Nem volt gond a kivitellel 9A ba de még nem Sota tagország tengerpartról használtam egy picit. Ukrajnába is kivittem de használni nem mertem külön kaland volt az a pár nap gyönyörű ország ,de sajátautóval egy darabig tuti nem megyek. :-)
Nem vagyok spíler, csak jók az ismerőseim ,és könnyen eljutok szép helyekre .
Tervek vannak bőven , pl Marokkóról jót meséltek de egyedül nem vágnék bele a kalandba ismerősnek meg nincs 80e Forintja kijönni, annyiba kerül egy hét.
A Madarasi Hargita miatt irigyellek. Én csak a Csicsóira másztam fel, az átjátszóhoz, és onnan akartam átmenni a Madarasira, de a nőtanács kétharmaddal leszavazott :-(
Az nem zacsi hanem valami hegyikristály (üveg) egyik legértelmesebb csak ahhoz 1000pontot kell gyüjteni . Rengeteg pénzt jelent és időpocsékolást. 4 év alatt összejön de
ehhez az kell ,hogy minden évben végigjárni ugyanazokat a csúcsokat .
Első évben 300pontot szedtem össze de 15e Km autóztam miatta.
Unalmas lenne ugyan azt az utakat végigjárni, inkább külföldre járok két éve Erdély , Bosznia,tavaly Csehország, idén Szlovákia.
Izgalmasabbnak találom a szűz csúcsok meghódítását, és maradandóbb az utókornak.
Idén még két utam lesz a hétvégén Irottkő, aztán Szilveszterkor Erdély Madarasi Hargita csúcs ahová kirakok egy Sota magyar zászlót.
QSL lapot azért nem küldenek mert még kevesebb a mrasz tagok aránya közöttük.
Sőt pont azért vadásznak a Sota diplomákra mert igazolásukhoz nem kell qsl lapot csatolni elég a qso adatait feltölteni . Szép diplomák vannak érdemes megnézni kipróbálni:
A vilagon semmi akadalya az indexen tematikus forumot nyitni - ott van pl a fotosok foruma es klubforuma vagy akar olyan, az en szememben erdektelen tema is, mint a MIDI ... hany midi rajongo es hany amator van az orszagban? Nos, itt ezen a helyen is nyithat szinte barki egy "40 m" cimu topikot, sot akar egy "HASix" nevut is. Ingyen uzemeltetes, es ugyan neha szidjuk, de be kell lassuk 12 (14) eve uzemel ez az egesz, es tobb mint valoszinu, hogy nem fogjak hirtelen felindulasbol torolni - pont azert mert nem hobbybol van, hanem anyagi erdekbol uzletileg.
Jó jó de egy olyan forumnak mi értelme ha erkölcs bizonytványt, ürhajósvizsgát kérnek ?
10 ember egymással beszélgetni fog aztán a kutya sem fogja megnézni.
Mrasz jobbat csinálni ? Kikkel hogyan kiknek?
Még egy klubbra való amatőrt nem tudok összeszedni aki átlagban minden 2. héten összejönne. Pedig 30km-es körzetemben több 100 amatőr lakik (Budapestet nem veszem figyelembe) Előbb utóbb muszáj lesz ha normális antenna tornyot szeretnék.
Sőt most megkaptam azt is hogy a gyalográdiósok qsl lapot nem fogadnak küldenek elmagyaráztam fiatalabb korosztályhoz tartoznak és inkább értelmesebb dologra költik azt a 12e Forintot.
Ma sem tudom, ki volt a szakszervíz, vagy csak nem figyeltem.
De már nem lényeges.
Emlékszem, a 817.
Ne haragudj meg, de azért Te is lebegtetted rendesen azt a dolgot...
Mondjuk egy megbízó <-> megbízott relációban sokminden szerv van, ami egy hanyag, vagy annak tűnő szervíz fenekébe állhat, - és ebben leghátrébb volt maga a fórum. Lehet hogy szeretted volna felhasználni a "nyilvánosság erejét"? De ha nyilvánosság jó része mostanában moslékot néz a tv-ben, így mit is várhat bárki...?
Egyik oldalról azt mondom, hogy bocs Pista, de az sem volt igazán oda való.
Másik oldalról ennek a hobbinak - mint mindnek - sok emberi, műszerrel nem kifejezhető paramétere van.
Azokat akkor ne feszegessük, mert kényes, meg személyiségi, meg istenem még megtudják valakiről, hogy mekkmester?
igaz... de másik oldalról.. ha az ÉN pénzemen, az ÉN infrastruktúrámon még esténként üljek is ott, és arra várjak, hogy kigyomlálhassak valami bezabadult akármit... Hát, ez messze lenne az életcéltól.
Mondjuk a zárttá tétel, sms autentikáció, kívülről csak olvashatóság, többszörös, önkéntes alapú moderatúra le tudja venni a követ.