmény: Törölt nick (28563)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.15 0 0 28568

"Jó jó de egy olyan forumnak mi értelme ha erkölcs bizonytványt, ürhajósvizsgát kérnek ? "

Hm, tőlem még sehol sem kértek, előbbi pedig van. Mármint a bizonyítány. Az erkölcsöt meg még keresgélem hozzá :)

"10 ember egymással beszélgetni fog aztán a kutya sem fogja megnézni."

Ez érdekes. Ha pont tagja vagyok annak a 10-nek, akkor pont csak a másik tapasztalt 9 véleménye érdekel.

Kutya nem nézi? Hát, nem "celebfórum" kell. (arra itt van ez... :-/) Kivülről olvasni még lehessen. Ennyi.

"gyalográdiósok qsl lapot nem fogadnak küldenek "

Nohát, ezt kitől? Furcsa. A QSO, az QSO. Hegytetőről, vagy bányából, ennek mindegynek kellene lennie.

Előzmény: ha7at (28565)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.15 0 0 28567

A vilagon semmi akadalya az indexen  tematikus forumot nyitni - ott van pl a fotosok foruma es klubforuma vagy akar olyan, az en szememben erdektelen tema is, mint a MIDI ... hany midi rajongo es hany amator van az orszagban?  Nos,  itt ezen a helyen is nyithat szinte barki egy "40 m" cimu topikot, sot akar egy "HASix" nevut is. Ingyen uzemeltetes, es ugyan neha szidjuk, de be kell lassuk 12 (14) eve uzemel ez az egesz, es tobb mint valoszinu, hogy nem fogjak hirtelen felindulasbol torolni - pont azert mert nem hobbybol van, hanem anyagi erdekbol uzletileg.

Előzmény: Törölt nick (28548)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.15 0 0 28566

Figyeljen is Maga, mert javítani azt nem fogok! :)

Vagyok olyan fáradt, hogy este a rizsszemet is alig látom, nem hogy az smd-t. Plusz hülye is vagyok hozzá.

Max az tudnám kicserélni, ami előttem pukkan el.

Marad a szórakozás - beszélgetés - eszmecsere.

Eszmét meg csak azzal lehet cserélni, - akinek van csereáru ;)

Előzmény: Törölt nick (28564)
ha7at Creative Commons License 2012.11.15 0 0 28565

Jó jó de egy olyan forumnak mi értelme ha erkölcs bizonytványt, ürhajósvizsgát kérnek ? 

10 ember egymással beszélgetni fog aztán a kutya sem fogja megnézni. 

Mrasz jobbat csinálni ? Kikkel hogyan kiknek? 

Még egy klubbra való amatőrt nem tudok összeszedni aki átlagban minden 2. héten összejönne. Pedig 30km-es körzetemben több 100 amatőr lakik (Budapestet nem veszem figyelembe)  Előbb utóbb muszáj lesz ha normális antenna tornyot szeretnék. 

Sőt most megkaptam azt is hogy a gyalográdiósok qsl lapot nem fogadnak küldenek elmagyaráztam fiatalabb korosztályhoz tartoznak és inkább értelmesebb dologra költik azt a 12e Forintot.  

Törölt nick Creative Commons License 2012.11.15 0 0 28564

Figyelek! Maga már nem szórakozni jár ide. :)

Előzmény: Törölt nick (28563)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.15 0 0 28563

világos, hát ne legyen köztünk ebben vita.

Pont azt mondom, hogy egy rakat dolog nem mérhető műszerrel, és arról is kellene beszélni.

De hát ezek szerint van, ahol nem lehet, és ezek szerint azon a helyen nem lehetett...

Ettől még problémád volt vele, - értem én.

Egy év parkolás után én csupán az alkatrész árat számoltam volna neked. De hát ez csak én vagyok.

Előzmény: radio08 (28562)
radio08 Creative Commons License 2012.11.15 0 0 28562

Nem  bonyolult  a kérdés  ,  a  szakszerviz  jól  dolgozott  , dolgozik ,  csak  a  javitás  árát   velem   szerette  volna  meghatároztani,

miután  egy  évre  elutazott   értesités  nélkül,   tehát   hogy  nehogy  kevesebbet   kérjen  mint  amit  én   hajlandó  vagyok  fizetni,

ha  már  egy  évig   ott  volt  a  készülék,  na  erre  háborodott   fel   a   brancs    hogy  ki  az  aki  ilyet  mer  kérdezni,   hogy   ti  mit

tennétek  a  helyemben?  Melyik  része  nem  világos?

Előzmény: Törölt nick (28557)
radio08 Creative Commons License 2012.11.15 0 0 28561

Egyéb  , társalgo , kötetlen  témában  került  szóba,  hivójeles  a  szakszerviz  ,  mindenki  ismeri,  amatőr  készülékről  volt  szó,

hivójeles  a  javittató,  a  szakszervizt  sokan  ajánlották   előtte ,  utána  a  fórumon,   melyik   része  nem  odavaló  , már  ha  amatőr

a  fórum?

Előzmény: Törölt nick (28557)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.15 0 0 28560

Huhúú de két másodperces késéssel írtuk le - ugyan azt!!!

Előzmény: radio08 (28558)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.15 0 0 28559

"Jó lenne megújulniuk..."

Dehogyis. Olyan, mintha azt kérnéd, hogy ugorják át a saját árnyékukat. Kérheted - de nem lesz képes rá. Mint a kenguru kézenállni.

Vannak dolgok, amiktől már egyszerűen nem várom, hogy megújuljon.

Nekünk kell mást, máshogy csinálni.

Ami bosszant az meg majd elmúlik - magától.

Előzmény: ha7at (28555)
radio08 Creative Commons License 2012.11.15 0 0 28558

Igen , mint  minden,  viszont  mindenki  mondja  hogy  előre ,   senki   hogy   utánam.

Törölt nick Creative Commons License 2012.11.15 0 0 28557

Ma sem tudom, ki volt a szakszervíz, vagy csak nem figyeltem.

De már nem lényeges.

Emlékszem, a 817.

Ne haragudj meg, de azért Te is lebegtetted rendesen azt a dolgot...

Mondjuk egy megbízó <-> megbízott relációban sokminden szerv van, ami egy hanyag, vagy annak tűnő szervíz fenekébe állhat,  - és ebben leghátrébb volt maga a fórum. Lehet hogy szeretted volna felhasználni a "nyilvánosság erejét"? De ha nyilvánosság jó része mostanában moslékot néz a tv-ben, így mit is várhat bárki...?

Egyik oldalról azt mondom, hogy bocs Pista, de az sem volt igazán oda való.

Másik oldalról ennek a hobbinak - mint mindnek - sok emberi, műszerrel nem kifejezhető paramétere van.

Azokat akkor ne feszegessük, mert kényes, meg személyiségi, meg istenem még megtudják valakiről, hogy mekkmester?

Előzmény: radio08 (28554)
radio08 Creative Commons License 2012.11.15 0 0 28556

Ez  bocsánatos  bűn,   az  én  kérdésem   megbocsáthatatlan   volt,  pedig  még  bocsánatot  is  kértem  érte, én  marha...

ha7at Creative Commons License 2012.11.15 0 0 28555

Mohosz, Mtsz ,Mrasz mind mind a régi idők maradékai ugyan arra a kaptafára készültek.

Jó lenne megújulniuk reméljük előbb utóbb lesz rendes érdekképviselet .

Jól jönne a 470kHz, és a 70MHz sáv is . 

radio08 Creative Commons License 2012.11.15 0 0 28554

Kérdésem  volt  egy  jónevű ,közismert  szakszervizzel kapcsolatban  ,  a  fórum  bezárt  majd  nyitott  , regisztrácio elutasitva.

Előzmény: Törölt nick (28551)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.15 0 0 28553

Na, inkább megyek a 136/10136kHz-s projektemhez. Béke legyen veletek!

radio08 Creative Commons License 2012.11.15 0 0 28552

Léteznek  kényes  témák,  mi  volt  az ? És  hogy  hogy  visszamehettél? Mi  lett  a  kényes  témákkal?  Már  nem  kényes?

Előzmény: ha7at (28522)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.15 0 0 28551

Hát igen, ezt írtam le... Hamar le lett csapva a főkapcsoló. Siratófalat meg ne...

Nyelveket? Akinek csak az maradt már, hát tegye.

Minden esetre ha újra is indul(na), mindenki huszonötször meg fogja gondolni, hogy mit, mennyit publikáljon, és egyáltalán tegye e.

Tényleg 14 ember marad csak! :)

Előzmény: radio08 (28550)
radio08 Creative Commons License 2012.11.15 0 0 28550

Igaziból  csak  erre  volt  kiváncsi, hogy  mi  történik   ha  sokadszor  is  zár   egy  kicsit,  most  könyörgés ,  a  kegyes  nyitás   után

versenyezve  hálálkodás,  majd  ujra  kezdődik  minden. Ez   ragyogo  alkalom  az  indoklás  nélküli  sunyi  kizárásra  , nem  fogadja

el  a  regisztrációt. Zártan  kéne  nyitni  , de  nagyon  zártan   hogy  az   1251  tagból    14  maradjon. Problema  nyema.

Minden  kornak  megvan  a   megyei  pártitkára,     per kás   állomása ,  stb... csak  a  megfelelő  köntös   kell.

Aki  ilyen  szépen  zár  ,  hamar  nyit.  Nyelveket  előkésziten.

Előzmény: Törölt nick (28544)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.15 0 0 28549

igaz... de másik oldalról.. ha az ÉN pénzemen, az ÉN infrastruktúrámon még esténként üljek is ott, és arra várjak, hogy kigyomlálhassak valami bezabadult akármit... Hát, ez messze lenne az életcéltól.

Mondjuk a zárttá tétel, sms autentikáció, kívülről csak olvashatóság, többszörös, önkéntes alapú moderatúra le tudja venni a követ. 

Előzmény: Törölt nick (28548)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!