szvsz. ez a keret - figyelembe véve a fiatalítást, a tét nélkül meccseket és a várható ellenfelek játékerejét - nagyjából rendben van, bár én pl. Vaskó helyett szívesebben láttam volna Szélesit (ahhoz képest, hogy magyar jobb hátvéd alig-alig akad nemzetközi szinten, ő meg a kevés - 2/4 - magyar stabil Bundesliga játékos egyike, nem tudom volt e valaha is válogatott) és NAGYON kiváncsi leszek, hogy Sándor Gy. vagy Hajnal lesz e a karmester... Ha Hajnal, akkor különösebben nem hiányzik szvsz. se Kanta, se Buzsáky, ha Sándor Gy. fog kezdeni, hát az... khm... megkérdőjelezhető
engem nem lehet azzal vádolni h loki fan lennék, de hogy Dzsudzsáknak miért nem lehet megadni pl a bizalmat azt nem értem. most a várszegi-vonalat sem lehet okként előhozni, mivel olyan játékosok maradtak ki Bori Kanta Németh személyében akiknek helyük lenne a keretben.
Várhidi Péter, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte szűkített, 22 fős keretét a jövő heti, ciprusi tornára.
"Minden posztra igyekeztem két labdarúgót találni, bár jobbhátvéd jelenleg csak egy, Csizmadia áll rendelkezésre. Szükség esetén azonban Vanczák, Balogh, vagy akár Rodenbücher is játszhat a védelem jobb oldalán, tehát gondban biztosan nem leszünk. Így, hogy csak egy igazi jobboldali védő került be az utazók közé, inkább még egy csatárt nevezek, ő pedig Tisza Tibor" - mondta a szövetség hivatalos honlapján (mlsz.hu) a válogatott szakvezetője.
Várhidi Péter megindokolta, ki miért maradt ki a bő keret tagjai közül. Vadócz Krisztián és Rajczi Péter klubot váltott a télen, nekik most az a legfontosabb, hogy beilleszkedjenek új együttesükbe. Bodor Boldizsár klubjában baloldali védőt játszik, és ezen a poszton ezúttal inkább Pollák Zoltán teljesítményére kíváncsi. Horváth András edzőtáborozik a Sopronnal, az MTK-s Bori Gábor pedig azért maradt ki, mert az alkalmazandó játékrendszerben olyanok kaphatnak inkább lehetőséget, akik jobb szerelőkészséggel rendelkeznek. Dzsudzsák Balázs és Németh Kriszián pedig csak harmadik számú jelölt lenne posztján.
A válogatott tagjai vasárnap találkoznak a Thermal Hotelben, s este repülnek Ciprusra. Kedden a hazai együttessel találkozik a nemzeti együttes, szerdán pedig - az előző napi eredményektől függően - Bulgária vagy Lettország lesz az ellenfele.
A magyar labdarúgó-válogatott kerete Kapusok: Végh Zoltán (MTK), Fülöp Márton (Sunderland). Védők: Pollák Zoltán (MTK), Juhász Roland (Anderlecht), Vanczák Vilmos (St. Truiden), Balogh Béla (MTK), Rodenbücher István (MTK), Vaskó Tamás (Újpest), Csizmadia Csaba (Mattersburg). Középpályások: Filkor Attila (Internazionale), Hajnal Tamás (Kaiserslautern), Sándor György (Újpest), Tóth Balázs (Kayseri Erciyesspor), Tőzsér Dániel (AEK Athén), Zsidai László (MTK), Vass Ádám (Stoke City). Csatárok: Farkas Balázs (Dinamo Kijev), Huszti Szabolcs (Hannover), Priskin Tamás (Watford), Gera Zoltán (WBA), Hrepka Ádám (MTK), Tisza Tibor (Újpest).
Dárdai a Bundesliga ötödik Herthában 19 fordulóból 15-ön pályára lépett, pedig volt sérült is (és mivel már 4 sárgája volt, valszeg eltiltott is volt ebben a szezonban már), 12-őt végig játszott, két gólt szerzett. Persze egy védekező középpályás játéka nem olyan látványos, mint egy csatáré, de aligha játszana ennyit, ha "szar" formája lenne. A Premiershipben a Bolton ugyancsak 5., akárcsak a Bundesligában a Hertha, Kevin Nolan hasonló poszton, hasonló mennyiséget játszik és senkinek eszébe nem jut róla, hogy "szar" formában van. Nem kéne negatívan elfogultnak lenni a játékosokkal, csak mert magyar. Vagy pl. Simon Rolfes is hasonló mennyiséget játszott a Leverkusenben. Ő is szar formában van?
Szabics a szezon elején valóban keves játéklehetőséget kapott, de az utóbbi 12 fordulóban mindig pályán volt, mindannyiszor kezdőként. A Mainz pedig ez alatt két helyet lépett előre és már nem tök utolsó, hanem versenyben van a bentmaradásért. A Wigan Athleticben Cotterill is hasonlót nyújt (vagy még rosszabbat), ő is szar formában van?
"ne induljunk már el abba az irányba, hogy a végén csupa olyan sportágból kerül ki a 12 kiválasztott, amelyikről tudjuk, hogy a nemzetközi médiában nem lehet eladni."
Nem gondolnám, hogy a súlyemelést annyira el lehetne adni, főleg manapság, a dopping virágkorában.
Igen, sokan hangoztatjak ezt a hulyeseget, hogy a cim a sportagnak is szol, de persze ez nem igaz. Akar szolhat is a sportagnak, de akar szolhat masnak is.
Monspart Sarolta jelolese egyertlemuen annak a sportagakon feluli peldanak szol, hogy mindenhonnan fel lehet allni. (A szo legszorosabb ertelmeben.)
Egy olyan orszagban, ahol az elsportolok (kulonosen a focistak) mentalitasaval komoly bajok vannak, egy ilyen pelda igenis fontos.
Mar tobbszor elmondtam, hogy mi a helyzet az angol masodosztallyal: 24 csapat, a teteje nagyon magas szinvonalu, az alja meg eleg melyen van. De akarmelyik csapatba igazolsz, az ellenfeleid kemenyek lesznek es sokkal jobbak, mint amit itthon valaha latsz. De mivel magyar viszonylatban sok penz van ott is, szinte semmibe nem kerul nekik kolcsonvenni egy-ket magyar jatekost, aztan ha nem valik be, akkor hazakuldik.
Osszefoglalva: az, hogy valakit egy masodosztalyu csapat leigazol (plane kolcsonbe) nem rang. Ha rendszeres jateklehetoseget kapsz, netalan a csapat alapembereve novod ki magad egy masodosztalyu kozepcsapatnal, mint Buzsaky, az igenis rang.
Nezd meg ev vegen, hogy mennyit jatszott a Barnsleynal Rajcsi es Ferenczi. Utobbinal egesz biztos vagyok benne, hogy az elejen kap majd harmin perceket, felidoket, aztan kiszorul a kezdobol, vegul a kispadrol is es ev vegen megkoszonik neki.
Minden tiszteletem a tájfutásé, de azért ne induljunk már el abba az irányba, hogy a végén csupa olyan sportágból kerül ki a 12 kiválasztott, amelyikről tudjuk, hogy a nemzetközi médiában nem lehet eladni.
A tömegsportért tett erőfeszítéseinek méltatásával egyetértek, bár ezzel az erővel Schobert Norbi vagy Béres Alexandra is sportolónak minősíthető.
Röviden véleményezném az elmúlt napok átigazolásait:
1. Angol másodosztály.
Sikerült lerombolni azt az illúziómat, hogy ez egy színvonalas bajnokság. Ameddig magyar szinten nagy tehetségnek számító játékosok meg sokszoros válogatottak igazoltak oda, úgy hittem, hogy egyfajta rang, ha valaki ebbe a ligába szerződik. Tímár és Ferenczi szerződtetése kigyógyított ebből a tévhitből...
2. Vadócz
Szerintem a Motherwell színvonalánál jobb játékos. Ámde annyira megalázó volt már a helyzete az Auxerre-nél, hogy még mindig ez a skót kiscsapat a kisebbik rossz. Tessék megbecsülni a játéklehetőséget!
3. Gera és Király
Hahó, fiúk! Ideje lenne felébredni! Nem vagytok Európa-klasszisok, akik csak úgy válogathatnak a játéklehetőségekben. Lassan már röhögök, ha a Nemzeti Sportban az átigazolási esélyeikről olvasok (Közelebb került a megállapodáshoz a két klub = a nemzetközi helyzet fokozódik). Érdekes módon a méregdrága (játékosként semmit nem érő) Beckhamnek vagy a hájpacni Ronaldónak milyen gördülékeny volt az új szerződés összehozatala. Bezzeg a mieinknek...
+1 dolog
Földi Imrét jelölték a Nemzet Sportolójának. Bevallom, ő az egyetlen, akinek a személye nem háborít fel (szerintem Grosics érdemelte volna a címet). Földi nagy sportember volt, és a magyar súlyemelősport is megérdemel egy kitüntetést. Tiszta röhej, hogy az NS közönségszavazása Monspart Saroltát hozta ki befutónak (persze egy bulvárlaptól mit várjunk...). Az MLSZ elnöksége pedig segget csinált a szájából Dunai jelölésével, hiszen a futballszövetség "hivatalos" jelöltje rögtön az első rostán kiesett.