Keresés

Részletes keresés

casanova69 Creative Commons License 2007.01.30 0 0 57720
Király kezdő (!!!), Márton a padon, egymás ellen.
giornalista Creative Commons License 2007.01.30 0 0 57719

Hááát...

Szerintem inkább egy látványos cseh foci kieséssel, mint egy görög Eb-győzelem.

De ez ne képezze vita alapját, csak megjegyeztem.

Előzmény: Duke of Marlborough (57716)
gugugaga Creative Commons License 2007.01.30 0 0 57718
Elsővel sztem is.
Előzmény: szaltósGera (57717)
szaltósGera Creative Commons License 2007.01.30 0 0 57717
Lippivel vagy Klinsmannal
Előzmény: gugugaga (57715)
Duke of Marlborough Creative Commons License 2007.01.30 0 0 57716
Nem mintha számítana, hogy megnyerjük-e a tornát.

Várhidi elsődleges feladatának annak kell lennie, hogy a Moldova elleni meccsre találjon 15-16 olyan játékost akik meg tudnak valósítani a pályán csapatként adott taktikát, amellyel esélyünk lehet pontot/pontokat szerezni. (és talán hosszútávon is alkalmazható lehet, mint alapcsapat és alapjáték)

El lehet vitatkozni a neveken, hogy kikből álljon keret, de ennek nem sok értelme van. Felőlem 11 nímand is rohangálhat a pályán, ha abban van elgondolás, és végre csapatként, a címeres mezért bírna küzdeni a válogatott. Nekem mindegy hogy támadó focit játszunk, vagy egész meccsen tíz emberrel védekezünk és bízunk abban hogy egyetlen csatárunk hátha gólt szerez..., csak végre jól csináljuk, buta hiba nélkül.
Előzmény: Törölt nick (57713)
gugugaga Creative Commons License 2007.01.30 0 0 57715
Azaz Matthaussal?:D
Előzmény: Törölt nick (57713)
zeuszka Creative Commons License 2007.01.30 0 0 57714
"Hungary striker Thomas Sowunmi, a free agent after leaving Slovacko in the Czech Republic, appears to have failed to win a deal with Hibs."

Milyen meglepő.
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.30 0 0 57713
Ha egy normális szövetségi kapitányunk lenne, normális kerettel, akkor esélyünk lenne a ciprusi torna megnyerésére.
Overtaker Creative Commons License 2007.01.30 0 0 57712

1. A botrányos játékba nálam a iszonyat sok kihagyott ziccer és a felesleges piros lapok is beletartoznak, márpedig Sanyi mindkét téren rendesen elkényeztetett minket. Egyébként te nem érzed nevetségesnek, hogy egy olyan csatár aki 2 és fél év alatt nem szerez bajnoki gólt, ez alatt az idő alatt rendszeres lehetőséget kap a válogatottban?

2. Szabics: a képességeit illetően igazad van, vele az a fő gondom, hogy divatos kifejezéssel élve "nem szakad meg" a pályán a válogatott meccseken, ami elfogadhatatlan.

3. Rajczit illetően egyetértek, nem is írtam sehol, hogy rá kéne építenünk.

Előzmény: kannibál Kovács (57704)
angyalhentes Creative Commons License 2007.01.30 0 0 57711
Azért azt nyilván te is érzed, hogy a "körítés" finoman szólva sem semleges hangvételű, na persze nem is nyíltan ellenséges, hanem ez a gusztustalan összekacsintós "találgathatnak hármat" jellegű mismásolás.

Nekem a legnagyobb bajom tényleg az, hogy ez így se nem hír, se nem interjú, se nem publicisztika. Össze-vissza keverednek benne a tényszerű hírek, a szerző magánvéleménye és Várhidi szövege.

Én tanítanám ezt a cikket újságíróiskolákban, mert ha direkt csinálta a szerző, akkor a manipuláció és az irányított újságírás bemutatására remekül alkalmas, ha meg nem direkt volt, akkor a dilettantizmus elkerülésében segíthet.
Előzmény: giornalista (57710)
giornalista Creative Commons License 2007.01.30 0 0 57710

Dehát ez megtörtént...

"Várhidi Péter azonban egyelőre nem számít Buzsáky Ákosra. És hogy miért? Íme a szövetségi kapitány rövid magyarázata: „Egyelőre Hajnal Tamás az első számú irányító a válogatottnál, és bár tisztában vagyok vele, hogy Ákos jó formában futballozik mostanában az angol másodosztályban, az általam felállított rangsorban a posztján jelenleg Kanta József és Sándor György is megelőzi őt” – magyarázta a döntését Várhidi Péter."

(...)

"minden érvelés ellenére a pillanatnyi formát nézve Buzsáky Ákosnak igenis ott lenne a helye a szűkebb válogatott keretben. Várhidi Péter megindokolta döntését: a Plymouth légiósa szerinte csupán az irányító posztján vethető be, míg Hajnal Tamás, Sándor György és Kanta József a pálya több területén is hasznosan tud futballozni"

Előzmény: angyalhentes (57709)
angyalhentes Creative Commons License 2007.01.30 0 0 57709
Nem is ilyen kérdésről beszéltem, hanem egy olyanról, hogy "Miért válogatta be Sándor Györgyöt?", vagy hogy "Miért nem válogatta be Buzsákyt?".

Aztán mond, amit mond.

Persze tisztában vagyok vele, hogy nem feltétlenül az újságíró a hibás azért, amit kérdez, mert vannak felsőbb érdekek. De pont ezek miatt az érdekek miatt mondom, hogy szart sem ér az egész.
Előzmény: giornalista (57707)
giornalista Creative Commons License 2007.01.30 0 0 57708

Ja értem. Ez jogos és vitathatatlan.

Előzmény: angyalhentes (57706)
giornalista Creative Commons License 2007.01.30 0 0 57707

Megkérdeznéd, hogy "Várhidi úr, véletlenül nem azért hívta be Sándor Györgyöt, mert a veje?", vagy ugyanezt más szóösszetétellel...?

Szerintem ott vágnád el magad, mint újságíró.

Egyszer részt vettem még nagyon zöldfülűként egy válogatott sajtótájékoztatón, ahol bemutatták a Kész kft-t, mint új főszponzort. Mivel nem egyedül voltam, előbb a főnöktől megkérdeztem, hogy feltehetek-e egy kérdést. Miután elmondtam neki, kikerekedett szemekkel rám nézett, hogy ha ezt megkérdezem, akkor azzal egyrészt meggyanúsítom őket, másrészt hát ilyet nem kérdezünk ilyen bemutatón.

A kérdés annyi lett volna, hogy érinttett-e a stadionrekonstrukcióban a Kész kft., illetve hogy milyen összefonódások származhatnak az építkezésekből és a szponzorációból.

Persze nyilván van, aki megkérdezhet ilyeneket, esetleg más körülmények között.

Mindenesetre a vejesdit én sem kérdeztem volna meg. Nyílt titoknak gondolom, ezért a kérdés szerintem provokatív volt.

Előzmény: angyalhentes (57705)
angyalhentes Creative Commons License 2007.01.30 0 0 57706
Nem úgy értettem a szélirányváltozást. Hanem hogy ha odafönt éppen úgy fogják gondolni, hogy Torghelle nagyon király, akkor garantálom neked, hogy az NS elsők között fogja visszakövetelni a válogatottba, függetlenül attól, hogy valójában milyen formában van.
Előzmény: giornalista (57702)
angyalhentes Creative Commons License 2007.01.30 0 0 57705
Persze, hogy meg tudnám, miért ne tudnám? Csak annyi kell hozzá, hogy érdekeljen a véleménye. Ha nekem már megvan a saját verzióm, és azt akarom leírni, akkor mi a fasznak kérdezném meg?

Persze, hogy meg tudnám kérdezni, sőt, le is írnám szépen. Ha annyira nyilvánvaló, hogy hazudik, majd az olvasó is látja. Ha meg nem annyira nyilvánvaló, akkor talán én tévedek. Újságolvasóként nagyon kínosnak és súlyos szakmai hibának érzem egy interjúban (mert publicisztikában ugye azt írok, amit gondolok) az újságíró saját véleményének propagálását.
Előzmény: giornalista (57701)
kannibál Kovács Creative Commons License 2007.01.30 0 0 57704

1. Az elmúlt három esztendőben akkor volt élet a magyar válogatott támadójátékában, ha Torghelle a pályán volt. Botrányosan rossz játék nekem egy jut eszembe: a 2005-ös görög-magyar.

2. Szabics esetében ne feledjük el, hogy 2004 tavasza és 2006 kora ősze között vagy formán kívül volt, vagy nem kapott játéklehetőséget és többször sérülései is voltak. Teljesen igaza volt Matthäusnak, amikor ritkán játszatta (megjegyzem, állandóan emiatt piszkálták mindenütt). Mivel Szabics még csak 26 éves, és a kisujjában több gólérzékenység van, mint a fél NB1-ben, nem hiszem, hogy egyszer s mindenkorra le kellene írnunk. Nem kell feltétlenül pályára lépnie, de egy bővebb 30-35 fős, még a szűkítés előtt álló keretben bőven elférne. Különösen akkor, ha rendszeresen gólokat és gólpasszokat produkál majd a csapatában. Csöndben megjegyezném, hogy Esterházy Márton 1983-ban - amikor Mezeynél kulcsember lett - már 27 éves volt. Idősebb, mint jelenleg Szabics Imre.

3. Nem vitatom, hogy Hrepkában, Priskinben vagy Farkas Balázsban ott a tehetség. De nekem ne mondja már senki, hogy a Szabiccsal egykorú, Torghellénél egy évvel idősebb Rajczi - akit messze nem Mainz- vagy PAOK-szintű klub szerződtetett, tőbb hasznot fog hajtani, mint a fent említettek.

Előzmény: Overtaker (57693)
giornalista Creative Commons License 2007.01.30 0 0 57703

Ezzel nem értek egyet :P

Előzmény: angyalhentes (57700)
giornalista Creative Commons License 2007.01.30 0 0 57702

Bár nem biztos, hogy szerencsés a hasonlítás, azért felhozom Raúl nevét. Évek óta formán kívül van. A Barca ellen (akárcsak az egész Real) ő is egészen jól játszott. Aztán azóta megint semmi. A sajtó pár napig, pár hétig még ajnározta (az NS is egyből "visszatért a régi Raúl" vagy vmi hasonló címmel szakmaiaskodott), aztán utána tarthatatlan volt a felfokozott várakozás vele kapcsolatban, megint leírták.

Feljegyzem a hsz számát, és ha bazinagyot tévednék, akkor természetesen elismerem, de úgy gondolom, hogy Szabics, és főleg Torghelle nem nagyon fog már sem megújulni, sem óriási formába lendülni.

Előzmény: angyalhentes (57696)
giornalista Creative Commons License 2007.01.30 0 0 57701

Te meg tudnád így kérdezni?

Az NS-es újságíró is ember, ugyanúgy tudja, hogy Várhidi hazudik. Azért hívja be, mert haver, mert a rokona.

Ha meg a szemébe hazudik, miért hagyja állva?

Utálom az NS-t, nagyon igénytelennek tartom, de itt szerintem érdemtelenül sarazzuk, átok őket.

Előzmény: angyalhentes (57694)
angyalhentes Creative Commons License 2007.01.30 0 0 57700
Ez egy ilyen egyetertos nap. :)
Előzmény: Kcsita (57698)
giornalista Creative Commons License 2007.01.30 0 0 57699

Mesélj már nekem Torghelle egyre jobb formájáról picit! Vagy én maradtam le, vagy továbbra is azt az 1 gólját tapsoljuk hetek óta.

A másik, hogy kiugró teljesítményt itt nem is lehet várni. Ez nem a brazil, az argentin vagy a francia válogatott, ahol klasszisokat nem szerepeltetünk. A magyar csapat egy közepes játékerővel rendelkező gárda, amelyben az egyéniségek helyett az egymás (ki)segítésére épülhet egy sikeres játékrendszer. Nem hiszem, hogy nekünk olyan klasszisaink lennének, akik mellőzésük után megválthatnák a világot a válogatott körül. Talán egy jó formában lévő Gera, illetve egy jó formában lévő kapus. Nevezzük most Királynak, de ismeritek róla a véleményemet.

Így tehát roppant fontos, hogy a válogatott meccseinken azok a játékosok lépjenek pályára, akikben benne van a lehetőség a társak kisegítésére, illetve a saját feladata megoldására. Innen csak egy lépés az, hogy jó formában lévő focistákat kell szerepeltetni.

Most nagy divatja van a fiatalításnak, reméljük, tényleg hoz sikereket. De az, hogy Buzsáky 24 évesen már picit outsider, az kicsit erős. Próbáljunk meg eltekinteni a rokoni kapcsolattól Várhidi és Sándor esetében; ez a játékos az utóbbi fél évben egyáltalán nem nyújtott válogatott szintűt. Tehát egyáltalán nem hiszem, hogy bármilyen szinten is magyarázható lenne Buzsáky mellőzése. Innen pedig az ország egyetlen sport(bulvár)napilapjának szinte kötelessége legalább egy picit felverni a port az ügy körül és kimondatni a hülyeségeket a szövetségi kapitánnyal. Mert azt (egyelőre) még nem mondhatja, hogy azért hívom, mert jófej a lányommal (lányával, ugye?).

Ráaádsul a magyar válogatottban minden egyes meccsen kísérletezünk. Mikor volt utoljára kész csapatunk? Legfeljebb akkor, amikor jöttek az eredmények, az meg nagyon régen volt. Kísérletezett Loddar és Bozsik is, és most folyik tovább a tippverseny. Ráadásul ha a kísérletezés célja tényleg az, hogy összeállítsunk egy ütőképes magyar válogatottat, akkor nem hiszem, hogy azt a módszert kell követni, hogy behívok 22 játékost, akiből 10 nem alkalmas a válogatottságra, de hátha majd most. A két számot teljesen általánosan mondtam.

A helyes út az lenne, hogy a szóbajövő játékosokat letesztelem és kizárom közüllük azokat, akik mégsem alkalmasak arra, hogy a címeres mezben duhajkodjanak a pályán. A helyére akkor behívok egy olyan gyereket, akit alkalmasnak tartok és megadom a bizonyítási lehetőséget neki.

De nem azt játszom, hogy "hát te nem vagy elég jó. játsz, megnézzük... hát igen. tényleg elég ügyetlen vagy. jöhetsz Montenegróba is, hogy megint meglássuk, ügyetlen vagy-e".

Uff.

Előzmény: kannibál Kovács (57692)
Kcsita Creative Commons License 2007.01.30 0 0 57698
Egyetértek veled. Tovább nem fogom kommentálni a dolgokat.
Előzmény: angyalhentes (57694)
Lucilius Creative Commons License 2007.01.30 0 0 57697
Egyetértek KK-val. Várjuk meg azt a ciprusi tornát, utána okosabbak leszünk.
angyalhentes Creative Commons License 2007.01.30 0 0 57696
Meg ha csak igy lenne. De eleg egy kis szeliranyvaltozas, es meglatod, Torghelle-istenito cikkekktol fog hemzsegni az ujsag.
Előzmény: Overtaker (57693)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.30 0 0 57695
Várhidi nem a tudás, hanem az életkor alapján válogatta be a játékosokat.
angyalhentes Creative Commons License 2007.01.30 0 0 57694
En amellett voltam, hogy az ujsagiroknak igenis meg kene kerdezni Varhidit, hogy miert hagyta ki Buzsakyt. (Vagy barkit, ha mar itt tartunk.) De nem igy, nagyon nem igy kene.

A magyar ujsagiro csak ketfele uzemmodot ismer, a seggnyalosat es a gyengen leplezett utalatosat. Az fel sem merul benne, hogy egy interju igy is kinezhetne:

-Varhidi ur, elmondana a szurkoloknak, hogy miert nem valogatta be X-et?
-Azert, mert Y.
-Koszonom.

Semmi ajnarozas es semmi ellensegeskedes, csak puszta kivancsisag.

Ha en lennek a foszerkeszto, minden (sajat szovegben szereplo) jelzoert levonnek egy szazalekot a sportujsagirok fizetesebol. Ha jelzohianyuk van, irjanak publicisztikat.
Overtaker Creative Commons License 2007.01.30 0 0 57693
A 3.-as ponthoz: Torghellénél és Szabicsnál nem az a gond, hogy éppen milyen formában vannak, játszanak-e a csapatukban, vagy nem. Esetükben már kiderült, hogy ezek irreleváns kérdések, a múltban olyan sokszor játszottak már botrányosan a válogatottban, akkor is, ha klubjukban éppen jó formában voltak (mellesleg ilyen Sanyi estében szerintem soha nem volt...), hogy az átlag szurkolót (ebben az esetben az NS is idetartozik) a hideg rázza, ha felmerül a nevük a keret kapcsán. Eljátszották a bizalmat.
kannibál Kovács Creative Commons License 2007.01.30 0 0 57692

Lenne néhány gondolatom a Várhidi vs. Buzsáky kérdésben.

1. Sokszor leírtam már, hogy erős fenntartásaim vannak Várhidi válogatási szisztémájával szemben. Túl hamar dobja mélyvízbe a fiatalokat, az idősebb futballisták közül pedig nem mindenki válogatott szintű. Nálam Horváth A., Rajczi, Csizmadia és Tóth B. nem szerepelne a Ciprus elleni keretben, helyettük viszont elvinném Buzsákyt, Szélesit, Dárdait és a Szabics-Torghelle páros valamelyikét.

2. Ugyanakkor nem szabad elfeledkeznünk egy lényeges dologról. Idejét sem tudom, mikor fordult elő utoljára, hogy X játékos, akit Y kapitány mellőzött, a következő kapitánynál látványosan rácáfolt volna Y kapitány döntésére. Felvillanások persze akadtak néha - pl. Kenesei, Lipcsei és Urbán néhány meccsen valóban igazolták, hogy Bicskei hülyeséget csinált, amikor nem szerepeltette őket - de olyan igazán látványos bizonyságát senki nem adta, hogy az ő korábbi kihagyása nagy hiba lett volna. Éppen ezért azt mondom, hogy káros dolgot csinált a Nemzeti Sport, amikor uszítani kezdett Buzsáky-ügyben. Könyörgöm, várjuk már meg a ciprusi torna két meccsét! Ha megnyerjük a tornát, és a játékunk is ígéretes lesz, akkor beigazolódik Várhidi stratégiájának helyessége. Ráérünk Buzsákyzni, ha bukta lesz a szigetországban.

3. Az meg már egyenesen nevetséges, hogy az NS most éppen Buzsákytól élvez el, miközben a vele egykorú, az utóbbi hetekben egyre jobb formában lévő Torghellét meg egyenesen száműzni akarja a válogatottból. Szintén röhej, hogy a hosszú mellőzések és sérülések után egyre több játéklehetőséghez jutó Szabicsot porig alázzák (a Bundesliga legrosszabbja!), a fityfiritty csapatoknál megrendezett próbajátékokon erőlködő Rajczi beválogatása meg természetes dolog.

Summa summarum:

Nemzeti Sport: jobb lenne csöndben maradnotok.

Várhidi: nem tetszik a válogatási módszered, de néhány mérkőzés erejéig megérdemled a bizalmat.

Buzsáky: annyira azért te sem vagy nagy ász, hogy nélküled már a passzátszél se fújjon. Kevesebb duma kellene...

angyalhentes Creative Commons License 2007.01.30 0 0 57691
Mindig az jut eszembe errol, amikor a WHU drukkerek kifutyultek Lampardot, mert ugy gondoltak, hogy csak azert jatszik, mert a faterja az edzo.
Előzmény: Darwin (57687)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!